eek Posted February 14, 2006 Share Posted February 14, 2006 Ако може да ми препоръчате млечно-яйчен протеин,ама да не е нутрим или някой друг български боклук,в бб-теам са дали Про Голд 90 и се оказало,че има 56 % белтъци,другото е соя и нишесте....Та ако може да ми кажете някав бавен протеин,който да е на по-народни цени.Мерси предварително Това за Про Голд 90 сега ли го разбра въпреки всичко Про Голд 90 си е добър Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 14, 2006 Author Share Posted February 14, 2006 ми аз забивам про голд 90, щото не е много скъп. не го знам кво има вътре, но ми действа добре и продължавам да си го пия. този растителния протеин също е добър, но не ми харесва на вкус Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Айде някой да ми каже как се пие по принцип Mass Gainer Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Айде някой да ми каже как се пие по принцип Mass Gainer mi 4ete6 kvo pi6e na opakovkata i go pie6 v malko po-golemi koli4estva Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mate Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 Taka zna4i tyka ima mnogo razbira4i gledam, i iskam nqkoi po kompetenten da mi otgovori na vaprosa. Kogato vzimam zarejdasti dozi creatine 5 dena po 20gr. mi idva malko tejko postoqno da go raztvarqm v voda i da go piq ,taka 4e moga li da si go vzimam direktno ot lajicata bez da go raztvarqm v kakvoto i da bilo. Plus tova creatina nikoga ne se raztvarq dobre i ostava po 4ashata. 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 19, 2006 Share Posted February 19, 2006 mi da moje da go pie6 i taka az sum probval da go piq edna lajica kreatin napravo si isipvam v ustata i posle piq voda no bez voda nqma osoben smisul 6toto za da raste6 s kreatin ti trqbva voda...... a i pri zarejda6tiq period ot 5 dena probvai da go pie6 primerno 4 pati na den po 5 grama - sutrin , predi tren , sled tren i predi lqgane da kajem 5 grama se raztvarqt dosta lesno Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 mi 4ete6 kvo pi6e na opakovkata i go pie6 v malko po-golemi koli4estva Ами пише 70 грама веднага след тренировка и като сложа малко повече да кажем 20-30 и ще станат 100 грама. Не е ли прекалено много? А и ако може да ми кажеш гейнъра за кво е?Маса ли се качва с него или ти дава повече енергия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 20, 2006 Author Share Posted February 20, 2006 Ами пише 70 грама веднага след тренировка и като сложа малко повече да кажем 20-30 и ще станат 100 грама. Не е ли прекалено много? А и ако може да ми кажеш гейнъра за кво е?Маса ли се качва с него или ти дава повече енергия? маса се качва, ако го пиеш преди тренировка ще ти дава енергия за тренировката Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Маса се качва,ама не толкова чиста ММ... Аз затова не ги предпочитам,тъйкато можеш да изядеш толкова въглехидрати,което е горе-долу същото.Вече протеина е друга бира.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Ами пише 70 грама веднага след тренировка и като сложа малко повече да кажем 20-30 и ще станат 100 грама. Не е ли прекалено много? Не е вредно, но ако е повече от това, кеото организма ти може да приеме, просто го изпикаваш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Ами пише 70 грама веднага след тренировка и като сложа малко повече да кажем 20-30 и ще станат 100 грама. Не е ли прекалено много? А и ако може да ми кажеш гейнъра за кво е?Маса ли се качва с него или ти дава повече енергия? гейнърите по принцип са смес с по-високо въглехидратно съдържание. целта е да усвоиш бързо даваната от тях енергия и после при регенерацията да дръпнеш и малкия процент белтък, който е включен. препоръчва се прием преди тренировка (половин-един час преди интензивното натоварване). оказва добър ефект и при прием веднага след тренировка, именно заради въглехидратките, щото бързо дигат инсулина и спират катаболните процеси. включването на гейнър в недобре балансирана диета, поради високата му калорийна стойност (не гледай кво пише на етикета) обаче крие риска от лесно напълняване. качването само на мускулна маса е чист мит. винаги ще качиш и мазнини. Taka zna4i tyka ima mnogo razbira4i gledam, i iskam nqkoi po kompetenten da mi otgovori na vaprosa. Kogato vzimam zarejdasti dozi creatine 5 dena po 20gr. mi idva malko tejko postoqno da go raztvarqm v voda i da go piq ,taka 4e moga li da si go vzimam direktno ot lajicata bez da go raztvarqm v kakvoto i da bilo. Plus tova creatina nikoga ne se raztvarq dobre i ostava po 4ashata. 10x въпреки че креатина не се разтваря (във вида креатин монохидрат, а не креатин сулфат), както ти каза злобил е хубаво да приемаш много течности, които да успеят да го натикат в клетките. друг подход за ефективно усвояване на креатина е приема му със чисти захари, по възможност монозахариди (фруктоза и глюкоза - на прост български език: мед), които го увличат със себе си в мускулните влакна през клетъчната стена. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Ами пише 70 грама веднага след тренировка и като сложа малко повече да кажем 20-30 и ще станат 100 грама. Не е ли прекалено много? А и ако може да ми кажеш гейнъра за кво е?Маса ли се качва с него или ти дава повече енергия? mi zavisi az samo 1 pat sam pil geinar na universal - ne6to s 3000 xilqdi be6e imeto ama ne moga da se seta sq kak se kazva6e mai mega mass 3000 be6e ama ne sam 100% siguren ta ot nego dozata za denq be6e ne6to v porqdaka na 180grama taka 4e ne vijdam kakvo te pritesnqvat 100 grama vij sq drug e vaprosa kak 6te ti gi ponese stomaxa az kato polzvax pro gold 90 na nutrim kato piex golemi koli4estva mi stava6e lo6o , kato go piq na nqkolko pati se 4uvstvam mnogo po-dobre no puk to su6tnost taka e i po-dobre da go pie6 po nqkolko pati na den za da moje organizma ti postoqnno da ima izgrajda6tite materiali a drug e vaprosa kakvo ka4estvo masa 6te ka4i6 ot geinera opredeleno 6te e mazno , a ako ima6 i sklonnost da trupa6 mazno izob6to ne e dobra ideq spored men da go pie6 Не е вредно, но ако е повече от това, кеото организма ти може да приеме, просто го изпикаваш. po veroqtno e da go fane rqdkoto 6tastie Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 mi zavisi az samo 1 pat sam pil geinar na universal - ne6to s 3000 xilqdi be6e imeto ama ne moga da se seta sq kak se kazva6e mai mega mass 3000 be6e ama ne sam 100% siguren ta ot nego dozata za denq be6e ne6to v porqdaka na 180grama taka 4e ne vijdam kakvo te pritesnqvat 100 grama vij sq drug e vaprosa kak 6te ti gi ponese stomaxa az kato polzvax pro gold 90 na nutrim kato piex golemi koli4estva mi stava6e lo6o , kato go piq na nqkolko pati se 4uvstvam mnogo po-dobre no puk to su6tnost taka e i po-dobre da go pie6 po nqkolko pati na den za da moje organizma ti postoqnno da ima izgrajda6tite materiali a drug e vaprosa kakvo ka4estvo masa 6te ka4i6 ot geinera opredeleno 6te e mazno , a ako ima6 i sklonnost da trupa6 mazno izob6to ne e dobra ideq spored men da go pie6 po veroqtno e da go fane rqdkoto 6tastie Ами нямам склонност да трупам килограми.Сега съм 75 искам да стана 82-83 някъде и правя тренировки предимно за релеф защото не искам да ставам мазен. А тоя гейнър постоянно ли се пие? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 20, 2006 Author Share Posted February 20, 2006 Ами нямам склонност да трупам килограми.Сега съм 75 искам да стана 82-83 някъде и правя тренировки предимно за релеф защото не искам да ставам мазен.А тоя гейнър постоянно ли се пие? ако питаш мен мани ги тея гейнъри и си земи протеинче. въглехидратите си ги поемай с храната Link to comment Share on other sites More sharing options...
zlobil Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 saglasen sum s stenli usven vkusa na geinera koito piex ni6to drugo ne mi haresa kato rezultat zemi si 1 dobur surovata4en kliopai qkata i tva e Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 Суроватачният по-добър ли е от млечно яйчния. И имам 2 суроватачни. Единия е с 60г. въглехидрати и 30г. протеин, а другия е с 85г. протеин и 4г. въглехидрати. Кой от двата да пия? Link to comment Share on other sites More sharing options...
poznai Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 и двата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 21, 2006 Author Share Posted February 21, 2006 Суроватачният по-добър ли е от млечно яйчния. И имам 2 суроватачни. Единия е с 60г. въглехидрати и 30г. протеин, а другия е с 85г. протеин и 4г. въглехидрати. Кой от двата да пия? ако си разделиш дневната доза на 2 приема, пии този с повечето въглехидрати преди тренировка, а другия след Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 А ако си разделя този с въглехидратите трябва ли да спра да пия млечно яйчния или няма проблем да пия и двата? Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro123 Posted February 21, 2006 Share Posted February 21, 2006 pii tozi s 85gr surwatu4en protein sutrinta vednaga kato stanesh i sled trenirovka,a mle4no q4niq we4erta predi da si legensh,a kogato ne trenirash kato stanesh vednaga piesh surwatu4en i ve4er predi lqgane mle4no q4niq.I hapwai qko mruvki ,kato gledai we4er da ne se tup4esh s mnogo vuglehidrati. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Като стана въпрос за въглехидрати искам да питам, по колко белтъчини, въглехидрати и прочие трябва да приемам дневно? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Като стана въпрос за въглехидрати искам да питам, по колко белтъчини, въглехидрати и прочие трябва да приемам дневно? а каква диета си избрал и какво искаш да постигнеш?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
XMD Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Ами незнам никакви диети иначи искам да кача малко килограми - 7-8 горе долу. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Divaka Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Като стана въпрос за въглехидрати искам да питам, по колко белтъчини, въглехидрати и прочие трябва да приемам дневно? Принципно е така: Белтъци:2/2.2 грама/кг Въглехидрати 4-5 грама/кг(ако си на ВВД по 6 грама) Мазнини:мисля,че бяха 1 грам/кг Link to comment Share on other sites More sharing options...
eek Posted February 22, 2006 Share Posted February 22, 2006 Принципно е така:Белтъци:2/2.2 грама/кг Въглехидрати 4-5 грама/кг(ако си на ВВД по 6 грама) Мазнини:мисля,че бяха 1 грам/кг В това което си написал има едва 50% истина. Ако някои има интерес ще пиша по подробно, но ще ти задам един въпрос: Белтъци:2/2.2 грама/кг - Колко от тях трябва да са от растителен произход и колко от животински и за какво тегло говориш - чисто или да речем примерно с 30% подкожни мазнини.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.