donivan Posted March 5, 2005 Share Posted March 5, 2005 Кажете каква трябва да бъде до 35 лв.Колко FPS трябва да е за да не насича,каква резулюция и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted March 5, 2005 Share Posted March 5, 2005 Каквото и да си вземеш все същата работа ще ти върши с тая връзка... иначе за да не насича картината - трябва да е повече от 24 FPS... Link to comment Share on other sites More sharing options...
donivan Posted March 5, 2005 Author Share Posted March 5, 2005 Каквото и да си вземеш все същата работа ще ти върши с тая връзка... иначе за да не насича картината - трябва да е повече от 24 FPS... <{POST_SNAPBACK}> Ама на мен не ми трябва само за да се гледам с някой а и да мога да записвам с нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted March 5, 2005 Share Posted March 5, 2005 сори за оффтопика, но искам да попитам някой по запознат каква трябва да ми е връзката за да мога да използвам нормално камерата, достъпната тарифа достатъчна ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted March 5, 2005 Share Posted March 5, 2005 сори за оффтопика, но искам да попитам някой по запознат каква трябва да ми е връзката за да мога да използвам нормално камерата, достъпната тарифа достатъчна ли е? <{POST_SNAPBACK}> Мисля че достъпната е добре за аудио, а не за видео, но не съм сигурен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 1. да, трябват ви 24fps за да не насича, но това се постига само при резолюция от типа на 176/144 - все пак си говорим за евтина камерка. Не се надявай хем на голяма резолюция, хем на гладка картина. 2. Максималната резолюция на тези камерки обикновено е 640/480, но тя е малко подозрителна с качеството си, иначе 320/... си я изкарват перфектно (на около 5-15 fps). 3. Има такива с малко по-лоши характеристики, но с батерии (незареждащи се де) и достатъчно памет за да направиш няколко десетки снимки далеч от компютъра. Аз лично си взех без такива екстри, но с по-голямка резолюция и доволни fps. 4. За връзката... по времето, когато Gigabit бяха със супер скапан външен интернет аз правих видео + аудио връзка с един приятел, който беше към този доставчик, през международен сървър. И да ви кажа постигах доста доволни fps. Програмата, която използвах има опции за избор на резолюция, желани fps, компресия (качество) и доста сруги нещица. Не е от най-простите, но е функционална. Казва се Active WebCam и съм я качил на http://warez.ru:8080/FTP/Win_Appz/Active.WebCam.-.PYS/ Ако на някой му трябват инстукции по използването и настройката й, може да ми прати лично съобщение. Изводът е, че сегашната скорост на Достъпна (20к) е напълно достатъчна, макар, че и от по-добра бихме се възползвали . Все пак нагласяйте компресията поне на 20, т.е. качеството на 80. Всичко с проба става, в крайна сметка Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 Добре де с такава камера могат ли да се снимат филмчета и да се правят снимки? Говоря за поне малко по-добро качество от GSM! Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 Az imam webcam i moga da pravia i snimci i film4eta.Mnogo e iako. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 Ама тя сигурно много пари? Колко струва? И от къде? Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 @Mama като казваш достъпната 20 е достатъчно, това е само даунлоауда, а ъплоуда е 10. достатъчен ли е този трафик? тоест аз предавм с 10 кб, а приемам с 20. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mnogoznaiko Posted March 8, 2005 Share Posted March 8, 2005 Ще има голям лаг, или поне аз си мисля така. В залата сме на оптика, някъде между 30 и 45 К е скоростта и пак лагва понякога. А относно камерата - вземи си някой от моделите на Creative, от серията МХ - добри са, имат си софтуер за кеп4ване, и цената е около 55 60 лева. Поздрави Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama Posted March 13, 2005 Share Posted March 13, 2005 Камерката ми е creative N10225 за между 50 и 65 лева от Метрополис (подариха ми я). Резолюция 640/480 като я докарва почти чисто, а на 320/240 картината е идеална, във всеки случай по-добра от тази от GSM . Достига 24fps само при 176/144. Пакетът включва ръководство, драйвъри, софтуер за снимане на филмчета и снимки, също и за примитивна обработка . Използва USB 1.1 (на компютъра ми е 1.0 и затова не мога да се насладя на пълната й мощ ), като това е единственият нужен кабел. Има поставка с крачета, с която може да се насочва под различен ъгъл, лампичка, показваща дали е включена, ръчен фокус и копче, което служи за хващане на снимки. Като се натисне, камерката снима (след 1 секунда) и автоматично стартира програмата като й изпраща хванатата снимка. От драйвърите могат да се нагласят контраст, яркост, наситеност, гама, опреснотелна честота (50 или 60 херца), автоматично осветяване на картината при затъмняване и други неща. Има програма за мониторинг, иначе казано - за охраняване, шпиониране или както искате. Наглася се да снима през определени интервали от време снимки, или пък при засечено движение (наглася се даже при колко интензивно движение да се задейства) да снима снимки или видео, може и звук, ако имате микрофонче (от 3 лева нагоре са). Трябва да предупредя, че (според моята преценка) процесорът Ви трябва да е поне 600MHz, за да се получи филмчето както трябва. Моят е 533MHz и това се отразява, когато снимам и със звук, защото тогава енкодира (компресира) и звука освен картината и, поради недостиг на процесорно време, става малко разминаване в това което виждате и това, което чувате . Ето ви малко теория: Real-Time Video Capture at 320 x 240 (MPEG-I)--- Pentium III 450MHz or better Real-Time Video Capture at 720 x 480 (MPEG-II)--- Pentium III 800MHz or better като тук става въпрос за записване само на видео и то ако не сте пуснали други програми като Winamp, Norton Scanner или Doom3 Друго, което трябва да кажа е, че това в какъв формат можете да записвате зависи изцяло от какви кодеци имате на машината. Повечето пакети с такива (дали ACE, k-lite или друг) съдържат голямо количество декодери за гледане на видео, но малко имат и свястни енкодери, каквито ни трябват в случая. Инсталирайте си задължително DivX, той е най-добрият. За звука аз лично използвам mp3 на по-малко от 56bps, моно. Разбира се, компютърът ще е натоварен и когато правите видео разговор с някого дори и без да записвате (може и всичко едновременно - да записвате себе си, да записвате отсрещния и да си комуникирате със звук и картина - тогава компютърът ви малко ще се поизпоти със задачата..., е - завивиси). Не се плашете, ако сте над 1 GHz мисля, че няма да го усетите . Както казах аз съм на 533MHz за сега. Достъпна на 20К (и 10 upload) мисля, че е достатъчна. Все пак не се надявате да изкарате качество на звука като на CD, нали? Трябва да Ви кажа, че според мен добрите стойности за запис (при 24fps и 176/144 ) са 30-60bps за звук и 40-150bps за видео (от горната граница просто няма смисъл повече), където картината е идеална. Нещо важно: тук говоря за 24 кадъра в секунда. При видео разговор през нета (да кажем 5-7fps и 176/144, моно звук) аз бих използвал 20-30bps audio, 30-60bps video. Разбира се ако искате да пуснете по-голяма резолюция и да получите същото качество, ще трябва да качите и bit-rate -а (и ако не се получи Ви съветвам да намалите кадрите в секунда). Вие сами ще си направите сметката на каква компресия да работите (е, вече зависи и от програмата дали ще имате такива опции. Тези, които аз лично знам са <<Active WebCam>>, ICQ, Yahoo messenger, MSN Messenger и обезателно има поне още 100 други). Звукът най-малко натоварва връзката. В момента аз съм на достъпна 20К и като си говоря с накого по skype-а мога в това време да свалям нещо от нета с 17-18К като звукът почти не насича (почти ). (направете си сметка: ако и на двамата звукът е пуснат на 20bps, а видеото на 60bps, то upload+download=(2x20+2x60)/8=20K. Получава се, а ? Е, едва ли връзката Ви ще се задържи на оптималните 20К, но като гледам е достатъчна ) Засега не се сещам друго... Надявам се, че съм помогнал (внесох малко корекции и допълнения от миналия път) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Infected Posted March 16, 2005 Share Posted March 16, 2005 awe hora kak moga da si napravq kamerata ONLINE v nqkoi sait naprimer v HIT.BG ? vazmojno li e... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mama Posted March 19, 2005 Share Posted March 19, 2005 awe hora kak moga da si napravq kamerata ONLINE v nqkoi sait naprimer v HIT.BG ? vazmojno li e... <{POST_SNAPBACK}> Не съм сигурен точно какво имаш предвид, но Active WebCam предоставя възможности за уплоаване на кадри към сайт (майче до 4 кадъра/сек) като страницата на зрителя се презарежда автоматично. Майче имаше и други подобни опции, но не съм се занимавал. Само че ако не се лъжа може да се прави само към точно определен сайт, а не където си искаш... Друга една програмка имаше тука на warez-а, ама не се сещам коя беше. Май някъде под 10МБ е, така че по-лесно ще я намериш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Не исках да правя нова тема затова директно тука пиша може ли някой да ми препоръча няква web cam за 20-30$ аз мислех за Logitech QuickCam Express Вече няма нужда трябваше ми спешно и си зех Logitech QuickCam Massanger Link to comment Share on other sites More sharing options...
LuDaTa_BaBy Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Само не си взимай Polaroid PDC 301 мойта е такаа или по точно БЕШЕ сега вече за нищо не става дадох 50 лева за нея Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.