alchemy Posted January 11, 2015 Share Posted January 11, 2015 sheep, on 11 Jan 2015 - 12:52, said: Тук в тази тема https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=131896 се заформи мини разправия и в тази връзка си мисля следното - трябва да се позволи в темите от раздел "Продава" да има възможност за наддаване и купувачите да могат да предлагат по-висока цена, отколкото продавачите са посочели в обявите. Правя аналогия с темите от раздел "Купува", където се случва да има обяви в стил "най-добрата (най-евтината) оферта печели". По-същия начин трябва да може и тук да се дава по-висока цена и тя да има приоритет. Т. е, когато има голям интерес при ниски цени и вече някой друг си е заявил нещото от обявата, вместо аз да пиша пост в стил "ако колегата се откаже, аз се нареждам" да мога направо да посоча по-висока цена и по-този начин да затрупам останалия интерес с моята по-висока цена. Естествено това важи ако стоката вече не е продадена и с уговорката, че продавачът трябва да се съгласи, защото той не е длъжен на никого от форума. А и по този начин продавачът няма да се чувства ангажиран към някого, който му е писал първи на лично или първи в темата. Ако продавачът има за цел търг, то правило 10 от раздела дефинира точно как се прави. Обаче случая не е такъв. От друга страна, конкретно моята реакция в случая е по-скоро емоционална отколкото рационална, защото си дадох сметка, че по времето, когато започнах да чета форума и в последствие се регистрирах за да пиша, резделът "купува-продава" имаше коренно различни измерения и смисъл. И форумът имаше други измерения. Вероятно по тази причина все още, когато ми потрябва нещо предпочитам да го потърся тук, отколкото в специализираните сайтове за покупко/продажби с цялата им рейтингова система и прочие. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
head_up Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Във връзка с това, да не цапам и из темата: И аз това разправям обикновенно, но хората си слагат цената, която искат - не на която има смисъл да я продават... Като залежи малко ще търпи пазарлък и пак ще стане изгодна, но не е в това въпроса. Тук се слага така, за да се сваля/ъпва обявата. Живи и здрави.Отвори olx-а и ще се уплашиш - цени по-високи от магазина. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Ще го предложа на Иван, Виден, Кръстника и Весо (другите не съм ги виждал отдавна)...но се чудя дали това ще съживи секцията? По-скоро всеки вече предпочита да помества в OLX и базар.бг. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Честно казано, малко е трудно да се търси в раздела продава, или при мен не става, написвам нещо и ми дава постове от преди 3-4 години. А като се разрова в последните страници и намирам обява с точната дума, даже няколко. Търсачката ли нещо не е в час? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 Не съм забелязал...едно време (преди ъпдейта) търсачката наистина не беше много в ред, но сега изкарва това, дето търся от време на време. Ползвай разширеното търсене - там имаш възможност да укажеш детайлно какво търсиш. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted March 3, 2015 Share Posted March 3, 2015 (edited) Не съм забелязал...едно време (преди ъпдейта) търсачката наистина не беше много в ред, но сега изкарва това, дето търся от време на време. Ползвай разширеното търсене - там имаш възможност да укажеш детайлно какво търсиш. Да, с разширеното търсене не съм пробвал, сега ще търся на кума процесор АМ2+, РАМ ДДР2, Захранване и Видеокарта РСI-E и ще пробвам този вид търсене да видя какъв резултат ще даде. Благодаря. Edited March 3, 2015 by mladenski76 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted March 5, 2015 Share Posted March 5, 2015 По-скоро всеки вече предпочита да помества в OLX и базар.бг. Много правилно разсъждаваш. С годините твърде много неща се променят, което е нормално. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 24, 2015 Share Posted March 24, 2015 (edited) Някой да затрие повтарящите се теми, че в раздела е ад Edited March 24, 2015 by Lucky Luciano Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naskonasko Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Хубаво би било ако в някакъв период (6 месеца примерно) темите от раздел "приключени сделки" да се изтриват изцяло. Ония ден ми звъняха за някаква обява отпреди години, още дори на стария ми телефон, да питат дали е актуална, тъй като в гугъл май им излизат ... може и да е дискутиран проблемът, но все пак да си кажа и моето мнение, че няма смисъл обяви отпреди 100 години да стоят. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted May 3, 2015 Share Posted May 3, 2015 Това, че някой не е погледнал какво пише с големи букви над съответния раздел, не значи че трябва да трием цял раздел, още повече че от време на време на доста хора се налага да търсят дадена стара продажба или потребител точно там. А ти когато си затварял темата си (вероятно си пускал рапорт или си писал на модератор), защо не си редактира първия пост с телефона си, за да не ти звънят? Сто пъти съм повтарял на кого ли не, преди да приключи с темата си, да си изтрива личните данни от нея...аз поне съм го правил безброй пъти постфактум след молба от този или онзи. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=133131&hl= Това ако е геймърски компютър с 4 гб рам и 1 гб стара видеокарта, аз съм негър... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted May 20, 2015 Share Posted May 20, 2015 Хайде сега - нали Solitaire върви, а това е игра. Значи е геймърски. Какво пък разбираш ти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Само за информация - от 27.07 до края на септември ще липсвам от форума и тъй като често получавам ЛС-та с въпроси, молби и оплаквания, моля през този период да ползвате услугите на колегите ми или бутона за рапорти. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bukalex Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 (edited) Просто ми е интересно Колко последни/крайни цени могат да се дават за 1 артикул и може ли да дадеш нова цена след крайната? Визирам картината ... например. Знам ли, може би цената, която си обявил последно просто седи най-накрая Edited October 23, 2015 by bukalex Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted October 23, 2015 Share Posted October 23, 2015 Всеки сам си избира как да привлече повече интерес. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Малък коментар относно някои точки от правилата на раздела и най-вече втора точка... Понеже от доста време основно аз се занимавам с търговската секция, бих искал да спомена, че в последно време подхождам доста либерално към някои по-незначителни от моя гледна точка нарушения на правилата: 2. Задължително е при продажба на някаква стока, продавачът да определи и напише в самата тема реалистична цена. При неспазване на това правило се трие темата ! ..............................................Оставете да се вижда историята на продажбата и не редактирайте след това постовете си, както неправилно е направено например в тази тема Понякога срещам теми без цена, а самата цена се намира в приложен линк към друг сайт. Вече не затварям такива теми, а пренасям в темата цената от другия сайт. Също така има доста теми, в които след приключването им забелязвам редактиране на всеки един пост с единствената дума "Продадено" - не давам наказателни точки на продавачите за това нарушаване на горната точка, но моля да не се злоупотребява и да не се превръща в системност, защото ще се наложи пак да извадя мод-режимите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Триенето на последната цена и информация за стоката трябва да води до бан - лично мнение. Инак форума е тотално безмислен и едно безлично препращане към знайни и незнайни сайтчета. Ни история на цената може да видиш, ни дали реално е била описана стоката, нищо. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 6, 2015 Share Posted November 6, 2015 Не абсолютизирай - някои все още се придържат към правилата на раздела, но по-новите определено не са си направили труда да прочетат каквито и да са правила. А относно триенето на цени....преди години директно водеше до затваряне на темите и наказателни точки, но сега обявите са в пъти по-малко, така че имам възможността да запомня текущата цена на всяка една от стоките и досега не съм забелязал някой да спекулира, използвайки триенето на историята на продажбата си. А иначе правя от време на време леки забележчици на тоя и оня, разчитайки че следващия път няма да допуска същата грешка....ето тоя от линка например не е добавил това, дето съм го помолил, но впоследствие поне е сложил линк към OLX-а. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
charmock Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Зная, че по принцип този раздел е основно за коментиране на проблеми, но въпреки всичко искам да изкажа чудесните си впечатления за колегата _KiCk_ . В събота дойде да вземе една LED матрица за лаптоп и тъй като не беше сигурен дали ще стане, аз му я дадох да я тества и ако евентуално стане да ми я плати, ако не да ми я върне. Снощи колегата ми се обади и дойде до нас да си я плати. Всъщност останах доста приятно изненадан, защото мислих, че колегата няма да се обади. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 11, 2015 Share Posted November 11, 2015 Не се учудвай - има и коректни хора. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 аз пък бях на точно противоположното впечатление ... купих матрица от amd_boy, като се разбрахме да я пробвам и ако има проблем, да му я върна. матрицата се оказа, че не "пали" ... след което последваха няколко телефонни разговори, на което ми се казваше "няма проблем, ще дойда" ... и така вече сигурно вече над 10 дни въпросния човек всячески се оправдава, че или "няма възможност сега", или че "ще ми звънне", или че "ще мине утре" ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 (edited) Не абсолютизирай - някои все още се придържат към правилата на раздела, но по-новите определено не са си направили труда да прочетат каквито и да са правила. А относно триенето на цени....преди години директно водеше до затваряне на темите и наказателни точки, но сега обявите са в пъти по-малко, така че имам възможността да запомня текущата цена на всяка една от стоките и досега не съм забелязал някой да спекулира, използвайки триенето на историята на продажбата си. А иначе правя от време на време леки забележчици на тоя и оня, разчитайки че следващия път няма да допуска същата грешка....ето тоя от линка например не е добавил това, дето съм го помолил, но впоследствие поне е сложил линк към OLX-а. А защо според теб "сега обявите са в пъти по-малко"? аз пък бях на точно противоположното впечатление ... купих матрица от amd_boy, като се разбрахме да я пробвам и ако има проблем, да му я върна. матрицата се оказа, че не "пали" ... след което последваха няколко телефонни разговори, на което ми се казваше "няма проблем, ще дойда" ... и така вече сигурно вече над 10 дни въпросния човек всячески се оправдава, че или "няма възможност сега", или че "ще ми звънне", или че "ще мине утре" ... Има такава тенденция ала olx. Аз за това се пренасочих и към други места за пазаруване. Пазара ни (форума) се сви много, цените почти винаги са доста завишени и няма гаранция за качество (малко са старите съвестни продавачи). Edited November 14, 2015 by exabyte Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
FENA Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 аз пък бях на точно противоположното впечатление ... купих матрица от amd_boy, като се разбрахме да я пробвам и ако има проблем, да му я върна. матрицата се оказа, че не "пали" ... след което последваха няколко телефонни разговори, на което ми се казваше "няма проблем, ще дойда" ... и така вече сигурно вече над 10 дни въпросния човек всячески се оправдава, че или "няма възможност сега", или че "ще ми звънне", или че "ще мине утре" ... Той е много busy.. Сигурно е в командировка, я в София, я в някой друг град... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 А защо според теб "сега обявите са в пъти по-малко"? OLX, bazar.bg и т.н. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted November 14, 2015 Share Posted November 14, 2015 Като цяло никъде нямаш гаранция. Дори предпочитам да купя от някой форумец, който познавам, отколкото от някой непознат от друг град. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts