Grimjaur Posted May 4, 2014 Share Posted May 4, 2014 Някой от вас пробвал ли е да направи китайски ориз и дали е успял Да, прави се на пара. Това е цялата врътка. Снощи правих едни пикантни кюфтенца, ама не мога да си изкълча езика да им кажа името... Китайска рецепта е, която се състои в следното: 1.Ориз. 2.Свинска кайма 3.Лют сос(какъвто ви харесва, може и лют червен пипер) 4.Пресен лук. 5.Свински бульон(каквото месо ползвате за каймата, такъв и бульон ви трябва) 6. Червен, черен пипер,сол, соев сос, оризов оцет. Ориза се вари в бульона, докато почти се развари. През това време мешате каймата със ситно накълцания лук и подправките, без оцета. Като се свари ориза, се омесва с каймата и лютия сос и се мята в тигана. Пържи се хубаво, вади се и се полива с малко оцет. На сутринта серете люто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted June 5, 2014 Share Posted June 5, 2014 И аз да споделя една рецепта,която много харесвам и днеска си направих - тарама хайвер.Купувал съм си и съм опитвал в много ресторанти,но никъде не е добър,а рецептата е много лесна и бърза.Вкъщи събираме хайвера,като купим риба и го замразяваме.А във фризера замразен,може да стои доста,нищо му няма. Продукти: 1. 100гр. хайвер 2. 1 глава лук -режа го на 4 (може и повече,но става малко тежко) 3. сока от 1 лимон 4. сол 5. тайната е газирана вода - михалково :Р 6. 1л. олио/зехтин В една купа се слага хайвера,заедно с лука и малко олио и започваме да пасираме,докато разбием съставките.След това постепенно доливаме олио,разбиваме,доливаме олио и пак разбиваме и т.н до получаване на хомогенна смес.Хайвера поглъща много олио и не се усеща.Аз слагам солта и лимона по-малко докато ми хареса на вкус.Като ми остане 2-3 пръста олио от бутилката слагам газираната вода - около 50 -100 мл. като се разрежда малко и с останалото олио го сгъстявам.Като консистенция е като бита сметана.1 вечер стои в хладилника охлажда се и става "пухкав" от газ.вода,а на сутринта се консумира :Р Утре ще кача снимка,аз го харесвам с препечена филия и домат.Върви и за мезе,но аз не съм по белите вина Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalinak Posted April 2, 2015 Share Posted April 2, 2015 Здравейте,едини приятели имат сайт за рецепти и от скоро пускат видео рецепти мисля, че ще ви бъдат доста полезни. Може да разгледате тук http://nahrani.me Link to comment Share on other sites More sharing options...
Paronoya Posted April 20, 2016 Share Posted April 20, 2016 А я еще рис на сковороде готовлю Вот такой получается: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted October 20, 2017 Share Posted October 20, 2017 Свинско с картофи:Продукти:1кг свинска плешка1кг картофи3-4 моркова4-5 чушки2 средни глави лук1 консерва домати1-2 стръка магданоз1 зеленчуков бульончервено вино на око* Подправки:риганмащеркачер пиперчерв пипер За марината:2 с.л. соев сос1 с.л. мед2 с.л. нишесте1 с.л. джинджифил Продуктите за марината се смесват. Месото се нарязва на кубчета и се слага в съд с марината. Оставя се да престои поне 30 минути в хладилник. Най-добре - да пренощува. След това месото се запържва дълбок съд (дълбок тиган, уок, тенджера), докато стане златисто. Добавя се червеното вино и се оставя да поври. Зеленчуците, и картофите се нарязват и слагат в дълбока тава. Месото се изсипва при зеленчуците. Изсипва се консервата с доматите и се добавят подправките и солта. Тавата се покрива със фолио и се оставя да се пече два часа на 180 градуса. На всеки час се вдига фолиото за да се разбърка и след това се слага отново. След като се изпекат продуктите - се маха фолиото, добавя се магданоза и се излючва фурната. Оставя се във фурната за още поне половин час. _________________________________________________* червеното вино по рецептите, които съм "смесил" го дават около 300 мл, което за мен е прекалено много Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.