Jump to content
BulForum.com

Тема за всякакви коментари, касаещи търговския раздел

Recommended Posts

Хубаво де може ли да съществуват тази и тази тема едновременно. В първата прави търг за цяла конфигурация, който свършва на 18 април, а във втората продава картата от същата тази конфигурация. Според мен накрая ако примерно има кандидати и в двете теми, единият ще бъде прецакан. Още повече пък в търга, ти наддаваш за дадена конфигурация и ако продавача продаде картата, всички наддавания стават невалидни.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Хубаво де ...

Не е редно да я продава и в двете теми, но тъй като втората е отпреди 2 месеца, а и има въпрос на потребител, на който продавачът не е отговорил, предполага се, че е забравил за нея (старата тема).

Аз ще я затворя засега, за да няма обърквации, а ако Rolla ми обясни нещо конкретно на ЛС, пак може да я отворя.

Предлагам всички, които си плащат за рекламата, да бъдат в отделна потребителска група - "търговец" или нещо подобно, за да им личи ясно. За да не стават излишни напрежения и коментари.

Предлагам всички, които си плащат за рекламата, да бъдат в отделна потребителска група - "търговец" или нещо подобно, за да им личи ясно. За да не стават излишни напрежения и коментари.

Това между другото ми се струва и на мен добра идея - така ще могат да се нагласят и по-специални права евентуално...

Не, но някой който има магазин в Стара Загора и има филтри за всички автомобилни климатици е ;)

Според мен към търговците спадат и тези, които купуват неща от тук и после ги препродават на по-високи цени - няма да споменавам имена, всеки, който е следил форума знае кои са тези хора. Също има много, които поръчват дрехи/обувки/джаджи от чужбина и ги препродават на 2-3 пъти по-високи цени с цел печалба - това за мен също е търговия - нали форума е за продаване на лични ненужни вещи уж?

Edited by Overdrive

Добре де ама вие откъде ще знаете кой е търговец? Това, че някой имал 5 комплекта фарове за кола не го прави търговец нали?

Ако беше прочел внимателно щеше да разбереш кой е "търговец"

Не, но някой който има магазин в Стара Загора и има филтри за всички автомобилни климатици е ;)

Според мен към търговците спадат и тези, които купуват неща от тук и после ги препродават на по-високи цени - няма да споменавам имена, всеки, който е следил форума знае кои са тези хора. Също има много, които поръчват дрехи/обувки/джаджи от чужбина и ги препродават на 2-3 пъти по-високи цени с цел печалба - това за мен също е търговия - нали форума е за продаване на лични ненужни вещи уж?

Според теб какво е търговията? Купуваш нещо и го продаваш на половин цена? Цената на дадена вещ се определя от това колко клиента би дал за нея. И да споменаваш и да не споменаваш нещо мнението ти е само завист защо някои могат, а на теб не ти се удава. Освен за продаване, форума е и за купуване на лични вещи от потребителите му!

Първо пише се ОТдава, не удава.

Не мога да разбера откъде идва тази злоба срещу мен.

Ползвам раздела за продаване на неща, които не ми трябват. Не съм се и опитвал да въртя търговия или да препродавам нещо, та да стигнеш до заключение, че не ми се удава и от завист съм се опитвал да прецакам бизнеса на някой, който не си плаща, затова че ползва постоянно форума за безплатна реклама и търговия.

Освен за продаване, форума е и за купуване на лични вещи от потребителите му!

Ако си направиш труда да пуснеш една търсачка, ще забележиш, че темите в които съм купил нещо са много повече от тези, в които съм продал - няма нужда да ми казваш това ;)

Освен това въпросните неща съм ги закупил с цел лична употреба, а не препродаване и въртене на далавери и евентуално бих ги продал ако не ми трябват повече.

Ако имаш нещо да ми кажеш ползвай ЛС, няма нужда да правим цирк в темите.

Първо пише се ОТдава, не удава.

OK. От тези форуми може да почна и на "-ий" да пиша вече. Четох ти мненията. И ти си от хората дето превърнахте форума в битпазар. Това си е личното ми неангажиращо мнение. Дерзай!

Ама има ли значение дали вещите, който се продават са нужни или ненужни? И ти днес можеш да си купиш панталон от мен и утре да не ти става. Ще го пуснеш за продажба. Не изкарвай хората, коиго продават на по-високи цени търговци. Офффф спирам с писането, че ми писна.

Ставаше въпрос за 2-3 човека, който се занимават с компютри предимно, изкупуват тънко и продават дебело.

И не става въпрос за панталон за лична употреба, а за много панталони, купени с цел бъдеща продажба и печалба :laughing:

...както и да е.

Днес ми се случи следното:

https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=77663

Първи писах за рама в тази тема и го запазих:

Ако можеш ми запази 22. Ще се разберем на лс за тестване и тн.

Писах му след това лс да каже къде да отида да тестваме и чак сега получавам:

Към момента нищо не можем да се разберем за рам-а, защото е заявен и обещан.

Сега видях, че си заявил интерес първи - т.е. аз съм се заблудил и съм обещал паметта на грешен човек. Извинявай за недоразумението, ще ти се обадя, ако този на който съм я обещал в тел разговор се разубеди по някакъв повод.

Това е особено некоректно :angry:

Edited by Overdrive

Ставаше въпрос за 2-3 човека, който се занимават с компютри предимно, изкупуват тънко и продават дебело.

И не става въпрос за панталон за лична употреба, а за много панталони, купени с цел бъдеща продажба и печалба :laughing:

...както и да е.

............................

Звучиш като някои дами от един друг форум. Хем си прав хем прекалено издребняваш според мен. Има мошеници опитващи се да продават боклуци и ментета на цени на нормалните. Но ти се хващаш за някои от правилата като удавник за сламка. Като ти се струва висока цената подминавай. Това кой откъде го е взел и колко е преценил че му иска е едно, въвсем друго е дали някой ще му даде. И да, като не може да се ъп-ва темата ще се почва от по-висока цена - това не е против правилата.

Моето мнение е че търговци ако могат да си сложат ценова листа при това да се пин-нат или някак като VIP обяви да са ще спечелим всички. Хем така ако някой продава веднага ще може да си направи справка като ново колко струва. Колко обаче са сериозните търговци които ще ни затрупат с обяви според теб вместо да си направят собствен сайт? Съгласен съм след като администраторите и модераторите на форума са решили така обаче да търсиш конспирации и да дебнеш кой е търговец и кой не някак минава границата на нормалното поведение освен ако нямаш какво друго да правиш и ти е скучно и прекарваш половината от времето си в ровене по обявите...

Както и да е, просто това са ми повърхностните впечатления. Може и да съм леко негативно настроен от дребнавите дами за чиито писания жена ми редовно ме осведомява но някак с последните си няколко изказвания ми напомняш на тях...

-----------

Колкото за "особено некоректното" - ти никога ли не правиш грешки? И смяташ ли че той нарочно те е прескочил и ако да - с каква цел? Между другото не виждам в правилата някъде да е описано при продажба на нещо кой го взима, как се пази ред и до колко време и как се разрешават казуси от сорта - ако еди кой си е първи обаче еди кой си иска да вземе 3 неща кой от 2мата да ги вземе...

https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=77774

LG KG 920 TELEFONA E UNIKAT v BG da ima nai mnogo 15 takiva aparata pishi na LS da se dogovorim ima 4led svetkavici i edna flash

ahahaha nese zdarjam

vish kolega che i az sum prodaval takav aparat povqrvai mi nqma 4 led i 1 flash svetkavici ima 1 led i 1 xenon i pravo otdvratitelni snimki

bravo ne si tup no bqh dlujen da probvam:) no naistina ima 4 leda grupirani v 2 dvoiki sa nqma za kakvo da te luja no nqma i smisal

Това изби рибата :lol:

Освен това докара и 20% на автора. Малко остана и да получи продължителна отпуска, но засега ще е под наблюдение. следваща подобна "изява" ще е много болезнена за него.

https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=77742&hl=

Извинявам се, че съм му нацвъкал темата, но предпочитам да отнеса някой друг процент, отколкото някой съфорумник да "изгори" и да ми спре в багажника с тези "гуми". То верно е, че всякакви боклуци се продават, ама гуми с 3 мм грайфер на 8 години! не отговарят на никакви норми. Вероятно се надява тук да излъже някой неразбиращ

https://www.bulforum.com/index.php?showtopi...entry1495255615

Потребител Stenly се оказа много несериозен.

Исках да купя джантите ,разбрахме се по телефона,обаче джантите му били в някакво село.Вика трябва да ме вземеш да идем до това село.

Ок,ама в това село нямало вулканизатор където да ги видим прави ли са,криви ли са има ли им нещо.Снимките са само на 1 джанта .

После уж се разбрахме да ги донесе в Пловдив.

След 2 дни му звъня викам какво стана донесе ли ги?

Не му било изгодно да ги носи в Пловдив.....нещо понамирисва на измама.

Edited by mrdds

https://www.bulforum.com/index.php?showtopi...entry1495255615

Потребител Stenli се оказа много несериозен.

Исках да купя джантите ,разбрахме се по телефона,обаче джантите му били в някакво село.Вика трябва да ме вземеш да идем до това село.

Ок,ама в това село нямало вулканизатор където да ги видим прави ли са,криви ли са има ли им нещо.Снимките са само на 1 джанта .

После уж се разбрахме да ги донесе в Пловдив.

След 2 дни му звъня викам какво стана донесе ли ги?

Не му било изгодно да ги носи в Пловдив.....нещо понамирисва на измама.

Хм напиши му правилно ника който е Stenly` щото има и потребител Stenli и така го нахендяш него за нищо...

не мога да разбера , за кво ми затваряте темата за тва 4е купувам дъно сокет А . е да има и друга тема за купуване на дано сокет А , и аз съм го купил! и сега искам да си купя още 1. какъв е проблема??!!!??

Edited by Altavia

Проблемът е че тук няма врачки, които да знаят, че купуваш отново същото дъно. Защо в първата тема не написа "купувам две дъна"? Защо във втората тема не упомена "купувам ВТОРО такова и такова дъно"? На какво отгоре въобще да ти повярваме, че става въпрос за второ дъно, а не за едно и също? И ако обичаш по-полека с тона.

ЕДИТ: Още нещо - в предишната тема поради какви причини не е упоменато, че вече си купил дъно, за да я затворим и преместим? Аз лично мисля, че знам отговора.

единсвеното нещо което съм прегрешил е , че не сам затворил първата тема за дъното!

всичко друго изписано погоре е излишно.

защо не съм написал купувам 2 дъна -> ами защото ми трябваше 1 , след няколко дена ми трябва още 1 ?! за това не съм написал.

защо във втората тема не съм написал купувам второ дъно -> ами защото ако дойде време да купя 99-то дъно пак ли да пиша кое поред ...

хаиде със здраве

Edited by Altavia

единсвеното нещо което съм прегрешил е , че не сам затворил първата тема за дъното!

всичко друго изписано погоре е излишно.

защо не съм написал купувам 2 дъна -> ами защото ми трябваше 1 , след няколко дена ми трябва още 1 ?! за това не съм написал.

защо във втората тема не съм написал купувам второ дъно -> ами защото ако дойде време да купя 99-то дъно пак ли да пиша кое поред ...

хаиде със здраве

Ти няма и как да затвприш първата тема. Редно беше обаче да уведомиш, че си купил дъно ако това се е случило.

Изключително странно е да ти притрябва дъно с АБСОЛЮТНО същите параметри през няколко дни...

Относно последния коментар - защо не пуснеш направо тема "Изкупувам дъна с такива и такива параметри"? Защото ако през 2-3 дни ще пускаш нови теми за едно и също дъно и после ще обясняваш, че ти трябвало трето, пето или десето такова изобщо няма да се получи, вЕрвай ми. Както ти написах и в темата - не пасем трева.

Остани със здраве.

Ти няма и как да затвприш първата тема. Редно беше обаче да уведомиш, че си купил дъно ако това се е случило.

Изключително странно е да ти притрябва дъно с АБСОЛЮТНО същите параметри през няколко дни...

Относно последния коментар - защо не пуснеш направо тема "Изкупувам дъна с такива и такива параметри"? Защото ако през 2-3 дни ще пускаш нови теми за едно и също дъно и после ще обясняваш, че ти трябвало трето, пето или десето такова изобщо няма да се получи, вЕрвай ми. Както ти написах и в темата - не пасем трева.

Остани със здраве.

хехе аз знам че не я пасете тревата

Държа да се види публично ТАЗИ обява. Този наглец има 3 акаунта, всичките наказвани за ъпвания и пускане на дублиращи обяви, особено главния акаунт - ТОЗИ - който успешно догони 80% за постоянно повтарящи се нарушения и мина в мод режим. Днес пак е пуснал и от този акаунт обява за тоя джойстик, която е поне 4-та. С опитите и през другите му акаунти стават общо 11 (ЕДИНАДЕСЕТ) обяви за един и същ джойстик от началото на годината досега! Толкова нагъл тип не съм виждал!!!

Нарочно искам публично да се види, че подобни работи, дори и със закъснение, се засичат и наказанието е моментален БАН! Колегите ще го баннат и по IP, за да не го виждаме повече.

Последната му обява може да видите преди да се премести в "Изтрити" ТУК

Днес гледам потребителите sotirov12j и AXL__ROSE са нацвъкали по 4-5 теми за неща от един и същи тип - не е ли редно когато се продават много еднакви стоки да са в една тема, така няма да се избутват другите надолу и ще си ъпват темите с намаляне само на една цена.