Midex Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 Аз съм болен и съм си дал 3 дена отпуска - оставил съм другите да се разправят. Пък и човекът не е уточнил за какви игри става дума - може да е имал предвид Quake2, NFS3 и др. от тоя род. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted April 10, 2017 Share Posted April 10, 2017 NFS3 ще върви на снимки Пламене , по скоро Каратека и супер марио може да играе с тоя ГЕЙмърски комп Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Че Каратеката лоша ли е - играл съм я още на Правец 82...и Pacman беше яка...и още поне десетина имаше. И понеже като гледам май си се разписал в оная тема с различни никове, време е да ти направя забележка в самата тема. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Приемам забележката ти, няма да повдигам темата но искам да ти покажа какво имам на лично: Та така, вие сте админите вие преценявайте. Каратеката до скоро я цъках на един Правец 8А , но го подарих за на един съфорумец който прави музей от такива стари компютри. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Второто ЛС променя малко ситуацията, в смисъл че нарушава първите 3 точки от общите правила на форума, за което arksi ще получи още една предупредителна точка към другата, която вече си има. Надявам се, че няма да получа от него подобен копи/пейст с твое ЛС до него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Не съм му отговарял, няма смисъл. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Не знам защо веднага не репортва това ЛС...за разлика от тебе той междувременно пусна 3 рапорта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Абе, мършо престани да пишеш с 100 ника в темата ми и да говориш глупости на останалите, за да не останеш без работа, не ме карай да те намеря и тъпия ти сервиз да фалира! Или да пусна жалба срещу теб, ако админите не се заемат, ти си толкова прост и нагъл че нямам думи гледай си скапаните компютри там ко йзнае от къде сте ги крали та ги продавате толкова евтино! буклук миризлив Ето и от мен. В скайпа имаше още интересни неща, но аз я блокирах и изтрих хронологията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Мисля че няма за какво да ме репотрва. В първия пост колегата беше забравил харда да опише, във втория се интересувах от цвета на кутията Пък вместо да репортвам Л.С. ей тук да го видят всички що за капацитет е . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted April 11, 2017 Share Posted April 11, 2017 Вече му добавих още една точка, но като гледам май случаят е хроничен и ще взема да споделя нещата от тук с колегите, ако иска някой от тях да вземе и той отношение по въпроса...най-вече да не бъда обвинен, че проявявам лично отношение, което ще се случи със сигурност ако пак се намеся. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radisch Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Аз го отнесох заради вас всичките ,на лично , няма да споделям, че са големи простотии ,нищо оригинално. Човека сериозно си мисли ,че само аз коментирам под различни имена.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biodesign Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Голям клюкарник е тук. И въпиюща липса на възпитание се шири. Личните съобщения за това са лични, а не обществени, нали? Едно е да репортнеш обидно или заканително ЛС до администрацията, друго е да го правиш публично достояние. Уникален форум в още по-уникална държава. Боже, опази! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Голям клюкарник е тук. И въпиюща липса на възпитание се шири. Личните съобщения за това са лични, а не обществени, нали? Едно е да репортнеш обидно или заканително ЛС до администрацията, друго е да го правиш публично достояние. Уникален форум в още по-уникална държава. Боже, опази! Както казах и по горе, предпочитам всички да видят това което са ми пратили на лично, а това че на теб не ти допада, просто подминаваш, напускаш форума, държавата, и така натаък. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SteveN Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Брей, аз направо съм минал "метър" по отношение на личните съобщения, като се има в предвид че и аз съм писал в темата.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted April 12, 2017 Share Posted April 12, 2017 Голям клюкарник е тук. И въпиюща липса на възпитание се шири. Личните съобщения за това са лични, а не обществени, нали? Едно е да репортнеш обидно или заканително ЛС до администрацията, друго е да го правиш публично достояние. Уникален форум в още по-уникална държава. Боже, опази! Личните съобщения може и да са лични, но това не ги прави някаква страхотно пазена тайна, а и те си седят ли,ни по усмотрение на участниците. Като пишеш на някой, трябва да си подготвен, че той може да сподели писаното с някой друг. Въпрос на етика. При такива съобщенията, етиката изхвърча през прозореца. Не е виновна държавата. Не е виновен и форума. Това изобщо не е изолиран случай. Ако трябва да се възмущаваш на някой, е редно да се възмущаваш на arksi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted April 13, 2017 Share Posted April 13, 2017 И аз смятам че форума с нищо не е виновен, че някой си психар е решил да си пуска обяви на дъмпингови цени, в разрез с Весо килъра , и да се мисли за "Дънкан Маклауд-недосегаем ", половината форум да бъде псуван, и да няма никакви последици. Целта на форума е нещо излишно да го продадеш на минимална цена колкото да се отървеш от излишното нещо, и да свършиш работа на някой съфорумник. Ако бъркам, поправете ме. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted April 14, 2017 Share Posted April 14, 2017 Бъркаш, разбира се - години наред бъркаш. Не го ли разбра вече? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted April 15, 2017 Share Posted April 15, 2017 Е сега ми стана ясно ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted June 20, 2017 Share Posted June 20, 2017 По повод горните постове, а също и променената обстановка през последните години в търговския раздел, се наложи една лека промяна в правилата на раздела, но преди това искам да обясня накратко по каква причина се направи тази промяна... По-старите съфорумци си спомнят, че в самото начало когато се създаде търговския раздел, правилата бяха изключително строги в частта, касаеща масовите продажби, в преценката кой се явява търговец и кой не, и т.н. От доста време ситуацията не е такава, каквато беше описана в T.12А, защото ако тази точка продължаваше да се спазва буквално дума по дума, голямата част от продаващите тук просто не би трябвало да продават каквото и да е. Преди няколко дена пак имаше рапорт от един от по-старите съфорумци, касаещ поредния лаптоп на колегата st@nmen. Кратък поглед над продажбите на st@nmen показва, че за последните години той е продал трицифрено количество втора употреба лаптопи, които надали са неговите лични лаптопи (нещо, което присъстваше като изречение в T.12A). Същият този кратък поглед върху продажбите и на много други съфорумци показва подобни неща - някои са продали (и продължават да продават) десетки фотоапарати, други - десетки компютърни дъна, памети и процесори и надали всичките тези неща се явяват техни лични продукти, които те са ползвали и после са решили да продадат.Именно по тази причина точка 12А вече я няма, а е изнесена с леко изменение като изискване в началото на правилата преди всички точки, а точка 12Б (за 10-те позиции в тема) остава като точка 12. В самото изискване за което става дума, вече има рестрикция единствено към търговците и магазините, които продават масово нови стоки (най-често с гаранция), такива, които имат онлайн или реален магазин или такива, които продават големи количества за кратко време. Отпада словосъчетанието "лични стоки" и понеже по тия ширини сме много изобретателни в заобикалянето на правила, оставена е преценката на модераторския екип в случаи, в които някой търговец евентуално се опитва да заобиколи изискването, твърдейки, че в правилата не е написано нищо за неговия случай. С 'две думи' като обобщение...търговците с новите стоки от магазините и тия дето искат да продадат 3 тона картофи (примерно) - нямат място тук ; останалите със стоките секънд хенд могат да продължават да продават, стига да не прекаляват с количествата в тема. И за да завърша - ето и промененото изискване, което вече стои в началото на правилата: Този раздел на форума е предназначен най-вече за некомерсиални покупко-продажби, което означава, че ако сте фирма и/или искате да продавате масово нови продукти, то мястото на обявата ви не е тук, а някъде където ще трябва да си платите. Такива теми ще бъдат изтривани, а потребителят, който ги е пуснал ще бъде предупреден. Целта е да не превръща форума в място за комерсиално въртене на бизнес. Казаното важи с пълна сила и за големи количества селскостопанска продукция, дори и да е лично производство. Модераторите си запазват правото да определят дали в конкретен случай става дума за масова продажба, както и дали умишлено не се заобикалят правилата с включване на повече бройки в позициите, определени от точка 12. P.S. Освен това - след като вече има тема за некоректните продавачи/купувачи, а най-честите оплаквания са именно от некоректност, променям името на тази тема така, че да обхваща всякакви коментари за търговския раздел, а не само проблемните. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Това май го дъвкахме в друг вариант ("мострен"), но... може ли такава машина да се определя като "геймърска" към момента? Изобщо защо се подлъгват някакви хора, че това би свършило работата така както е описано? И да сме на ясно - не продавам, рядко купувам лаптопи, основно ползвам такива машини и основно за работа. Нямам никакъв интерес към осъществена или не продажба от потребителя st@nmen. Все ми е тая. Обаче отварям да видя "геймърския" лаптоп и попадам на кошница, та не знам дали и не е надценена. Ще вземе някой неук да я купи за детето, че да си я чука после в главата. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Въпрос на виждане за "геймърски" лаптоп - не пречи на потенциалния купувач да си попита какви игри може да се играят с него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Човек, който не разбира какви са възможностите на машината, едва ли ще може да оцени името на някаква игра. А човек, който има някакви познания би подминал въпросната геймърска машина и усмивка (или еквивалента псувня). Така, че продавача няма да спечели с това в името на темата си. Освен, ако целта не е въвеждане в заблуда на някой. Не, че ме бърка. Но дразни. И мисля - има за какво, след като "мострата" е обсъждана вече. Нещо като рецидив, който ще потрети, защото може. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 3, 2017 Share Posted July 3, 2017 Според мен когато някой квалифицира машина като геймърска, би трябвало да добави и актуалната година, когато е важало това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiselina777 Posted July 4, 2017 Share Posted July 4, 2017 Лично мое мнение! , но за да се класифицира една машина като " геймърска " било тя лаптоп или настолен компютър е редно в темата да бъдат поместени скрийншотове от актуални за момента игри при какви настройки с какви кадри вървят. И вече тогава евентуалния купувач да прецени(или да се консултира с някой) тези кадри с тези настройки устройват ли го и наистина има ли нещо вярно в " геймърски " или си е чиста проба подвеждане. Поздрави Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vkirov Posted July 7, 2017 Share Posted July 7, 2017 Тоя няма ли да бъде изритан вече ??? В новия си вариант разделът става все по-противен, не знам защо решихте, че трябва да става новия далавера нет. Някога тук имаше правила и хората ги спазваха, съответно имаше изградена някаква общност и доверие до известна степен. Сега са само някакви стаменовци от долно нанагорнище, дори се загуби идеята да е форум на Пловдив. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts