Jump to content
BulForum.com

Nero Burnning for Linux

peja

Recommended Posts

Най-после Неро, лидер при записващия софтуер излезе и за линукс. Ето и Линк за да го тествате. Очаквам вашите впечатления.

What is NeroLINUX?

NeroLINUX is a comprehensive, yet flexible application provided you have some prior knowledge of CD/DVD technologies. Here's some additional information assist you:

* NeroLINUX uses NeroAPI for low-level operations (burn process)

* Autodetection and support for all types of internal CD and DVD recorders supported by NeroAPI 6.6

* Autodetection and support for all types of external CD and DVD recorders connected to the USB port and supported by

NeroAPI 6.6

* Kernel optimizations

* Ultra Buffer support

* Supports hot plug for external USB devices, without any application restart

* Stores and reloads compilations in XML format

* Fully compatible with FreeDB, to automatically get disc information over the Internet

* Supports the new 2.6 IDE driver interface (non SCSI emulation)

* Audio encoding and decoding done on the fly, using external utilities (mpg123, ogg123)

* Supports 2.4 and 2.6 kernel flavors

* Provided as RPM or Debian package for easy installation

Functionalities

* NeroLINUX is able to burn the following formats

* Data CDs/DVDs (ISO9660, UDF and UDF/ISO9660 Bridge)

* Bootable CDs/DVDs using the El-Torito standard

* Audio CDs (CD TEXT Infos can be added)

* Mix Mode CDs

* Enhanced CDs (CD EXTRA)

* CD and DVD Images (ISO, NRG and Cue Sheets)

* Ability to burn Multisession CD/DVD

* Double Layer DVDs

* Copy CD or DVD as under Windows

* Image Recorder is available

* Digital Audio Extraction for audio tracks

To get an overview, please check the NeroLINUX gallery.

Supported platforms (32-bit):

* Red Hat Linux 7.2

* Red Hat Linux 7.3

* Red Hat Linux 8.0

* Red Hat Linux 9

* Red Hat Enterprise Linux 3

* Fedora Core 1

* Fedora Core 2

* Fedora Core 3

* SuSE Linux 8.0

* SuSE Linux 8.1

* SuSE Linux 8.2

* SuSE Linux 9.0

* SuSE Linux 9.1

* SuSE Linux 9.2

* Debian GNU/Linux 3.0 (with kernel 2.4 or higher

ам ще го пробвам ама К3Б си варши отлично работата та не виждам много смисъл......

П.С. не ме разбирай погрешно не казвам че е безполезен просто дублира функциите на вече съществуващ софуер и то безплатен

ам ще го пробвам ама К3Б си варши отлично работата та не виждам много смисъл......

П.С. не ме разбирай погрешно не казвам че е безполезен просто дублира функциите на вече съществуващ софуер и то безплатен

Да разбира се К3Б е добро решение за КДЕ потребителите. Аз като привърженик на ГНОМ търся и други алтернативи.

Да разбира се К3Б е добро решение за КДЕ потребителите. Аз като привърженик на ГНОМ търся и други алтернативи.

Eдин здраво мислещ юзер :) ! И мен не ме кефи че k3b e решение само за КДЕ потребители.

Някой който вече го е тествал ще даде ли напътствия за инсталация, защото до сега не съм се срещал с .rpm за Slackware

rpm -i --nodeps nero.....rpm :)

Някой който вече го е тествал ще даде ли напътствия за инсталация, защото до сега не съм се срещал с .rpm за Slackware

Няма място на ФТП иначе ще кача соурс за Слак, както и за Дебиан.

Eдин здраво мислещ юзер :) ! И мен не ме кефи че k3b e решение само за КДЕ потребители.

Решения може да намериш много. Аз също не ползвам KDE, нито пък GNOME. Сложил съм си fluxbox и съм много доволен, може би няма да го сменя за друго. И използвам xcdroast- верно не е много шарен и красив, ама пък се справя не по-лошо от който и да е друг burner.

Хубавото на тази новина е, не че няма решения за Linux, напротив, решения много, а това че известните софтуерни компании започнаха да уважават линукс потребителя и Linux като операционна система.

Ще очакваме да видим коя ще е следващата програма, която ще се насочи към Linux.

ще ми се да го пробвам... жалко, че няма място на ftp-то да качиш пакетите за debian :(

а междувременно, които има интерес може да види малко screenshots тук :love

... а лошото на новината е, че платеният софтуер за линукс се увеличава ...

Не виждам нищо лошо в това, напълно нормално е и в бъдеще гояма част от софтуера за Линукс ще е платен. Парите движат всичко все пак :)

Не виждам нищо лошо в това, напълно нормално е и в бъдеще гояма част от софтуера за Линукс ще е платен. Парите движат всичко все пак  :)

Пък има и serial :devil

Хаха, имало serial :) Именно де. Става въпрос, че всички, които ползват линукс си го ползват напълно законно, а не както 95% от потребителите на уиндоус в България. Ето сега и линуксджиите почват да имат незаконен софтуер по компютрите си. Това имах предвид.

И така да поспрем с офтопика, след като се освободи място на сървъра качих соурс на Нерото както и пакет за Дебиан. За сваляне тук.

Ей то много дървено т'ва Nero.Прилича на Classic Nero.Иска ми се да мина на линукс,но има толкова програми,които ме спират и първата основна програма е mIRC клиентът.Тези заместители на mIRC,които ги има в линукс изобщо не ми харесват.Втората за която се сещам е Winamp-равен няма!Просто е много неудобно да работя с XMMS.Много е дървени той горкия.. :) и тн. и тн.Иначе се радвам за Nero-то.Все пак ще ми препоръчате ли линукс дистрибуция,но задължително да е с KDE.Имам Mandrake 10,но не ми харесва особено.Много бавно ми върви.Спрях се на Slackware 10.1 и Fedora 3.0.Коя от 2-те?И за Fedora 3 всичките 8 диска ли ми трябват? :confused

alien: mIRC можеш да си пуснеш под wine или под някакъв друг емулатор :) за winamp-а съм съгласен, но само за най-новата версия. Нищо не ти пречи да разгледаш други плейъри и да си харесаш някои (amarok, rhythmbox, muine ... )

Колкото до nero-то наистина е доста дърварско, но поне върши работа и е супер лесно за употреба. Засега ползвам gnomebaker и k3b, но k3b-то ми е фаворит, независимо от това, че е предназначено за kde ползватели ... Без тази програмка просто ми е немислимо да съществувам, иначе досега да съм загинал от недостиг на space. Благодаря на peja, че качи пакетите за дебиан B)

Ъ-ъ-ъ-ъ..... А може ли един коментар на по-долната снимка? Какво всъщност имаш в предвид, че K3B е САМО за KDE потребители?!

Ъ-ъ-ъ-ъ..... А може ли един коментар на по-долната снимка? Какво всъщност имаш в предвид, че K3B е САМО за KDE потребители?!

Може, може. Зареждаш k3b под гном, с това зареждаш и сума ти qt и kde библиотеки, та защо ти е gnome тогава? Не всеки си инсталира и kde и gnome. Няма голям смисъл в това, излишно си товариш системата така :)

P.S. Но пък като гледам е доста удобно :P

Може, може. Зареждаш k3b под гном, с това зареждаш и сума ти qt и kde библиотеки, та защо ти е gnome тогава? Не всеки си инсталира и kde и gnome. Няма голям смисъл в това, излишно си товариш системата така  :)

P.S. Но пък като гледам е доста удобно  :P

Абе, то смимката някой я е забърсал (май някой сръчен cron скрипт), ама на нея се виждаше, как спокойно може да си пускаш кое да е KDE приложение под GNOME (конкретно K3B-то).

А смисълът на това да имаш и KDE и GNOME е ясен - просто за някакви си още 1G на диска ще имаш каквото си пожелаеш и от двата "свята". Лично на мен Konqueror ми е доста по-удобен от т.н. "файлов мениджър" на GNOME и няма да го сменя за нищо на света. От друга страна GNOME е доста по-лек и по-бързо работи от все още тромавото KDE.

п.с. всъщност, къде може да се слагат такива "временни" снимки. Не е много ясно, поне на мен. Не мисля, че 70-80К са проблем за някой. От друга страна на ftp.warez.ru/Pictures, такива простотии стоят, а никой не ги трие... Странно ми е все пак.

На мен Неро-то ми прави проблем като ми изписва че трябва да сменя ide-cdrom driver-a с ide-scsi драивер защото системата щяла да е нестабилна и такива работи. Някаква идея как да се оправи това ? (Slackware 10.1 + Kernel 2.4.29)

На мен Неро-то ми прави проблем като ми изписва че трябва да сменя ide-cdrom driver-a с ide-scsi драивер защото системата щяла да е нестабилна и такива работи. Някаква идея как да се оправи това ? (Slackware 10.1 + Kernel 2.4.29)

Или сменяш ядрото с 2.6.x.x. Или компилваш твоето с ide-scsi поддръжка (в противен случай не можеш да записваш).

ask google

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...