Jump to content
BulForum.com

Тема за всякакви коментари, касаещи търговския раздел

Recommended Posts

51 minutes ago, muhaha said:

Такива какво? 

Все още нямат антикварна стойност тези компоненти. Нито пък са адекватни за момента на тия цени.

Единственото, за което се сещам, е по-добрата сигурност и privacy.

Ако са от времето, когато още нямаше вкарани задни врати от производителя директно в чипсетите и процесора.

• Replies 3.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

А на мен чисто и просто ми се струва нереално надута цена с цел повечко ъп-чета на темата . На всички е ясно че цена за подобен комплект не би била повече от 50лв . 

31 minutes ago, kiselina777 said:

А на мен чисто и просто ми се струва нереално надута цена с цел повечко ъп-чета на темата . На всички е ясно че цена за подобен комплект не би била повече от 50лв . 

Аз започвам да проверявам само когато ми потрябва нещо конкретно, така че идея си нямам наистина колко върви комплекта. По принцип нямам навик да се пазаря, така че ако видя, че цената е тройна и не знам за никакво предимство на конкретния модел или "сет", то просто няма да обърна внимание на обявата колкото и ъпа да има.

Edited by instinct

• 1 month later...
On 8/30/2019 at 7:52 AM, plameni said:

Някаква нова мода ли има, вместо лични, да се пишат публични съобщения през профила?

Има ли възможност, да се обърне внимание на тези, които го правят?

Да си пишат на лични или в конкретната тема. Няма нужда при всяко съобщение, в активността да се вижда целия чат от началото до края...

• 1 month later...

Здравейте, имам предложение относно раздел продажби. Дали е възможно обявите на определени потребители, които системно пускат обяви на необосновано завишени цени всеки ден и никой не купува от тях да бъдат събирани в папка/ подраздел, за да не разводняват раздела.?

10 minutes ago, kennyg said:

Здравейте, имам предложение относно раздел продажби. Дали е възможно обявите на определени потребители, които системно пускат обяви на необосновано завишени цени всеки ден и никой не купува от тях да бъдат събирани в папка/ подраздел, за да не разводняват раздела.?

Предполага се, че имаш списък с критерии и условия, на които въпросните обяви отговарят едновременно?

Трябва да има някакво еднозначно разграничение в Правилата, което без много тълкуване да позволява такова отделяне.

Пробвай да ги изложиш в писмен вид и ми се струва, че сам ще се откажеш от идеята.

Нямам критерии и условия, всеки сам определя цената на стоките които продава. Все ми е тая с колко отгоре е надценката на продаваните неща, тъй като аз такива обяви изобщо не си правя труда да отварям. По-горното съм го написал с идеята, че има обяви в промишлени количества, в които коментарите са единствено от продавачите и само се пречкат на истинските обяви.

4 hours ago, djaba said:

Ми правилото да е примерно една обява на седмица.

На нормален човек, който не е търгаш или вехтошар колко често му се налага да продаде нещо, за да да се освободи от него и в повечето случаи на цена ей така, колкото да го разкара, че му пречи, а пък на друг може да е нужно. Всичко останало си е алъш-вериш.

И който иска да си търгува да си плати примерно една част от хостинга и домейна и да получи право да има раздел с неговото име вътре в ПРОДАВА.

Нещо такова примерно не може ли да се формулира коректно?!?

Да разбирам ли, че предпочиташ, когато си разчистя килера/избата/тавана, да пусна 10-15-20 неща само в една единствена обява и при всяка промяна в статуса или цената на нещо, да изскача най-отгоре и така, докато набъбне до няколко страници и не се продаде и последното нещо в нея? 

Edited by plameni

5 hours ago, djaba said:

Ми правилото да е примерно една обява на седмица.

На нормален човек, който не е търгаш или вехтошар колко често му се налага да продаде нещо, за да да се освободи от него и в повечето случаи на цена ей така, колкото да го разкара, че му пречи, а пък на друг може да е нужно. Всичко останало си е алъш-вериш.

И който иска да си търгува да си плати примерно една част от хостинга и домейна и да получи право да има раздел с неговото име вътре в ПРОДАВА.

Нещо такова примерно не може ли да се формулира коректно?!?

Няма да стане - той ако ще трябва да "си плати" нещо, просто ще отиде в олх (където вероятно са и повечето също така.

То тук моите впечатления са, че рядко съм си продавал нещо последните 10-тина години - в олх за почти нула време става. В олх аудиторията е много по-голяма естествено.

Иначе и аз понякога се чудя защо доста хора пускат тук и най-често със следващ пост казват "продадено" (най-вероятно в олх). Щом е безплатно, що па да не, може и оттук да се продаде нещо.

1 hour ago, chasti said:

Дайте Мод на Пламени, и без това е по цял ден във форума, да мести темите в архива :D

Благодаря за предложението, но "твърду нье" на тази идея.

Браузърът ми "е по цял ден във форума", дали от компютър или от виртуална машина, а пък "аз само за малко" минавам :lol:

Освен това, връщайки се назад във времето, част от обявите ми са били откровено "търгашески", така че напълно разбирам и другите гледни точки.

46 minutes ago, djaba said:

За това говоря де!

Ти верно ли ще си разчистиш килера/избата/тавана и ще пуснеш нещата тук? Крива лопата, ръждясала със счупен сап - 5 лв. , Бойлер с пробит водосъдържател, отскубнати кабели, без реостат и нагревател - 20 лв., Мега, ултра, хипер, инфра рамка за снимки с главозамайващата памет от 128 мб, работи само на 220 волта с токоизправител от телевизор Опера - 7 лв. и т.н.

И представа нямаш какво имам събрано по стелажите...

44 minutes ago, chasti said:

По-скоро ще изскочи материал за един датацентър :D

За датацентър няма да е, че напоследък обемите данни много нараснаха, но за комуникационна инфраструктура на малко или средно предприятие, с 10Gb backbone и резервирано захранване ще се събере материал.

:lol:

Само този суич, например,  е със 168 гигабитови PoE порта, 24 SFP слота и свободно място за още 4 модула.

image;s=1000x700

Та идеята ми е, когато мислите за Правила, не мерете само със собствения си аршин.

56 minutes ago, djaba said:

Защо трябва да се отежнява форума с баластра? Посещаемост ли се търси, някой печели от реклами ли? Едва ли!

Отдавна си във форума и би трябвало да помниш, че сегашния обем обяви за продажби е нищо в сравнение с това, което беше преди години.

• 4 months later...

нямаше ли правило  срещу пускането на няколко теми една след друга ?

както колегата Denchev направи и изсра 3 теми една след друга на frontpage-a на раздела ?

7 minutes ago, Yorikkk said:

нямаше ли правило  срещу пускането на няколко теми една след друга ?

Нямаш ли възможност сам да прочетеш Правилата и да откриеш въпросната точка? ...стига да съществува :lol:

39 minutes ago, plameni said:

Нямаш ли възможност сам да прочетеш Правилата и да откриеш въпросната точка? ...стига да съществува :lol:

не я виждам, затовa говоря в минало време :)

• 5 months later...

Дали ще се навие на бартер за една монета от 1 лев за целия сет, която аз оценявам на 100лв.(а БНБ на 1лв.) , защото е била в баницата с късмети преди 10 години :rofl::rofl::rofl:

https://postimg.cc/gallery/yNMfDzy

Edited by kennyg

• 1 year later...
3 hours ago, kiselina777 said:

Здравейте . продавам въпросната конфигурация...

...

Мога да доставя картата за моя сметка ...

Колега @kiselina777, редактирай малко тоя copy/paste.

Напоследък за всички конфигурации доставяш за твоя сметка само картата :lol: