Jump to content
BulForum.com

Риби...риби...риби

Lestat

Recommended Posts

Някоя от тиквениците си е харесала Анубиаса и е метнала хайвер: ХОП

Ивчо казвай коя е и какво ще правим...

Скаларска му работа. Има ли го още?

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Не знам кой и как го изяде, но след 48 часа нямаше нито едно зрънце Иве. И това май се бе получило overnight както се казва

Не знам кой и как го изяде, но след 48 часа нямаше нито едно зрънце Иве. И това май се бе получило overnight както се казва
Скалариите не хвърлят хайвер по тъмно. Иначе злосторниците най-вероятно са анциструсите или самите сакаларии са се шашнали от останалите риби и са го изяли сами.

Преди няколко дни видях най-страхотния аквариум който изобщо бих могъл да си представя. Има един магазин до църквата Св. Георги и случайно влезнах вътре и онемях - живи корали, едни невероятни рибки вътре. Невероятна красота. Направо като от някой screensaver. За съжаление цената от 14,000лв за момента не ми е по възможностите... еххх...

Хахахаха - знаем го добре този магазин :D

За аквариума до вратата отляво ли говориш? Между другото аз предпочитам големия сладководен вътре. Имай предвид, че тези са най-големите скъпари в града. Печалбите, които си слагат често достигат 400-500%. Особено при рибите.

За аквариума до вратата отляво ли говориш? Между другото аз предпочитам големия сладководен вътре. Имай предвид, че тези са най-големите скъпари в града. Печалбите, които си слагат често достигат 400-500%. Особено при рибите.

И освен това успяват да поддържат аквариумите си в това състояние 1-2-3 месеца, после наново.

Иве недей така - тоз до вратата подмина половин година и нагоре :bgrin:

Истина е обаче че растителния, който беше прекрасен, успяха да го уморят още пролетта и после си личеше че ги е срам да дават обяснения :D

Иве недей така - тоз до вратата подмина половин година и нагоре :bgrin:
Да бе, успех. Първо тоя до вратата има само живи камъни. Живите корали са два три и то меки и ги сменят често често. Да не говорим, че не могат да се справят с водораслите и паразитните анемонии. Минавам от там информативно на един два месеца и положението е отчайващо.

Ама така става, като сульо и пульо се хванат да вършат нещо, което не им е работата. Да си гледат хладилниците и да оставят соленоводните на софианци, които наистина са професионалисти в тази област.

Те разчитат повече на подръжката на аквариуми на фирми и заведения и едва ли им пука толкова от дребните търговци, които им правят покупки по максимум 5-10лв.

Всъщност не са 5-10лв... В другото магазинче на 6ти септември на 2 пъти оставям по 60-70лв за риби и пак майка ми успя да ги умори половината а ужким знае как да се грижи за тях... Някакви рибки "Кои" бях купил и бяха много хубави но за няма и месец изгинаха а ужким бяха много издръжливи. Но пък хелерите и разни други подобни са живи и здрави.

http://www.aquariumbg.com/ Повечето предполагам ,знаете този сайт ,но се пак съм голям фен на акваристиката.... От 2 години чета от форума ,в който са написани много полезни съвети...

А относно магазина до църквата Св.Наум.. аквариума го гледах преди точно 1 година и мисля че го отваряха в тея дни ;) И соленоводния явно си седи още там :) Много скъпо творение и много красиво :woot

Всъщност не са 5-10лв... В другото магазинче на 6ти септември на 2 пъти оставям по 60-70лв за риби и пак майка ми успя да ги умори половината а ужким знае как да се грижи за тях... Някакви рибки "Кои" бях купил и бяха много хубави но за няма и месец изгинаха а ужким бяха много издръжливи. Но пък хелерите и разни други подобни са живи и здрави.
Които е цветен японски шаран. Ако си го набутал на жега при останалите риби, естествено че ще пукне. Явно не са ти обяснили, което хич не ме изненадва.

http://www.aquariumbg.com/ Повечето предполагам ,знаете този сайт ,но се пак съм голям фен на акваристиката.... От 2 години чета от форума ,в който са написани много полезни съвети...

А относно магазина до църквата Св.Наум.. аквариума го гледах преди точно 1 година и мисля че го отваряха в тея дни ;) И соленоводния явно си седи още там :) Много скъпо творение и много красиво :woot

Магазина е доста по-стар от една година, аквариума също. Творението е грозно и аматьорско, добре че са няколкото шаренки рибки и мидички, че да хваща окото.

• 3 weeks later...

За да се развие един соленоводен аквариум трябват поне 2.5 3 години такаче не бързайте да критикувате,не че от аквариума ща стане нещо.Има растителен аквариум който е гола вода ,но има и едно нано с скариди което е направено добре.За цените не бъдете толкова критични,верно че има по-скапички неща но съм срещал и доста евтини.И аз минавам там информативно но при тях може да намериш риби които неможе да се намерят в други магазини.

За да се развие един соленоводен аквариум трябват поне 2.5 3 години такаче не бързайте да критикувате,не че от аквариума ща стане нещо.Има растителен аквариум който е гола вода ,но има и едно нано с скариди което е направено добре.За цените не бъдете толкова критични,верно че има по-скапички неща но съм срещал и доста евтини.И аз минавам там информативно но при тях може да намериш риби които неможе да се намерят в други магазини.
Евтините редки риби са на добри цени, но скъпите редки риби са смешно скъпи(пример скатовете и Лчетата). При масовите работата е същата. И един голям скаридарник, който изглежда добре, но повечето им аквариуми са "еднодневки".

Хубав морски имаше Крум, преди да го съсипят работниците му.

За да може един аквариум да се задържи като хората трябва да не се бърка и продава от него,а все пак това е магазин.Но и в бг нямаме техниката и възможността за соленоводен аквариум,а лично за мен растителния аквариум е истината :)

За да може един аквариум да се задържи като хората трябва да не се бърка и продава от него,а все пак това е магазин.Но и в бг нямаме техниката и възможността за соленоводен аквариум,а лично за мен растителния аквариум е истината :)
От "изложбените" им аквариуми обикновено не продават, така че това не ги оправдава. Иди в София да видиш професионални соленоводни акваристи... в Пловдив просто се излагаме.

ПП аман от треволяци :devil

Има ли и откъде да намеря рибки които да могат да живеят заедно с хелери (примерно) и да са ярко жълти/оранжеви или сини? Идеята ми е да са нещо по-шарено - ей като тези примерно:

5182_1280x800.jpg Blue_Fish_2.jpg

• 3 weeks later...
Казвай откъде и утре съм там (или в понеделник ако не бачкат утре) ?
Срещу синдикалния дом, до +учебникарница"-та. Магазинчето има две стъпала надолу, момчето си разбира от работата.

А снимките, които си дал са на морски риби ;)

Дядо Мраз "Кои"-тата по принцип са корави но от около 2 години в Пловдив по магазините се продават само болни риби.От рибите които гледам тези които са на по 1или 2 години си заминават като пичове,по старите държат к0нтра.Аз само златни и коита гледах в долу горе голям аквариум ,но "развиха" никому неизвестна болест и се споминаха като целогодишно ги държа на 25 градуса.

Дядо Мраз "бетите" са много шарени ,да не си вземеш от тях ще ти изтрепят повечето риби.Особенно ако има по шарени.Те (бетите)са убийци.

Първо да благодаря на всички които ми помогнаха... още не съм взел нищо че се разправях с други неща тези дни но ще се разходя до синдикалния дом да го видя магазинчето. Малко ми е далече но явно си струва, иначе го знам но просто не ми е по път и съм го забравил.

Срещу синдикалния дом, до +учебникарница"-та. Магазинчето има две стъпала надолу, момчето си разбира от работата.

Сетих се :)

А снимките, които си дал са на морски риби ;)

Знам ама работата е че търся ей такива шарени рибки като тези. Иначе имаме хелери и се държат много добре. Но само червени рибки не е интересно.

Дядо Мраз "Кои"-тата по принцип са корави но от около 2 години в Пловдив по магазините се продават само болни риби.От рибите които гледам тези които са на по 1или 2 години си заминават като пичове,по старите държат к0нтра.Аз само златни и коита гледах в долу горе голям аквариум ,но "развиха" никому неизвестна болест и се споминаха като целогодишно ги държа на 25 градуса.

Ами да ама тези Кои-та от воден свят се гътнаха за няма и месец а пък ми харесваха пущините... :(

Дядо Мраз "бетите" са много шарени ,да не си вземеш от тях ще ти изтрепят повечето риби.Особенно ако има по шарени.Те (бетите)са убийци.

Знам знам. Хубави са но само по 1 не ме кефи. А и искам нещо ярко синьо и/или оранжево :)

...
genius

Първо да благодаря на всички които ми помогнаха... още не съм взел нищо че се разправях с други неща тези дни но ще се разходя до синдикалния дом да го видя магазинчето. Малко ми е далече но явно си струва, иначе го знам но просто не ми е по път и съм го забравил.

Сетих се :)

Знам ама работата е че търся ей такива шарени рибки като тези. Иначе имаме хелери и се държат много добре. Но само червени рибки не е интересно.

Ами да ама тези Кои-та от воден свят се гътнаха за няма и месец а пък ми харесваха пущините... :(

Знам знам. Хубави са но само по 1 не ме кефи. А и искам нещо ярко синьо и/или оранжево :)

Шараните сами ли ги гледаше или с нещо друго, защото ако си пуснал при риби различни от златни... аста ла виста. Иди в магазина и със сигурност ще си тръгнеш доволен. А и бети не е проблем да си вземеш и то не една, просто ще се лишиш от дългите перки на виетнамската форма и ще си купиш няколко броя дива форма БГ производство. Сам ще видиш как двайсетина бети и живородки живет в мир и любов.

Шараните сами ли ги гледаше или с нещо друго, защото ако си пуснал при риби различни от златни... аста ла виста.

Ами при 7-8 хелера и 2 риби нож (едни такива черни с малко беличко на опашката). Човека тогава ми каза че нямало никакви проблеми да си съжителстват заедно ама не стана нещо. Живяха към месец и се споминаха.

Иди в магазина и със сигурност ще си тръгнеш доволен. А и бети не е проблем да си вземеш и то не една, просто ще се лишиш от дългите перки на виетнамската форма и ще си купиш няколко броя дива форма БГ производство. Сам ще видиш как двайсетина бети и живородки живет в мир и любов.

Непременно. Само да ми остане време ще се разходя до там. Мерси още 1 път за помощта :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...