Jump to content
BulForum.com

Търся отговор на 2 въпросчета

Recommended Posts

имам 2 въпроса.ако намеря отговор поне на единия ще е прекрасно а ако и на двата ще е супер:)

1. имам дъно ECS P6IPAT и целерон туалатин 1,2гхз. искам да го клокна,та проблема е следниа: в биос-а мога да изменям фсб-то от 66 до 115мхз, а аз искам да му пусна фсб 133мхз, а то е скрито. смених цпу-то с едни РIII na 1000 i тогава мойжех да променям фсб-то от 133 до 166, обаче като си върнах целерона пак се върнах на старата възможност, т.е. мога да променям фсб-то само от 66-115. ВЪПРОСА МИ Е: как да накарам тоя биос да ми даде активно фсб 133 със сложен целерон в сокета?

2. някой знае ли програмка с която може6 да разглежда6 .bin файл (файл за упдейт на биос на дъно) все едно разглейда6 реален биос, но без да сам го инсталирал (дано не стана много обаркано:))?

благодаря предварително на всички отзовали се да дадат отговор на мойте въпроси

относно първото, малко по нагоре си има тама за клок......пишеш там и чакаш

а за второто няма такова животно, което да ти даде да си разгледаш бин-а така че все едни си влезнал в биоса на дъното...........ако искаш да го разгледаш правиш флаш :)

Не съм много вещ в тази област, обаче за първия въпрос ще ти кажа нещо. Според мен просто процесора фабрично си е ограничен да толкова FSB. Както на някои им заключват множителите (като на моя CPU :sayjin ), на други очевидно им ограничават FSB и май-няма какво да направиш.

@little

10x ще си постна въпроса в темата за клока, но разбрах че имало няква програма, която се използва за упдейт на биос-ите на гигабайт с която можело да се разглежда така. кофтито е цхе не разбрах името и. ако някой знае нещо....

@Leper_Messiah

ако фабрично беше заключен щеше да е само за 100мхз фсб, а не да е променям от 66-115. според мен това е от самия биос. мен точно ме интересува има ли някакъв начин да направя активно в биос-а да мога да променят фсб-то от 66-166, а не в зависимост от цпу-то, дали е целерон или п3.

@Leper_Messiah

ако фабрично беше заключен щеше да е само за 100мхз фсб, а не да е променям от 66-115. според мен това е от самия биос. мен точно ме интересува има ли някакъв начин да направя активно в биос-а да мога да променят фсб-то от 66-166, а не в зависимост от цпу-то, дали е целерон или п3.

Ми аз не казах че е заключена шината, а просто е ограничена. То и множителите фактически не ги заключват, а просто се ограничават до оптималните стойности, но можеш да го намаляваш! А ако е от БИОС-а може би трябва да сложиш друга версия, защото едва ли може да се променя работещата в момента

@little

10x ще си постна въпроса в темата за клока, но разбрах че имало няква програма, която се използва за упдейт на биос-ите на гигабайт с която можело да се разглежда така. кофтито е цхе не разбрах името и. ако някой знае нещо....

Има, но те са за флашване, а не да си разглеждаш биоса как ще изглежда без да си го флашнал

Виж дали имаш жъмпери за дъното които да променят честотата на FSB шината - например от 100 - на 133 - много е възможно!

При условие че имаш такова чудо - в зависимост от джъмперите - ще ти се показват различни честоти в биоса :)

Ако ли не - трябва ти по нова версия на биоса - но не е сигурно дали ще се оправи проблема с нея - и внимавай каква версия си флашваш - щото в момента на метър от мене стои едно дъно което флашнах с грешен биос - и се издъни на подпрограмно ниво :P - е все пак това ми беше първия флаш - хааххах

have fun

нема джъмпари майна:)промяната на фсб-то е само от биос-а.

пробвах да флашна биос-а с по нов, ама немога да разбера още що е така, не ми дава да го флашна и ми казва че тоя биос не е за моето дъно.

т.к. си имам едно изгориало дано и от него един чип за биос се чуда мога ли да сложа него и да го зареда с биос-а, който искам да кача. и ако някой има идея как да стане тва да каже моля. от някъде ми е останало в главата че пускаш пц-то да зареди след което сменяш (на пуснато пц) чипа на биос-а и упдейтваш. правилно ли самм запомнил или ми работи повече от колкото трябва фантазията :D

цхакам да кавете нещо по тия обяснения:)

E vse pak tova e celeron be ti kakvo ochakvash! az navremeto edin PIII/600 biah go pusnal na 900 koeto na zakluchen mnojitel ot4,5 e 200 shina s dano ASUS - TUSL2C ama i nad 200 se daneshe ide-to A na sashtoto dano celeron na 1.3GHz uspia da stigne do 1.5. taka che ne ochakvaj chudesa!

E vse pak tova e celeron be ti kakvo ochakvash! az navremeto edin PIII/600 biah go pusnal na 900 koeto na zakluchen mnojitel ot4,5 e 200 shina s dano ASUS - TUSL2C ama i nad 200 se daneshe ide-to A na sashtoto dano celeron na 1.3GHz uspia da stigne do 1.5. taka che ne ochakvaj chudesa!

Я ми обясни как издържа памета? А PCI? CUSL2-C върви перфектно на 155, може и до 160, но PCI честотата минава 42Mhz (и двойно за AGP-то), което e некъв ужас :blink: Как ги стигна тия 200Mhz?

неочаквам кои знае кво. просто ме сърби да вида ква е вероятността да го подкарам на 12х133. знам че е малка, ама все пак заради спорта да пробвам :punk :D

неочаквам кои знае кво. просто ме сърби да вида ква е вероятността да го подкарам на 12х133. знам че е малка, ама все пак заради спорта да пробвам :punk  :D

Моят съвет е да не пипаш много че като гледам как си тръгнал да слагаш друг биос на твоето дано, определено процесора който ще имаш след като пробваш ще си върви на 133 шина, но това ще си му е default честотата /ако си вземеш пак Celeron де/

Imam otgovor i na dvata ti vuprosa. Nameri si neshto drugo da pravish ... clockvaneto e za hora deto si nqmat rabota.

ps. Best clock se polu4ava s $$$ ... seti li se.

мм браво,браво.. просто не мога да се сдържа ... това за овърклока .. хора който нямат какво да правят хмм.. клок (не много голям ,но става) на малки машини се отразява по един или друг начин..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...