Jump to content
BulForum.com

Хранителни добавки

Stenli

Recommended Posts

• Replies 654
  • Created
  • Last Reply

Аз съм пристрастен към Оптимум :)

Суроватката-1 кг е 60 лв Голд Стандарт,за по-тънко можеш да си вземеш Оптимум Уей Класик-48-50 лв за кг

Креатин-50 лв-600 гр.

Глутамин-600 гр-към 80-100 лв.

Сега колко точно ще те изкарат не мога да ти кажа,но да приемем месец :) Креатина ще ти стигне за 2,глутамина не съм го смятал,протеина зависи по колко дози пиеш,ако пиеш по една треа да та изкара месец,ако пиеш по 2 вече за по-малко.

Но не чакай на тези неща.Суплементите са едва 5-10 % от успеха.

Смятам и аз да почна да се занимавам с фитнес сериозно и имам няколко въпроса.

Тегло сега: 63 кг; Ръст - 1.80

Желано тегло: 70 кг

Проблема при мен е, че адски трудно качвам без значение колко ям и какво.

От това, което чух и прочетох, трябва ми някаква комбинация от гейнер и протейни (и може би креатин и глутамин), та въпроса ми е каква марка (качествена), ориентировъчна цена и какво количество за, да речем, период от 3 месеца. Като идеята ми е да не прибягвам до някаква по-тежка "химия". Отделно, фитнес 3-4 пъти седмично.

Коментари и предложения :) ? Нещо пропускам ли ?

До колко пари...ами не съм решил колко...стига да е качествена. 300-400 лв долу горе.

Най-важното като за начало почни да ядеш по 4-5 пъти дневно, гледай да не оставаш недоспал, а за добавки е доста субективно, ще чуеш хиляди мнения, варианта на оптимум е не лош като отношение цена/качество, ако искаш послушай колегата... Друго важно е да се научиш как да тренираш ефективно! За целта ти трябва някой да ти покаже нагледно с писмени описания няма да стане :)

:D

До сега не съм срещнал човек, който да яде много и да не може да качва. Обикновено тия хора наистина не ядат достатъчно, още повече, че нормално отдавна са надминали тинейджърската възраст. Защото аз пък, каквото и да ям си го трупвам и по тая причина ги подпитвам и всеки път установявам, че тяхното "много" е всъщност доста малко.

Дебелеене без ядене не ми е много ясно, как става :D Имаше май един закон на Ломоносов, че материя не се губи и не се създава - не е като във филмите дето от едно човеченце с малко радиацийка и се получава Хулк. Ех... химия... химия... нищо не помня вече...

:D

До сега не съм срещнал човек, който да яде много и да не може да качва. Обикновено тия хора наистина не ядат достатъчно, още повече, че нормално отдавна са надминали тинейджърската възраст. Защото аз пък, каквото и да ям си го трупвам и по тая причина ги подпитвам и всеки път установявам, че тяхното "много" е всъщност доста малко.

Дебелеене без ядене не ми е много ясно, как става :D Имаше май един закон на Ломоносов, че материя не се губи и не се създава - не е като във филмите дето от едно човеченце с малко радиацийка и се получава Хулк. Ех... химия... химия... нищо не помня вече...

Хм не ме познаваш затова... За въпреки че поглъщам над 3500-4000 калории на ден едва едва качвам, а в момента от два месеца не съм мръднал...

Кафе ? Понеже пия по кафе по 3 пъти на ден (а то ускорява метаболизма), има ли идея да го намалям ?

Проблем е когато пиеш креатин...Гледай да има поне 3,4 часа между приема на креатин и пиенето на кафето.

Какъв е проблема? И защо трябва да има 3-4 часа между кафето и креатина ? :blink:

Проблем е когато пиеш креатин...Гледай да има поне 3,4 часа между приема на креатин и пиенето на кафето.

Тва не го знаех... А защо е така ?

Защото едното задържа вода,а другото хидратира.На практика да не се неутрализират и да не се обисмисли креатина.

Сигурно си забелязъл,че като пиеш кафе и след това ти се пие вода.

Добре, непосредствено след тренировка ми казаха освен протейн да вземам и монозахарид под някаква форма, мед и т.н.

Има ли идея ?

Има...Дектроза,банани,мед,нещо сладко...Аз лично използвам бананите :) Гледай да не са зелени,трябва да са на черни точки,тъйкато като са зелени и ги изядеш се образува вещество подобно на нишесте и по този се забавя усвояването им,а може да получиш и стомашен дискомфорт,

• 2 weeks later...
Аз съм пристрастен към Оптимум :)

Суроватката-1 кг е 60 лв Голд Стандарт,за по-тънко можеш да си вземеш Оптимум Уей Класик-48-50 лв за кг

Креатин-50 лв-600 гр.

Глутамин-600 гр-към 80-100 лв.

Сега колко точно ще те изкарат не мога да ти кажа,но да приемем месец :) Креатина ще ти стигне за 2,глутамина не съм го смятал,протеина зависи по колко дози пиеш,ако пиеш по една треа да та изкара месец,ако пиеш по 2 вече за по-малко.

Но не чакай на тези неща.Суплементите са едва 5-10 % от успеха.

Къде в Пловдив се продават продукти на Оптимум?По точно ме интересува Суроватката :)

Имам въпросче.Взех си един протеин(Whey), когато тренирам и го пия има доста добър ефект върху тялото, но организма ми реагира много странно на него(отделянето на газове едно на ръка - това не е проблем :bgrin: :lol: ), но и след като го пия все едно нещо ми става в организма.. издава едни звуци все едно съм ужасно гладен, сякаш червата ми се дерат и е много гадно. Та това нормално ли е или има някакъв дефетк в тоя протеин?

И аз съм така.И то не само с протеина ами и с гейнъри, глутамин, креатин и почти всички добавки които са на прах ми действат така.Имам слаб стомах :angry1 и за това.Обикновенно ми при мен се получава когато го пия на гладно.

При мен винаги... някво много е досадно и се чудя дали е нормално... явно е :) (и моя стомах е слаб)

Къде в Пловдив се продават продукти на Оптимум?По точно ме интересува Суроватката :)

Ами Голд Стандарт можеш да намериш на протеин бара в Рондото.

Или тук

Имам въпросче.Взех си един протеин(Whey), когато тренирам и го пия има доста добър ефект върху тялото, но организма ми реагира много странно на него(отделянето на газове едно на ръка - това не е проблем biggrin1.gif laugh.gif ), но и след като го пия все едно нещо ми става в организма.. издава едни звуци все едно съм ужасно гладен, сякаш червата ми се дерат и е много гадно. Та това нормално ли е или има някакъв дефетк в тоя протеин?

Не каза марката на протеина?Да не е Нутрим?Нормално е от некачествени добавки да имаш газове.

Ами по-принцип и от качествени добавки може да се получат газове, всичко зависи от организма и храната с която се комбинират...

Ами Голд Стандарт можеш да намериш на протеин бара в Рондото.

Или тук

В крайна сметка и там няма.Бил свършил.А и искат няква цена от 77лв ... Сега ще погледна сайта.

Дам и аз до колкото знам е в ремонт Синфонията.За тва пък си поръчах от silabg.com ( дано не се приеме като реклама :) ).Хем ти я носят до офиса, хем плащаш... 12лв по малко ;) ( поне според ценовата листа на Рондото )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...