emo_one Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Искам да попитам , каква команда трябва да задам в shutdown.exe за да ми се загаси компа например след 2 4аса , междо другото OS-то ми е WIN XP PS 2 ако това има някакво зна4ение ще сам ви благодарен ако ми помогните Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 Има си програмки за тая работа, изключат ти ПЦ-то когато искаш http://download.bg/prg_browse.php?q=shutdown Link to comment Share on other sites More sharing options...
emo_one Posted March 10, 2005 Author Share Posted March 10, 2005 Има си програмки за тая работа, изключат ти ПЦ-то когато искаш http://download.bg/prg_browse.php?q=shutdown <{POST_SNAPBACK}> Знам, но не ми беше такъв въпроса , и всепак мерсим Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted March 10, 2005 Share Posted March 10, 2005 shutdown -t x x е в секунди.. Значи 2 часа: shutdown -t 7200 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emo_one Posted March 10, 2005 Author Share Posted March 10, 2005 shutdown -t x x е в секунди.. Значи 2 часа: shutdown -t 7200 <{POST_SNAPBACK}> ами не става , и аз така си мислих в на4алото но веднага щом задам командата , ми windows log off-a що така Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted March 11, 2005 Share Posted March 11, 2005 %windir%\System32\Shutdown.exe -s -t xx хх са секундите, след които ще загасне. Аз лично съм си направил бутон на десктопа с таргет въпросния ред и време от 0 до 10 сек. Бутонът го слагаш в scheduled tasks и му задаваш уречения час. Инече, само с горната команда, имаш предупреждение на десктопа че ще се изключе РС-то (като при онзи вирус)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
emo_one Posted March 11, 2005 Author Share Posted March 11, 2005 %windir%\System32\Shutdown.exe -s -t xxхх са секундите, след които ще загасне. Аз лично съм си направил бутон на десктопа с таргет въпросния ред и време от 0 до 10 сек. Бутонът го слагаш в scheduled tasks и му задаваш уречения час. Инече, само с горната команда, имаш предупреждение на десктопа че ще се изключе РС-то (като при онзи вирус)! <{POST_SNAPBACK}> а това ми трябваше , искам да те попитам само как да си го направя тоя бутон Link to comment Share on other sites More sharing options...
c0ld_phusi0n Posted March 11, 2005 Share Posted March 11, 2005 май за shortcut става дума - right click > new > shortcut Link to comment Share on other sites More sharing options...
emo_one Posted March 11, 2005 Author Share Posted March 11, 2005 Хубаво , значи до тук сичко ми светна , ама ся има друг проблем , Scheduled Task-a не работи неще да стартира програмата , пробвах дали ще ми стратира нещо друго пак неще ВЪПРОС: как да конфигорирам Scheduled Task-a П.С. аз го кофигорирах така : на Open Wiht - Windows Command Processor на Таsk->Run - %windir%\System32\Shutdown.exe -s -t 10 като отворя Таска от пропартис на с дясния бутон ми излиза това Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.