Jump to content
BulForum.com

Риби...риби...риби

Lestat

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

na4i vidqh temata i re6ih i as da spodelq kakvo imam vku6ti.Akvariuma mi e 700 litra i e napulno samopoddurja6t se samo 2-3 puti v godinata trqq da se doliva malko voda i da se isti pompata mu.imam okolo 300 neonki ot razli4ni vidove oba4eediniq vid deto bqha nai krasivite mmi izmrqha si4kite ne znam ne6to se razbolqha qvno.imam dosta som4eta i albinosi.imam edin golqm som okolo 25 santa dva noja-ediniq e kum 35 a drugiq e 20 sm i desetina diskusa i 2 papagala aaa imam i tri ribki deto ne znam kakvi sa mnogo sa krasivi s mnogo cvetove ii sa edni takiva razdurpani e edno 4e nqkoi gi e kusal ma ne znam kaka se kazvat te

Такъв самоподържащ се аквариум няма, трябва да сменяш 1/10 от вода всяка седмица за да се чувстват добре рибите, особенно дескусите. Какви са му размерите на аквариума?

e ti 6te kae6 4e nqma imame go ve4e vtora godina i sme go 4istili samo vednuj i dolivame po malko voda vednuj na 2-3 meseca ni6to drugo ne praim i ribite sa v perfectno sastoqnie.akvariuma go pravi na ba6ta mi edin priqtel koito ima zoo magazini.akvariuma sq go merih dulug e 1.80 nqkade i e visok 1.25

Дискусите и неоните искат леко кисела, мека и прясна вода. За правилно развите на рибите трябва да се сменя част от вадата всяка седмица. Няма по добра среда за епидемии от застоялата старавода, Без значение каква филтрираща система ползваш. Единственно външните многопластови филтри ти позволяват да сменяш водата веднъж в месеца. В крайна сметка ти решаваш, но това са правилните грижи за един аквариум.

Аве днес ми умря една плата, а сега гледам калхита е на път да я последва. Обърнал корем нагоре и не мърда (на повърхността е) и сти така много дълго време, и после с адски много усилия плува малко, ама из целия аквариум и после пак увисва с корема нагоре пак на повърхността, ебати много мразя да гледам как се мъчи някоя рибка, направо се депресирам....

Газово натравяне. Сменяй по-често водата, но не с чешмяна.

Газово натравяне. Сменяй по-често водата, но не с чешмяна.

А с каква, с кладенчова ли? B) Имаш предвид да престои 24 часа примерно водата от чушмата, и тогава да я сменя :rolleyes:

А ще се оправи ли, или да го отписвам... :(

Ами имах една бета след три дни се оправи, но трябва бързо да смениш част от водата и интензивна филтрация, но не и много аерация, за да не стане кислородно натравяне.

А с каква, с кладенчова ли?  B) Имаш предвид да престои 24 часа примерно водата от чушмата, и тогава да я сменя  :rolleyes:

24 часа или препарат на ТЕТРА или СЕРА.

Аве някои знае ли дали може и ако може къде, да трампя едно растение, понеже е огромно за моя аквариум ( на мене ми е до кръста :) ) за няколко по малки които да се съберат ... (става ли например в някои от зоо-магазините) ???? :D

Какво е растението?

Питай в по-малките магазини, аз така правя.

ама успявал ли си да направиш подобна трампа ???

а за растението не съм сигурен ама като го сравнявах с някои картинки в нет-а, го оприличавам на Aponogeton :D :bgrin:

Не знам дали въпроса е точно за тази тема но нека попитам...

Значи подариха ми аквариум AquaEl Pearl 60 -> http://www.aquael.pl/en/akwarystyka/zestaw...iowe.php?id=237

Обаче нещо мисля че не мога да настроя помпата както трябва никакви мехурчета не излизат от нея или не трябва?

Не, този аквариум има всичко необходимо, а и виждаш ли място за нещо допълнително :)

Айде ве хора никой ли не иска една гигантска криптокорина, аиде де в нужда съм ....

Искам да я трампя за някои други видове а??? има ли навити???

• 10 months later...
Някой да има счупен нагревател с ненужно термореле?Или да знаете колко вървят тези нагреватели?

от 6-7лв до 20-30 според марката и ватовете. Провери тем срещу дома на техниката в уличките до райфайзен банка, магазинчето дето е в едно като мазе, по стълбите надолу се слиза.

В кършяка нищо нямаме:(

Закриха този на пазара в Гагарин, и ептен нищо немаме вече :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...