Lucky Luciano Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Аз пък не разбирам, как се прецака, при положение, че си предупреден? И как не взе с теб нещо, не което да я пробваш, та да можеш тогава да му друснеш един на тоя тарикат? Няма ли начин в Buy/Sell да се направи ограничение на броя поустове? В смисъл, ако нямаш примерно 100 поуста, изобщо да нямаш достъп до този раздел или да може да го четеш, но не и да пишеш в него? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Няма ли начин в Buy/Sell да се направи ограничение на броя поустове? В смисъл, ако нямаш примерно 100 поуста, изобщо да нямаш достъп до този раздел или да може да го четеш, но не и да пишеш в него? Мисля, че има начин, тъй като това и аз съм го предлагал...и съм питал Дриймър дали е възможно да се осъществи технически. Само че предложението не се прие, по причина, че заради такива единични бройки потребители, ще се отрежат десетките други, които са коректни и също искат да ползват форума единствено с някаква търговска цел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Почти съм убеден, че не е това причината, а че не искате излишно да се успами форума и ще е много по-трудно, да се върви след всички нови потребители.... Но кой съм аз да твърдя такива работи... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 За това каква е конкретната причина, трябва да питаш всеки един от колегите, които между другото ти познаваш лично и няма да ти е трудно да го направиш. А за предположенията ти за спаменето - и това не ми се вижда достоверно, предвид, че доста голяма част от новите просто ще се откажат да шарят насам-натам безсмислици, само и само да докарат до стоте поста, тъй като за глупостите ще бъдат "наградени" междувременно с предупреждения, наказания или направо изгонени, а не знам дали си наясно как може да продава или купува човек с мод-режим например - ако искаш, веднага мога да ти направя едно демо с твоя ъкаунт. Реално като се замисля, аз най-много ще имам полза от "100-те поста", понеже рязко ще спаднат новорегистрираните юзъри, пишещи единствено в търговския раздел. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Psihara^^ Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Пламене, това което написа няма никаква логика за мен. Но щом е мислено, значи е така. Аз дадох предположение. Явно не съм прав. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Не съм казал, че не си прав, а "че не ми се струва достоверно" и нататък обясних защо. Питай поотделно Весо, Иван, Любо, Виден и другите....нали ги познаваш всичките...мисля, че никой от тях няма да те излъже като изложи собствената си позиция. П.П. А защо за теб да няма логика казаното от мен? Я пак да се опитам да ти го обясня по-нагледно, а ако пак не разбереш - следващия път ще сложа и картинки. Появява се субектът Х, който няма никакво намерение да се заглежда някъде другаде, освен в раздела, намиращ се най-долу в Bulforum.com. Да, ама гадните админи са му сложили изискване първо да попише тук-там, да го опознаят малко хората и тогава да може да купува или продава. И той започва по бързата процедура да трупа стоте поста в разделите за филми, коли и т.н. И понеже всичко е проформа, на третия му пост, аз правя забележка на субекта Х да престане, след което той или престава и остава на 3 поста, или продължава по същия начин, защото много му се иска бързо да си продаде стария телефон. След това обаче следват процентите, а после и наказанията. Така че "продължаващият" Х още на десетия пост ще има я временна забрана за писане, я мод-режим...а тук наказанията дълго време си ги носиш, както знаеш. А "спиращият" Х просто се отказва от Bulforum.com, защото има и други форуми за алъш-вериш, където никой нищо не му забранява и преди да е почнал да продава, а и след това. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mailo Posted February 2, 2012 Share Posted February 2, 2012 Според мен всеки купувач....включително и аз като такъв си има глава на раменете Всеки сам си носи кръста.......... Гледаш,проверяваш...ако не разбираш ползваш жокер-обади се на приятел,помощ от публиката-тогава плащаш и си отнасяш стоката вкъщи. Оттам нататък продавача няма никаква отговорност освен ако предварително не сте се уговорили нещо. Лично аз съм изгарял с дребни суми поради факта,че някой се е избъзикал с мене,но затова смятам,че съм виновен АЗ и само АЗ Дет викаше пра-пра-пра дядо ми-Кьорав карти не играе!!!! А относно некоректните продавачи....бой,е...ане и сръбска музика!!! Но,пак наблягам на факта,че виновен е тоя дето яде баницата,а не тоя дето му я дава Харесвам секцията купува-продава и ще ми е кофти ако някой ме ограничи да си продам стария телефон за 20 лв. В това му е чара Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Аз пък не разбирам, как се прецака, при положение, че си предупреден? И как не взе с теб нещо, не което да я пробваш, та да можеш тогава да му друснеш един на тоя тарикат? Няма ли начин в Buy/Sell да се направи ограничение на броя поустове? В смисъл, ако нямаш примерно 100 поуста, изобщо да нямаш достъп до този раздел или да може да го четеш, но не и да пишеш в него? Ами ей на, прецаках се след работа нямаше как да я тествам, и понеже съм свикнал да бъда коректен с хората, очаквам същото от тях. Но явно си има доста тарикати (това ми се прецака, защо ли да не го продам на някой балама) в случая аз. Един път ще мине, втори път също ама на третия път ще изяде боя. Аз ще изчакам да пусне нещо и ще звънна от другя телефон че ще го взема и тогава .... не ми се мисли. Май така трябва да се действа с тарикатите. Това ще ми е за обица на ухото, за следваща покупка. Иначе форума е много як, и има много свестни и коректни хора които посещават този сайт, доста от тях имам удоволствието да познавам лично. И съм бил винаги коректен със всички. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Аз ще изчакам да пусне нещо ... Няма нужда да чакаш да пусне, ще го помолим учтиво да дойде в тази тема и да изясни ситуацията. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Това ще е много добре, но едва ли ще се отзове. Доколкото разрах не съм първия или вторият излъган. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mailo Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Как му е телефона на този другар-флашкопродавача? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Телефона му е 0882900170 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nob0dy Posted February 3, 2012 Share Posted February 3, 2012 Аз бих ви предложил като в някой конкурентни форуми, нека се направи оценителна система, при покупка да бъде възможно да се дава оценка на купувача/продавача. Може да се сложи минаване през модератор, за да се избегнат фалшиви оценки. П.С. Ако такива тарикати има все пак, подкрепям Младенски, че някой трябва да яде шамари! Подкрепям го с 2-те ръце дори. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareto Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 (edited) как мога да си отключа темата? или да се свържа с модератор? Edited February 4, 2012 by dareto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Аз бих ви предложил като в някой конкурентни форуми, нека се направи оценителна система, при покупка да бъде възможно да се дава оценка на купувача/продавача. Може да се сложи минаване през модератор, за да се избегнат фалшиви оценки. П.С. Ако такива тарикати има все пак, подкрепям Младенски, че някой трябва да яде шамари! Подкрепям го с 2-те ръце дори. Първо благодаря за подкрепата то в нашата държава не си ли помогнеш сам, никой няма да ти помогне. И второ, и аз съм съгласен с това да има оценки за купувач и продавач, така ще се разбере кой е коректен и кой не е. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 1. как мога да си отключа темата? 2. или да се свържа с модератор? 1. Никак 2. Пускаш му ЛС @mladenski76, въпросният човек е поканен да даде обяснение тук и ако не го направи до ден-два, ще бъдат взети мерки, тъй като това не е първия случай, в който съфорумци се оплакват от него. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiselina777 Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 Напълно подкрепям колегата " mladenski76 " и аз съм за с двете ръце за система за оценяване на потребителите. Ако има такава система всеки ще може да прецени дали да рискува сделка с даден потребител . Аз съм от Кърджали и повечето от старите форумджи ме познават и сме работили както те с мен така и аз с тях с Еконт и досега всичко е било наред и надявам се и занапред да е така . Обаче би ли се доверил всеки на потребител с 10 поста - ако трябва да се работи с Еконт?!! Заслужава се да се помисли наистина за система за оценяване на потребителите след приключване на сделка. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dareto Posted February 4, 2012 Share Posted February 4, 2012 1. Никак 2. Пускаш му ЛС mersi mnogo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mladenski Posted March 10, 2012 Share Posted March 10, 2012 Сега стана голяма издънка, със тоя бекъп до 07.02 стана една каша, кое продадено кое не, коя тема беше заключена и постовете изгоряха. Бая писане ще падне наново. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iliyan Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Сега мога ли да си публикувам наново обявата, защото всичко се е изтрило, даже и съобщенията ми ги няма последните... Ще се върне ли пак всичко или да си пускам наново обявата? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 11, 2012 Share Posted March 11, 2012 Малко вероятно е да се намери актуален бекъп от началото на март, така че на всички ще се наложи да следват извода на mladenski76: ...Бая писане ще падне наново. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
trix Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Въпрос: Проблемния бекъп ли е причината да ми изчезнат 2 теми за лаптоп на части. Ако "ДА", то имам ли право да си ги пусна пак или трябва да чакам да се появят по някое време. Ако това не е причината, може ли някой да ми каже каква е всъщност. Благодаря!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 пускай. Мидекс го е казал. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted March 14, 2012 Share Posted March 14, 2012 Въпрос: Проверих - нямаш изтрити теми за лаптоп на части, така че явно си ги пуснал през последния месец. Пускай ги отново. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geronimo Posted March 27, 2012 Share Posted March 27, 2012 Моето мнение е че теми като тази: https://www.bulforum.com/index.php?showtopic=113379 трябва модераторите по собтсвено усмотрение да ги трият. Бил съм в Белканто и м/у скраба съм намирал и такива крикове. Ама чак от София за Пловдив.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts