Jump to content
BulForum.com

Za dos

kokok

Recommended Posts

Niakoi moge li da mi kage kak da mina pod dos , osven sus startup disketa, bez da sum vkluchil Windows. A ako mi kagete kak da si napravia startup disketa pod WinXP shte vi buda mnogo blagodaren.

Niakoi moge li da mi kage kak da mina pod dos , osven sus startup disketa, bez da sum vkluchil Windows. A ako mi kagete kak da si napravia startup disketa pod WinXP shte vi buda mnogo blagodaren.

Google winagi znae, no ti nikoga nqma da razberesh kak da go pitash... shtoto nali... ne si bil maloumnik :) samo deto ne ebavash ot tova kakvo ti razpravqt po hilqdi puti.

1. Sus startup disketa :) Ako si s Win98 mojesh pri start da natisnesh F8 i da izberesh comand prompt only.

2. Primerno sled format na disketa ili na prazna systema ot comamd prompt se pravi 'sys a:' (kadeto a e bukvata na floppy drive-a). Ako ne otivash na add/remove programs i v nqkoe ot menutata (v zavisimost ot windowsa) imashe za pravene na sys disk.

off boje kak s XP se prailo start up disketa ami kak :

OTIASH NA edna manichka tupa ikonka det pishe Floppy A: shtrakash an neq s diasnoto kop4ence edno takova na mishkata diasnoto ne na klaviaturkata i posle izbirash ima edno "CREATE SYSTEM DISKET" ili neshto podobno sq nemoa da go vidq shtot onqamam floppy slojno nali ???????????????

P.S. pod 98 Properties na C-to otiash nai otgore na 3-toto mislq ili poslednoto i ima Create system disket

Na men problema mi e da si formatiram c:. Nali vlizam pod dos i kakto predi si praveh pisha " format c:" no mi se ispisva edno suobshtenie, che niama takuv drive. I sega ne znam kakvo da pravia, za da si go formatna. Probvah da si smenia start up disketata - purvo sus Disketa na Win 98, sled tova sus disketa na Win XP. Probvah sus Safe mode and Comand Prompt, zashtoto niamam samo comand prompt, no nishto ne stana.

Iavno C:\ diska ti e NTFS a ne FAT32, koeto ste reche che pod DOS nemozesh da go formatirash zashtoto ne se vizda.

Reshenieto e da zatriesh partitiona sas FDISK ili Partition Magic. Sled koeto si go formatirash nanovo i si gotov. Mozesh daze direkno da se probvash da bootnesh ot CD-to i da instalirash XP, no tam e malko po-trudno.

a we naprao puskash Partion Magic daash mu na drive-a Format i restart a i sled kato formatnesh i pusnesh pc-to i ti dade : invalid system disk bootvai ot disketi setup na win 98 ili ot bootable CD setup na xp :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...