Jump to content
BulForum.com

Programa pod Linux kato partition magic ??

Recommended Posts

а някой да има някакви идеи защо QtParted ми дава това при ./configure

checking size of char *... configure: error: cannot compute sizeof (char *), 77 :confused

инсталирал съм си parted, както и всички допълнитени библиотеки, които ми поиска configure script-а преди да изплюе тая грешка.

Спомням си, че на времето за да успея да кача qtparted под Slackware си бях скъсал нервичките в продължение на 1 седмица. Инсталирал ли си nfsprogs и progrieserfs ?

ami ne6to s koeto da moga da si napravq image na diska ne6to kakto Drive Image :confused

iskam mi se da probvam druga OS i v slu4aj 4e ne6to se obyrka da moga da si vyzstanovq ne6tata lesno, pyk ne mi se otvarq da svalqm diska....

za linux, po vyzmojnost da ne sa grafichni :devil

ami ne6to s koeto da moga da si napravq image na diska ne6to kakto Drive Image :confused

iskam mi se da probvam druga OS i v slu4aj 4e ne6to se obyrka da moga da si vyzstanovq ne6tata lesno, pyk ne mi se otvarq da svalqm diska....

za linux, po vyzmojnost da ne sa grafichni :devil

Трябва ти partimage. Работи с GZIP и BZIP2 компресия, като при bzip2 има проблем със създаването на буут лоудера. Всъщност не съм сигурен дали вече го има този проблем. Поне преди година го имаше. Програмата работи безотказно и мисля, че ще ти свърши работа.

Инсталирал ли си nfsprogs и progrieserfs

Да бе, сичко дето му тряа съм инсталирал. Пиша ./configure и то си конфигурира там и ми казва тая мизерия. Супер странно ...

Нещо не фанах майтапа, но пък може би и аз не съм обяснил като хората - то си е Live CD, не виждам да има разлика дали е за Windows или Linux
'

Ахъм....Буутваш от cd и ти се стартира програмата.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...