samkijot Posted March 3, 2009 Share Posted March 3, 2009 10. Този форум/раздел е предназначен за продаване и купуване на лични стоки. Това означава, че ако сте фирма/ET и искате да продавате масово даден продукт, то мястото на обявата ви не е тук, а някъде където ще трябва да си платите. Такива теми до момента бяха затваряни, а от този момент нататък ще бъдат трити директно... ти още ли не си усетил, че в този форум има търговци (ЕТ или най-общо казано "прекупвачи"), но просто пускат нещата си в отделни теми и по 1-2 бройки ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 4, 2009 Share Posted March 4, 2009 Това https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=75795това https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=75773&hl= и това https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=75649&hl= са за един и същ лаптоп. Този е наказан и озаптен, излишните теми са махнати, като е оставена само най-старата. Благодаря, че ми го показа. добре де, това https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=75525 не е ли точно такава тема? Забележете продаваМЕ, разваляМЕ и тн. Този юзър заплаща ефективно обявите си. Няма основания да бъде наказан. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Искам да попитам за едно положение дали попада в точка 13 а именно : 13. Забранява се предлагането на подобна стока в тема пусната от друг потребител. Ако имате еднаква стока за продаване сте длъжни да я обявите в нова тема. При неспазване, 20% уорн и триене на мнението ! При това положение ТОВА попада ли като нарушение към точка 13. Питането ми е от лично естество дали е правилно това или не е . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 17, 2009 Share Posted March 17, 2009 Искам да попитам за едно положение дали попада в точка 13 а именно :13. Забранява се предлагането на подобна стока в тема пусната от друг потребител. Ако имате еднаква стока за продаване сте длъжни да я обявите в нова тема. При неспазване, 20% уорн и триене на мнението ! При това положение ТОВА попада ли като нарушение към точка 13. Питането ми е от лично естество дали е правилно това или не е . В този случай е допустимо, защото двамата ТЪРСЕЩИ няма как да си пречат. Ако обаче някой продава стока и някой тръгне в темата му да предлага своя еднаква такава - това вече е нарушение и конфликт на интереси. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geronimo Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=76537 Нещо ми намирисва на платена обява с тези телчета и ленти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 https://www.bulforum.com/index.php?showtopi...entry1495245325 Това според вас РЕАЛНА цена ли е? Знам ли Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qzoveca Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 https://www.bulforum.com/index.php?showtopi...entry1495245325 Това според вас РЕАЛНА цена ли е? Знам ли ти остави цената - 30000км за 20 год!!!!! някои ги правят за месец,други за 20 год. wtf? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Overdrive Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 Още повече, че май колата е блъскана отпред - фаровете са различни и накриво, капака не е на едно ниво с калниците. Питах съвсем в нормален тон дали това е така и някой модератор ми изтри мнението Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted March 20, 2009 Share Posted March 20, 2009 https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=76401 добре де, това тук не е ли тенденциозно ъпване ... една цена в първия пост и след това безсмислени уточнения, които могат да се прибавят още в началото като се редактира мнението в началото. освен това май тоя пинизи с "снимки на скайп, мейл ...' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbyte Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 https://www.bulforum.com/index.php?showtopi...entry1495245325 Това според вас РЕАЛНА цена ли е? Знам ли и бордови компютър даже - правец може би Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Питах съвсем в нормален тон дали това е така и някой модератор ми изтри мнението Аз поне не съм бил със сигурност, щото ме нямаше във форума доста време. А за километрите - най-вероятно е пропуснал една нула накрая. Цената наистина доста абсурдна, но е негово право да си определи цена, а ако започне да я ъпва редовно с малки редукции...тогава ще затворим темата. https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=76401добре де, това тук не е ли тенденциозно ъпване ... една цена в първия пост и след това безсмислени уточнения, които могат да се прибавят още в началото като се редактира мнението в началото. освен това май тоя пинизи с "снимки на скайп, мейл ...' Нищо ново...дребни номерца, които немалко хора правят тук редовно. Обикновено затварям такива теми, когато се прекалява с "новата" информация, която никой не иска или най-малкото сливам следващия пост с предишния, но тъй като вече има и други постове в темата засега ще си стои и ще наблюдавам продавача да не продължава с "новата" информация. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Jackson Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Оплакването ми може да ви се стори малко глупаво, но защо след като продам нещо или стане въпрос за затваряне на тема от моя страна, аз пиша нов пост темата да се затвори, също така натискам бутона report и пиша пак темата да се затвори. Ама нищо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 22, 2009 Share Posted March 22, 2009 Оплакването ми може да ви се стори малко глупаво, но защо след като продам нещо или стане въпрос за затваряне на тема от моя страна, аз пиша нов пост темата да се затвори, също така натискам бутона report и пиша пак темата да се затвори. Ама нищо. А защо правиш и двете неща едновременно? Пусни само рапорт например...или само пиши, че темата е за местене/затваряне и по някое време все някой колега или аз ще я видим... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Ако има възможност всеки сам да си затваря темата и тя автоматично да отива в Приключени Сделки, ще се спести доста спам...и доста усилия на модераторите. Също ще е добре и да може всеки да си трие постовете. Така няма да им "опа сбърках да се изтрие" или "горният ми пост е грешка"!?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Напротив. По добрия вариант е никой да не може да си трие и редактира мнението примерно 20 мин след публикуване Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radev Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Оплакването ми може да ви се стори малко глупаво, но защо след като продам нещо или стане въпрос за затваряне на тема от моя страна, аз пиша нов пост темата да се затвори, също така натискам бутона report и пиша пак темата да се затвори. Ама нищо. Вместо да пишеш нов пост, че стоката е продадена или купена, да ъпнеш темата си и да изместиш стотина други, можеш просто да си редактираш последния или първия пост и да пуснеш репорт да ти затворят темата. Това сме го дъвкали по 10 пъти! Друго което ми направи впечатление (дори и аз не съм го спазвал този метод) е след като една стока й се намали цената в първия пост да си остане първоначалната цена, да се задраска или подчертае и след това до нея намалената цена. В друг форум ми изтриха тема точно заради тази практика. Поне от моя гледна точка, така ще улесним модераторите и ще намалим броя на "мушингийте". Идеята е да се види първоначалната цена и крайната. Също така да няма опити за ъпване на тема с уж нова цена а като се коригира цената в първия пост никой да не е запомнил каква е била старата. По този начин и по-лесно се проследява стъпката на сваляне на цената и темата няма да се пълни с постове от потребители обясняващи правилата на раздела. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
бат Ицо Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Именно затова е предложението ми: Напротив. По добрия вариант е никой да не може да си трие и редактира мнението примерно 20 мин след публикуване Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radev Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Ами ако има нов отговор от друг потребител? Според мен по-добрият вариант е да не може да пише нов пост за 20 минути само ако предишния пост е бил също негов. Да се избегне флууд, което пък всеки потребител е длъжен да избягва. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Тези, дето ползват практиката да си трият старата цена не са много и тъй като модераторите няма как да запомнят всяка обява с началната й цена, поне аз лично ги предупреждавам такива с ЛС или направо в темата от тук нататък да не трият старите цени. А за затварянето на темите от самите потребители - това сме го обсъждали и преди и е било отхвърлено, било поради технически ограничения от страна старата версия на софтуера (скоро ще се ъпгрейдва, както някои вече знаят)...а и админите надали ще разрешат тази екстра на всеки един потребител, дори и софтуерът да го позволява. Ако се замислите - с всяко едно действие в повече (за раздела Buy/Sell) би могло да се спекулира...ако всеки си спазва правилата, всичко е ОК, но за съжаление има и такива, които умишлено или поради незнание бъркат постоянно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Jackson Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 В uroci.net имаше един урок да се сложи скрипт с който потребителите ще могат да затварят сами темите си. Не давам линк към урока, защото нещо компа забива, но може да влезнете в уроци и да напишете форум трябва да излезне. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaleko Aleko Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Не знам дали ще е полезно (аз мисля, че да) но във форум (не помня кой точно) при публикуване на тема първото мнение не можеше да се променя. Следващите - да, но първото не можеше. Мисля че ще е добре ако има върможност с обновяването да стане и поне за купува/продава - винаги ще може да се види какво точно е публикувал потребител, щото сега могат да се променят без грижи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
afsjr Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Това е тъпо. Няма да ровя 1 страница, за да разбера кой какво е продал, добавил е какво му е останало. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaleko Aleko Posted March 23, 2009 Share Posted March 23, 2009 Това е тъпо. Няма да ровя 1 страница, за да разбера кой какво е продал, добавил е какво му е останало. Вероятно се изискват огромни усилия... Сигурен съм, че ако искаш да видиш дали е продал или добавил нещо винаги преглеждаш до края или поне само края, ако ще и 5 страници да е темата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Е да , ама първата страница седи винаги отгоре , което е супер , дари да си на 12-та страница. Аз съм по съгласен само първата да може да се редактира , но не и следващите.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
afsjr Posted March 24, 2009 Share Posted March 24, 2009 Вероятно се изискват огромни усилия...Сигурен съм, че ако искаш да видиш дали е продал или добавил нещо винаги преглеждаш до края или поне само края, ако ще и 5 страници да е темата. При хората с големи разпродажби от примерно 20 неща... Като само се добавят и изчезват неща какво става ? 2 страници гледаш да видиш какво е останало. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts