Midex Posted July 8, 2017 Share Posted July 8, 2017 Ако той бъде баннат по тази причина, по същия начин форума трябва да напуснат още доста хора. А това, че се загуби идеята на локален форум не е кой знае каква болка, защото днес всеки пътува насам-натам и много от старите съфорумци продължават да пишат тук, но от други градове или държави. P.S. По въпроса за "геймърските" лаптопи на въпросния продавач, тъй като днес отново пусна поредната обява с "геймърски лаптоп" - изтрих от заглавието и обявата квалификацията "Геймърски лаптоп" и му направих забележка от тук нататък да не анонсира така този род обяви, а да указва от коя година и кои игри реално могат да се играят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 Здравейте.Днес неизвестно защо ми беше свалена обява за продажба на меден казан.Според Българското законодателство не е забранено да притежаваш или да продаваш такъв втора употреба.Незаконно е да дестилираш спиртни напитки без акциз.Евентуалния купувач може да го регистрира и да си го ползва законно или да си го постави в механата и да му се радва...Затова ако може някой от Модераторите да ми обясни, защо ми беше свалена обявата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 Прегледах обявата да видя за какво е била изтрита, а причината е доста по-тривиална - формално нарушение на точка 2: 2. Задължително е при продажба на някаква стока, продавачът да определи и напише в самата тема реалистична цена. При неспазване на това правило се трие темата ! Пусни си нова тема като се съобразиш с горното изискване. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 (edited) При изработка на нов такъв казан цената е 7 лева на литър.САМО КАЗАНА.Без серпентина и лула☺.Според вас колко да му искам ....Пък и поне да ми беше пуснато съобщение на лично защо ми сваляте обявата. Edited July 22, 2017 by ikin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 22, 2017 Share Posted July 22, 2017 Грешно интерпретираш цитата от правилата - умишлено съм подчертал "в самата тема", а не "реалистична". Темата просто нямаше цена, а само линк към другата продажба. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popodopolo Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 https://www.bulforum.com/topic/140121-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF-acer-aspire-es1-512-4x183ghz156%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B08gb500gbdvd-rw6%D1%87%D0%B1%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/?do=findComment&comment=1495751598Този път не е геймърски,но е с две видеокарти, едната Intel HD 4000, другата незнайно каква, даже работил бързо и производително Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 (edited) По принцип отдавна не му чета обявите за лаптопи, понеже вече са в астрономическо количество и винаги надълго описани - гледам единствено заглавията и там, където има думата "геймърски", а цената е под 800 лв., просто изтривам цялата обява, защото на няколко пъти му беше направена забележка за тази подвеждаща думичка, но явно няма ефект. А тук какъв е проблемът, че не ми се разглежда всеки един компонент...само видях, че не е "геймърски" и затова обявата все още я има... Едит: Прегледах обявата по-обстойно и наистина не виждам нещо подвеждащо - не е написал че е подходящ за игри или обработка на видео примерно, а само че работи бързо и студено, без да уточнява с какво точно, което е напълно достижимо при ежедневна работа с офис пакет да речем, браузване в нета или пък гледане на филми. Edited November 17, 2017 by Midex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 (edited) Написал е, че този лаптоп има видео intel hd 4000, което е лъжа. Написал е, че лаптопа е с две видео карти, а реално той няма нито една. Intel HD 4000 се поддържа от Ivy Bridge поколението т.е. 3-та серия на core i3, i5, i7 и т.н. Процесора на въпросния лаптоп е селерон. Edited November 17, 2017 by charmock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Какво всъщност му е вграденото видео, за да го редактирам? На този етап задрасках изречението за двете карти и оставих само "вградено видео Intel HD Graphics". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Пламене, тук не става въпрос само за редакция. Тук става въпрос за поредната волна или не волна измама на въпросния юзер. На други и за по малко са им затваряни или трити темите. Иначе на въпроса ти, да видеото е HD Graphics. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 Не ми се вярва да е "волна", по-скоро...толкова много обяви пуска не само тук, но и къде ли още не, че е съвсем в реда на нещата при толкова много лаптопи от време на време да не догледа нещо. Иначе аз лично съм му поправял обяви, в които двуядрено CPU с HT е третирано като стандартно четириядрено, което наистина е заблуждаващо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Докажете ми измама на този юзър, в момента нямам възможност да влезна в казуса, но има ли налична дори една такава - заминава. Подобни неща са абсолютно недопустими. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Няма измама...само стандартния за него казус - огромно количество секънд хенд лаптопи, но пускани във времето един по един, всеки с подробни (стандартни) описания, някои от тях с подвеждащите заглавия "геймърски" (тия вече ги трия на момента), други с объркана информация в някой от редовете...нищо съществено и нищо умишлено при толкова много лаптопи с подробни данни и пускане във всеки един сайт за продажба в страната. Всъщност ако още някой освен мен преглеждаше поне веднъж дневно търговския раздел, вероятно досега щях да съм го сложил на мод-режим, но като ви знам, че даже рапортите не поглеждате, а и оня новобранец дето го цанихме уж да ми помага, зачезна - нямам намерение да си добавям още допълнителни кликове, че да правя видими скритите обяви... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Пламене, преди 7 години, когато се роди първата ми дъщеря публично казах, че няма как вече да прекарвам по 4-6 часа дневно в секцията. Но това далече не значи, че не гледам и не следя. Специално с оплакванията от този потребител съм запознат. Не са едно и две. И ти му коригираш обявите? Извинявай, ама WTF? Да не си му секретар? Всякакви подвеждащи информации в обява не само не са случайни, но са и подлежащи на строги санкции от наша страна. Не говоря толкова за количества, колкото за лъгане на потенциални купувачи, които не непременно са длъжни да бъдат грамотни. А после ако такива хора се опарят знаеш какво става - пред Форум в Тракия срещи... Новобранецът го остави да си копае биткойните младежа, да е жив и здрав. Ние сме тук доста преди него и сме яли не една попара. За лъгане в обяви не мод-режим - директно вън, това е редно според мен да се случи. Затова повтарям - нека някой ми докаже, че този е лъгал и подвеждал потенциалните си купувачи и заминава. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Коригирам ги, защо не - същото правя и с още много обяви на десетки други потребители, тъй като смятам, че работата на модератора включва не само наказания и триене на обяви. А като човек, занимавал се най-много (и основно) с търговската секция на Булфорум, вече познавам начина на продажба и оформянето на обявите на всеки един потребител за последните 10 години, особено пък на тези, които са по-активни. Въпросният продавач на лаптопи е от хората, които хвърлят въдиците навсякъде, където имат възможност и после не се интересуват какво става с обявите им - нали са оставили координати и който иска нещо...да се обажда. Конкретната грешка, заради която се зароди този спор наистина е случайно допусната, иначе нямаше да конкретизира модела на "втората" видеокарта, дето всъщност я няма. Мен по ме дразни другия тип рекламиране на продукта като "геймърски" примерно, само защото има и външна карта, пък била тя и "геймърска" още преди години или пък обявяването на двуядрен процесор като четириядрен, само защото поддържал HT, пък дори и да е добавил към изречението думичката "threads", която изобщо не променя смисъла на главната дума "четириядрен". Както и да е, след като само аз се занимавам с този раздел (и с рапортите също), предпочитам да не ми се правят забележки как да си гледам работата, а за тия, дето имат желание да ме привикват пред Форума в Тракия, съобщавам, че съм свободен всеки вторник и четвъртък след 18 часа, но само ако не е много студено и не вали. П.П. А новобранецът да не копае монетите си с кирка и лопата, че да е чак толкова зает...нали той самият напираше сумати време да му дадем права, че да идвал да помага, а сега такава помощ прави, че даже не го и виждам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denchev Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 (edited) Пламен,както винаги обективен и безпристрастен. Това се казва модератор. Такъв трябва да бъде. А какво е ставало пред Форума,не знам? Това е тука до мене . Edited November 19, 2017 by Denchev Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Имаше няк'ъв каун в секцията, дето се заканваше да се саморазправя с модераторите и за целта си уговаряше срещи пред Форум Тракия . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pavlan Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 ОК , тогава да видим тази обява : https://www.bulforum.com/topic/140083-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BD-%D0%BB%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%BE%D0%BF-dell-latitude-e4310%D0%BC%D0%B0%D1%82-133-%D1%81-%D0%BA%D0%B0%D0%BC-i5-4%D1%85267ghz4gb/ Още преди 10 дена съм му писал в темата, че снимките са от Е4300, а уж продава Е4310 ... никаква реакция ?! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Още преди 10 дена съм му писал в темата, че снимките са от Е4300, а уж продава Е4310 ... никаква реакция ?! Въпросният продавач на лаптопи е от хората, които хвърлят въдиците навсякъде, където имат възможност и после не се интересуват какво става с обявите им... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Коригирам ги, защо не - същото правя и с още много обяви на десетки други потребители, тъй като смятам, че работата на модератора включва не само наказания и триене на обяви. А като човек, занимавал се най-много (и основно) с търговската секция на Булфорум, вече познавам начина на продажба и оформянето на обявите на всеки един потребител за последните 10 години, особено пък на тези, които са по-активни. Въпросният продавач на лаптопи е от хората, които хвърлят въдиците навсякъде, където имат възможност и после не се интересуват какво става с обявите им - нали са оставили координати и който иска нещо...да се обажда. Конкретната грешка, заради която се зароди този спор наистина е случайно допусната, иначе нямаше да конкретизира модела на "втората" видеокарта, дето всъщност я няма. Мен по ме дразни другия тип рекламиране на продукта като "геймърски" примерно, само защото има и външна карта, пък била тя и "геймърска" още преди години или пък обявяването на двуядрен процесор като четириядрен, само защото поддържал HT, пък дори и да е добавил към изречението думичката "threads", която изобщо не променя смисъла на главната дума "четириядрен". Както и да е, след като само аз се занимавам с този раздел (и с рапортите също), предпочитам да не ми се правят забележки как да си гледам работата, а за тия, дето имат желание да ме привикват пред Форума в Тракия, съобщавам, че съм свободен всеки вторник и четвъртък след 18 часа, но само ако не е много студено и не вали. П.П. А новобранецът да не копае монетите си с кирка и лопата, че да е чак толкова зает...нали той самият напираше сумати време да му дадем права, че да идвал да помага, а сега такава помощ прави, че даже не го и виждам. Много съм далече от мисълта да правя забележки на някой, който работи. Още по-малко пък на някой, който е почти последният останал работещ. Не си само ти, но определено почти всичко остана на тебе, особено тука. Констатирам за пореден път обаче факта, че ти за да баннеш някой, трябва да ти удари шамар на живо... И се съмнявам дали и тогава няма да мине с някой уорн. Та ти си знаеш. Аз пипна ли го тоя или който и да е в измама към потребителите, грам не ме интересува дали е "без да иска", защото тия номера много, ама много добре ги знаем. Заминава, та да не се учудиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Констатирам за пореден път обаче факта, че ти за да баннеш някой, трябва да ти удари шамар на живо... И се съмнявам дали и тогава няма да мине с някой уорн. Банвал съм хора и за по-малко от шамар на живо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmdj7 Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 (edited) Не влизам от години често тука и прочетох само последната страничка, но без да ставам адвокат и без да знам за какво, ще кажа, че "Midex", Пламката е един от най-свестните ми виртуални познати /приятели за който давам душа и подкрепа ........ И мене ме е критикувал !!! А ти, "RaptoR"-е, пиши повече в секция "Кулинария" или "Мезета", че правиш много добри разкладки с табетлийски снимки ..... С поздрави от гр.Плевен, Северна България ..... Любо Иванов ( "cmdj7" ) Хайде, нека Силата бъде с Вас ....... ....а, да...... "RaptoR"-е ..... и май караш SKODA :-) А аз също карам такова чудо и догодина мисля да се доредя до новичка Oktavia :-) Edited November 29, 2017 by cmdj7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Off/ Любо, къде зачезна толкова време...липсват ми обявите ти, а бяха толкова подредени... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmdj7 Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Поздрави, Пламка ! Пия вино от избата в с. Телиш на Цветан Василев ( миналата и тази година не вкараха нищо, но аз съм запасен яко ), правя разработки от тези на Виден с домашни меса, билки, подправки и съответно обмазки с бяло вино, чесън, зелев сок и тем подобни, работя много, но с акъла си и съответно не ми остава време за тука :-) Подържайте все така сайта ........ Винаги съм харесвам правилата и реда в него, а те са в основата на всичко добро и стойностно ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 21, 2017 Share Posted November 21, 2017 Ами опитваме се да поддържаме все още реда както едно време...междувременно успях да издействам пред колегите еднократен разрешен ъп и за двете секции, въпреки че някои не бяха много съгласни, с довода, че ще настане анархия...което разбира се не се случи. Та, караме го някакси в новите условия и гледаме да не си хабим нервите за глупости. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts