NEO_DDT Posted April 20, 2009 Share Posted April 20, 2009 Ся съм решил да правя яка преса почнах да правя по половин час преса след всяка тренировка, почнах дори да правя най-омразното ми упражнение повдигане на колене от висеж със завъртане, ще видим до месец два дали ще има задоволителни резултати Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 С това предполагам искаш да имаш здрави коремни мускули, а не изчистен корем, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted April 22, 2009 Share Posted April 22, 2009 С това предполагам искаш да имаш здрави коремни мускули, а не изчистен корем, нали? За изчистването почвам да тичам, по-интензивна тренировка и по-малко въглехидрати... Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 лицеви опори на пръсти, за кратко време ще вдигнеш бройките от първоначалните, които можеш да направиш такаи всичко което тренираш, набиране, мъртва тяга, никога не ползвай фитили ?! Защо?За да правиш грешно движенията, да рискуваш травма? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 за да ми е здрав хвата, за да не увисвам тежестта на ставата, без да се активират всички мускули и сухожилия защо да правя грешно движението, защо да рискувам травма? вероятно тренираш и с колан? Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Не, въпреки, че имам травма в кръста - просто не правя упражнения застрашаващи я. Честно казано не можеш да ме убедиш, че в тренировки за гръб трябва да не се ползват фитили.И от личния ми опит и от на другите практиката. В тренировка за бицепс, трицепс и т.н. фитли не, накитници - да. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 човека искаше съвет за здрав хват, това е един от пътищата ти тръгна да ме убеждаваш може би, че ще правя грешно упражнението и ще рискувам травма. всъщност, ти защо ползваш фитили за гръб, защото не успяваш да държиш тежестта, която иначе можеш да дръпнеш, нали? ами ако продължаваш да дърпаш с фитили, едва ли някога ще можеш. за мен тренировката с тежести не е да изолирам дадена мускулна група. гледам упражненията да са многоставни и да влизат колкото се може повече мускулни групи и стави в тях. просто различни цели - различен тип тренировки. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Не позна Аз мога спокойно да си я държа тежеста, мразя да ми се плъзга лоста за това го правя.Иначе филите основно предотвратяват ужасната грешка "прегряла става" на някои хора.И аз съм я правил.Така за малко да се претрепя на лег с лоста веднъж.Китката ти е толкова загрята, че не те слуша вече ставата.Стават такива неща и на тренировка гръб. Освен тоа ако не правиш мнгоо здрави тренировки(за сила, както твоите явно - по-скоро за цялата мускулатура, за издръжливост примерно) може и без фитили, ако обаче след или преди гърба имаш бицепс (в разл. ден) и предмишница, то фитилите за задължителни за добра тренировка гръб ако освен не възтановяваш като про атлет с продукти, които са доста пари. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Не позна Аз мога спокойно да си я държа тежеста, мразя да ми се плъзга лостаТ.е. не можеш спокойно да я държиш :>мъртватя тяга я правя с разноименен хват и нищо не се плъзга. за гръб тренирам кръгове и супер серии от набиране, гребане и тяга, няма как да докарам толкова огромна тежест, която да не мога да държа с двете си ръце, но въпреки всичко после ръцете ми горят, не мога да ги свия а тренировки за ръце не правя тренирал съм преди с фитили, вярно е, усещането е друго, като закован си за лоста, но не ме влече. явно истината е някъде по средата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 Мога да я държа, лоста ако е полиран постоянно ти се плъзга независимо от тежеста Както съм отбелязъл тренировките ти са друг тип.Няма никаква среда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 винаги ползвай фитили !!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 винаги ползвай фитили !!!!!!!!!!!! ти сигурно ходиш с фитилите в джобите, кат трябва да премстишя някъде нещо тежко и си ги слагаш :> нямаше въобще да ти оговарям, но с толкова удивителни, няма как да не те попитам за твойте доводи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted July 22, 2009 Share Posted July 22, 2009 нямам време сега да ти отговоря просто прочети малко в нета за тях. ако не спомагаха за работоспособността и пълноценната тренировка нямаше да бъдат измислени. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 Айде, не намери ли вече време да напишеш 2 изречения? Щото от това, което си написал, само личи, че си като овца, ходеща след останалите. Ако човек гони сила е абсурдно да ползва фитили. Иди виж трибойците ползват ли :> Може да хвърлиш и едно око на гимнастиците. Ако ти се хлъза лоста, слагаш подходящи ръкавици. Фитилите са предпоставка за развитие на мсукулен дисбаланс. Чат пат един познат идва да тренира.., здраво е момчето, всичко му е голямо, без предмишниците, съответно и хвата. Хваща щангата прав, да прави обръщане и изтласкване и хоп, не може да я обърне, да я качи до врата, за да бутне. С помощ обръща, а бута кат за световно много пъти.., а то упражнението във всяко повторение е в 2 части, обръщане-изтласкване и пак и пак.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
exabyte Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 верно е, никакъв чийтинг иначе работата отива на издуй гащи Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 да добавя, за някои неразбрали ако не се тренират мускулите на предмишницата с големи тежести (по възможностите им), стават слаби. а все пак, те са тези, които държат китката да не ти падне, като на нея увисне нещо. като сложиш фитили, тежестта не се поема от фитилите, а от сухожилията на китката и.., ако те, и мускулите към тях не са достатъчно силни, с времето - проблем. фитили се ползват, ако имаш здравословен проблем, или в някоя последна серия вече си издумкал възможностите на хвата, но можеш още Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 Почна да сравняваш "трибойци" и хора спортуващи за здраве?Не ти виждам логиката.И ползват и те Това, че ти и познатите ти не си структурирате тренировките за изолирани груби вкл. и предмишницата ами я тренирате общо си е ваше предпочитание.За всички други хора фитилите са си изкл. успешен способ за разтоварване ръцете при наторварване на гърба - за мускулните груби говоря. Недей така зачерква всичко с червения химикал като ненужно. ___________________ Почна вече да пишеш едно към гьотере.Защо?Фитлите - сухожилията и мускулите към тях?!!??!?!А като е с обикновен хват?Стига писа така едностранно може да има хора сега защочващи да тренират - не ги вкарввай във филми. ___________________ И като каза "да не ги ползва, щото били измислени" - действително за човек 80кг няма смисъл да позлва фитили докато не почне да борави с тежести (трен. гръб имам предвид) над 70кг и нагоре.Действително, за повечето хора почващи не са им нужни, за хората обаче малко по-сериозно занимаващи се със "силови" тренировки си имат приложение. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 с теб се разбрахме за типовете тренировки, защо аз не съм ползвал, защо ти ползваш, ок отговорих за човека с многото удивителни и като цяло да си дам обосновано мнението, пък всеки да си прави сметката, а не да ги ползва, щото били измислени :> ---------------------------- тежа 75 кг, тягата ми е 180 кг, без фитили и колани. ------------- едит: за подобието на мнение под мен: cafu'wE, като не знаеш кво да кажеш, къв е смисъла да се обаждаш.. не съм претендирал да съм някакво мерило във фитнес средите, но тежестите не са само фитнес. А необоснованите си съвети, може да си ги завреш знаеш къде :> нито пък искам някой да ми се връзва, изказах мнението си на базата на моите схващания и ги подкрепих логично. .., но пък ако ми се върже някой и ти стисне ръката при здрависване, щи изтръпне гъза. Някога здрависвал ли си се с алпинист? Само от едно ръкостискане усещаш силата на човека. Слагай си фитилите, дигай си там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cafu'wE Posted July 24, 2009 Share Posted July 24, 2009 poznai може да съм овца, обаче ти в никакъв случай не си някакво мерило във фитнес средите така че бих те посъветвал да се въздържаш от прекалено много препоръки и коментари, не за друго ами ще вземе и някой да ти се върже на съветите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 29, 2009 Share Posted July 29, 2009 Айде, не намери ли вече време да напишеш 2 изречения? Щото от това, което си написал, само личи, че си като овца, ходеща след останалите.Ако човек гони сила е абсурдно да ползва фитили. Иди виж трибойците ползват ли :> Може да хвърлиш и едно око на гимнастиците. Ако ти се хлъза лоста, слагаш подходящи ръкавици. Фитилите са предпоставка за развитие на мсукулен дисбаланс. Чат пат един познат идва да тренира.., здраво е момчето, всичко му е голямо, без предмишниците, съответно и хвата. Хваща щангата прав, да прави обръщане и изтласкване и хоп, не може да я обърне, да я качи до врата, за да бутне. С помощ обръща, а бута кат за световно много пъти.., а то упражнението във всяко повторение е в 2 части, обръщане-изтласкване и пак и пак.. Истината е, всеки сам трябва да си прецени кога да ползва фитили и кога не, не е добре да работиш само с фитили, но за някоя и друга серия са полезни, защо сравняваш билдърите с гимнастици?!?!?!? нищо общо я хвърли един поглед примерно на тоя пикльо 8 кратен мистър олимпия и иди му обясни че е грешно да тренира с фитили и че не се гони сила като той прави 2 повторения със 360+ кг. Всичко зависи от това какви са ти целите, екипировката не е създадена да пречи или само за контузени верно е, никакъв чийтинг иначе работата отива на издуй гащи Арнолд Шварценегер издуй гащи ли е? Защото той е един от най-големите почитатели на тренировка с чийтинг и въпреки това е най-якия културист в историята за мен... Естествено обаче както той казва има си чийтинг и чийтинг, трябва да намериш тънката граница за себе си до къде ти помага да вдигнеш по-голяма тежест или да направиш повече повторения напомпвайки максимално мускула, и къде започва да измества твърде много натоварването... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted July 30, 2009 Share Posted July 30, 2009 Фитилите се използват,за да се усили хвата.За "силачите" например,да направи 1 бройка с 70 кг дъмбел.Използват се най-вече когато се прави гръб,на упражнения като гребане с дъмбел/щанга,скрепци...Аз лично не съм такъв тип и не използвам фитили,макар,че ми стоят в сака. Колкото до предмишницата,тя се натоварва,когато правите бицепс,гръб,така че отделно внимание не е нужно да се отделя(е може,но до едно упражнение).Лесно се претренира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted July 30, 2009 Share Posted July 30, 2009 Мнението ми за фитилите беше в отговор на човек относно заздравяването на хвата му. Оттам мнението ми беше копирано и цитирано в тази тема с куп въпроси. Искаш хват - тренираш без фитили. Не искаш хват, тренираш с фитили. А Мистър Дабалино е станал Мистър Дабалино не защото ползва фитили :> Даже навремето когато нямаше други материали и всеки четеше смешните списания, както и аз, четох за един от големите, дето винаги беше в 10-ката с огромните му предмишници, че той предмишници не тренира, просто не ползва фитили. Давах примера с гимнастиците, които не ползват фитили и имат убийствен хват. Дадох и становището си кво става, ако винаги се ползват фитилите, което не е мое тълкуване за живота :> Link to comment Share on other sites More sharing options...
sk8er Posted July 31, 2009 Share Posted July 31, 2009 poznai си е прав,фитилите са полезни,но само в крайна ситуация,а не да се използват нон-стоп.Същата е работата и с колана, ако всичко правиш с него кръста свиква да му се "помага" и отслабва...За тежки серии, когато хвата ти не издържа ОК ,но не изцяло с фитили/колан. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Досега не съм ползвал фитили.Но усещам нуждата им за упражненията за трапец.Хващам-вдигам и на третото повторение щангата ми се изхлузва.Просто за да си направя тренировката ми трябва по голяма тежест и следователно фитили за да мога да си направя правилно упражнението Link to comment Share on other sites More sharing options...
host Posted August 6, 2009 Share Posted August 6, 2009 Оффф, от 4 седмици все "започвам" НВД и все нищо не правя.Иначе бях забравил колко добри съвети (общи, конкретни няма как да има ако не ви познават и са наясно в каква форма, и състояние сте) има на bb-team.org .Специално за храненията и режима на тренировки при сваляне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.