LPFC Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Свинско с кисело зеле и картофи Свинско месо от бута - за предпочитане с по-малко сланина (да, четете правилно - с по-малко сланина) нарязвате на хапки, които овкусявате с кимион, черен и червен пипер. Застилате в дъното на тенджера с накълцано кисело зеле - половин малка до средна зелка. Добавяте хапките заедно с нарязани на филийки 4-5 скилидки чесън. Отгоре слагате нарязаните на кубчета картофи, които може леко да посолите. Ама леко, съвсем леко, киселото зеле си е солено достатъчно. Заливате с кафяна чашка мазнина и кафяна чашка бяло вино и казвате - марш във фурната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted December 6, 2007 Share Posted December 6, 2007 Хммм... интересно, тези дни ще пробвам. Иначе по темата за все по-актуалното в този сезон кисело зеле: Кисело зеле със свинско 300-400 гр месо, според предпочитанията. На мен най-много ми харесва с гърди. Зеле, според големината на тенджерата. Зелев сок - според зелето. Чесън по желание. Запържвате в тиган мръвките с малко черен пипер и сол. После в тенджера задушавате зелето заедно с чесъна, мазнината от мръвките и самите мръвки, докато стане годно за консумация. Като подправки се слага само черен и червен пипер. Най-важното е ястието да остане "на мазнина"! В някои домакинства практикуват с чесъна по-различно. Той се счуква, и когато яденето се свали от котлона се обърква с чесъна. Пробвайте, може и да ви хареса! Интересно се получава. Същото става и с прясно зеле! Link to comment Share on other sites More sharing options...
t_tunchev Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Хммм... интересно, тези дни ще пробвам.Иначе по темата за все по-актуалното в този сезон кисело зеле: Кисело зеле със свинско 300-400 гр месо, според предпочитанията. На мен най-много ми харесва с гърди. Зеле, според големината на тенджерата. Зелев сок - според зелето. Чесън по желание. Запържвате в тиган мръвките с малко черен пипер и сол. После в тенджера задушавате зелето заедно с чесъна, мазнината от мръвките и самите мръвки, докато стане годно за консумация. Като подправки се слага само черен и червен пипер. Най-важното е ястието да остане "на мазнина"! В някои домакинства практикуват с чесъна по-различно. Той се счуква, и когато яденето се свали от котлона се обърква с чесъна. Пробвайте, може и да ви хареса! Интересно се получава. Същото става и с прясно зеле! Пробвай да го препържиш хубаво,докато се изпари водата и след това го поизпечи във фурната,става още по-вкусно Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted December 22, 2007 Share Posted December 22, 2007 Яйца с кренвирш и сирене. 2 яйца 1 кренвирш маргарин сирене червен пипер Слагате първо маргарина да се разтопи . Лично аз необичам мазните храни затова слагам колкото дъното да е покрито та да не залепя . След това слагате кренвирша да се позапърже ( нарязвате го на ролца) . След запържването му слагате и айцата и бъркате , зависи какви айца предпочитате по-сухи или по-течни . Сваляте ги от котлона и ги поръсвате с червен пипер за цвят и слагате сирене на вкус . Червения пипер и сиренето са на вкус пробвайте първо малко дали ще ви хареса ако ви хареса слагайте на всичко . Ако ли не ще ядете класически яйца с кренвирш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
artilerist Posted March 6, 2008 Share Posted March 6, 2008 Свинси врат със гъби на фурна. Така значи трябва ни поне 500гр. врат. Режем го на тънки пържолки, начукваме го и му слегаме сол и кимион. след което го оставяме поне за час. На дъното на тавата в колято ще печем поставчме вече измитите гъби, като ги разполувяваме. Върху тях нареждаме и месото което вече е поело от солта и кимиона. Върху месото настъргваме глава лук и добавяме черен пипер.(на вкус) Поставчме в загрята предварително фурна до 200 градуса, за 20мин. От горе слагаме и кисели краставички нарязани ка кубчета и настърган кашкавал. Връщаме обратно във фурната за около 10мин. и чстието е готово. Приятен апетит. Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted July 12, 2008 Share Posted July 12, 2008 Свинси врат със гъби на фурна. Така значи трябва ни поне 500гр. врат. Режем го на тънки пържолки, начукваме го и му слегаме сол и кимион. след което го оставяме поне за час. На дъното на тавата в колято ще печем поставчме вече измитите гъби, като ги разполувяваме. Върху тях нареждаме и месото което вече е поело от солта и кимиона. Върху месото настъргваме глава лук и добавяме черен пипер.(на вкус) Поставчме в загрята предварително фурна до 200 градуса, за 20мин. От горе слагаме и кисели краставички нарязани ка кубчета и настърган кашкавал. Връщаме обратно във фурната за около 10мин. и чстието е готово. Приятен апетит. Моят вариант на същото Месото се реже на тънки пержолки, после се начукват и наръсват с черен пипер и кимион и се оставят една върху друга да постоят малко. На дъното на йена гласа слагам първата пържола, а върху нея ред гъби и колелца лук и настърган кашкавал, после така редувам докато свършат пържолите като най-отгоре завършвам с гъби. В краищата на йената слагам малко масло и заливам с една чаша вино преди да го бутна във фурната Link to comment Share on other sites More sharing options...
ikin Posted August 5, 2008 Share Posted August 5, 2008 Пилешки бутчета с ориз и зеленчуци 1.две пилешки бутчета 2.500 грама микс от грах,царевица и моркови 3.250 грама ориз 4.2 домата 5.100 грама зетин или олио 6.100 грама маслини 7.100 грама сирене 8.соев сос 9.200 грама кашкавал Сваряват се пилешките бутчета и се обескостяват.Месото се запържва в зехтина около 10 минути и се прибавят микса от зеленчуците и 2 домата нарязани на ситно.Задушава се около 20 мин.После се добавят маслините,нарязани на ситно,сиренето и ориза.Добавя се 0.500 мл. вода и се вари докато се сгъсти.Готовото ястие се овкусява с соев сос.Поднася се топло и отгоре се настъргва кашкавал. Да ви е сладко!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Чета тука за сосовете за дюнерите, та да попитам: Някой има ли представа как правят Аладин лютия сос? Че съм голям почитател и винаги когато взимам от тях дюнер ги карам да слагат и от лютото. Или и той е някъв такъв секретен като белия. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 Чета тука за сосовете за дюнерите, та да попитам: Някой има ли представа как правят Аладин лютия сос? Че съм голям почитател и винаги когато взимам от тях дюнер ги карам да слагат и от лютото. Или и той е някъв такъв секретен като белия.Какъв е тоя лют сос? Не съм виждал да слагат друг сос, освен бял. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 6, 2008 Share Posted August 6, 2008 на аладина незнам ма на йогито е смляни люти чушки в олио и малко люч червен пипер Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted August 7, 2008 Share Posted August 7, 2008 Какъв е тоя лют сос? Не съм виждал да слагат друг сос, освен бял. Те него го държат в хладилника, и слагат само ако някой си поиска. Усеща се силно присъствие на червен пипер. На мен много ми харесва, ама пусто тия секретни рецепти... на аладина незнам ма на йогито е смляни люти чушки в олио и малко люч червен пипер На Аладин и лютия е гъст, но не е точно като белия, да кажеш, че е същия просто с люто. Май е нещо друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted August 21, 2008 Share Posted August 21, 2008 Панирани лучени кръгчета Разбъркайте добре 2 с.л. брашно, 3/4 ч.л. сол, 1/4 ч.л. черен пипер, 1 ч.л. олио и 3/4 чаша бира. Оставете сместа покрита в хладилника за 2 часа. Нарежете на среднодебели резенчета голяма глава лук. Загрейте 1 пръст олио в дълбок тиган. Разбъркайте престоялата панировка, потапяйте всяко лучено пръстенче и го пържете в загрятото олио. След около минута го обърнете на другата страна. Пържете още една минута, докато пръстенчетата придобият златистокафяв цвят. Извадете и поставете върху салфетка, за да се отцедят. Посолете преди да сервирате. Прекрасно мезе за бира или гарнитура за всякаква скара. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasshko Posted August 29, 2008 Share Posted August 29, 2008 ЕЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙЙ не съм ял от 6часа и огладнявам постепенно и от 2ч съм нападнал този раздел и само чета :D :D От 15мин почнах да се облизвам дайте нещо леко за закуска Това не е хава да няма кой да ти направи едно ядене ей да знаете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RiMy_SuN Posted October 9, 2008 Share Posted October 9, 2008 Ето моята рецепта за пъстърва с лук и домати: 3 с.л. зехтин 500 г. филе от пъстърва 4 големи глави лук 6 скилидки чесън 1 к.ч. бяло вино 2 домата 1 ч.ч. доматено пюре 1 връзка магданоз черен пипер 1 лимон Филетата се измиват и изцеждат. В зехтина задушаваме лука и чесъна, нарязани на тънки филийки. Когато омекнат, добавяме доматеното пюре, което предварително сме смесили с виното. Оставяме да поври няколко минути, добавяме 3/4 от наситнения магданоз и черен пипер на вкус. Посоляваме и оставяме да поври още малко. В намазнена тава нареждаме филенцата и отгоре разпределняме развномерно лучената смес. Може да поръсим с още черен пипер, след което нареждаме резените домати върху филетата със соса. Печем на около 220 градуса в продължение на 25-30 минути, като малко преди да спрем фурната, поръсваме и останалия наситнен магданоз върху доматите. Сервира се с лимонов сок. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 13, 2008 Share Posted December 13, 2008 Получих подсказка, че в соса на Аладин май слагат соева паста и някаква арабска подправка, която май се казва баарат. Обаче на четвърътк паза не намерих и ми пропадна идеята днес да правя опити да видя дали е така. Във вторник пак ще разпитам за тази подправка, дали не е с друго име или откъде може да мия намерят. Ако някой му звучи познато или я има може и той да пробва да видим тоя сос дали най-накрая ще му разкрием тайната Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted December 15, 2008 Share Posted December 15, 2008 Получих подсказка, че в соса на Аладин май слагат соева паста и някаква арабска подправка, която май се казва баарат. Обаче на четвърътк паза не намерих и ми пропадна идеята днес да правя опити да видя дали е така. Във вторник пак ще разпитам за тази подправка, дали не е с друго име или откъде може да мия намерят.Ако някой му звучи познато или я има може и той да пробва да видим тоя сос дали най-накрая ще му разкрием тайната То този сос не е чак такава голяма тайна.Ако става въпрос за онзи белия който го слагат на дюнерите мога до попитам човек който работи там.Доколкото си спомням имаше картофено пюре , яйчен прах, а за да стане леко кисел се слага лимонтозо. Имаше и други работи но като питам ще пиша пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 То този сос не е чак такава голяма тайна.Ако става въпрос за онзи белия който го слагат на дюнерите мога до попитам човек който работи там.Доколкото си спомням имаше картофено пюре , яйчен прах, а за да стане леко кисел се слага лимонтозо. Имаше и други работи но като питам ще пиша пак. Адеде. Откога чакам някой с връзки в Аладина за да изнесе рецептите за соса. Имат и един лют, който също е много добър. Направо си е за черпене ако кажете как стават тия сосове. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Адеде. Откога чакам някой с връзки в Аладина за да изнесе рецептите за соса. Имат и един лют, който също е много добър.Направо си е за черпене ако кажете как стават тия сосове. Ако ти трябва рецепта за шоколад или сладки в промишлени количества мога да помогна Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted December 28, 2008 Share Posted December 28, 2008 Белия сос му има тайната тук из форума, пробвал съм и става 100% същия.Тайната съставка е махлеб - ако не ме лъже паметта.Разтърсете се Link to comment Share on other sites More sharing options...
EvilDemon Posted December 31, 2008 Share Posted December 31, 2008 И аз искам за тоя от аладина, просто е много страшен. Само да не кажете, че има наследство в него, че тогава става страшно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ton4o Posted June 2, 2009 Share Posted June 2, 2009 Аз ще ви кажа една Ловджийска рецепта,бърза лесна и преди всичко вкусна! 1Вземате 7-8 картофа,за предпочитане е да са вкусни балкански,а не от онези кирливете дето стават само за готвене! 2Измивате добре и срязвате на две полукълба. 3Вземате възможно най-голямата тава която може да влезе във фурната,защото ще се окаже супер вкусно и няма да стигне замисленото в началото 4Маже се дъното обилно с олио и се слагат картофите със среза надолу и за предпочитане е между тавата и картофа да поръсите някаква любима подправка от рода на Шарена сол или Чубрица и акто ги наредите да поръсите и отгоре със същата!! 5Никакво белене на картова,той влиза във фурната с кората и тя ги пази от пряката горещина и така той придобива уникалния си вкус!! Незнам как и по колко печете вие,но аз слагам фурната на MAX и бутам тавата вътре и по средата слагам решетката и чеча докато ми замирише сладко. 6После взема една доволна бучка сирене,за предпочитане по-маслено българско,защото върви по добре с картофа и Домашното вино Осебено е вкусна рецептата след дълъг над 10км преход високо в планината,когато сте със поизмръзнали крайници но с топли сърца и заредени с положителни емоций от срещата с колегите Наслука и Бон Апети на всички Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Някой може ли да ми каже сайт, в който мога да търся рецепти според наличните си продукти? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisito Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Нека и аз споделя една рецепта. Тя е за спагети. Знам много с доматени сосове, но давам тази с бял сос Сварявате си един пакет спагети/талятеле или каквото ви душа сака. Изцеждате много добре и минавате няколко пъти със студена вода( за да спрете варенето да не се разкашкат). Важното в рецептата е да не се сваряват напълно спагетите, а да е точно накрая преди да са сварени, защото има съвсем лека топлинна обработка и след това. В тиган(незалепващ) без мазнина си пускате нарязан бекон. На който колкото обича (някои повече, други по-малко. Когато беконът се зачерви добавяте една малка опаковка сметана за готвене (аз предпочитам на My Day , не е толкова гъста, но е доволно количество.) Ако сметаната е от най-малките може и 2. След това добавяте 4 триъгълничета топено сирене (от това в кръглите кутийки)- натурално. Добавяте подправка за спагети на Биосет- 1 щипка. Бъркате докато се стопи топеното сирене. Връщате изцедените спагети на огъня като сте прибавили сметановият сос към тях и бъркате докато всичко се стопли заедно и спагетите получат пълна готовност. С бяло вино е приказка. Когато си занесох от тях на работа преди година, колежките се утрепаха да ме питат за рецептата Звучи малко сложно на думи, но е адски просто и много лесно. Сосът става за минимални минутки при силен огън- 3-4 мин. Просто са невероятни Link to comment Share on other sites More sharing options...
FalleN_213 Posted November 30, 2009 Share Posted November 30, 2009 Нещо като Карбонара ама с топено сирене Това ще се пробва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Днес реших да си напарвя сладкиш, не че толкова го ядох, само го опитах, защото не ям сладко много! Ето какво правих. Само не знам защо другата ми баба му викаше щрудел и колко време ми отне докато научкам рецептата. Щрудел с мармалад * 125гр. масло * 1 ч.ч. захар (200гр.) * 2 бр. яйца * 5 гр. бакпулвер - половин пакетче (една-втора) * 1 ванилия * брашно колкото поеме * 600гр. сладко от сини сливи - може и с мармалад от ябълки,смокини или малини * пудра захар за поръсване - може да се използва мед 1. Маслото се разбива със захарта 2. Прибавят се яйцата (бърка се докато се разбие добре) 3. Добвавя се бакпулвера и ванилията и след това започвате да добавяте брашно. 4. Тестото се меси докато стане леко ронливо и почти изгуби влага. 5. Две-трети от тестото се разстила в намаслена тава, на тънко и по ръбовете на тавата. 6. Покрива се със сладкото от сливи, разтила се равномерно. 7. Останалото тесто се меси с още брашно докато стане по-твърдо и започне да се рони и накъсва. 8. Твърдото тесто се настъргва върху мармалада, разпределя се равномерно. 9. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 240 градуса и след 10 минута фурната се намаля на 180 за 30 минути. 10. Докато е още горещ може да се се поръси с пудра захар. Обичам да готвя, обаче не обичам да ям такива неща... смейте ми се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.