Jump to content
BulForum.com

TV tuner software

ACHE

Recommended Posts

Имам си TV tuner-че Asus, обаче програмката за неговото управление (Asus Home Theater), която идва в комплект с тунера е доста зле направена и не съумява да го управлава добре.

Та исках да питам - коя е най-добрата програмка за управление на тунер и по възможност да ми кажете откаде да си я дръпна (ако не ще я намеря, само име ми трябва ;) )?

• 1 month later...

Значи линка не работи , та аз имам подобни проблеми с ТОЗИ

ТV Tuner или по точно със софтуера.

Немога да си наглася каналите както аз искам ( Примерно Btv да е номер 2 ) , нещо не запомня станциите , а също не изпълнява някой път зададения час за запис.

Ползвам същата програмка която е спомената по-горе - Home Theater .

този тунер: http://www.kworld.com.tw/en/product/Studio...Terminator.html е подобен на Асус-а и софтуера му работи доста по-добре от асуския, само дето не всички функции на дистанционното бачкат.това е линк: http://www.kworld.com.tw/en/product/Studio...terminator.html към софтуера, но в момента дава 404 Not Found

този тунер: http://www.kworld.com.tw/en/product/Studio...Terminator.html е подобен на Асус-а и софтуера му работи доста по-добре от асуския, само дето не всички функции на дистанционното бачкат.това е линк: http://www.kworld.com.tw/en/product/Studio...terminator.html към софтуера, но в момента дава 404 Not Found

Благодаря ти за линка , дано се оправи та да мога да го изтегля.

А да те питам , възможно е да се настроя програмите по мой образ и подобие , нали ?

Мдааам има проблем, щото прехвърля свалянето към сайта на фирмата производител, където не работи :(

А за линка който бях дал във втория пост - ето така работи ;) :click

10x за линковете , но нещо са ги прецакали явно.

Кажете кой софтуер да ползвам ?

И дали мога да си направя програмите както питах по - горе.

10x again :)

Chris TV

Fly 2000 TV

тези пробвали ли сте ги(в data.bg ги има)?

Fly 2000 TV с това пробвах , но не става нещо . Хваща само един канал и това е.

Като дам Auto Search , нищо не прави.... или по точно нищо не може да хване. :confused

След малко ще пробвам с другите 2 които ми казахте.

Fly 2000 TV  с това пробвах , но не става нещо . Хваща само един канал и това е.

Като дам Auto Search , нищо не прави.... или по точно нищо не може да хване.  :confused

След малко ще пробвам с другите 2 които ми казахте.

Според моя личен (не многоголям) опит с софтуера за Тв тунери Fly2000 e най-добрия! Проблема ти е в грешното избиране на тунер(в контролния панел). Сигурен ли си че си избрал точно твоя модел карта? Аз имах същия проблем ;) А и до колкото знам тая програмка работи само със Philips чипове но не съм сигурен.

Според моя личен (не многоголям) опит с софтуера за Тв тунери Fly2000  e най-добрия! Проблема ти е в грешното избиране на тунер(в контролния панел). Сигурен ли си че си избрал точно твоя модел карта? Аз имах същия проблем ;) А и до колкото знам тая програмка работи само със Philips чипове но не съм сигурен.

Моя е с Philips chipset.

A това дето го казваш ще го проверя пак.

edit: Нищо не става :( Какво ли на правих... хваща само един канал и след като сканира , нищо не намира :(

А с оригиналния софтуер ..... направо ме хваща яд :angry1

Не започва да записва, ако примерно е Switch User , и ме подлудява.

Казвайте к'во да права..... :confused

edit2: Сега , оправих каналите , хваща всичко , но нямам звук ?

Това пък от какво може да е ?

Моя е с Philips chipset.

A това дето го казваш ще го проверя пак.

edit: Нищо не става :( Какво ли на правих... хваща само един канал и след като сканира , нищо не намира :(

А с оригиналния софтуер ..... направо ме хваща яд :angry1 

Не започва да записва, ако примерно е Switch User , и ме подлудява.

Казвайте к'во да права.....  :confused

edit2: Сега , оправих каналите , хваща всичко , но нямам звук ?

Това пък от какво може да е ?

Провери си как са ти настроени от къде да хваща звука Примерно от Line In или от MIcrophone :)

Btw на коя програма направи каналите ?

Виж тук: http://forums.data.bg/viewtopic.php?t=221048.

Аз лично се сблъсках със същите проблеми, и още не съм ги решил. Ако стане при теб, постни в темата как си се справил.

П.П. За звука - бях си качил Fly2000 2.38 RC2, но не стана както го описват. Затова се наложи да деинсталирам Fly2000 и драйверите, и отново поставих тези от диска на тунера, както и Home Theater. Много е тромав, не хваща всички канали (не хваща 5, между които Дискавъри :angry1 ), обаче е единствения начин да работи що-годе добре.

Ако си използвал вътрешното кабелче, звукът от тунера трябва да ти е на "CD".

П.П.П. А действително Fly2000 май е най-доброто. Просто чипът 7135 е нов и докато се изпипат драйверите, минава известно време. А известно е, че WDM-драйверите са много капризно нещо.

@Sempliok С Fly 2000 TV , се оправих с каналите , но каквото и да правя , за звука.... нищо не става :angry1

@alchemy - За сега нямам напредък , но ако изкочи нещо ще пиша.

Успях и аз да подкарам тунер-а с fly2000tv RC2 и е точно както го описва alchemy: няма 5 програми (сред които освен дискавъри трябва да прибавя и евроспорт :angry1 )

Единственото нещо което се сещам е да се настроят ръчно по дадени мегахерци, но тук идва проблема откаде да се намерят точните данни :)

Спомням си преди по инфо канала на еврокома пускаха точните честоти на всички програми, но правят ли го още?

Ае някой който знае да каже, че не м се гледа цял ден инфо канал :lol:

Успях и аз да подкарам тунер-а с fly2000tv RC2 и е точно както го описва alchemy: няма 5 програми (сред които освен дискавъри трябва да прибавя и евроспорт :angry1 )

Единственото нещо което се сещам е да се настроят ръчно по дадени мегахерци, но тук идва проблема откаде да се намерят точните данни :)

Спомням си преди по инфо канала на еврокома пускаха точните честоти на всички програми, но правят ли го още?

Ае някой който знае да каже, че не м се гледа цял ден инфо канал  :lol:

Не ги пускат вече , точните мегахерци. Поне таки си спомням , скоро го мернах.

А аз също подкарах програмите , но много по ми харесва като интерфеис Chris TV.

Не ги пускат вече , точните мегахерци. Поне таки си спомням , скоро го мернах.

А аз също подкарах програмите , но много по ми харесва като интерфеис Chris TV.

Eeeee то не може всичко ;)

Програми, неоткривани от FLY2000TV:

1) Reality TV: 135 MHz

2) EuroSport: 143,10 MHz

3) Discovery: 254,80 MHz

4) Vh1: 263,10 MHz

5) Диема Екстра: 279 MHz

EDIT: ето ви още 2 честоти (едната специално за alchemy ;) ):

EDIT2: намерих още 2 :) горе съм го подредил всичките във списък. Смятам, че това са всички :P

Pomagaite molq vi az sam sas GeForce FX5200 imam tv out i mnogo iskam da gledam tv programai ama neznam s kva programa probvah s po-gore poso4enite ama nestava vse nqkvi errori mi izpisva a moge i az ne6to da barkam mnogo vi se molq pomognete mi :(

Pomagaite molq vi az sam sas GeForce FX5200 imam tv out i mnogo iskam da gledam tv programai ama neznam s kva programa probvah s po-gore poso4enite ama nestava vse nqkvi  errori mi izpisva a moge i az ne6to da barkam mnogo vi se molq pomognete mi  :(

Ми тва е Vc , a на теб не ли ти трябва тунер :wir , а тв - оут не е ли да си прехвърлиш изображението на телевизора примерно ?!?! :laughing:

Зет ми също се оплакваше от софтуера на неговия тунер (мисля че беше някакъв асус с Хоум театър). Той ми каза че е много доволен от това което е свалил от сайта на асус

Ми тва е Vc , a на теб не ли ти трябва тунер  :wir  , а тв - оут не е ли да си прехвърлиш изображението на телевизора примерно ?!?!  :laughing:

Прав си трябва му, просто се е объркал човека ;)

Зет ми също се оплакваше от софтуера на неговия тунер (мисля че беше някакъв асус с Хоум театър). Той ми каза че е много доволен от това което е свалил от сайта на асус

Незнам кво е свалил от сайта на асус ама там не намерих нищо, та затова изобщо започнах темата......както и да е ако има проблем му казвай за флу2000тв и всичко ще е 6 :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...