Jump to content
BulForum.com

От къде си купя качествени CD-RW дискове

Recommended Posts

da ti kaja TNT

az sam s 2va ProFormance

i karam ve4e blizo 3 godini bez da im ima ni6to da ne govorq kolko pati sa prezapisvani vzeh si gi ot firmata deto si vzeh kompa i bqha mislq 4e 2lv ili 2.50 ne sam siguren amam tova sa ka4estvenite diskove koito ti tarsi6

и твоят съвет ще го имам на впредвид ;) .Днес ще пообиколя тези магазинчета които ги споменхте и ще си харесам :) :excl: .Благодаря на всички които ми се отзоваха ,без вас сигурно щях да се лутам като муха без глава :P

Успех с пазаруването и да не забравиш после да споделиш какво си избрал

Тия вербатимки от 50-60 стотинки са толкова вербатим, колкото аз съм дядо коледа :) Качествени дискове са плекстор , фуджи, меморекс. А Диноел ми намирисва, че имат машина за щампи :)

ЕДИТ

става дума за цд-р дискове

Ами тайничко да ти нашепна.....на прав път си. Само дето не е негова :( Запитвал ли си се откъде идват надписите на дисковете му CD-R CENTER PLOVDIV ...Давам ти повод за размисли. А дали е световен проблем вместо CD-R CENTER да пише нещо друго... :woot

Така и никой не каза "Аджиба" колко струват дисковете !?

е какво значение има колко струват CD-RW ще си купиш не повече от 2-3 максимум 5 бр.

И да си вземеш от 3 лв пак няма да я закъсаш :)

CD-RW Maxell - 2.5 лв - горе доло ако те интересува :)

Благодаря ви на всички утре ще отида до главната да си купя няколко :)

btw: Verbatim и Ricon ли са най-качествените CD-та  :confused Ако имате добри впечатления кам други модели споделете ги също ще са добре дошли :)

Benq в кутийка(по 10 бр.) са много добри ама излизат малко по-скъпо. Иначе за всекидневна употреба ползвам Принко.

Тия вербатимки от 50-60 стотинки са толкова вербатим, колкото аз съм дядо коледа :) Качествени дискове са плекстор , фуджи, меморекс. А Диноел ми намирисва, че имат машина за щампи :)

ЕДИТ

става дума за цд-р дискове

ми има и още как. той си прави рекламни дискове dinoeL сигурно и пунтира други

................................................ми има и още как. той си прави рекламни дискове dinoeL сигурно и пунтира други

Ей ама как обичате да си говорите ей така на изуст..............кой чул не до чул..........

Ей ама как обичате да си говорите ей така на изуст..............кой чул не до чул..........

айдеее почна се... :pirate . Човек, ако съм в няква грешка поне обясни като хората!

Значи днес си купих 5 Verbatim и 3 Ricon .Започвам да правя тестове :) с Verbatim.Е няма да на ден по 10 пъти трий и записвай но доста ще го поизмъча.Надявам се да не бъда разочарован.

btw: Много съм доволен от Verbatim уредбата го чете без проблем :) с Princo това беше много зор просто ме беше жал да записвам на него Аудио като знам какви мъки са за нея :bgrin:

айдеее почна се...  :pirate . Човек, ако съм в няква грешка поне обясни като хората!

Какво точно ще рече "сигурно и пунтира други" :confused човек като чете ще реши, че си ги прави в задния двор................. това, че си поръчва дискове с негово лого нЕ значи, че поръчва да му правят и маркови такива, по принцип всеки един може да си поръча дискове и на тях да пише каквото му е кеф(такива дискове си поръчват всички по големи фирми като Метро, Технополис, Техномаркет, Офис 1............и т.н.), а относно "пунтажния" вербатим(също така сони и тдк) изобщо не бяха предназначен за нашия пазар(а и нЕ са поръчани от Диноел), но имаше объркване и трябваше тези количества да се "разкарат", та затова се появиха и в БГ, но на цена, на която само идиот би си помислил, че са истински...........извинявайте ама при положение, че на два абслютно еднакви диска(на външен вид) и на единият да пише 50ст, а на другият 1лев примерно, мисля че е очеВадно за какво става въпрос и нЕ виждам как може някой друг да ти винивен, че си решил да спестиш пари, а после да плачеш, че си бил излъган..........

ПС:всичките по горе изброени фирми(с изключение на една), а и много други в Пловдив и страната зарежат една голяма част от дисковете си от Диноел

• 1 month later...

Неможах да намеря тема за качествени CD-R, ама за да не отварям нова, пускам поста тук.

Някой има ли представа дали да добри дисковете AdvanCD-R :huh:

На щампата си пише стандартните глупости Super A Grade 80min/700MB, Multi speed 2x-56x . Взех си 50 броя, ама незнам къде се намират в "класацията". По близко до Вербатим :rolleyes: или се приближават към Принко :sick и ония от 16ст. без щампата.

всичките по горе изброени фирми(с изключение на една), а и много други в Пловдив и страната зарежат една голяма част от  дисковете си от Диноел

ДА ТОВА Е ВЯРНО

CD-RW си вземи от от Метро, но опаковките са им по 5 диска, имам такива презаписвани по над 100 пъти, нямат проблеми

Учудвам се , че не си доволен от PRINCO! Аз лично вкъщи не ползвам друго освен PRINCO :excl: Досега нямам прецакан диск, а дисковете ми съвсем не са малко! Само, че ходя са си ги купувам от едно магазинче до ПУ - от едната страна на сградата е на едро, от другата - продават на дребро! Купи си от там, няма да съжаляваш :punk

На щампата си пише стандартните глупости Super A Grade 80min/700MB, Multi speed 2x-56x .

По близко до Вербатим :rolleyes:  или се приближават към Принко :sick  и ония от 16ст. без щампата.

И на EuroSilver преди пишеше точно това, значи са по-близко до тях. А те от своя страна - до Princo :P

А относно CD-RW, ползвал съм 2 марки:

имам 2 диска на E-ProFormance (единият се прецака, надявам се да е единична бройка)

и в момента ползвам един на Creation, от който засега съм доволен

И на EuroSilver преди пишеше точно това, значи са по-близко до тях. А те от своя страна - до Princo  :P

А относно CD-RW, ползвал съм 2 марки:

имам 2 диска на E-ProFormance (единият се прецака, надявам се да е единична бройка)

и в момента ползвам един на Creation, от който засега съм доволен

Ами ти много дискове ползваш :P

В момента имам над 10, сигурно 15 CD-RW E-Proformance, от които съм много доволен, презаписвани са около 20 пъти. Няма отклонения.

Имам и няколко Traxdata CD-RW, също съм доволен. Но никога не купувайте насипни CD-RW-та, колкото пъти съм си взел, толкова пъти съм съжалявал. В момента едни такива надраскани (по ръбовете, така ги купих, без да гледам), на повече от 2х не се записват.

Имам много Принко-та, добре бяха, освен като няколко не започнаха да не могат да се четат, и разбира се, 98% от тях пожълтяха, все едно са били съхранявани в кенефа.

В момента продължавам да пиша на E-proformance CD-R също така, и от тези сравнително непознати Dysan, от които имам отдавна едно малко 210 МБ CD-RW, безпроблемно, и сега си взех няколко CD-R-а, които също са доста добри, и разбира се изглеждат доста добре и качествено изработени, на пръв поглед. 70ст. бяха. Всичко е хубаво, само да не е менте.

Учудвам се , че не си доволен от  PRINCO! Аз лично вкъщи не ползвам друго освен PRINCO :excl:  Досега нямам прецакан диск, а дисковете ми съвсем не са малко! Само, че ходя са си ги купувам от едно магазинче до ПУ - от едната страна на сградата е на едро, от другата - продават на дребро! Купи си от там, няма да съжаляваш :punk

Чудни са принкотата, докато не започнат да пожълтяват.

Чудни са принкотата, докато не започнат да пожълтяват.

Прав си, че трябва да се отчете и фактора "трайност". И аз навремето бях много доволен от ония старозагорските (без надписите). Пишех ги и се четяха без абсолютно никакъв проблем, но като минаха 2-3 години вече имам проблеми с някои от тях. ;)

Учудвам се , че не си доволен от  PRINCO! Аз лично вкъщи не ползвам друго освен PRINCO :excl:  Досега нямам прецакан диск, а дисковете ми съвсем не са малко! Само, че ходя са си ги купувам от едно магазинче до ПУ - от едната страна на сградата е на едро, от другата - продават на дребро! Купи си от там, няма да съжаляваш :punk

Защото не си видял как дисковете принко почват да се люпят когато си поискат и не може да се четат на това място посмъртно

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...