Jump to content
BulForum.com

shutdown.exe

emo_one

Recommended Posts

Искам да попитам , каква команда трябва да задам в shutdown.exe за да ми се загаси компа например след 2 4аса , междо другото OS-то ми е WIN XP PS 2

ако това има някакво зна4ение :P

ще сам ви благодарен ако ми помогните ;)

shutdown -t x

x е в секунди..

Значи 2 часа: shutdown -t 7200

ами не става , и аз така си мислих в на4алото но веднага щом задам командата , ми windows log off-a що така :confused

%windir%\System32\Shutdown.exe -s -t xx

хх са секундите, след които ще загасне.

Аз лично съм си направил бутон на десктопа с таргет въпросния ред и време от 0 до 10 сек. Бутонът го слагаш в scheduled tasks и му задаваш уречения час. Инече, само с горната команда, имаш предупреждение на десктопа че ще се изключе РС-то (като при онзи вирус)!

%windir%\System32\Shutdown.exe -s -t xx

хх са секундите, след които ще загасне.

Аз лично съм си направил бутон на десктопа с таргет въпросния ред и време от 0 до 10 сек. Бутонът го слагаш в scheduled tasks и му задаваш уречения час. Инече, само с горната команда, имаш предупреждение на десктопа че ще се изключе РС-то (като при онзи вирус)!

а това ми трябваше :punk , искам да те попитам само как да си го направя тоя бутон

Хубаво , значи до тук сичко ми светна , ама ся има друг проблем , Scheduled Task-a не работи :confused неще да стартира програмата , пробвах дали ще ми стратира нещо друго пак неще :confused

ВЪПРОС: как да конфигорирам Scheduled Task-a

П.С. аз го кофигорирах така : на Open Wiht - Windows Command Processor

на Таsk->Run - %windir%\System32\Shutdown.exe -s -t 10

като отворя Таска от пропартис на с дясния бутон ми излиза това photo-6635.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...