Jump to content
BulForum.com

NATO

capone

Recommended Posts

Странно първоначално не ях съгласен с поста ти но като го прочетох и горе долу се съгласих.

Ние и да имаме и да нямаме мнение на политиците пука ли им?

Не те си гледат техните интереси уж в полза на държавата. Трябва да гледаме днешната реалност с оптиката и на бивш член на "Варшавския Договор" все пак е полезно да се учим от историята и да не повтаряме грешки. Наистина жертвите там са "малко" 6 човека, но и батальона не е голям на фона но големите армии. Според мен всеки човешки живот е ценен още повече на блгарин на фона на демографската ни криза.

KamenR какво разбираш под това човечеството да еволюира? В какво? ясно е че политиците си гледат техните интереси ясно е че доста хора са против тяхната политика, но не разбирам какво точно имаш в предвид. Може да се еволюира в много работи и в много насоки, но някои врати вече са затворени.

Да наистина може да се еволюира към какво ли не. Това което аз разбирам под еволюция е да развиваме нещото което ни отличава от животните- култура, интелект, ценностна система. Живеем във време в което парите определят политиката ,определят и живота на хората,ценостната им система. Животните се бият за храна за територия и за женски. Не виждаш ли сходство. Мисля си че нашата цивилизация можеше да достигне до ниво в което храната и подслона няма да са даже предмет на обсъждане и хората ще се водят от други мотиви, няма да има войни в които хора да убиват хора.........Днешното общество се покланя на богатия, независимо дали е крал (а няма честен богаташ) и независимо от способностите му. И за да не звуча отвяно ще ти кажа как виждам на първо време да се развият нещата. Трябва силна държава която да пази мозъците си и да ги стимулира и подпомага. Трябват и хора които да се наемат да вкарат доста крадци в затвора, барабар с половината парламент. Но както казваш, някои неща вече са загубени, и самия аз разбирам че на този етап това са утопии :unhappy:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...