sMARTBomber Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Всеки изтъкнат ерген си има няколко любими рецепти, с които бързо и лесно си прави любимата салата или любимите спагети, яйца или пържоли. Нека в тази тема да обменим нашите тарикатски рецепти с които правим набързо нещо яко и вкусно... Ето например една моя салата: Става най-хубава по времето на пресните чушки. 2 твърди домата2 средни краставици3-4 прави чушки100-150 гр меко краве сирене1-2 филий черен хлябОлио, оцет и тайната подправка за салати Picantina - чудесна е Нарязват се нещата и се слага подправката и малко сол на вкус. Хляба се препича.Слагат се препечените филий, натрошени на ситно. Полива се с олио и оцет и се слага намачканото сирене. Яко бъркане в купата и се яде веднага с настървение Накрая мога да добавя един тънък номер ако ви е горчива краставицата - реже се от края малко парченце и се търка с него отрязаното място около 30 секунди. Излиза една бяла пяна, която всъщност е горчилката После краставицата се яде без проблеми Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Аз имам една моя рецепта за картофи. Много е лесна но пък според мен стават супер. Нарязвате картофи колкото ви душа сака на кубчета с неопределен размер - аз предпочитам по-дребни. Слагате ги в йенска тенджера и им сипвате олио около половин един пръст от дъното. Подправяте ги със сол, черен пипер, червен пипер, къри, чубрица или каквото още искате на вкус. Тиквате го в микровълнова фурна и за 10-15 минути имате супер гарнитура на която аз викам манджа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 sMARTBomber , жив да си! Аз до момента оправях горчивите краставици чрез високотехнологичната процедура изхвърляне и купуване на нови Това ще го пробвам при първа възможност!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dok Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Pichove mnogo se radvam che namerih srodni dushi. Nashte zaminaha na pochivka i sega i az go udrqm na ergenlyk. Kato vi omruznat tradicionnite pici i purjeni kartofi moje da probvate tazi recepta. Malko e tejka za lqtoto no inache e mnogo vkusna. Eto kakvo vi trqva: Kashkaval i sirene po okolo 200 gr malko maslo cherven piper olio Narqzvate ili nasturgvate kashkavala i sireneto. Zimate edno kanche, tendjerka ili kakvoto imate pod ruka i sipvate olio na dunoto za da ne zagarq. Slagate sireneto kashkavala i masloto v suda i gi razburkvate. Posle go slagate tva neshto v furnata i go pechetre dokato kashkavala se raztopi. Ako go prepechete malko stava daje po-vkusno. Porusvate go s cherveniq piper, kupuvate studena bira i qdete. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 dok , две-три яйчица на твоята манджа ще й дойдат идеално!!!! Става много приятно суфле. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Е аз съм женен човек,ама едно време и аз бях ерген Така че ето моята любима салатка за мастика Кисели краставички,извара,орехи и чесън(През това време мастиката се изстудява.) За предпочитане е всички съставки да са студени. Изварата се поръсва с мъничко червен пипер(за аромат само),орехите и чесъна се мачкат ситно.След това се добавят в изварата и се месят докато стане хомогенна смес. Има няколко начина на сервиране-краставичките се режат по дължина и се мажат със сместа(тоя ми е любим) Сервират се по отделно в една чиния и всеки си топка. Краставичките се нарязват на кръгчета и се добавят в сместа. Пробвайте. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sandro Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 trqbva da gi opitam tezi vkusotii Link to comment Share on other sites More sharing options...
nassko Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Az iskam da pro4eta tuka recepta za hubava pica. Predi niakoi be6e spomenal 4e e maistor i 4e znae recepti ot Verdi li be6e ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blah_ Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Добре ето и моята рецепта. Казва се консерва на чиния: отваряш консервата и я изсипваш в чинията. Гарнираш с хляб (по вазможност по пресен от 4-5 дена за да няма много мухъл по него). Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 Сега една съвсем проста рецепта,която се ползва когато нямаш време да правиш нещо друго,пък е и лесна. Омлет Взимате 4 яйца,чупите ги,разбърквате здраво.В един тиган слагате масло,което трябва да се разтопи и когато се разтопи слагате и яйцата.След няколко минути имаме вече нещо,което е като палачинка.Взимате си лютеница и намазвате тази палачинка.след което настъргвате кашкавал отгоре,който се разтапя,защото омлета е още топъл.Взимате малко месо-шунка,пушени гърдички или нещо подобно и го нарязвате на ситни кубчета.След като сте сложили и месото натрошавате отгоре сиренце/краве/.Всичкото това го поливате със сос Айоли/това е един много хубав чеснов сос/ и като край навивате палачинката на руло. Остава само да вземете нож и вилица и сте готови за ядене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ares Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 az puk shte vi kaja edna mesarska zna4i vzmete si but4e za purjolki -narqzvate si go na4ukvate go kakto trqbva usolqvate go i go omazvate s lu4ez sled tova si vzimate edna tavi4ka (po-dobre po golqma ,4e 6te ima sos4e ) slagate v neq lu4ez narqzan po izbor povve4ko, po-dobre olio da pokrie hubavo dunoto nalagate purjolite s luk i vyrhu tqh i narqzani na filii domati vyrhu tqh zqlata smes polivate s malko vinze 1-2 siupeni lujizi za aroman i q puhate da se pe4e ostanalite podpravki kato 4er piper ,kuri i t.n. sa po izbor ,no e po-dobre da gi ima stava po pikantno malko vodi4ka se doliva tam da ne pregorqt mryvkite i luka i kato se zape4e edno hubavko nastyrgvat se i oreh4e otgore vyrhu domatkite pravi se edin sos ot brashno voda i mlqko v otdelen syd -demek tenjera ,kato se byrka dokato se sgysti sos i drugi podpravki po izbor i nakraq se servira zaedno v edna hubava golqma 4inijka konsumira se s 4erveno ili bqlo vino Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarbanov Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 eto i moqta recepta slagate v edna kupa 4-5-6 qica i gi razbivate mnogo dobre posle prebavqte nqkakyv salam ili shumka i posle malko izvara ili sirene razbarkvate dobre i slagate v mikrovylnovata furna za 3-4minuti i e gotovo Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted July 22, 2004 Author Share Posted July 22, 2004 @Ares рецептата ти изглежда супер, но за съжаление мойта фурна е много зле (пече 1 пиле за 7 часа). А пък хапвам редовно пържолки от касапницата срещу нас. Така че дай някакъв вариант на тая ама за тиган... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DAGOTA Posted July 22, 2004 Share Posted July 22, 2004 I az si imam recepta. Malko e tejka za liatoto,no az ia obojavam!!! Vzimash 1 domat,kashkaval po vkus,maslo i cheren hliab na filiyki. 1.Vzimate parcheta kashkaval kolkoto dusha dava(ne da priliva ) i go slagate vurhu filiikite. 2.Vzimate domata i go nariazvate na golemi rezani. 3.Slagate domata vurhu kashkavala(ako iskate si slojete i neshto dopulnitelno kato meze) sushto!! 4.slagate i drugata filiyka,a vurho neia maslo po vkus. Puhate filiykata v tostera i sled pet minuti si imash vechera,obiat ili zakuska edno ot trite!!!Stava bojestveno vkusno!!! A NIAKOY AKO IASKA MOJE DA SMENI KASHKAVALA SUS SIRENE Link to comment Share on other sites More sharing options...
cheese Posted July 23, 2004 Share Posted July 23, 2004 Agarvaen , подушвам , че сме от една порода Мастиката, братче , едно от най-големите постижения на човешката цивилизация!!! Преди време подарих на Godfather една рецепта за мастичено мезе, която лично мен ме разби, като я научих и пробвах. Рецептата е турска, а турците са народ с традиции в пиенето на мастика, та знаят какво правят по въпроса. Така - 150 грама сурови орехи три филии бял хляб без кората пет скилидки чесън (аз слагам десет, но то моето си е болест, в къщи моето момиче все ме бъзика, че за мен най-важното качество на чесъна е количеството) две супени лъжици олио 100 грама суха сирене щипка черен пипер щипка канела десетина маслини, препоръчвам от най-евтиния модел, турски, които леко нагарчат Орехите се смилат, хлябът се накисва във вода и се намачква, но трябва добмре да се изцеди, защото все пак правим салата, а не таратор Чесънът се прекарва през пресичка, сиренето се натрошава на ситно, след това всички съставки се смесват и се подреждат в чиния както човек намери за добре. Сол се добавя в зависимост от това колко е солено сиренето. Пробвай !!! Така и така е време за мастика Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted July 25, 2004 Author Share Posted July 25, 2004 дайте някоя кадърна рецепта за спагети, че все ги развалям и си ги ям само аз ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted July 25, 2004 Share Posted July 25, 2004 Ооо, обожавам спагети!!! Кажи кога ще ги приготвиш, да ти дойда на гости Ще нося бяло вино! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted July 25, 2004 Author Share Posted July 25, 2004 Не се радвай предварително че стават гадни. Затова искам и изпитана рецепта Хайде никой ли няма вълшебна комбинация за перфектния сос? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Не се радвай предварително че стават гадни. Затова искам и изпитана рецепта Хайде никой ли няма вълшебна комбинация за перфектния сос? <{POST_SNAPBACK}> http://www.recepti.xcstudio.net/search.php?kat=ias-tes-pas Тука има много рецепти за паста,спагети и др.Може нещо да ти допадна ,а и целият сайт е върхът. Руснаците имат страшни рецепти за палачинки,а приятелката ми ги прави божествени ама ме гони от кухнята ,казва "ще ти ги правя само аз".Разбрах само ,че пресяваше брашното и след това и сместта. Малко рецепти и от мен. 1. Варим картофи и няколко яйца (грамаж и пропорции по собствено осмотрение) след като се сварят добре намачкваме с вилица старателно,добавяме сол и масло(с маргарин не е толкова вкусно) и разбъркваме. 2.Около килограм домати ги нарязваме много на ситно,след това може и с пасатор,слагаме ги в тиган с олио докъто им изври водата и сместа стане на доматено пюре,добавяме сирене и подправки(сол и черен пипер) и накрая няколко яйца. 3.За микровълнова.Около 700 гр. картофи и 500гр. пресни печурки се нарязват (гъбите на едро) в стъклария тип "Йенаглас" с капак.Прибавя се около 300 гр. вода,олио повечко черен пипер и няколко скилидки чесън.Слага се за около 40 мин (зависи много от микровълновата),след това се изсипва водата и се прибавя масло или в краен случай маргарин. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Не се радвай предварително че стават гадни. Затова искам и изпитана рецепта Хайде никой ли няма вълшебна комбинация за перфектния сос? <{POST_SNAPBACK}> Предлагам една рецепта, която с времето усъвършенствахме с моята половинка: Най-добре спагетите увират в много вода, съвсем леко подсолена. Ако се разполага с 2 котлона, за да врат едновременно и спагетите, и соса, при добра организация става за около 45 минути. Сос "С&С" за около 1/2 пакет спагети 1 средна до голяма глава лук 150 г кайма (1 кренвирш) 150 г сирене 4-5 домата босилек майорана мащерка черен пипер морков (опция) кашкавал за поръсване (опция) жълтък (опция) ситно счукан или смлян бахар (опция), но не повече от 1-2 зърна Запържва се до златисто в немного олио лука, нарязан на полумесеци (ако се ползва кренвирш, малко увеличаваме мазнинката). По желание може да запържим и настъргания морков. Прибавя се каймата, поразмита с вода и се бърка интензивно, за да не стане на бучки, а на малки гранулки. Изчакваме леко да се кавардиса. Добавят се настърганите домати и се запържва, докато престанат да розовеят и придобият по-керемиден цвят, обикновено и по-голямата част от водата се е изпарила вече. Добавят се 2 щипки босилек, и по 1 до 2 щипки мащерка и майорана, малко черен пипер и щипка захар (опция-бахар). По усмотрение може да се добави малко вода, ако соса е много гъст и има опасност да загори. Прибавя се сиренето, може настъргано, натрошено, но да се размие добре в соса. Опитва се на сол. Клоква още 2-3 минути и се дърпа от котлона. Ако няма хубава консистенция, може да се добави мъничко от водата на спагетите. След отцеждане на сварените спагети може да се изплакнат леко със студена вода и пак се отцеждат, след което така ЛЕКО охладени се разбъркват с жълтък, прехвърлят се в чинии, поливат се със сос и се настъргва кашкавал на вкус. Мераклите могат да добавят в соса гъби, кисели краставички (но накрая!), сметана. Върви с бяло и червено винце, биричка, също супер върви с айрян. За чувствителни стомаси - пърженето в по-голямата си част се заменя със задушаване, по- малко или никак бахар, чер пипер. Да ви е сладко! П.П.: Ако сте ергени, поканете си дама и и земете акъла! Но не прекалявайте със яденето, че доста тежат и пречат Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Predlagam Vi edna recepta, koiato se prigotvia mnogo lesno, vapreki 4e moje da Vi se stori dosta trudno. Ako oba4e imate jelanie da vpe4atlite niakoia dama, moga da Vi se pohvalia, 4e tasi shema raboti Niama da Vi otneme prigotvianeto pove4e ot 4as, a kompaniata 6te e vashitena ot kjulinarnite Vi umenia. Необходими продукти: Разфасован домашен заек на порции 10 бр. малки лукчета 2- 3 скилидки чесън стръкчета целина 2- 3 моркова /ако са малки се слагат цели/ обелена ябълка или дюля червена изтърбушена чушка 2 чаени чаши бяло вино 50 грама олио / зехтин сол на вкус Начин на приготвяне: Порциите заек се задушават в 0.5 литра вода с 1- 2 дафинови листчета за около 30 минути. Със същата вода след това се изсипват в съда за печене и между тях се нареждат зеленчуците и плода. Поливат се с виното и естествено се поръсват с много и всякакви по вкус подправки /соята и черния пипер са задължителни/. Да не забравим и мазнината, може и повече според вкуса Ви. Пече се бавно на фурна. Добър апетит ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 ...Niama da Vi otneme prigotvianeto pove4e ot 4as, a kompaniata 6te e vashitena ot kjulinarnite Vi umenia. ... <{POST_SNAPBACK}> И-и-и, супер! Тъкмо имам едно зайче в камерата, ще поканя приятели да го хапнем. Обаче жалко , защото днеска няма да имам възможност да го направя, пък повода е чудесен-имам рожден ден . Link to comment Share on other sites More sharing options...
-k- Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Семейните да внимават със следващата рецепта, за да не ги назначат за почетни готвачи в къщи, както стана с мен (ей, това жените са мнооого хитри създания ). Врат по ловджийски: 5-6 пържолки от свински врат, най-хубавия го продават в хранителния магазин на главната - там хората грижливо го държат 24 часа в специални подправки. Слагате в тавата, добавяте половин бутилка червено вино, сипвате маринатата от един буркан с люти чушки (важното е виното + маринатата да не покриват пържолите), аз слагам допълнително 3-4 люти чушки срязани на две, мааалко олио се капва върху всяка пържола. Слагате в добре загрята фурна (около 200 градуса). По някое време обръщате пържолите. Аз ги пека към 40 минути, за да са леко алангле. Ха да ви е сладко ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitak_91 Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Не се радвай предварително че стават гадни. Затова искам и изпитана рецепта Хайде никой ли няма вълшебна комбинация за перфектния сос? <{POST_SNAPBACK}> MI nz kak gi pravi maika no znam produktite. 1.Zemi burkan domaten sok(steriliziran). 2.Kaima (zavisi ot koli4estvoto spageti). 3.Nqkakvi aromatni podpravki (no ne mnogo). Nachin na prigotvqne: Nakasi kaimata na malki par4enca. Sloji produktite v malka tendjerka (moje i golqma). Sloji q na oganq i izchakai smesta da zavri,opitvai ot vreme na vreme. Servira se v otdelna ot spagetite kupa i vseki si poliva na vkus. Dano da ti pomogna ma moje i da sam zabravil ne6to 6tot ne sam gotvil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mitak_91 Posted July 26, 2004 Share Posted July 26, 2004 Малки меденки интернационална кухня / десерти ПРОДУКТИ: 2-3 яйца 4 с.л. мед 1 ч.ч.захар 1 ч.л. хлебна сода 1 ч.ч. олио, непълна 1 пакетче канела брашно ПРИГОТВЯНЕ: Месим всички продукти, като прибавяме брашно до получаване на средно меко тесто. Разточваме лист и с малка чашкa изрязваме формички и ги слепваме една за друга с мармалад. Поставяме в намаслена тавичка и печем в умерена фурна. Докато са горещи ги овалваме в пудра захар, смесена с ванилия. *Меденките стават страхотни ако вместо олио се използва свинска мас - колкото повече време престояват, толкова по-крехки стават (ако им оставите време) *mnogo sa vkusni,no ako sled kato istinat se potopiat v raztopen 6okolad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.