Jump to content
BulForum.com

Риби...риби...риби

Lestat

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Извинявам се за off,но имам един терариум за костенурки и от няколко години само ми събира прах!Знае ли някой къде мога да го бутна? :D

А някой знае ли каде преместиха тоя магазин Селва щот в официалния саит на AQUAEL пишеше че е на Йордан Йовков 27. Днес ходих до там ама го няма вече. А доколкото имам някви спомени май беше някъде зад кино Космос или по към пожарната.

• 6 months later...

Прочетох всички коментари до тук и разбрах, че има големи маниаци на тема Аквариуми!!! Което е добре тъй като имам малка молба! Значи още от доста малък си имах мечта да си имам голям аквариум с екзотични рибки и неонови светлини, но и до ден днешен все не намирах достатъчно време да се занимая по-сериозно и да осъществя мечтата си! Първо да ви кажа, че нищо не разбирам от аквариуми, рибки, растения, и изобщо от всичко свързано с аквариумите! Искам да помоля за съвет какъв аквариум да си взема, или дам по поръчка(ако може някакъв сайт и цени съответно)?? С какви растения и рибки да го оборудвам, също помпички и всичко необходимо? И последно продават ли някаде книжки от които да си набавям нужната информация? Благодаря предварително и се надявам да ми помогнете! :)

• 10 months later...

Ехе тези тема от доста време не е съживявана има ли още акваристи в Пловдив ?!??

Ето го и моя снимката е от месец но сега има едни шишета вътре и е грозна работа.Скрил сам трабичките.

http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=3426328

Някой ако иска малки гупички или велифери само да каже :)

JOJO поздравления за аранжировката много ти е красив аквариума,исках да те питам

:confused -как задържаш тези старите дървени клонки на дъното? :punk

Аз имам голям мерак да си правя аквариум и си донесох от морето такива красиво начупени клонки,и само това се чудя как ще ги задържа на дъното?

НЕ си слагаи такива корени.Вземи от магазините за акваристика има най-различни с хубава форма ;)

Аз пък ще ви кажа най-лесният начин да си почистите аквариума от досадните мръсотийки , които се полепват по водораслите и не се махат с смяна на водата !

Взимате си две сомчета и стъклото ще ви оближат даже !

Може и декоративни жълти охльови , щото са много забавни като се пускат по мехурите от помпичката !

:lol:

Аз пък ще ви кажа най-лесният начин да си почистите аквариума от досадните мръсотийки , които се полепват по водораслите и не се махат с смяна на водата !

Взимате си две сомчета и стъклото ще ви оближат даже !

Може и декоративни жълти охльови , щото са много забавни като се пускат по мехурите от помпичката !

:lol:

Тва не го ли правят лепкащите се сомчета само? :huh:

Както и да е...и аз като по-малък имах аквариум и рибките ми бяха над 30 парчета, вкл. и сом албинос...много беше сладък :woot . Ама всичките умряха от някаква болест за по-малко от 48 часа и разкарах всичко и не съм се занимавал от 7-8 години.... Наскоро пак мислех да почвам, защото нямах домашни любимци, ама да видим... :D

Тва не го ли правят лепкащите се сомчета само? :huh:

Както и да е...и аз като по-малък имах аквариум и рибките ми бяха над 30 парчета, вкл. и сом албинос...много беше сладък :woot . Ама всичките умряха от някаква болест за по-малко от 48 часа и разкарах всичко и не съм се занимавал от 7-8 години.... Наскоро пак мислех да почвам, защото нямах домашни любимци, ама да видим... :D

Точно лепкащите сомчета го правят. Наричат се анцитруси. Иначе аз имам скромен аквариум с 13 риби. Числото е случайно :)

JOJO поздравления за аранжировката много ти е красив аквариума,исках да те питам

:confused -как задържаш тези старите дървени клонки на дъното? :punk

Аз имам голям мерак да си правя аквариум и си донесох от морето такива красиво начупени клонки,и само това се чудя как ще ги задържа на дъното?

Благодаря, още може да се иска.

Когато си намериш красив и подходящ корен трабва да го почистиш много добре с мека четка. Корените трябва да се изварят. Аз моят го варих 2 ч. със около половин килограм сол. После се киснат месец като подменяш водата. При това киснене коренът поема вода и става тежък. Погледни тук . Но моят аз съм го позатиснал с камъка, ако си забелязал :P .

Изобщо за около месец прочетох много неща, един приятел ми изпрати едно руско филмче, много е добро, ако искате мога да го кача.

Edit: ето го филмчето.

Edit 2 Махам го, щото майсторите не харесват торента. Съжалявам, но не ми се прави по-подробно описание и т.н.

Това за кисненето на корена наистина е добра идея но пак не е 1005 гаранция че дървото няма да пъсне някакви сокове.Иначе за закрепяне взимаш два три средно големи камъка(зависи от големината на дървото)захвашташ ги за корена с ластици и ги заравяш под грунда.

Един съвет от мен - не пусакйте охлюви в аквариумите. много повече беля правят отколкото работа да вършат. Много цапат, а и лесно мрат.

Относно корените - не рискувайте да слагате разни дървесини, които може да започнат да гният и да консумират най-ценоото във водата - кислорода. Продават се чудесни вносни (от Китай най-вече) парчета негниещо дърво с много интересни форми и цвят. Не са и кой знае колко скъпи.

Едно браво на тези дето имат нерви да се занимават с живи растения. Аз предпочетох аранжировка с корали. По-скъпо е (15 лв/кг), но много по-лесно за поддръжка.

За тези които не са виждали моя стартов "аквариум" слагам снимки:

Снимка 1, Снимка 2

Така изглеждаше малко след като я взех... Сега вече е балансирана средата, но пък коралите вече са за миене:

Снимка 1, Снимка 2, Снимка 3, Снимка 4

Шишенцето отгоре очаква днес победа от Кими :punk

Шишенцето отгоре очаква днес победа от Кими :punk

Препоръчвам ти да махнеш победа на Кими като условие за изпиването на Jack-a, защото в противен случай ще отлежи доста повече :)

И аз гледах риби преди доста години, но може би възрастта ми тогава повлия на измирането им :bgrin: . Но честно казано винаги са ми изглеждали доста красиви и макар да предпочитам животни, които можеш да пипаш....мисля отново да започна да отглеждам риби. Започвам услиено четене и проучване. На дявам се от другия месец да започна закупуване на аквариум и прочее еобходими неща... и рибки.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...