Jump to content
BulForum.com

Тема за всякакви коментари, касаещи търговския раздел

Recommended Posts

единственото което може да се направи е да се трият темите на хора които продават повече от 1 бройка. освен ако не си платят разбира се, както е в правилата на раздела.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Мисля,че е крайно време да се направи нещо по въпроса с тези гривни!След,като масово продавачите не могат да докажат,че продукта който предлагат е автентичен (оригинален) а реално го представят за такъв!

Нищо не може да се направи, освен да се разчита на разума на потребителите. Ако те сами не се сещат за какво става въпрос ако не тук, то някъде другаде ще ги излъжат.

Аз лично отнесох темата на един такъв масов продавач на гривни с отстъпка за над 100 броя (?!?!?). За подобни обяви ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сигнализирайте.

Нищо не може да се направи, освен да се разчита на разума на потребителите. Ако те сами не се сещат за какво става въпрос ако не тук, то някъде другаде ще ги излъжат.

Аз лично отнесох темата на един такъв масов продавач на гривни с отстъпка за над 100 броя (?!?!?). За подобни обяви ЗАДЪЛЖИТЕЛНО сигнализирайте.

Здравейте аз съм въпросния с 100+ броя с отстъпка. Защо ? Защото като кажеш че за 10 броя ще направя отстъпка , получих запитвания, от сорта

" Като за 10 правиш отстъпка защо и за 2 не направиш поне 5 лв отстъпка ... "

Затова промених от 10 на 100 .

С тези гривни е направена много добра МЛМ търговия . ( Мулти левел маркетинг )

И на тази търговия точно това и е печалбата, много грияни на ниски цени, тези които изкупуват по много ги продават на по високи цени.

А в Мола като ги продават на 78 лв. ДА цената е нереално, но те имат много голяма реклама , слециално изработени кутия за тях

+ сайт в който си вписват само тяхните гривни, като удостоверение за качество, но това са глупости ! !

ДА има и и за по 1-2 $ в еБеи , аз си поръчах и ги видях какви са ( Дефектни ) какво значи това ?

Това значи че нямат въздействие на тялото както въздействат другите гривни , който пак са от еБаи но за 40 $ за 1 бр.

Тъй като вземеш над 100 бройки ти излиза по 35 лева. за 1 бр. , това което направих и аз.

Можеш да си вземеш и 1000 бр. и ще ти излезнат не повече от 30 лв ( говоря легално , със платно мито и ДДС ! ! ! )

Спасение от хората който продават модерните за сега гривни мисля че няма. Щом чалга звездите носат такива

и в SinCity и Cacao Beach направиха парти всеки иска да се изгъзари с една такава гривна. Но целата ней е това

а ефекта които има върху хората. Аз съм песимист и невярвам на такива глупости. и говорех като вас до едно време,

когато ми дадоха една гривна да пробвам, носих я 1 ден и я купих ( от познат ) и от тогава продавам с цел помагане на хората

а не просто за "голямата" печалба, или за търговията. !

Последно ..дукато не пробвате неможе да говорите за това дали е фалшива или не .

И RaptoR ако искаш ти предлагам да се видим да ти демонстрирам как работи гривната , за да може сам да се убедиш че някои работи

просто нямат разумно обяснение :) както е тази гривна.

не се прави на ударен тозо раздел е за редовните членове на форума ако имат нещо излишно да го продадат а не някакви търговци да го ползват за безплатни обяви !!!!!!!!!!!!!:angry1:angry1:angry1:angry1

не се прави на ударен тозо раздел е за редовните членове на форума ако имат нещо излишно да го продадат а не някакви търговци да го ползват за безплатни обяви !!!!!!!!!!!!!:angry1:angry1:angry1:angry1

Подкрепям мнението ти колега.

Здравейте аз съм въпросния с 100+ броя с отстъпка. Защо ? Защото като кажеш че за 10 броя ще направя отстъпка , получих запитвания, от сорта

" Като за 10 правиш отстъпка защо и за 2 не направиш поне 5 лв отстъпка ... "

Затова промених от 10 на 100 .

С тези гривни е направена много добра МЛМ търговия . ( Мулти левел маркетинг )

И на тази търговия точно това и е печалбата, много грияни на ниски цени, тези които изкупуват по много ги продават на по високи цени.

А в Мола като ги продават на 78 лв. ДА цената е нереално, но те имат много голяма реклама , слециално изработени кутия за тях

+ сайт в който си вписват само тяхните гривни, като удостоверение за качество, но това са глупости ! !

ДА има и и за по 1-2 $ в еБеи , аз си поръчах и ги видях какви са ( Дефектни ) какво значи това ?

Това значи че нямат въздействие на тялото както въздействат другите гривни , който пак са от еБаи но за 40 $ за 1 бр.

Тъй като вземеш над 100 бройки ти излиза по 35 лева. за 1 бр. , това което направих и аз.

Можеш да си вземеш и 1000 бр. и ще ти излезнат не повече от 30 лв ( говоря легално , със платно мито и ДДС ! ! ! )

Спасение от хората който продават модерните за сега гривни мисля че няма. Щом чалга звездите носат такива

и в SinCity и Cacao Beach направиха парти всеки иска да се изгъзари с една такава гривна. Но целата ней е това

а ефекта които има върху хората. Аз съм песимист и невярвам на такива глупости. и говорех като вас до едно време,

когато ми дадоха една гривна да пробвам, носих я 1 ден и я купих ( от познат ) и от тогава продавам с цел помагане на хората

а не просто за "голямата" печалба, или за търговията. !

Последно ..дукато не пробвате неможе да говорите за това дали е фалшива или не .

И RaptoR ако искаш ти предлагам да се видим да ти демонстрирам как работи гривната , за да може сам да се убедиш че някои работи

просто нямат разумно обяснение :) както е тази гривна.

Този пост е за "Да се посмеете малко", "Вицове", "Наградите на Кирил Методиев" и "Наглост до безумие".

И сега ако не го баМнете, не знам кога!

Този пост е за "Да се посмеете малко", "Вицове", "Наградите на Кирил Методиев" и "Наглост до безумие".

И сега ако не го баМнете, не знам кога!

Има доста хора които се занимават със системна търговия от години в този форум, но когато се повдигне въпрос за тях... модераторите или се правят на приятно разсеяни или започват да нападат този, който им е обърнал внимание. Странно, нали? А, когато се появи някой като този, който иска да продаде 20-30 гривни с няколко лева печалба... всички се нахвърлят върху му. Много странни критерии има тук и се мери с различен аршин.

Иначе ако ще тръгват да баМват... супер. Ще им дам един списък с поне 10 потребителя за да започнат от тях.

Дай ми списъка. Почвам ги един по един. Пусни го публично.

Да ги караме един по един. Почвам с най-фрапиращият случай за мен:

https://www.bulforum.com/index.php?app=core&module=search&do=quick_search&search_author=nonsan

Active Posts: 2,822

Most Active In: Продава (2491 posts)

Edited by victory

Шшшшш пич, 100 бройки по 35 лв са 3500 леФа бре... ти си ебати бизнесмена ти казвам да инвестираш такава крупна сума в подобен род търговия. Сега ако кажеш че си ги взел и с кредит от банката и шапка ще ти сваля!

Да ги караме един по един. Почвам с най-фрапиращият случай за мен:

http://www.bulforum....h_author=nonsan

Active Posts: 2,822

Most Active In: Продава (2491 posts)

И какво по-точно е фрапиращото, че пише само в тоя раздел ли? Пак ли трябва да обясняваме неща, които отдавна са обяснени и коментирани?

----------------------------------

Момъкът с гривните - вземи прочети Правилата на Форума и на Търговския раздел. Ще ти спести излагации пред хората. Не знам за какви балъци взимаш потребителите на този Форум, но си силно заблуден.

И какво по-точно е фрапиращото, че пише само в тоя раздел ли? Пак ли трябва да обясняваме неща, които отдавна са обяснени и коментирани?

----------------------------------

Момъкът с гривните - вземи прочети Правилата на Форума и на Търговския раздел. Ще ти спести излагации пред хората. Не знам за какви балъци взимаш потребителите на този Форум, но си силно заблуден.

Фрапиращо е огромното количество стоки "за лична употреба" които продава. Аз лично не познавам човек, притежаващ почти 10 000 артикула (от всичките му теми) компютърни части за лична употреба.

Иначе за няколко дреболии ще изядете другите потребители. Другото фрапиращо е, че никой не е забелязал това 6 години. Останалото е ясно.

Edited by victory

Пак ли трябва да обясняваме неща, които отдавна са обяснени и коментирани?

За случая, който victory посочва - аз не познавам колегата nonsan. Спомням си, че наскоро беше организирал благотворителен търг в подкрепа на болно дете, което само по себе си е много благородно и трябва да се подкрепя изцяло. Обаче ако тази статистика е точна - че от 2800+ поста близо 2500 са в търговския раздел аз си мисля, че nonsan или модераторите е добре да дадат обяснение на форума. Ако вече е коментирано това може и да се посочи къде точно, за да прочетем и ние.

За колегата с гривните - може да остави някой лев на форума и спокойно да си продава гривните "с цел помагане на хората".

За колегата с гривните - може да остави някой лев на форума и спокойно да си продава гривните "с цел помагане на хората".

След това да прочете другата тема в която коментирахме въпросните гривни и това че единственото им предназначение е да се вземат парите на баламите и да демонстрира на неверниците какво точно правят въпросните гривни... аз се хващам на 2 бири на бас че освен гумата/пластмасата от която са направени да ти докара някоя алергия друго няма да стане, но може да поспорим в темата ако някой гори от желание.

ПС: Възможно ли е само аз да се впрягам че някой тръгне да лъже будалите? Не би ли трябвало да ми е все едно след като не ме засяга?

Edited by djadomraz

Пак ли се плетат някви интриги ?

Кво пак се мери с различен аршин ? Едно и също се върти с години...аз няма да се обяснявам изобщо на този етап, не вярвам и някой друг колега да го направи.

Вместо през няколко години да дъвчите едно и също...да бяхте информирали екипа с рапорт...а ако сте го направили и не сте били отразени може би преценката Ви не е правилна.

:pirate

Проблема ви е, че потребителят "nonsan" има 2500 поста с продадени стоки така ли да разбирам ? Или,че сте хитрували някога някъде с "ъп" /или друго/ и сте попаднали под "урон-а" ?!?!

Кое от двете е ?

Нека да кажем, че само нахвърляме разни мисли по темата и си коментираме. ОК, съгласен съм, че не ви се занимава да давате обяснения, но за по-новите колеги може да се посочи, къде точно в темата или форума (ако се сещате на момента) се е дискутирало това. Аз лично нямам нищо против колегата nonsan - отдавна е регистриран, навъртял е доста постове, очевидно се ползва с някаква репутация. Но все пак, без да имам някаква допълнителна информация и хвърля бегъл поглед върху разпределението на постовете и се замислям. Знам правилата - "...продажба на лични стоки...", "...забранено коментирането без интерес..." (цитирам избирателно) - и изведнъж 2500 от 2800 в този раздел. Интересно е :)

Какво да нахвърляш размисли?? Тоз юзер има 23 страници по 25 теми в купувам/продавам , предимно продавам-над 500 теми продавам с по няколко артикула - не, това не е системна търговия, повтарям не е. Това са интриги на онеправдани и некоректни "уууузери".

Какво да нахвърляш размисли?? Тоз юзер има 23 страници по 25 теми в купувам/продавам , предимно продавам-над 500 теми продавам с по няколко артикула - не, това не е системна търговия, повтарям не е. Това са интриги на онеправдани и некоректни "уууузери".

Спомням си последния който се изказа така как се опитаха да го лъхнат от форума :) е остана само опита до колкото ми е известно :hilezh:

Е добре, ще ти дам конкретен пример:

Искам да си купя GSM:

Харесвам си от форума. Знам, че по руски същия GSM може да се намери примерно от 100 до 120 лв, и същите продавачи изкупуват този модел за 60 максимум 80 лева.

Попадам на някой който прадава такъв за точно 100 лева. И аз му казвам давам 80 максимум 100 лева. Не мога да кажа точно 80 или 90 или 100, защото в най-добрия случей ще съм го видял само на снимка. От къде да знам какво е състоянието за да знам колко пари да му предложа ???? Или да разчитам че кремвиршите от 4 лева килото наистина са от месо ?

Точно така колега.Много си прав.Аз размишлявам точно,като теб.Всеки трябва да има правото да слага цени,дори и те да не са съвсем конкретни,защото не е видял продукта,не го е пробвал,а когато се срещнат двете страни,може дори да се спазарят за съвсем друга цена.И все пак цената насочва.Когато цената варира,всеки възлага по-големи надежди.

И как точно успя да изровиш този пост от 2005-та година? :blink: Сигурно бая си се озорил...както и да е - тъй като обикновено аз отговарям в тази тема, ще се опитам да ти отговоря, макар, че реално не задаваш въпрос.

Мисля, че това, за което говори azsum и това, което си разбрал ти, са 2 противоположни неща. Той говори от страна на купувача, а ти говориш за продавача. Освен това вероятно все още не си погледнал правилата, където ясно е описано всичко. Всеки сам си определя цената, която поставя за продукта си, но ако тя надхвърля тази на същата стока, нова и с гаранция в официален магазин, то темата му се затваря поради съмнения за бъдещи ъпове и игра с цената, а ъповете са първото нещо, за което всеки трябва да научи, ако е решил да ползва форума. Същите рестрикции има и за обратната страна - ако някой, вместо да пусне рапорт, си чеше езика и пише в темата на продаващия, че еди къде си бил видял същата стока на по-ниска цена, но същевременно няма никакъв интерес за покупка и не подкрепя с линк твърденията си - постът му моментално се изтрива в момента, в който бъде видян и най-често това си действие е подкрепено с 20%. Ако обаче друг пише в темата, че иска да купи стоката, но цената му се вижда висока, тъй като еди къде си на този линк се продава на по-ниска или същата - той вече не е в нарушение и дори може без линк с по-ниска цена да се опита да се пазари, тъй като правилата му дават тази опция. Да, обаче ако някой драстично подбие цената при пазаренето, напр. обявената цена е 100, а той му предлага 20 - отново е в нарушение и постът му се изтрива. Схващаш ли тънките разлики?

Правилата са на видно място та не смятам да давам линк към тях - всеки само може да си ги намери много лесно.

. . . Да, обаче ако някой драстично подбие цената при пазаренето, напр. обявената цена е 100, а той му предлага 20 - отново е в нарушение и постът му се изтрива. Схващаш ли тънките разлики? . . .

Понякога има доста интересни случаи, които са следствие на спецификата на пазара.

В тази тема се продаваше ADSL модем/рутер и продавачът искаше 70 лв.

Как да дам такава цена, като няколко месеца преди това купих подобен за 10 или 12 лв. от REDLINE.

Предложих по-висока цена - 15 лв., заради това че е нов, като допълнително (вкл. и в лично съобщение) изложих аргументите си за драстично по-ниската цена.

Заради нарушението на Правилата, постът ми беше редактиран, но въпреки неколкократните сваляния на цената (до 50 лв.), четири месеца по-късно устройството беше свалено от продажба поради нулев интерес.

Дали съм бил прав предлагайки толкова ниска цена?

Очевидно - ДА, след като седмица по-късно закупих от inherit.hit.bg подобно устройство на още по-ниска цена.

Понякога правилата е добре да се спазват без да се замисляш...така по-лесно се живее. :))

В случая няма как да направим специално правило за такива изолирани случаи като твоя, но пък същото това правило прекрасно работи за тарикатите, дето искат да вземат нещо за жълти стотинки и изнудват продавача (най-често прекупвачи). Вариант да не ти редактират поста е било да му предложиш на ЛС ниската цена и резултатът пак е щял да бъде същия, с разликата че вече няма да нарушиш никое правило. В случая пък ние не сме длъжни за всяка една обява да й проверяваме цената на местния/световния пазар и какво търсене се очаква да има, въпреки че аз и колегите често го правим от добро желание да се свърши по-добре работата. Смея да твърдя, че нашият форум е от малкото, където се следи стриктно за спазването на реда...и правилата имат немалка роля за това спазване. Ясно е, че на някои няма да се хареса това или онова действие на някой модератор, но както е известно..."няма пълно щастие". :)

Midex, не съм си и помислял да настоявам за специално правило.

Само коментирам особеностите на пазара.

Продавачът също има своите основания за цената, защото като ново то струва повече от 100 лв. Проблемът е, че ADSL устройствата се предлагат безплатно от доставчиците на интернет по тази технология и съответно няма почти никакво търсене на пазара, освен когато им се намери и друго приложение . . .

Близка аналогия може да се намери при цените на автомобили с десен волан. Колкото и да е запазен, на нашия пазар цената ще е доста по-ниска от тези с ляв волан . . .