Jump to content
BulForum.com

Парламентарни избори 2005

bakara

Кой ще изберете?  

258 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ми питай баба ти и дядо ти като пенсионери как за 100 и няколко лева са ходили на почивка 14 дена пълен пансион , защото мойте и мен водиха и ги питай , ако са живи и здрави  и дано да е така , дали сега могат да си позволят изобщо такъв лукс ...

Хайде \/ peace  :huh:

Е, някой са ги водили, други -не. Зависи дали Партията е разрешила:)

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply
Е, някой са ги водили, други -не. Зависи дали Партията е разрешила:)

На всички беше разрешено ама да не се връщаме назад,защото реално погледнато до някъде ровенето на спомени е губене на време-съгласете се ;)

Няма смисъл да се връщаме толкова назад. Оставете комунизма ! Просто си помислете за тихата, свята коледна нощ на 96-а година. Това стига.

На всички беше разрешено ама да не се връщаме назад,защото реално погледнато до някъде ровенето на спомени е губене на време-съгласете се  ;)

Имах предвид, че партийните членове бяха с доста привилегии все пак.Това не бива да се забравя.

Хора гледайте релността сега сме 2005 година каквото било преди 1990 е било доста отдавна. Политиката така се мени, че човек е трудно да прецени кое е по-добре и кое по-лошо. Преди е било актуално студената война и кой и с какво от двата военнополитически блока е по-добър от другия, а също и много други работи едно от които е ограничението на свободно движение в собствената ни страна странно, но факт. Сега след толкова преплетиния аз ще гласувам, но не заради това че искам, а заради това че хората си мислят че като не гласуват значи са искарали гласа си срещу всички партии обаче истината съвсем не е такава когато излезнат най-бедните от населението да гласуват за еди коя си партия като са почерпени с незнам какво си от еди кой си и какво излиза накрая че има и недоволни от избора, но някои от тези недоволни дори не са си направили труда да гласуват(това не е копане). Вярно за някои хора това наистина е проблем като инвалиди, възрастни и т.н. при това не малък проблем да искаш да гласуваш и да не можеш да отидеш. Сегашните избори поне ще бъдат и за грамотни(надявам се) хора които разбират български език, а не да се водят български граждани в България където официален език е български и да искат да гласуват(бих ги посъветвал да го научат не е труден. макар и някои българи да виждат проблем). БСП предложи 2 кризи през 90-те, СДС има едно свалено правителство на Д.Димитров и едно успешно до края на мандата си на Костов(успешно е условно казано), ДПС се вре навсякъде и търси винаги нишка до управляващите(независимо кои са упр.). НДСВ разцепи т.нар. от някои "двуполюсен модел"(т.е. СДС срещу БСП)(но и самото НДСВ се разцепи) не вкара нов морал в политиката, но бих отличил някои че поне опитват да направят нещо (примерно на учениците има някакъв брой отсъствия... на депутатите няма и едно от техните ограничение е с карти и натискането на някакво копче е българите сме изобретателни и политиците не отстъпват в това отношение и някои присъстват повечето не и тези които присъстват натискат копчетата на колегите им да покажат присъствие е за по-убедително гласуване служи можоритарния вот). Темата е широка тъй като все пак ние се интерусаваме какво би направила еди коя си партия за нас така че да ни е по-добре и да нямаме проблеми(особено бюрократични)...

Работите както казах в предния пост се променят много бързо и като пример сега бих дал гласуването за Г.Първанов едно много оспорвано гласуване тогава почти до последно благодарение на медиите разбира се си мислех че може би П.Стоянов ще спечели до онзи гаф...и работите се завъртяха на 180 градуса в полза на Първанов.

Малко е оффтопик(а и да си призная не съм чел цялата тема),но все пак...

Какво смятате за редовния номер на Доган по време на избори да докарва цели автобуси с турски изселници в Турция само и само,за да гласуват за него?Според мен това си е направо престъпление и трябва не просто да се забрани,а да има и арестувани.Вие как смятате?

Ето нещо интересно:

"Гласоводител" представлява автоматизиран продукт, който посредством 25 въпроса ще ви позволи да сравните своето становище с предизборните платформи на следните участници в изборите*:

* Български народен съюз

* Демократи за силна България

* Коалиция за България

* Национално движение Симеон II

* Обединени демократични сили

...ще бъдат добавени и още...

http://glasovoditel.online.bg/

Малко е оффтопик(а и да си призная не съм чел цялата тема),но все пак...

Какво смятате за редовния номер на Доган по време на избори да докарва цели автобуси с турски изселници в Турция само и само,за да гласуват за него?Според мен това си е направо престъпление и трябва не просто да се забрани,а да има и арестувани.Вие как смятате?

Te са си български граждани, така че имат право да гласуват, щом поискат. Няма как да им се забрани да гласуват по никакъв начин.Би било противоконституционно.

По въпроса за гласуващите с автобуси от Турция - тия неща не стават изведнъж. Това ще спре, защото е вредно и защото има сериозни хора, които са се заели да го спрат. Както виждате въпреки недоволството на Доган и компания новият избирателен закон беше приет. Интергалната бюлетина ще ги удари здраво тия изнудвачи от ДПС, при това ще удари по основния им електорат - този тук. Освен това както виждате вече си имаме нова организация на изселниците, която е антидогановска. Не ме интересува кой я е създал, важното е, че ни е изгодна в момента . Чували сте оная мъдра приказка "Разделяй и владей", надявам се! Сега ще има да правят съвещания, ще се изподжафкат и изпокарат точно преди изборите и въобще ще стане весело.

А другото е въпрос на време. Хубавите неща стават бавно. Не може изведнъж да отмениш двойното гражданство. Но и това ще се случи !!!!! Само трябва постоянство и въздържане от революционни настроения. Щото вече сме в двадесет и първи век, макар че бая хора, дори и в тоя форум, не са забелязали , или се правят, че не са забелязали.

За какво гласуваме, драги сънародници? За да вдигат билетите от 10 на 20 ст.? За да ни управляват монополисти като бТк и да им плащаме сметките на всяка цена? За да се опитваме да разберем какво ни казва онзи по телевизията, дето не може да говори български, ама налапа имотите и горите ни? За да ни взимат колите с паяци и после да ни искат 1/3 от заплатата, за за ни ги върнат? НЕ ЗНАМ, ВИЕ РЕШАВАТЕ! Комунисти - видяхме че не става, СДС - не е вечно, царе - нищо за 800 дни - какво остава? :confused :confused :confused Ще гласуваш ли? На какво се надяваш?

Бе вие негласуващите що не вземете да се застреляте, като е толкова безнадеждна ситуацията ???? Да не се мъчите повече, като няма оправия!

Пък и ще се махнете от избирателните списъци и гласовете, които няма да благоволите да пуснете, няма да идат при комунистите, дето "всички видяхме, че не стават".

Ей, вари го, печи го, на тиква мирише ... :angry1

Бе вие негласуващите що не вземете да се застреляте, като е толкова безнадеждна ситуацията ???? Да не се мъчите повече, като няма оправия!

Пък и ще се махнете от избирателните списъци и гласовете, които няма да благоволите да пуснете, няма да идат при комунистите, дето "всички видяхме, че не стават".

Ей, вари го, печи го, на тиква мирише ...  :angry1

Е защо да се застрелям младежо , мен си ми е добре , помагам си сам и не чакам такива отгоре да ми помагат :rolleyes: :blink: И в този ред на мисли нали си говорихме , че всеки има право на мнение , ти изрази свойто си , пича неговото си , а ти веднага да се стреляме ... :huh: :)

Малко аритметика!

Имаме от една страна Асан , Мето, Мехмед и Мюмюн.

От друга страна сме Пенчо, Генчо , Атанас и аз.

Първите четирима господа гласуват под строй, защото Мюмюн има началници в Турция, Асан има ромска фондация, Мехмед е брат на Асан, а на Мето са му дали бира и тройка кебапчета.

Пенчо гласува, защото е министър. Генчо гласува, защото е бил на работа в Германия и иска и тука да стане като там. Атанас не гласува, защото току-що си е счупил колата и го е яд на тая власт , дето не оправя пътищата. Аз не гласувам, защото всички са маскари.

Получава се четири срещу две. В резултат Мюмюн управлява, Асан и Мехмед са доволни, а Мето се радва, че си е хапнал кебапчета.

Пенчо минава в опозиция, Генчо кипва и подава документи за емиграция в Германия. Атанас пак си счупва отремонтираната кола и продължава да псува тая власт, дето не оправя пътищата, а аз викам победоносно - видяхте ли бе, аз ви казвах, че всички са маскари.

Схванахте ли??

А по въпроса за мнението - ако някой мисли, че слънцето свети по-слабо от луната, негова си работа, не ми пречи. Негласуването обаче касае и мене, защото за разлика от вечните мрънкалници на мене ми пука кой ще ме управлява. Защото имам очи и виждам, че има разлика между една маскара и друга маскара. И защото ми е стоплило реотанчето, че идеалният красив принц съществува само в приказките, идеалното управление - също. В живота не говорим за минимум и максимум, говорим за ОПТИМУМ .

А който чака идеалния принц, си остава една недо***на стара мома. Само дето покрай него патят и тези, дето са си дали зор да мислят, вместо да четат жълти вестници, и които са поели някаква отговорност за себе си.

За "младежо" - мерси, комплиментите са хубаво нещо.

А който не може да схване разликата между две и четири ... Е, на него няма начин да му се помогне.

@cheese

Напълно подкрепям активната ти гражданска позиция!

Издигам те за президент:)

Сега сериозно : жалко, че повече хора не мислят по този начин!

@cheese

Напълно подкрепям активната ти гражданска позиция!

Издигам те за президент:)

Сега сериозно : жалко, че повече хора не мислят по този начин!

/off Мен защо не ме издигнеш за министър на финансите , ще има и нещо за теб .. /off

/off Мен защо не ме издигнеш за министър на финансите , ще има и нещо за теб .. /off

Няма проблем, стига да се разберем за процента.

Абе, ние се шегуваме с теб, ама тъжното е, че в нашата държава всичките назначения почти са ей такива интересчийски и конюнктурни:)

П.П Никой не е гласувал още за Доган. Моля, вземете се в ръце вече:)

Няма проблем, стига да се разберем за процента.

Абе, ние се шегуваме с теб, ама тъжното е, че в нашата държава всичките назначения почти са ей такива интересчийски и конюнктурни:)

Точно това се мъча да обясня на сиренето , само че той гласувайте та гласувайте ... Докато манталитета на обикновенния българин не се промени коренно винаги ще има такива работи и за който и да гласуваме се ще са в г*** . :punk

Aggressiv, има само един начин със сигурност да не постигнеш нищо - начинът е нищо да не правиш.

Понеже не можем да изберем идеалните управляващи, нека поне се потрудим да изберем най-малко лошите такива. Пак казвам - тук не става дума за максимум или минимум, а за оптимум на качеството на политическото управление на държавата .

А ако очакваш да промениш манталитета на българина с негласуване ...

Оптимист си!

Aggressiv, има само един начин със сигерност да не постигнеш нищо -  начинът е нищо да не правиш. 

Понеже не можем да изберем идеалните управляващи, нека поне се потрудим да изберем най-малко лошите такива. Пак казвам -  тук не става дума за максимум или минимум, а за оптимум на качеството на политическото управление на държавата .

А ако очакваш да промениш манталитета на българина с негласуване ...

Оптимист си!

Аз правя , но го правя за себе си ... Идеални управници си прав няма , просто липсват такива , бих гласувал с удоволствие за нови лица , предимно млади хора на възраст 30 - 35 год. , доказали себе си пред обществото , но такива на политическата сцена няма . Какво да гласувам за тези мекерета , които за пореден път ти повтарям , цял ден се чудят къде да си въртят синджира , само не и където им е работното място. И държа да ти кажа , че народа е този с който трябва да се съобразяват , малко утопично звучи , но какво ще стане ако в Германия примерно парламентраната зала е празна или просто ей така увеличим цените на еди какво си с 20% . Да не говорим за нечии предизборни програми , пълни глупости на куп и искаш да им повярвам и да дам гласа си за тях ... Нека да ми дадат нещо реално и изпълнимо и може и да дам гласа си .

Добре, кажи ми какво ще промениш, като не гласуваш. В момента ситуацията очевидно не ти харесва.

Какво ще стане, като не гласуваш?

Добре, кажи ми какво ще промениш, като не гласуваш.  В момента ситуацията очевидно не ти харесва. Какво ще стане, като не рласуваш? Какво?

Имам си принципи , няма да дам гласа си просто ей така на някой си , просто защото трябва да се гласува . Искам да дам гласа си тогава когато видя че има смисъл от това. И пак казвам всичко е въпрос на позиция , нито искам да убедя теб да не гласуваш , нито ти ще убедиш мен в обратното . Просто имаме различни схващания . За мен обикновенния българин трябва да промени манталитета си , за да може да поставя високи изисквания към бъдещите управляващи , които да са в негов интерес и най - вече те да ги изпълняват .

Как да го промени? Изведнъж ли става това? Лягаме си тъпи балканци и се събуждаме гении ? Нали точно за промяна говорим, за сигурна посока, за нещо, дето не трялбва да допускаме да спре като процес. А като не гласуваме, помагаме на тия, дето искат да го спрат, защото зная, че иначе нямат шанс. Това не е ли леко самоубийствено?

Ето нещо интересно:

"Гласоводител" представлява автоматизиран продукт, който посредством 25 въпроса ще ви позволи да сравните своето становище с предизборните платформи на следните участници в изборите*:

* Български народен съюз

* Демократи за силна България

* Коалиция за България

* Национално движение Симеон II

* Обединени демократични сили

...ще бъдат добавени и още...

http://glasovoditel.online.bg/

Тва пък що за простотия е? Нима някой ще реши за коя партия ще гласува, само защото някакъв "автоматизиран продукт" показва някакво си съвпадение? Звучи доста нелепо. Може би е направено просто за развлечение, знам ли! Като игричка някаква.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...