Alliance Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Повлияни от националният празник-3 март,от намаляващото чувство на родолюбие и патриотизъм у младите българи и заели част от идеята на "Ретро Радио" в училище беше решено да се залепят по стените бели листове на които учениците да могат да отговорят на няколко въпроса...... Ще се радвам,ако тази идея се приеме добре и от членовете на форума и дадете своите отговори на тези въпроси.......Благодаря..... Въпросите са следните: 1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? И тъй като аз пускам темате,редно е пръв да отговоря на въпросите: 1.Любов и родина 2.Звуците на родопските гайди 3.Тези на розите и свободата 4.Тези на свободата-бял,зелен,червен 5.Хора,които плачат,когато всички останали се смеят и се смеят когато всички останали плачат......... 6.Родина,надежди,бъдеще 7.Бих я напуснал,за да продължа своето образувание в чужбина,но ще се върна,защото знам,че един ден България ще има нужда от мен.Как да не кажеш,че съм истински патриот? П.С.Ако има подобна тема,моля модераторите да затворят тази.......Благодаря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Похвално за начинанието,ама имам горчив опит в пускането на подобни теми.Нямаш си представа какво ще стане с тази тема. 1.България 2.Звуците на българските народни песни и танци. 3.Миризмите на печено агне,положено под вековен бор. 4.Цветовете на родопските халища,на кукерските костюми,на лазарските носии,на трикольора. 5.Българи. 6.Отечество,дом на децата ми и костница на дедите ми(не са 3 думи,ама карай) 7.Не бих напуснал страната си.Бягат само слабите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Повлияни от националният празник-3 март,от намаляващото чувство на родолюбие и патриотизъм у младите българи и заели част от идеята на "Ретро Радио" в училище беше решено да се залепят по стените бели листове на които учениците да могат да отговорят на няколко въпроса...... Ще се радвам,ако тази идея се приеме добре и от членовете на форума и дадете своите отговори на тези въпроси.......Благодаря..... Въпросите са следните: 1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? И тъй като аз пускам темате,редно е пръв да отговоря на въпросите: 1.Любов и родина 2.Звуците на родопските гайди 3.Тези на розите и свободата 4.Тези на свободата-бял,зелен,червен 5.Хора,които плачат,когато всички останали се смеят и се смеят когато всички останали плачат......... 6.Родина,надежди,бъдеще 7.Бих я напуснал,за да продължа своето образувание в чужбина,но ще се върна,защото знам,че един ден България ще има нужда от мен.Как да не кажеш,че съм истински патриот? П.С.Ако има подобна тема,моля модераторите да затворят тази.......Благодаря. <{POST_SNAPBACK}> Просто няма какво да добавя към това което си написал! Link to comment Share on other sites More sharing options...
rusev Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Въпросите са следните: 1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? А отговорите са: 1.България 2.Весели 3.На кебапчета, и на силна домашна ракия /салатата не мирише затова не я включвам/ 4.Бяло, Зелено и Червено 5.Мога и с една дума МЪРЗЕЛИВИ 6.--------------- 7.НЕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Въпроси: 1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? Отговори: 1.Свобода. 2.Смехът и народната музика. 3.Миризмата на бор и рози. 3.Бяло,зелено,червено. 4.Весели,гостоприемни и интелигентни. 5.Дом,гордост и бъдеще. 6.Бих я напуснал само,за да уча другаде и да се върна след като завърша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
st_jt Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Въпросите са следните: 1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? 1. Обич 2. Народната музика и всяка друга музика, направена от българи. 3. Миризмата на планина(бор, смола, кристален въздух), на море, на рози. В реда на шегата тук бих вмъкнала и миризмата на печени чушки в края на лятото и дим пред блоковете като се прави зимнина и на кисело зеле от мазетата през зимата. 4. Ще си позволя да цитирам Grimjaur - и аз така ги усещам "4.Цветовете на родопските халища,на кукерските костюми,на лазарските носии,на трикольора." 5. Много търпеливи и много издържливи и все пак СИЛНИ ХОРА. 6. Родина, живот, бъдеще. 7. Мисля, че вече не. Но дори и това да стане, ще се върна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 1.родина 2. както казаха на родопските гайди 3.на чесън 4.бяло,зелено,червено 5.Хора завистливи и мързеливи, но в същото време щедри и изключително работливи. 6.Дом, приятелите, хората,който обичам. 7.Не мисля. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kirk_H Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 1.приятел 2.Мила родино, ти си земен рай! 3.полята на Балкана 4.Бяло, зелено, червено 5.най-противоречивата и контрастна нация-от бяло до черно 6.дом, обич, приятели 7.държавата винаги, но родината не, защото където и да съм тя е в мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Въпросите са следните: 1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? 1.Родина и Свобода 2.Чувствени и изпълнени с патриотизъм 3.Чудни осбенно миризмата на сливова ракийка двойна преварка с едно печено прасенце 4.Прекрасни 5.Борбени и силни хора,които обичат да си пийват 6.Родина,дом,Семейство 7.Не Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Въпросите са следните: 1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? 1.Родина 2.Горещи, изпьлнени с оптимизьм 3.Неописуеми 4.Като всички други 5.Борбени и силни хора,които обичат да си пийват 6.Родина,дом,Семейство 7.Не Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eclipse Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Въпросите са следните: 1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? 1.Равенство 2.Песента на щурци в топла лятна нощ 3.Трева, пръст, топъл хляб, фмирисано на зеле и вино мазе 4.Зелено, Червено 5.Завистливи, весели, с огромно самочувствие... 6.Татковина, Семейство, Приятели 7.Вече Не Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Въпросите са следните:1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? <{POST_SNAPBACK}> Няма да чета отговорите на другите за да сравня моето с другите 1. Майна 2. Чалгата която се чува на всеки метър ... 3. Боб, фасул, пот 4. Червено, Зелено, Бяло 5. Няма да ми стигнат 5 реда да опиша лошите черти.. 6. Планини, красота, мафия 7. Да, временно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puchi Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 1.Свобода.2.Смехът и народната музика. 3.Миризмата на бор и рози. 3.Бяло,зелено,червено. 4.Весели,гостоприемни и интелигентни. 5.Дом,гордост и бъдеще. 6.Бих я напуснал само,за да уча другаде и да се върна след като завърша. <{POST_SNAPBACK}> Nqmam kakvo da dopalnq Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 1. Свобода 2. Народните 3. Пърлено прасенце 4. Зелено 5. Българите са гениални. 6. С 1-на дума- родина 7. Да, но обезателно ще се върна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 1. Ммм колебая се...кукумявка, цвичка, ботур, йогурт, бръмбазък...и други кандидати има... 2. Каба-гайда, кавал, народните песни за жени от родопската и тракийска области, оригване, сумтене...и пак и др... 3. Чеверме и други касапски манджи, от които ми се повдига, розово масло, анасон (заради анасонлийката от карловския край) и един ужасен женски парфюм, който всички жени над 50 ползват... 4. Зелено 5. С едно изречение не мога. Ако кажа нещо хубаво, ще е премълчаване. Ако кажа нещо лошо, ще е ебавка. От друга страна генерализирането по тоя начин не ме кефи. 6. Родина, Татковина, Тук (нищо друго) 7. Да. Причини много - учене, работа, пътешестване, проба и какво ли още не... Мислех си да дръпна един коментар за някои безумия, които са писали другите, но нека да не скършвам ничий кахър...а само ще ме псувате... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aliendreamer Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Въпросите са следните:1.Коя е най-хубавата българска дума? 2.Българските звуци са........... 3.Българските миризми са........ 4.Българските цветове са........ 5.Опиши с едно изречение българите? 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? 7.Би ли напуснал/а България и защо? 1 Свобода 2 народната музика 3 печеното агне 4 бяло зелено червено 5 интелегентни 6 планини море родина 7 никога, това е моята страна../можех няколко пъти досега да я напусна но не го направих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Няма да чета другите отговори, за да не преписвам 1. Любов / Родина 2. Музика за ухото ; Народната музика 3. Планина, море, роза. (има и изгорели газове от колите, но за тях няма да споменавам) 4. 5. Гостоприемни, весели... 6. Дом, подина, бъдеще (надявам се) 7. Не. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 1. емиграция 2. 100 годишен икарус пълен с пубери, тъпаци с пиратки, взривени мерцедеси 3. Миризма на боклуци в междублоковите градинки, препикани ъгъли 4. цветове на опожарени гори и поля, мазутено море 5. вечно оплакващи се, мафиоти, малоумни ловци и едни странни хора, майче патриоти им викаха. 6. минало, настояще, но не и настояще 7. ДА РАЗБИРАСЕ Link to comment Share on other sites More sharing options...
jorji_s Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 1. харесва ми колко е звучен езикът ни - мушмурок, бръмбазък и цял речник такива яки думички само се питам как ли звучат в ушите на някой чужденец 2. народната музика 3. миризмата на горите в Родопите, на розовите поля под Балкана, на морския бриз на изток 4. зелено като горите ни, червено като розите и пролатата кръв за нашата свобода и бяло като свободата ни 5. тъмни балкански субекти 6. ДОМ , СЕМЕЙСТВО , ПРИЯТЕЛИ 7. бих я напуснал за почивка, по работа , за разнообразие, но не мога да си представя живота да ми премине някъде другаде Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Въпросите са следните: 1.Коя е най-хубавата българска дума? - Свобода 2.Българските звуци са Гайдите, акордеона, кларинет. 3.Българските миризми са Здравец, Роза, Хубава Гроздова Ракия 4.Българските цветове са БЯЛО, ЗЕЛЕНО, ЧЕРВЕНО ! 5.Опиши с едно изречение българите? Костеливи орехи, непримирими, твърдоглави, упорити, непобедими, превъзхождащи. (съжалявам, че не е точно изречение) 6.Напиши 3-те думи,които най-точно да показват какво е за теб България? Родина, Майка, Дом. 7.Би ли напуснал/а България и защо? Да, да се опитам да изкарам някой-друг "лев". Но винаги ще се върна тук. Корените ми са тук. Душата ми е тук. Сърцето ми е тук. Между Тепетата, сред горите на Родопите, равнините на Тракия и старопланинските чукари искам да се разпръсне прахта ми, когато умра... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThE_UfO Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Aquila, евала за мнението! Link to comment Share on other sites More sharing options...
TNT Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 1. емиграция2. 100 годишен икарус пълен с пубери, тъпаци с пиратки, взривени мерцедеси 3. Миризма на боклуци в междублоковите градинки, препикани ъгъли 4. цветове на опожарени гори и поля, мазутено море 5. вечно оплакващи се, мафиоти, малоумни ловци и едни странни хора, майче патриоти им викаха. 6. минало, настояще, но не и настояще 7. ДА РАЗБИРАСЕ <{POST_SNAPBACK}> Ето това е истината. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[ds]snolp Posted March 14, 2005 Share Posted March 14, 2005 1.БЪЛГАРИЯ 2.Чамовете на пасящо стадо в гората 3.Миризмата на цъфнали рози... 4.Бяло - Свобода ;Злено-зелените поляни;Червно-Пролятата кръв за България 5."Земя като една човешка длан" 6.Велика;Красива;Гостоприемна 7.Ако зависи от мен не бих... А й да я напусна бих се върнал!!! ХУБАВА ТЕМА Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 1. Таковата... 2.Доста странни ако съдя по народните песни. 3.No comment. 4.No comment. 5.Доброволно измъчени хора. 6.Лъжа,страдание,мърсотия. 7.Да, защото тук не се чувствам оценен според възможностите си и не мисля, че някога ще бъда. Другата основна причина е беззаконието/също не виждам как скоро ще се оправи/. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasquatch Posted March 17, 2005 Share Posted March 17, 2005 Аз пък вчера размишлявах относно приликите в българската и гръцката азбуки. Ето вижте сами: Поне на пръв поглед 15 от 30 букви си приличат много с гръцките. Въпроса е кой от кого е копирал Сега по темата: 1. Всички са хубави 2. Тъпан + гайда 3. Айде моля ви се 4. Зелено, зелено, зеленоооо 5. Хора с много предрасъдаци 6. Три думи не ми стигат, съжалявам 7. Бих напуснал БГ и ще го направя септември месец за да правя докторат в Португалия, защото там ще ми плащат за това нещо а тук ще трябва аз да си плащам ако изобщо успея преди 30 години да започна докторат, а така ако всичко е ОК на 27 вече ще съм PhD (споменах ли за заплащането?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.