Divaka Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 "Добри" съвети?Не бих казал.Като цяло целия "режим" е една безсмислица. За мен този режим несъществува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Еми за теб може и да не съществува.За мен и за много други хора има смисъл да тренират по различен начин когато искат да свалят кг. _______________________________ Аз нямах предвид форума имах предвид статийките (пък те са от 2004 до 2006 май като гледам).Форума бая глупости имаше в него още преди 2-3 години...сега не знам как е. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Така е...Мисълта ми беше,че не можеш да получиш от там компетентни съвети.Или може и да можеш,но от хора,които вече не влизат там... Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 хахаха брей тук само разбирачи се изказват, айде като сте много по-компетентни и по-начетени от хората там дайте вие по-добри съвети на народа. ще се радвам да ми кажете някой по-добър сайт за бодибилдинг и фитнес? (може би силабг хахахаха) Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 за НВД, не знам по-добро място от spidersport.com Досега не съм ползвал фитили.Но усещам нуждата им за упражненията за трапец.Хващам-вдигам и на третото повторение щангата ми се изхлузва.Просто за да си направя тренировката ми трябва по голяма тежест и следователно фитили за да мога да си направя правилно упражнениетода, точно за това упражнение за трапец си е тръпка да държиш тежестта, щом е щанга...при дъмбели или уреда е по-лесно но пък аз това упражнение въобще не го правя - личен избор, да подчертая, пак някой да не скокне да плюе. трапеца не е само това дет е острани на врата, знам че всеки го знае, ама с това упражнение дет повдигаш рамената, първо се чудя добре ли е за самото рамо, после като видя амплитудата, то само една малка част от трапеца се съкращава, но сигурно има ефект, щом се прави аз правя повече кофички, разтваряне встрани с дъмбели и гребане с по-малък наклон - по мое наблюдение, доста добре си влиза трапеца в тия упражнения. но ако трябва да избирам вариант с повдигане на раменете, веднага бих предпочел този с дъмбелите, защото няма да изнасям тежестта напред от тялото и ще имам по-добър контрол над нея, също и хвата ще е по-стабилен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Трапеца, както и прасците, е крайно специфичен мускул - дори профи атлети има които така и не успяват да го развиват на нивото на другите мускули. Зависи човек какви тренировки прави.И аз не правя конкретни упражнения за трапец - натрупва ми се натоварване в тренировките в/у него поради спецификата им.За всеки е различно. А сайта, който си дал е изкл. полезен - поне за мен - с таблиците си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 хахаха брей тук само разбирачи се изказват, айде като сте много по-компетентни и по-начетени от хората там дайте вие по-добри съвети на народа. ще се радвам да ми кажете някой по-добър сайт за бодибилдинг и фитнес? (може би силабг хахахаха) gohard.org доста от потребителите са и състезатели ББ-ТИЙМ от много много отдавна прилича на БГ МАМА...... за НВД, не знам по-добро място от spidersport.com да, точно за това упражнение за трапец си е тръпка да държиш тежестта, щом е щанга... при дъмбели или уреда е по-лесно но пък аз това упражнение въобще не го правя - личен избор, да подчертая, пак някой да не скокне да плюе. трапеца не е само това дет е острани на врата, знам че всеки го знае, ама с това упражнение дет повдигаш рамената, първо се чудя добре ли е за самото рамо, после като видя амплитудата, то само една малка част от трапеца се съкращава, но сигурно има ефект, щом се прави аз правя повече кофички, разтваряне встрани с дъмбели и гребане с по-малък наклон - по мое наблюдение, доста добре си влиза трапеца в тия упражнения. но ако трябва да избирам вариант с повдигане на раменете, веднага бих предпочел този с дъмбелите, защото няма да изнасям тежестта напред от тялото и ще имам по-добър контрол над нея, също и хвата ще е по-стабилен. При мене трапеца е възможно най-изоставащата група Пробвал съм с какво ли не да го тренирам и не расте и не расте , порасна доста като почнах да тренирам но никога не съм имал хубав голям трапец. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Аз правя супер серии повдигане на раменете с двата кабела на срещулежащите скрипци със повдигана на дъмбели редувайки ги до тялото Пробвай при мен подейства доста добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 хахаха брей тук само разбирачи се изказват, айде като сте много по-компетентни и по-начетени от хората там дайте вие по-добри съвети на народа. ще се радвам да ми кажете някой по-добър сайт за бодибилдинг и фитнес? (може би силабг хахахаха) gohard.org доста от потребителите са и състезатели ББ-ТИЙМ от много много отдавна прилича на БГ МАМА...... Нищо му няма на бб-тийм,четете материалите.Форума пречи,макар че е създаден от администраторите да помага...Влиза трениращия X и започва да чете...От всички страни му се промива мозъка,че НВД,НВД-ВМ и всичките му производни са страхотните диети за топене на мазнини.Как въглехидратите са нещо страшно и трябва да ги махнем...99 % не правят разлика между телесна маса и мускулна маса и буквално качване на маса означава "освинване" и процент подкожни мазнини 20+. Само,че един заблуден как да помогне на друг заблуден?!Как да стане?Просто се разпространяват заблудите от един на друг и видиш ли завладяли 90 % от трениращите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 9, 2009 Share Posted August 9, 2009 Аз правя супер серии повдигане на раменете с двата кабела на срещулежащите скрипци със повдигана на дъмбели редувайки ги до тялото Пробвай при мен подейства доста добре С кабелите не съм го пробвал , ще пробвам. Незнам явно ми е слаба група , на тренировката го чувствам как се помпи и става по-голям , правя всичко правилно не го претренирам и не расте и това е , а трапеца специално прави тялото да изглежда доста по-добре. Гърба ми е най-силната група и хич да не го тренирам расте но не и трапеца. Пробвал съм и супер серии и какво ли не ...... познай ме подсети и за кофичките , може пък това да е тайната Не говоря за сайта като цяло а за форума им Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Ей тази статия за кардиото ми се стори добра, тия дни смятам да е пробвам http://lubomirivanov.com/656 Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Определено статия е правдива.Също така препоръчвам (само от любителски опит) при започването на НВД смяна на тренировъчния режим в зала - по-малко тежести, по-точни изпълнения, по-големи амплитуди. Сега вече тотално за моето си трениране. Преди тренирах да свалям кг (преди 4-5г. ) свалих 18 кг и качих мускулна маса - не беше лесно.Обаче се заковах на едни кг (около 80, на 175 см) и постоянно проблем с мазнините на краката.Реших да кача мускулна маса (преди 8-9 месеца) и тренирах по следния начин: Понеделник - 1 Вторник - кардио Сряда - 2 Четвъртък - кардио Петък - 1 Събота - кардио Неделя - 2 и т.н. 1: Гърди - 3-4 упражнения Ръце (бицепс първо, трицепс след това) - за всяка група 3-4 упражнения Корем & предмишница 2: Гръб Рамо Крака И така, как обаче се тренира по този начин - тренировката я видях в някой сайт Dog Crap или нещо такова се казваше самата програма. Почвате с 1-ви серии от по 6 2-ри с 2 3-ти с 1 повторения. Това за всички мускулни групи освен за караката. Тежеста с която правите е максилмалната която може да опънете 6 пъти на 1-ва серия.Стига се до 12( или 15) повторения във първа серия, другите не ги барате (да не се претренира мускула). Както се досещате, много важно е възтановяването.Ама ефекта беше супер...и после...5-6 месеца не тренирах и пак съм си 82 кг ама вече я няма мускулната маса, нито силата. Този режим е крайно ефективен за повишаване на силата - поне при мен беше супер успешен. В момента обаче си тренирам стандартно 3 серии по 8-10 повторения, максимално чисто - и явно поради паузата има сериозен ефект. http://bodybuilding-bg.hit.bg/ е това е батки който може да я пробва, при мен беше идеален ефекта (от менюто "Тренировки" се изважда). Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 нормално е като не си тренирал да загубиш силата и мускулна маса. бях спрял за близо 2 години и първите дни в залата ми беше адски депресиращо , с килограмите с които преди загрявах сега правя серии..... ужас Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 Аз и преди това бях спирал за 3 месеца и това си бях обещал да не го правя, защото после и аз се чувствах ужасно.Да си причиниш сам такова нещо, все едно няма човек никакво себеуважение и оценка на труда си.И сега пак - покрай изпити и туй-онуй.Колкото и да са леки по-добре така от колкото без тренировки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted August 10, 2009 Share Posted August 10, 2009 нормално е като не си тренирал да загубиш силата и мускулна маса. бях спрял за близо 2 години и първите дни в залата ми беше адски депресиращо , с килограмите с които преди загрявах сега правя серии..... ужас и аз бях същия - правех някви серии с 60 на лежанка, ама пих 2-3 седмици креатин и почнах да бутам 90кг 8ци Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Аз искам да питам за някаки упражнения за тези странините мускули на тялото(там дето са паласките ) и да ми кажете дали ако искам да постопя малко корема, да го стегна и да направя поне малко от малко плочки е достатъчно да бягам на пътеката и яко да правя сякви упражнения за корем или трябва да направя и нещо друго, което би помагнало на процеса( в частност за процеса намаляване на корема). Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 по-скоро ти трябват подходящи упражнения с храната.., от нея най-вече зависи колко си изчистен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 За да се насочиш още по-точно, калорийния баланс - приети/изразходени калории.Там ти е ключа, както и при всички нас. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Ясно, а някви упражнения за мускулите,които са там на паласките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 искаш да свалиш около паласките или да направиш мускули там Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted August 11, 2009 Share Posted August 11, 2009 Ясно, а някви упражнения за мускулите,които са там на паласките. извивки с дъмбел встрани има различни варианти на изпълнение както е описано в статията, като освен с дъмбел може да се изпълнява и на гладиатора - хващаш долното въже и се усукваш максимално. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vetim Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Ей тази статия за кардиото ми се стори добра, тия дни смятам да е пробвам http://lubomirivanov.com/656 Пробвах го няколко пъти, но бързо се изморявам. Ще поработя върху издръжливостта и ще го пробвам пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted August 22, 2009 Share Posted August 22, 2009 Пробвах го няколко пъти, но бързо се изморявам. Ще поработя върху издръжливостта и ще го пробвам пак. Мда добра е тази тренировка, но ако искаш да сваляш, защото при нея освен мазнини се намалява и мускулна маса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunc Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 Кога е по-добре да правя кардио- преди тренирофката, след нея или е без значение ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted August 24, 2009 Share Posted August 24, 2009 Кога е по-добре да правя кардио- преди тренирофката, след нея или е без значение ? след тренировка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.