SteveN Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Много шум за нищо, направо съм изумен що енергия се хвърли за глупости! Дванайста година съм във Булфорум-а, убеден съм, че няма да се намери и един човек, който да ме обвини в непочтеност и некоректност. Държал съм и все още държа на доброто си име и просто не мога да проумея как успя една ( добре, да приемем , че не е съвсем точна ) формулировка, направена с цел да се поясни какво точно се продава, и която е съвсем ценово защитена, успя да събуди толкова много емоции....Да сте живи и здрави всички! Жалкото е обаче, че тази секция в Булфорум, което си беше едно типично пловдивско кътче, все повече и повече губи позиции, и то според мен точно заради такива простотии. Винаги съм предпочитал да купувам и да продавам от тук, именно заради сравнителната липса на анонимност, заради личния контакт. Но, честно казано, такива случаи като този не помагат на никого. Нито на купувачите, нито на продавачите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 SteveN, а според мен пък (и тук да дам непоискано мнение) реагираш прекалено остро, точно като дългогодишен член, който явно грубо казано върти някаква търговия тук. Защо да е шум, повдигнал се е въпрос, който принципно наистина понякога явно издразва потребителите. Думата "геймърски/а/о" ако присъства някъде, в какъвто и да е контекст (и най-евфемистично представен), събужда особени страсти . Съвсем разбираемо. Иначе ясно е, че тази дума е Много относителна. За доста хора "геймърски компютър" примерно с 1050ti е смешно да се споменава, други си играят съвсем прилично на средни до хай настройки и не им пука кой какво говори кое било геймърско. Т.е. почна от твоя тема, но стана принципно, какво толкова.. Винаги и аз ще предпочитам да "търгувам" с хора от този форум приоритетно, и всеки който познава другите и има глава на раменете, няма нещо такова да му повлияе. Но стереотипите наистина подсказват, че тази прословута дума беше бая неуместна. А тя може би значеше, че видеокартата за възрастта и мощността на машината, за тогавашното време е била по-геймърска и по-мощна от средностатистическите. Ся, не може да се отрече, че думата геймърска е модерна и привлича по някакъв начин интерес.. :Р . Винаги ще има по-чувствителни хора за такива неща, и винаги ще има подобни дискусии, ти като търговец е чудно че не си свикнал вече. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Все пак, в момента, за да наречем един компютър "геймърски" през 2018-та, той трябва да е минимум i5 2500k, SSD, 16 GB RAM, с минимум GTX970/GTX1050 ti или по-силна. Даже аз бих клонял към GTX 1060 6GB. Все пак, за да е "геймърски" се очаква да не играеш на Min/Medium, а поне на High. Бих желал ако влезеш пак в темата и прочетеш това, да ми отговориш на един въпрос - по твоите критерии, този компютър, обявен като типично геймърски, такъв ли е? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Бих желал ако влезеш пак в темата и прочетеш това, да ми отговориш на един въпрос - по твоите критерии, този компютър, обявен като типично геймърски, такъв ли е? Всъщност влязох, заради точно тази тема... Поредния дарак, първо поколение i3. Да пусне клипче на колко FPS вървят съвременни игри... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 6, 2018 Share Posted July 6, 2018 Имам идея. Геймърски да се нарича когато видеокартата струва повече от процесора + дъното по актуални цени когато нещата все още ги е имало на пазара . Може да се измисли и някаква формула, защото дъното може да е някое хубаво. Или спрямо годината на производство на процесора(платформата), за същата година, за всяка година да се изготви списък коя карта се пада "индиферентна" и всичко над нея да се води геймърско . Примерно за днес аз лично смятам че всичко >= GTX1050ti може да се нарече геймърско. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 (edited) Минимум GTX970/R9 290, 8 GB ram, i5 2-ро поколение К или по-нов(ако е i3 да е i3-8100)/FX 8320, по-надолу е просто смешно... Edited July 9, 2018 by AssassiN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Не мисля. Думата "геймърски" отдавна се преексплоатира и от самите производители и доста се девалвира и смъгляви. Има "геймърски" мишки за по 10-15 лв дето само това че има едно диодче дето свети, вече ги наричат такива. Ще видиш потребители, за които 8ГБ рам е смешно за десктоп, камо ли за геймър. 8ГБ е обем отпреди 6-7 години. Май накрая всичко пак ще се сведе до цената. Много хора си играят нормално и на Медиум и хич не им пречи, стига историята, йемплея и т.н. да са интригуващи, където и 1050 ще докара високи кадри в относително съвременни игри. Аз лично бих избягвал тази дума днес, защото тя вече не носи почти никаква информация или полза, очевидно. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vkirov Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Мисля, че това е единственият форум, в който думата "геймърски" поражда такива дискусии. За мен геймърски е правец 16, на който играх с най-голяма кеф една от трите пс игри, които изобщо съм пускал в живота си - змията. Другите 2 - фифа и делта форс 4, вървят преспокойно на р3. Геймърски е и андроид таблета на детето, на който играя тенис. Топ-геймърско вече е нинтендото ми уии, на което играя марио. А това да търсите под вола теле, заяждайки се с действително един от най-коректните хора в този форум - SteveN, който е и човек с огромна история в реалната ИТ индустрия на Пловдив - е потресаващо! Може би трябва да заместим изцяло хората като него със станменовци и всичко ще си дойде на мястото. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Което още веднъж показва разтегливите понятия за геймърски компютър...и че наистина излишно се задълбават нещата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 Кой е SteveN? Не, наистина, аз не съм чувал за него, освен от форума като никнейм. Без да омаловажавам ничие достойнство, особено като не познавам даден човек, но никой не е длъжен да познава "големи" имена в Пловдивския живот в дадена относително тясна сфера. vkirov, от колко поста името на SteveN изобщо не е споменавано?? Отдавна дискусията стана принципна за една дума. И не смятам че излишно се задълба. И другаде са текли подобни дискусии, да не абсолютизираме. Самия SteveN по едно време влезе с не особено мъдър пост, някак едва ли не обиден, което не смятам че беше правилно... да "слиза" на нивото на дискусията . Какво толкова.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 (edited) Тъй като по неволя се оказах въвлечен в тази дискусия, нека да отговоря. vkirov го е казал много хубаво, направо ми го е "взел от устата". Няма как да се постави точна разделителна линия, над която един компютър се счита за геймърски. Нещата с критериите са много субективни, като самия живот. Както е казал Мечо Пух - "Колкото повече, толкова повече". Извинявам се още веднъж, ако в онази прословута тема съм употребил неправилни думи и съм засегнал геймърските сърца на някои колеги, вече стана ясно какво и как се е случило и лично аз думата "геймърски/а" я изхвърлям от речника си... . Иначе, за "Snake bite" - . След кубчето на Рубик, по което се бях запалил и го правех за около 20 секунди, това е другото ми увлечение - единствената компютърна игра, по която хванах краста, и не мирясах, докато не я превъртях... Edited July 9, 2018 by SteveN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 (edited) Може би трябва да заместим изцяло хората като него със станменовци и всичко ще си дойде на мястото. Това отдавна е станало Днес доживях в реномиран автосервиз да ми зададат следният въпрос: От по-хубавите или от по-евтините накладки да ви сложим? Последните са 10-на лева по-евтини, а първите ще изкарат около 35-40к км. А старите са на 72к и още имат по 3мм Няма фирми, няма модели, всичко все да дава фира в този град. По повод геймърските машини. Навремето (96-ма, 7-ма 8-ма), за геймърски се считаше този, който можеше не само да подкара най-тежката и актуална игра, но и продължително време да се играе на нея при всичко на макс. Имаше една игра (не си спомням името) с камиони. Е такъв мор нямаше за видеокартите. В днешно време геймърско стана разтегливо понятие. Щото и един пасианс е игра Edited July 9, 2018 by biodesign Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NunezZ Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Здравейте. Аз бих искал да направя едно малко предложения за търговския раздел и мисля, че тази тема е най-подходяща. Съжалявам, ако вече е говорено по този въпрос, аз нищо не открих. Става въпрос за ъпването на темите. Предлагам да са позволени, примерно на всеки седми ден по един ъп, хем няма да се спами чак толкова, хем ще се продават по-лесно нещата и хем когато са продадени темите ще може да се махат, а не като сега да има 2000 страници с теми от 2002 година, защото остаряват, а като остаряват, те се забравят. И например аз си търся даден модел телефон и намирам тема от преди 2 години, която няма информация какво е станало вече. Няма смисъл... надявам се, че ме разбрахте. Поздрави на всички! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Днес доживях в реномиран автосервиз да ми зададат следният въпрос: От по-хубавите или от по-евтините накладки да ви сложим? Последните са 10-на лева по-евтини, а първите ще изкарат около 35-40к км. А старите са на 72к и още имат по 3мм Няма фирми, няма модели, всичко все да дава фира в този град. Кой тоз' реномиран сервиз? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Здравейте. Аз бих искал да направя едно малко предложения за търговския раздел и мисля, че тази тема е най-подходяща. Съжалявам, ако вече е говорено по този въпрос, аз нищо не открих. Става въпрос за ъпването на темите. Предлагам да са позволени, примерно на всеки седми ден по един ъп, хем няма да се спами чак толкова, хем ще се продават по-лесно нещата и хем когато са продадени темите ще може да се махат, а не като сега да има 2000 страници с теми от 2002 година, защото остаряват, а като остаряват, те се забравят. И например аз си търся даден модел телефон и намирам тема от преди 2 години, която няма информация какво е станало вече. Няма смисъл... надявам се, че ме разбрахте. Поздрави на всички! Тази тема е отдавна предъвкана и приключена. Някъде още около 2003-та. Правилата са такива каквито са, дори ги поогънахме, който не ги харесва има опции Кой тоз' реномиран сервиз? Във всеки себеуважаващ се сервиз в ТАЗИ държава ще ти зададат подобен въпрос за всяка част и браво ако ти го зададат. Сега ако си тъп селски дебил и не осъзнаваш защо е друга работа... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NunezZ Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Ми добре, щом са такива, каквито са. Само, че по-глупаво правило не съм виждал. Благодаря. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Ми добре, щом са такива, каквито са. Само, че по-глупаво правило не съм виждал. Благодаря. Чудесно - има olx, bazar, марш нататъка Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NunezZ Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 (edited) Ми естествено, че е нататъка Марш ще викаш на мама и тати, келеш. Не стига, че олигофрени, ами и ще ми се пули. Ебати парцала. Продължавайте с тъпотиите тука. Може да ми спрете акаунта. Edited August 20, 2018 by NunezZ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 20, 2018 Share Posted August 20, 2018 Веднагически, палячо нещастен. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Миии на мен такъв въпрос не ми задават, та ми стана странно. Но вероятно защото ме познават и знаят, че не бих монтирал на колата си нещо със съмнително/ниско качество, за да спестя 20лв. То като се замисля, последните години, освен масло и една биалетка на Астрата на жената, друго не съм сменял, изключая бензинови инжектори и помпа на Шево, които, обаче си смених сам преди 2 дни. Обикновено аз си купувам частите и само ходя да ми ги сменят, та това обяснява и липсата на тоА въпрос. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Въпросът винаги се задава от разумни люде. Не ти ли го зададат нещо не е както трябва. Има ли смисъл да ти казвам защо? Спирачните ми дискове ги има от 120 лева, има ги и от 800 лева. На практика за всичко това важи. Има хора всякакви и затова се пита. Не всеки може да си позволи най-доброто, а някои хора не им и дреме и слагат евтини части на стари коли... Опции хиляди. Ето затова винаги се пита кое и как искаш. Не те ли пита, значи ти е скроил шапката - ще ти сложи китайски или тайвански боклук и ще ти вземе пари като за скъпа част. В моя сервиз всичко ми се показва на екран, пазят се и опаковките на частите, за да ги видя. Естествено след 20 години познанство отдавна не преглеждам кутии, доверието отдавна е изградено. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mockingbird Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 (edited) И сервиза е? Имам нужда от някакъв приличен сервиз, че днес за пореден път ме вбесиха.... П. П. Всъщност темата е неправилната, моля да ми отговориш в другата тема. За автомобилите примерно или на лични.... Благодаря. Edited August 21, 2018 by Mockingbird Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Ето затова винаги се пита кое и как искаш... Както писах по-горе - частите си купувам аз, от тях е само монтаж. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 И сервиза е? Имам нужда от някакъв приличен сервиз, че днес за пореден път ме вбесиха.... П. П. Всъщност темата е неправилната, моля да ми отговориш в другата тема. За автомобилите примерно или на лични.... Благодаря. Сервизът съм казвал и преди е АУТОВЕГА в двора на Аптечно. Стоян ми прави колите от 1998 година. Пратил съм десетки хора там, включително съфорумци, които са доволни. Ще споменеш името ми ако отидеш Както писах по-горе - частите си купувам аз, от тях е само монтаж. Дали баба ми може да си купи сама части за Хондата? Дали може да си сигурен, че слагат това, което си им дал? Виждал съм чудеса от мошеници и дори не съм вярвал, че е възсможно хора да пострадат така. Това че ние можем и знем не важи за над 80% от масовите клиенти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Гледам последните няколко коментара и се чудя дали не съм объркал темата...или май целия форум. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts