Jump to content
BulForum.com

Programa za TV tuner

sharky88

Recommended Posts

не че само 2-ма имат, просто е тъп въпроса, затова

няма чак толкова много програми които да поддържат всякакви тунери, така че няма много смисъл - аз колкото и да ти хваля моя оригиналния софт към тунера, ако си с друга марка няма да работи при теб

от неоригиналните, пак има подобно нещо - даден софт работи по-добре с едни тунери и по-зле (или хич) с другите - това доста често зависи от това какъв тунер има автора на софт-а - той си го е писал за него и затова най-добре си работи с него, пък ако тръгне и с някой друг модел - добре

DScaler е изключение от горното, той е друга вселена

ако искаш просто да научиш имена на програми, за да можеш да ги тестваш и да си харесаш, ето погледни тук

Първо, той е изключение от това което казах за програмите които някои хора пишат за своите тунери.

И второ, той е голям проект, много сорс код, източник на познание за който се интересува.

В hardwarebg форума четох едно мнение което ми направи впечатление - според автора му, DScaler е в голяма степен виновник за окаяното състояние на оригиналните софтуери и драйвери на доста от по-ниския клас тунери - защото производителите им си викат "защо да пишем софтуер и драйвери, след като го има DScaler". Тъй като DScaler е open source (или нещо подобно, не съм много сигурен) и доста потребители собственици на тунери имат възможност, ако нещо в поддръжката на техния модел не им харесва, да си го направят сами.

• 2 months later...

от софтуера зависи, само че за същото качество/размер ще иска повече CPU power според мен

при мен можеше да се избира по едно време Xvid, но без да се правят никакви настройки за качеството и не бях доволен от резултата

от софтуера зависи, само че за същото качество/размер ще иска повече CPU power според мен

при мен можеше да се избира по едно време Xvid, но без да се правят никакви настройки за качеството и не бях доволен от резултата

С моя софтуер нямам 'право на избор' . Кажи няква програма да пробвам.

Fly2000TV RC2 е избора. Иска доста търпение, докато го оптимизираш (и ТВ, и радио), както и кепчъра, но резултатите надминават всички други програми, с които съм пробвал. Не успях да сваля под 14 МБ/мин за запис на видео.

Fly2000TV RC2 е избора. Иска доста търпение, докато го оптимизираш (и ТВ, и радио), както и кепчъра, но резултатите надминават всички други програми, с които съм пробвал. Не успях да сваля под 14 МБ/мин за запис на видео.

Аз пробвах тая програма , но май беше друга версия.

А това не е ли много за DivX ? 14мб/мин ?? Аз сега с оригиналния (много глупав като цяло ) софтуер в mpeg2 ми ги прави по 15мб/мин .

Програмата работи перфекно :)

В какъв формат AVI записвате ?

За мен DScaler и Fly2000 са най-добрите :)

Верно я всеки да сподели в какъв формат записва и какви кодеци ползва. Аз съм пробвал доста ама все не мога да намеря най-оптималното решение големина/качество. Все стават много големи файлове :( затова и не записвам много много.. :bgrin:

аз записвам в MPEG2 с оригиналния софт на Pinnacle и после с VirtualDubMpeg го кодирам в Xvid намаляйки размера (на картината) на половина и добавяйки deinterlace филтър

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...