b0r3d Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Как да го промени? Изведнъж ли става това? Лягаме си тъпи балканци и се събуждаме гении ? Нали точно за промяна говорим, за сигурна посока, за нещо, дето не трялбва да допускаме да спре като процес. А като не гласуваме, помагаме на тия, дето искат да го спрат, защото зная, че иначе нямат шанс. Това не е ли леко самоубийствено? <{POST_SNAPBACK}> Знаеш ли как - с повече работа и по - малко ходене по кръчмите . Защото в България сигурно има много малко фирми където наистина се работи , другото всичко е отивам да кажа че съм работил . И това ти го казвам от собствен опит . Работил съм и тук и навън и одетлно имам доста наблюдения по въпроса. Другото което само мрънкаме в това число и аз сигурно , ами да организираме тогава аз и ти примерно гражански сдружения и да издигаме независими кандидати за този пуст парламент. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Имам си принципи , няма да дам гласа си просто ей така на някой си , просто защото трябва да се гласува . Искам да дам гласа си тогава когато видя че има смисъл от това. И пак казвам всичко е въпрос на позиция , нито искам да убедя теб да не гласуваш , нито ти ще убедиш мен в обратното . Просто имаме различни схващания . За мен обикновенния българин трябва да промени манталитета си , за да може да поставя високи изисквания към бъдещите управляващи , които да са в негов интерес и най - вече те да ги изпълняват . <{POST_SNAPBACK}> Дано много хора не разсъждават като теб, че комунистите ще вземат пълно мнозинство и ще ни разкажат играта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Дано много хора не разсъждават като теб, че комунистите ще вземат пълно мнозинство и ще ни разкажат играта. <{POST_SNAPBACK}> Само комунистите са ви виновни. Тези след 89 година които оформиха СДС какви са били преди това . Сигурно половинат са били партийни членове .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Братко, не можеш да построиш третия етаж на една къща, ако нямаш първи и втори. А ние сме още на първия. Ще дойде и времето на гражданските сдружения. Ние трябва само да се постараем разни , дето имат интерес от тъпчене на едно място, да не успеят да се качат на кормилото на влака. Щото тогава жална ни майка. И не ти казвам просто ей така да идеш да гласуваш за кого ти скимне, защото и аз не бих гласувал, без да помисля и да стигна до някакво решение на нещата. Трябва да е пределно ясно - ако човек гласува, може и да сбърка. Ако не гласува СЪС СИГУРНОСТ ще сбърка. Това е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Само комунистите са ви виновни. Тези след 89 година които оформиха СДС какви са били преди това . Сигурно половинат са били партийни членове .. <{POST_SNAPBACK}> Не съм твърдял обратното, ама поне следващите да не са. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 @cheese Напълно подкрепям активната ти гражданска позиция! Издигам те за президент Сега сериозно : жалко, че повече хора не мислят по този начин! <{POST_SNAPBACK}> И две, и четири, и 200 политика или там за каквото става дума... АМА ВСЕ ЕДНО! Да не вярвате, че ще стане както се обещава - ми към 2008 кат' влезем в Евро-манджата, заплатите щели да станат 500 евро : А ти като не гласуваш на какво се надяваш ? <{POST_SNAPBACK}> Сам да се чупя от тази "държава" след няколко години. Без угризения и с чиста съвест казвам на политиката и като цяло на държавата (без някои нейни граждани, Вас например): Май ата й! Комунизъм - здраво мачкане! Капитализъм - 16 години безрезултатен "преход" (статистиките все сочат на една посока - към дъното) Добре, кажи ми какво ще промениш, като не гласуваш. В момента ситуацията очевидно не ти харесва. Какво ще стане, като не гласуваш? <{POST_SNAPBACK}> А като гласувам? Колко надежди са криели всички гласувания към СДС? А към НДСВ? Надежди - много, резултат - 0 (нула, та дори на минус) Следващото мнение ще е на М-Стар Редактирано от GUI, като е добавена цензура. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Както каза cheese,няма добро и лошо управление-има оптимално.Едно управление не може да угоди на всички-най-малкото бай ти Киро-комшията и Ветко Арабаджиев(примерно) имат коренно различни проблеми и коренно различни очаквания от управлението.И затова вместо да се чудим за кой да гласуваме,така че всички да са доволни,можем да пробваме да гласуваме така,че само ние(АЗ) да сме доволни.Чувал съм,че в другите държави(сещайте се за развитите държави) различните партии с различните си политики служат,финансират се и се избират от различни слоеве на обществото.Най-ярък пример е Великобритания-Консерваторите представят едрия бизнес,Лейбъристите(социалисти) представят работниците,Либералите-средния и дребен бизнес.Всеки гласува и отдава подкрпа(финансова) на тази партия,която смята,че пази интересите му.Само,че,за да стане това,трябва просто да следиш политиката-не може просто да седнеш,да си изредиш всичките кандидати в главата и да решиш.Не става-резултатът от това винаги е един-все стигаш до извода,че всички са маскари и няма смисъл да се гласува.Затова,четете вестници,гледайте новини и предавания(без значение до каква степен са обективни),с други думи-следете политиката и със сигурност ще намерите поне един кандидат,за който,макар и с много уговорки,бихте гласували! Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmei_gorqnin Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 А като гласувам? Колко надежди са криели всички гласувания към СДС? А към НДСВ? Надежди - много, резултат - 0 (нула, та дори на минус) Редактирано от GUI, като е добавена цензура. <{POST_SNAPBACK}> Айде само да не ми казваш какво мисля аз! Право на мение имаш...обаче да говориш от мое име, нещо си в грешка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Само,че,за да стане това,трябва просто да следиш политиката-не може просто да седнеш,да си изредиш всичките кандидати в главата и да решиш.Не става-резултатът от това винаги е един-все стигаш до извода,че всички са маскари и няма смисъл да се гласува.Затова,четете вестници,гледайте новини и предавания(без значение до каква степен са обективни),с други думи-следете политиката и със сигурност ще намерите поне един кандидат,за който,макар и с много уговорки,бихте гласували! <{POST_SNAPBACK}> Уверявам те, следя доста политиката, чета вестници почти всеки ден, и пак не харесвам нито един политик и въпреки това ще гласувам, макар и да не съм решил за коя партия Link to comment Share on other sites More sharing options...
GUI Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Айде само да не ми казваш какво мисля аз!Право на мение имаш...обаче да говориш от мое име, нещо си в грешка! <{POST_SNAPBACK}> Сори, не съм от врачките....Не, отговорих, защото се отнасяше и за мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 17, 2005 Share Posted May 17, 2005 Уверявам те, следя доста политиката, чета вестници почти всеки ден, и пак не харесвам нито един политик и въпреки това ще гласувам, макар и да не съм решил за коя партия <{POST_SNAPBACK}> Аз понеже все много говоря и понякога мисълта ми се губи...Исках да кажа,че повечето,които не искат да гласуват са недоволни от живота си,но не достатъчно запознати,за да видят приноса на една или друга партия или отделен политик.Иначе не пречи много да се интересуваш и пак да стигнеш до извода,че за никой няма смисъл да гласуваш-напълно нормално е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Gui, отказвам се да споря с тебе, безнадеждно е. Дано поне тия като тебе не са много (за негласуващите говоря), защото ако са много, премиер ще ни стане Сергей Дмитриевич Станишев и тогава жална ни майка. M-Star , горният ти пост е напълно правилен. Повечето мрънкалници не са си дали зора един ред да прочетат. А знанието е сила... Лошото е, че тоя тип хора проектират собственото си безсилие върху обществото и си мислят, че щом те не могат нещо, значи никой не го може. Но нещата си вървят в правилната посока. Само дето има много баласт на кораба. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Gui, отказвам се да споря с тебе, безнадеждно е. Дано поне тия като тебе не са много (за негласуващите говоря), защото ако са много, премиер ще ни стане Сергей Дмитриевич Станишев и тогава жална ни майка. <{POST_SNAPBACK}> cheese,как смяташ,че ще протече евентуалното управление на бат Серго и компания?На мен ми се ще да вярвам,че някой от "големите" вече е отредил бъдещето ни в Европейския съюз и НАТО и едва ли ще има рязък завой обратно наляво,колкото и да се зверят комунягите.Но пък знае ли човек какво да очаква от тях?!Ти как смяташ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Violator Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Ебати, много комунисти из тоя форум бе.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Засега поне е сигурно, че ще има коалиционно правителство. Кои смятате, че са най-вероятните участници в бъдещо съвместно управление? Дали Царят и БСП ще се коалират следизборно? На мен този въпрос ми е много интересен, макар че знам, че всякакви прогнози биха били прибързани в момента, защото много зависи от самите изборни резултати Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Ебати, много комунисти из тоя форум бе.. <{POST_SNAPBACK}> не знам от това ли да се притеснявам, или че повече са гласували за царедворците Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Абе ако питате мен , царедворци , седесари , комуняги , содиалисти всички под строй и на село , да видят що е това мотика 7 номер ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Абе ако питате мен , царедворци , седесари , комуняги , содиалисти всички под строй и на село , да видят що е това мотика 7 номер ... <{POST_SNAPBACK}> Твоето мнение вече е известно на всички. Кажи нещо ново.Разбрахме, че си решил, че няма да гласуваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 Твоето мнение вече е известно на всички. Кажи нещо ново.Разбрахме, че си решил, че няма да гласуваш <{POST_SNAPBACK}> Тук не говорих , за гласуване , ако не знаеш работата е майнуните да станат хора , затова да станат човеци ще ги водя там , иначе правят големи маймунджулъци ( бахти и сложната дума ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Violator Posted May 19, 2005 Share Posted May 19, 2005 не знам от това ли да се притеснявам, или че повече са гласували за царедворците <{POST_SNAPBACK}> Ами то и от двете май трябва.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Violator, Stenli, предложете алтернатива. Но да не е нещо от типа "и едните, и другите са маскари", или "е**л съм му майката, няма да гласувйм пък" ! Не харесвате едните, не харесвате и другите, какво харесвате, дявол да го вземе! От чиста любознателност питам. Мотика номер седем ... Това ми напомня един мустакат чичка от село Славовица. "Бийте гражданятааааа" ! Да изкараме тракторите по магистралите! M-Star, представи си, че трябва да стигнеш от Тракия до Смирненски пеш, и имаш два варианта - да ти дам да носиш освен необходимия ти багаж и една траверса, или да носиш само необходимия багаж. И в двата случая ще стигнеш. Но с траверсата на рамо ще ти е много по-трудно. Това е по въпроса за бай Серго. Той е траверсата на рамото на България. При наличието в една държава на управление, което на края на пътя вземе да прави остри завои, като нищо ще задействат предпазната клауза на присъединителния договор и пак ще останем в чакалнята. Фактите показват, че до момента БКП/БСП не могат да управляват. Те не могат да спрат пътя на държавата към по-добро, но могат да го забавят, а мен това забавяне ме терзае, защото не съм Метусалем Хилядагодишния . Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Аз обаче взех че си промених мнението , един глас от мене за Бсп . Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Общо взето сме на едно мнение значи.Обаче,макар че съм върл противник на всякакви теории за световни конспирации,все повече започвам да се чудя до каква степен сами определяме съдбата си.Самият факт,че сме толкова назад още от "братята" Чехи,Унгарци и компания,да не говорим за старите европейци,а в същото време ще си влезем като бели хора в съюза,ме кара да мисля,че някой вече е решил къде ще ходим и какво става тук у нас въобще няма никакво значение.В този смисъл бат Серго и цяла мотриса да ме накара да мъкна до Смирненски,все тая(ако не пукна някъде по пътя).Което си мисля,че донякъде е хубаво-този път поне са ни отредили място на белия свят. А иначе в последно време много се дразня,когато някой започне да вкарва разни мисли:Ееее,това пък как да стане-цар и комунисти в коалиция!?Хора,опомнете се!В България е не просто възможно-това е действителност!Не забравяйте министър Димитър Калчев,който не бил предстваител на Коалиция за България в правителството,ама по случайност и понастоящем си е член на БСП. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Какво означава "някой е решил" ?!?????? Нищо не е решено окончателно! От нас зависи къде ще бъдем. Да не мислиш, че ни искат някъде заради черните ни очи? Ние на Европа не й трябваме, тя на нас ни трябва! И за достигнем там, трябва да се работи от една страна и да не се пречи от друга. Ако си меним настроението и сме непредсказуеми като политика, просто ще ни хлопнат вратата под носа и ще ни оставят да доузряваме. Договорът от 25-и миналия месец нищо не ни гарантира, запомнете го това. Чехите, унгарците и прочее не влязоха цъфтящи в Евросъюза. И те си имаха проблеми, а и още си ги имат. Там просто на хората им увряха главите, че има едни такива моменти, в които трябва да се мисли с главата, да се мисли за благото на държавата, и да се мисли за десетилетие напред. Там знаят какво означава думата приоритет. На който му е интересно, може да види каква е там избирателната активност. Уверявам ви, там на негласуващи мърморковци се гледа не като на граждани, а като на самопозорящо и самоокайващо се същество, едностранчиво, ретроградно, ужасено от промяната, от това, че са му размътили водата в блатото, вярващо на скалъпени весникарски статии, слухове и конспирации. Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted May 20, 2005 Share Posted May 20, 2005 Ами по-склонен съм да мисля,че ще ни наложат санкции,ако започнем да се оливаме по пътя към Европа,но едва ли ще ни тръшнат вратата под носа.Пак казвам:няма да ни търпят и ще има наказания,но не и такива.Цялото разширяване на съюза върви на пакети и ние си имаме някакво отредено място-иначе не мога да си обясня как след толкова години здрава комунистическа власт,целият соцлагер барабар с Украйна!!! се е юрнал към Европейския съюз.Мисля си,че няма нищо случайно в това половин континент да тръгне в друга посока... Но малко се отклонявам от темата вече... А бе Стоичков няма ли да го изтипосат и него на чело на някоя листа?Той за една година като гледам само политик дето не стана,а му се отваря страшна възможност Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.