kodi Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Абсолютно некоректен продавач-StaX.Купих dvd от него като се разбрахме за два дена "мъни бак",той предложи в тях да го пробвяаме още тогава но бързах и се прибрах.На другия ден след като закарах малката на детска градина се захванах със тестването на ДВД-то и не ми разпозна нито една от 3 микро СД карти със три различни преходника ги пробвах нищо не рапозна,при разговора за връщането на ДВД-то започна да увърта че с негова карта върви щом не върви с моите да вървя да си купя нова(ами ако и с нея не върви ?). Скарахме се ,това за мене е "пълед гъз".Ако го намеря сигурно ще му въра ДБД-то . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StaX Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Абсолютно некоректен продавач-StaX.Купих dvd от него като се разбрахме за два дена "мъни бак",той предложи в тях да го пробвяаме още тогава но бързах и се прибрах.На другия ден след като закарах малката на детска градина се захванах със тестването на ДВД-то и не ми разпозна нито една от 3 микро СД карти със три различни преходника ги пробвах нищо не рапозна,при разговора за връщането на ДВД-то започна да увърта че с негова карта върви щом не върви с моите да вървя да си купя нова(ами ако и с нея не върви ?). Скарахме се ,това за мене е "пълед гъз".Ако го намеря сигурно ще му въра ДБД-то . Устройството работи без забележки това съм го написал в обявата и това наистина е така!!! Това че не работи с твоите налични mikro SD карти аз нямам вина. Още повече, че никъде в обявата не съм написал, че работи с mikro SD карти. Съжалявам, но дори и в магазина няма да ти върнат закупена стока само, защото неработи с точно твоите налични карти с преходници, които не е ясно дали пасват на устройството. Аз съм го купувал от Технополис това устройство и ако ситуацията беше тази, от там щяха да ми кажат да си купя друга SD карта или да ми предложат преходник към USB на тези mikro SD карти, но нямаше да ми върнат работещото устройство, защото това не е основание за неговото връщане. Повече нямам какво да добавя. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrdds Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 kodi: той предложи в тях да го пробвяаме още тогава но бързах и се прибрах.Колега можеш да се сърдиш единствено на себе си.Продажбите във форумите не са като в магазините за да носят гаранция.При покупка на втора употреба техника на всеки трябва да му е ясно,че нещото което купува може да умре в ръцете му.Затова пробваш преди да платиш и не се сърдиш ако след 5 мин. ти умре в ръцете.Затова и цената не е като на ново от магазина с 2г. гаранция. Кой може да знае дали за една нощ не си "скъсал гъза" от работа на стоката,която си купил и после ревеш,че тя не работи.Говоря хипотетично.Не те упреквам. Или примерно си купуваш работещ хард диск от форума ,слагаш го на седалката в колата и на първия завой диска се търкаля в краката ти.После наричаш "пълен гъз" продавача щото си му счупил диска и не иска да ти върне парите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dravko Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 kodi: той предложи в тях да го пробвяаме още тогава но бързах и се прибрах. Колега можеш да се сърдиш единствено на себе си.Продажбите във форумите не са като в магазините за да носят гаранция.При покупка на втора употреба техника на всеки трябва да му е ясно,че нещото което купува може да умре в ръцете му.Затова пробваш преди да платиш и не се сърдиш ако след 5 мин. ти умре в ръцете.Затова и цената не е като на ново от магазина с 2г. гаранция. Кой може да знае дали за една нощ не си "скъсал гъза" от работа на стоката,която си купил и после ревеш,че тя не работи.Говоря хипотетично.Не те упреквам. Или примерно си купуваш работещ хард диск от форума ,слагаш го на седалката в колата и на първия завой диска се търкаля в краката ти.После наричаш "пълен гъз" продавача щото си му счупил диска и не иска да ти върне парите. Не е точно така, нали са се разбрали за два дена "мъни бак" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StaX Posted February 20, 2013 Share Posted February 20, 2013 Не е точно така, нали са се разбрали за два дена "мъни бак" Разбрахме се за два дена "мъни бак" но при положение, че има проблем с устройството. Човека ми се обади и ми каза, че е пускал DVD-то четяло дискове без проблеми, на радио е запаметил 40 станции и всичко е ОК. Само неговите micro SD карти неможели да се прочетат и затова иска да върне устройството. Утре по тази логика някой друг ще го вземе и ще го тества и накрая може да ми каже, ами сложих HDD в USB входа ама неработи и искам да ти го върна. Аз ще му отговоря ами в USB входа се четат само FLASH памети и HDD не се поддържа но това основание ли е да иска да му върна устройството при положение че е работещо? Ситуацията в момента е същата. Аз затова исках да го пуснем при мен още преди да го е взел за да няма после претенция, че нещо не работи, но човека каза, че бърза и отказа. Така че в момента за какво "мъни бак" да говорим като устройството е наред. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D_i_e_S_e_L Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Защо по дяволите ми заключвате темата/обявата https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=121532&hl В правилата ясно е написано : Допълнение от 27.01.2012: В раздел "Купува (търси под наем)" няма да се санкционира еднократното ъпване в тема, без значение по кое време е направено. Всяко следващо ъпване след еднократното обаче, ще се наказва с warn + затваряне на темата. Моля статуса и мястото на темата/обявата да бъдат възстановени. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Темата ти е в раздел "Продава", ако все още не си забелязал ; еднократният бонус е само за купуващите. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Темата ти е в раздел "Продава", ако все още не си забелязал ; еднократният бонус е само за купуващите. Във всяка анархия съществува определен ред, така както и при всеки ред съществува известна доза анархия. Отключи му я на човека темата, все пак може поне да чете Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 И да искам, не мога, защото е прието да не се месим в решението на колеги, а и той сам може да си пусне нова тема след като редуцира цената (в точка 7, малко над това дето е цитирал, си го пише). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Защо по дяволите ми заключвате темата/обявата https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=121532&hl В правилата ясно е написано : Допълнение от 27.01.2012: В раздел "Купува (търси под наем)" няма да се санкционира еднократното ъпване в тема, без значение по кое време е направено. Всяко следващо ъпване след еднократното обаче, ще се наказва с warn + затваряне на темата. Моля статуса и мястото на темата/обявата да бъдат възстановени. Съжаляван, но нито статуса, нито темата ще бъдат възстановени. Има нарушение на правилата, това че не си обърнал внимание, какво сме описали си е негатив само и единствено за теб. @future - ако въпросния потребител беше чел поне по-внимателно, щеше да забележи за кой раздел се отнася позволеното еднократно UP-ване на тема. Написано си е доста ясно и отчетливо. Ако не те е наел за адвокат, ще те замоля да не ни се мешиш в преценките, защото от скрити модератори ни е писнало, а това не ти е първия път, когато ни поучаваш как да модерираме. Преди даже имахме едно правило за скритите модератори, но за мое съжаление отпадна, с радост щях да ти го цитирам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targoveca_Vn Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Виждам има една тема се предлагат препарати за спортисти. Бях останал с впечатлението, че такъв тип стоки не е позволено да се продават във форума, питам защото имам хранителни добавки (запечатани в срок на годност) и незнам дали е в нарушение да ги публикувам. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 23, 2013 Share Posted February 23, 2013 Лекарствата по принцип са забранени за продажба във форума, но доколкото видях това били някакви минерали за натрупване на мускулна маса - нека и друг колега да погледне темата и да каже, защото аз съм малко далеч от областта на каквито и да са "минерални" , хранителни и други добавки... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
D_i_e_S_e_L Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Моля темата и user-а да бъдат изтрити. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 (edited) Лекарствата по принцип са забранени за продажба във форума, но доколкото видях това били някакви минерали за натрупване на мускулна маса - нека и друг колега да погледне темата и да каже, защото аз съм малко далеч от областта на каквито и да са "минерални" , хранителни и други добавки... Минерали? Просто трябваше да отвориш линка и да видиш, че става дума за ветеринарен препарат, по-точно за коне и кучета. Основната му съставка е Хептаминол. Хептаминолът е алкохолен амин, който се класифицира в групата на вазоконстрикторите. Използава се за лечение на ниско кръвно налягане и по конкретно на ортостатична хипотензия (спадане на кръвното налягане при рязка смяна на положението от седнало в изправено). източник: http://apteka.framar.bg/фармакологични-групи/c01dx08/хептаминол Другата съставка е Аденозин монофосфат (АМФ): Интравенозното инжектиране на АМФ може да причини живото-застрашаваща сърдечна аритмия. Edited February 24, 2013 by future Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAZ Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Не е позволено продажбата на такъв вид стока. Противозаконно е, а това си е описано в точка 11. Благодаря на future за подробното описание и линковете, които е приложил. Моля темата и user-а да бъдат изтрити. Нямаме такава практика, но ти спокойно можеш да не се логваш във Форума, ако това ти е желанието. А теми никога не се трият! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
future Posted February 24, 2013 Share Posted February 24, 2013 Не е позволено продажбата на такъв вид стока. Противозаконно е, а това си е описано в точка 11. Изключително бърза и правилна позиция и реакция. Благодаря Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Schumacher Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Имам проблем с личните съобщения - не мога да изпращам! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 1, 2013 Share Posted March 1, 2013 Беше по-добре да пишеш тук, защото това касае функция на форума като цяло. Ще предам на администратор за проблема ти, за да погледне откъде е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sheep Posted March 14, 2013 Share Posted March 14, 2013 Коллеги, защо ми е затворена тази тема? https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=115588 Картата, която продавам е class 10 (малко по-бърза от посочената в линка, която не се вижда много добре, но на мен поне ми изглежда class 4). Отделно е друга марка. Тук ми излизат други цени. Тъй като съм посочил, че е за Пловдив трябва да се сравнява с цена в офлайн магазин в Пловдив или с онлайн цена + доставка до Пловдив. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bulgaran Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 (edited) Ама откога си дера гърлото да кажа че тоя принтер с тия 700 лева направо е смешна работа, сега съм по спокоен защото все пак излязох прав. Само пребройте колко UP-а има тази тема. Edited March 20, 2013 by Bulgaran Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Радвам се, че си намерил душевно спокойствие, но друг път ако искаш да има по-навременен резултат, пращай правилните линкове, а не давай такива на подобни стоки от Изот. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ELySiuM Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Истинската причина поради която mofal продаваше въпросния радеон 7870 http://hardwarebg.com/forum/showthread.php/222567-%D0%92%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-NVIDIA-GeForce-GTX-660-%28Ti%29?p=3429592&viewfull=1#post3429592 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Това трябваше по-рано да го видиш и съобщиш...освен това не е сигурно, че е продадена в нашия форум. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Не искам да защитавам mofal, но гличовете, за които говори може да са т.н. screen flickering, който се получава при нестабилен клок, понякога и несъвместимост на картата с MSI Afterburner. Поне при 7850 на един приятел беше това. Но ако картата има проблем при нормална работа - то това си е пееразка постъпка от страна на продавача, че не е уведомил.PS. ElySiuM, купи ли ти нова карта или още караш с "моята" стара, но златна? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 20, 2013 Share Posted March 20, 2013 Няма значение - при забелязан проблем в продавания продукт, продавачът е длъжен да го съобщи още с пускането на темата, ако трябва да разкаже подробно как и къде се явява проблема, а след това всеки сам може да си направи извод дали да рискува да закупи продукта. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts