Rex Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Вече има тема за 3март и там вече могат да се изказват поздравления/тази тема е за друго/. Покрай 3март отново започнах да се питам някои интересни неща. 1. Редно ли е да има турци в парламента и те да ни управляват наравно с българите? - нека ако някой знае да пише дали има български депутати в турския парламент, защото аз лично се съмнявам в това. 2. Същия е като първия, само че се отнася за евреите. 3. Какво ще кажете и за ромите? Напоследък много се шуми около това, че Азис щял да става депутат. Страх ме е да си го помисля даже и засега не искам да приема, че има истина в това. Лично аз нямам нищо против турците/не мога да кажа същото за ромите и евреите/, даже имам много добри впечатления от тях, но въпреки това не мисля че те имат място в парламента и въобще на висши държавни ръководни постове. Не мисля, че България е толкова голяма страна, за да бъде ръководена така.Били сме под турско робство прекалено дълго и може би затова сме се претопили в лигавия народ, който сме в момента. Аз все си мисля ако Васил Левски може да види сега каква е страната ни какво ще каже?Сигурно ще изтрепе всички или почти всички българи като види в какво сме се превърнали и с пълно право. Аз мисля, че ние не сме Америка, която е създадена и аз не знам от колко народи. Ние сме България и всички други са пришълци в нашата страна. Лошо няма, ама в Америка примерно пришълците служат предимно да вършат черна работа ,която самите американци не искат да работят. А там има толкова различни народности! - а в нашата скапана страна като дойде някой чужденец вместо да му дадем една лопата да рие боклука/в Америка оттам се почва и ако имаш умения ставаш нещо/, ние се чудим как да го уредим да си живее добре Ще завърша с въпрос - Малко ли некадърни български управници имаме, толкова ли е добре страната ни, че вместо да си търсим черноработници от другите страни/ромите явно ги мързи/, ние си търсим Управници от тях??????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Ами ви ся, те съм си противоречиш.Като няма кадърни български управници ще се взимат чуждестранни.А не че те управляват в името на народа.Просто българина е такъв-дай му да живее и някой да го управлява.И това няма да се промени с няколко теми във форума.По същата причина чужденците са на голяма почит.Те ще ни оправляват, те ще ни оправят, ние само ша консумираме плодовете на техния труд.Е да, ама не става точно така.Да не говорим, че за да се оправят нещата за бъдещите поколения НИЕ трябва да поистрадаме малко.Ти би ли страдал(ама с ръка на сърцето си кажи)??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 В американски парламент има негри. Нека по този начин да ти отговоря. Единственото нещо, което ме притеснява при малцинствата е националното им самосъзнание. Произхода им наистина е турски, но според мен те трябва да знаят, че преди всичко са българи, защото живеят в България, дишат българския въздух и ядат български хляб. Стига да се самовъзприемат като българи, нямам никакъв проблем с тях. Ние сме една многонационална държава, от тук е минал кой ли не. Разделение е неуместно, защо да не започнем да се разделяме на ПраБългари и Славяни? Самата ни държава е сливане на два коренно различни етноса, първата подобна (единствената друга, за която се сещам е Унгария - маджари и славяни). Трябва да научим наново урока, даден ни от прадедите ни - да работим заедно в името на доброто на България. Нямаме право да се делим на българи, турци, роми, евреи, арменци, руснаци. Всички до един сме българи и трябва всички да го осъзнаем и да си протегнем взаимно ръце. Редакция: А, да добавя, цар Борис 3ти (Бащата на Симеон 2ри) е бил с Австрийски произход. А е бил обичан от целия народ, бил е човек от народа. Бил е страхотен политик Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 THE`SCORPION прав си за обезинението, но дали сме способни да го осъществим и да се осъзнаем като българи???Според мен-не.Просто защото не искаме.Бая време ще трябва да мине преди това да се случи.А до тогава...??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeHu Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Съгласна съм изцяло с мнението на The`ScorpioN. Мога само да добавя, че имам познати, които са от арменски и от евреиски произход, но са по-българи ако мога така да се изразя от много българи. (малко повторения се получиха, за което се извинявам, но не намерих друг начин да го кажа). И нали знаете...България над всичко.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bai Ganio Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 За разлика от теб, Бай Васил Кунчев (Левски) никога не е бил расист и никога не е мислил по подобен начин като теб и именно за това се е превърнал в това което е за България . Неговата идея " чиста и свята република" означава демокрация, а при демокрациите право да се изявят имат представителите на всички етноси стига да са достатъчно кадърни . Водещият проблем в страната ни е не че има цигани ,а че циганите не работят, че крадат ,че са необразовани , че ни си плащат тока,телефона водата,данъците,здравните осигуровки.Имат по много деца ,а не са в състояние да ги отгледат и възпитат нормално и да им осигурят елементарно образование. Проблем е че на тях им се дават пари под формата на помощи от разни институции и фондации а те не са работили и един ден за тези пари. Това ще продължава да е така докато има кой да го позволява и докато като цяло страната ни се ползва с толкова нисък (направо срамен ) стандарт на живот . Иначе честит празник на всички българи които празнуват трети март . Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeHu Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Bai_Ganio не всички цигани са такива, макар че повечето са. Има и цигани, които не крадат, а работят. Вярно е че са много малко, но все пак ги има. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lestat Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Bai_Ganio не всички цигани са такива, макар че повечето са. Има и цигани, които не крадат, а работят. Вярно е че са много малко, но все пак ги има. <{POST_SNAPBACK}> Тук не става въпрос за това дали има такива или онакива роми, евреи...Става въпрос, че поне 80% от даден етнос трябва да е обединен от мисълта за родината.От стремежа за неиния проспиритет.Докато това не стане, ние ще си... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bai Ganio Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Bai_Ganio не всички цигани са такива, макар че повечето са. Има и цигани, които не крадат, а работят. Вярно е че са много малко, но все пак ги има. <{POST_SNAPBACK}> Не твърдя че всички цигани са такива , а че повечето са такива освен това аз съм работил с цигани и знам че те са едни работари ....ако не си им на главата нищо няма да свършат като хората и пак не твърдя че всички цигани са такива . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miskinin Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 В американски парламент има негри. Има но те са членове на две американски партии ! Не са влезнали там с 'партията на негрите' в Америка ! Докато у нас имаме турска партия в БЪЛГАРСКИЯ парламент ! И още нещо някои да е чувал за африканци които когато има избори в Америка се качват на кораби и самолети за да гласуват и след това се връщат да си живеят някаде из Африка ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 DPS e protivokonstitucionna partiq kogato sa q registrirali edno vreme atakuvat registraciqta v varhovniq konst. sad i toi re6ava s 5glasa za 5glasa protiv i 1s osobeno mnenie koeto zna4i na praktika-ne i taka DPS se registrira a vsa6nost izob6to ne e trqbvalo da q registrirat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Все пак честит 3-и март Официален Национален Празник на Република България. Rex много опоненти имаш и съм склонен да се присъединя към тях. Проблема при циганите е че малките не учат, просат или мият прозорците за да изкарат някой друг лев, а пък дъртите на какво се надяват не ми ясно на помощи сигурно. Аз бих искал да срещна цигани които могат да говорят и пишат български могат да смятат и владеят някакъв добър занаят. Те крадат защото нямат пари ама не знаят, че за да имаш трябва да си ги изработиш, а за да ги изработиш трябва да си положил някакви усилия преди това за учене. И така нещата са навързани при тях че се размножават нямат пари и затова и крадат тук е мястото разбира се при такова положение да се намеси и държавата при социалния проблем и при кражбата на чужда собственост. Ние по принцип бихме наели някой чужденец на работа ако той наистина работи добре и е доволен от заплащането. Нямаше да наемаме чужденци ако българите не се бяха изселили през 90-те и то през тези години имаше 2 икономически кризи. В началото на 90-те Българското население е към 9 млн. по последно преброяване то е към 7.8 млн (може малко да бъркам последната цифра, но мисля че е приблизителна). Ще изброя само проблеми кой според вас е най решаващ да няма проблеми (според българина икономика върви успоредно с раждаемостта някои народности не споделят това) представете си че сте управник 1 Транспорт (Би било хубаво нашите пътища да имат по-малко дупки отколкото звезди на небето и да имаме повече Магистрали и нови влакове или поне по-бързи влакове) 2 Митници (според мен вече са оправени все пак преди са печелили мисля милиони сега са милиарди) 3 Безработица 4 Чистота (Всеки казва че в чужбина е чисто или поне тези които са ходили в чужбина. Някои или много хора нямат Културата да пазят чисто 5 Канализация (Това в някои градове е проблем вкл. София Ако го нямаше този проблем нямаше да има много свлачища в България и нямаше да се губи голям процент от водата. Според в."Труд" към 50% може и да е пресилено да речем че са 40%. Некачествена вода пием или на места е такава.) 6 Образование(Това е първата стълбица която човек е логично да измине преди да започне работа освен ако бащата на този човек не е богат или беден. Ако е богат за какво да работи или ако учи може да не учи в България е според мен най-хубаво учете в България Дипломите на признати наши университети се признават в Чужбина. Ако човека който иска да се учи е беден няма пари да се обучава и почва да търси пари) 7 Корупция (да се надяваме че поне ще намелее макар че в България това е трудно) 8 Здравеопазване (Явен и пълен провал според мен, но може би това е единствения вариант защото другия е да нямаме и това здравеопазване надявам се това да се промени) 9 Полиция (Ако изключим големите убииства полицията се справя, а в откриването на наркотици България е може сред първите места в Европа) 10 Култура (Това не знам на какво е трябва да се дължи може би пак на култура която зависи освен от паричните възможности на хората зависи и от това дали те искат да отидат на дадено културно събитие. Примерно тетатър, кино, изложба, концерт, опера и т.н. Телевизията оказва най-голямо влияние за това според мен къде да отиде някой човек и понякога влияе на мнението затова не се поддавайте винаги на мнението на ЖУРНАЛИСТИТЕ. Голямо влияние за културата оказват и американските филми.) Всички горни стъпки са свързани може да съм изтървал нещо примерно Дали съм доволен от свързването на минстерството на културата с това на туризма(и да и не). Това пак има свързка с въпроса и националния празник защото ако нямахме горе изброените проблеми и най-точно ако бяхме преуспяваща страна а не тепърва набираща някакви сили то със сигурност бихме се радвали повече на този празник. Ние дори не искаме и Българи да ни управляват и чакаме наготово затова дойдоха първите две национални катастрофи. Фердинанд САКСкобурготски според мен ако не е бил той България не би ги претърпяла. Защото Първата Световна Война започва защото е убит някакъв си австрийски ерцхерцог Фердинанд нашия се присъединява към съюза само от 3 страни с нас 4 срежу останалия свят оттам данъци репарации отцепване на територии. Междусъюзническата война печелим фронта срещу Сърбия и Гърция, но като цяло губим територии от всички съседи. Левски доколкото съм чел някъде наистина май е искал всички да бъдем равни, но определено според мен ДПС не трябва да бъде на власт. Те са напаст която казва само думата "етнос". Нямам против нищо турците, а против ДПС и тяхното управление. В началото бях недоволен иот "Новото време" сега по-малко, но имам своите резерви. Има дискриманация на българите в България затова една част от тях се изнася за чужбина, но там понякога дискриминацията е по-голяма от тази у нас. Това бих го продължил още много мнението ми надявам се да е станало ясно защото това трябваше да бъде двойно по-голямо като цяло бих обобщил "по-добрият винаги оцелява". Не трябва да се делим девиза който стои пред Народното Събрание гласи "Съединението прави силата". Може би нямаше да имаме тези проблеми като днешните ако България не я бяха разделили на 3 части през 1878г. и след това на незнам още колко точно. Не съм чел но ми се видя интересно от някъв форум за БГ История Ако нямаше и този проблем днес с удоволствие бих празнувал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Обсъждаш много локални и глобални проблеми на държавата ни. Основния от тях е, че повечето от нас гледат планината проблеми и се чудят кой да решат първо. И се чудят, и се чудят, и се чудят... и накрая се опитват да прехвърлят отговорността на друг. Така работят инсититуциите ни, така работи бюрокрацията ни. Всеки казва "някой трябва да направи нещо" и никой не казва "и този някой съм аз". Докъто всеки очаква другите да му оправят кашата - няма да се оправим За това нещо апелирах в поста си по случай 3ти март. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rex Posted March 3, 2005 Author Share Posted March 3, 2005 С тази тема не искам да кажа, че примерно мразя дадени малцинства или съм против тях- расизмът тук няма нищо общо. Просто се учудвам колко лесно си даваме държавата на чужденците като знам при тях колко трудно може да бъде постигнат този ефект. Всеки знае колко кръв се е проляла за да се освободим от турско робство, а сега изведнъж излиза, че ДПС е водеща сила в България Ами какво ще попречи тогава и на ромите да направят същото? Дано поне ако стане да направят тока и водата безплатни за всички Аз не мога да разбера политиката на нашата страна - не може да си мека китка с всички. Не знам - аз ли нещо пропускам, не схващам ли.... Само незнам при това положение дето е сега как може да има националисти дето се радват, че живеят тука. Ако има останали националисти или трябва да вдигат бунт, или да бягат от срам. Искам някой да ми каже, че Левски не би имал нищо против да има турци във властта ни/и да даде обяснение защо да се посмеем малко/. Ако искате прочетете "Под Игото" например да си припомните нещата и после пак се радвайте, че се разбираме с турците. Пак повтарям - нищо против турците/те може би са по-свестни и от нас българите като характер/, ама да работят на ръководни държавни постове - НИКОГА! Това важи и за останалите малцинства! Защото тук не става въпрос за единични случаи - вече няколко поредни вечери се заглеждам в новините покрай новите промени във властта и чувам какви ли не имена на висши държавни постове - познайте колко от тях са на чужденци?. Баницата вярно е сладка, ама тоя дето яде от нея нали трябва да заслужи тази чест Има си големи частни фирми, банки и т.н. - като искат там да работят, ама да управляват половината държава и да дърпат от баницата на народа не е добра идея. Айде кажете в турския парламент има ли българи?Наистина ми е интересно, защото не знам В Турция има достатъчно българи за да се водим малцинство и да имаме право да изискваме държавна власт там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 kopche,уж всичките са български граждани,ама като се вслушаш как си говорят помежду си(шарла-парла,джабала-джубала) веднага ще ги разбереш какви са. Иначе аз също мисля,че един,двама,ако щете и петдесет турци в парламента не са проблем.Проблемът е,че всичките турци са от ДПС.Реално погледнато българският парламент се дели на комунисти,демократи и турци.Е това е все едно да разделиш хората на мъже,жени и блондинки!С наличието на партия като ДПС се нарушава конституцията ни,защото се допуска партия,която представя група хора обединени не по политически възгледи,а на етнически принцип.Което от своя страна предоставя доста свобода на самото ДПС-първо-те винаги ще си имат твърд електорат(всички турци винаги ще гласуват за турската партия без значение от политиката й);второ тази партия не се ангажира с ясна политика,която трябва да следва-тя е партия,която пази малцинството и може да следва каквато й отърва политика(пример-ДПС не само участвав правителствата на царя и на Костов,ДПС помага на БСП да свали правителството на Филип Димитров,т.е. ДПС може да играе и с БСП-извод:никаква ясна политика.) И точно тук идва най-кофтито- с действията си,които винаги са в подкрепа на турците,ДПС се превръща не в партия,която обединява група от хора с еднакво мислене,а в партия която дели народа на българи и турци в една държава.Това е проблемът-че в нашата политика няма обединения,а постоянни деления,при които всеки гледа да заграби колкото може повече понеже съзнава уязвимостта си като отделен малък играч.А,ако бъдем 100% песимисти естествено ще се сетим,че някой ден подобна партия на ДПС може да прокра в парламента закон,с който кърджалийският регион се дава на Турция,а Шекер махала се превръща в нещо като Ватикана! И понеже започвам вече много да се отплесвам да направя едно обобщение на мисълта си-трябват ни партии,които да обединяват,а не да делят хората.Не забравяйте какво пише на герба ни! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Чудя се дали и евентуално как Ахмет Доган празнува 3-ти март? Някой знае ли как се казва движението на Доган преди 1989 година? Казвала се е "Организацията за турско национално освободително движение" и сега приемник е ДПС.История от сайта на ДПС С други думи хора ЗАДЪЛЖИТЕЛНО гласувайте за всички остани партии само не за ДПС и свързаните с нея коалиции. Според мен БСП не са добра алтернатива последната криза беше по тяхно управление. От този линк от малко русофил сега клона повече към русофоб(някои факти там са ми известни). Link to comment Share on other sites More sharing options...
vasil088 Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Евреите единствено са най долното племе от всички народности.90% от тях са двуличници.Не се заблуждавайте на приказките на някои хора които казват че Хитлер е бил луд. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Само искам да добавя, че не трябва да се сърдим, че няма българи в турския парламент, просто защото няма такъв голям процент българи в Турция. Но виж например за парламент на други съседни на нас държави.... може да се поспори! Там дали ще пуснат някога българин?! Сами се сещайте за къде става въпрос.... иначе българските турци са едни много работливи хора които с нищо не са заслужили омразата на толкова българи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BurnRus Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Ми вместо да се оплакваме има един начин да оправим нещата и тои е. Гласуваите ЗАДЪЛЖИТЕЛНО както каза @Sudden самоче за някоия национална радикална партия,на пример (БНРП),вярно няма тя да спече ли изборите обаче ако спече ли 1% ще я вкараме в парламента. Не ви казвам гласувайте точно за нея но в момента се сещам само за нея, повярваитеми такива малки национални партии мислят абсолютно същото като нас. ГЛАСУВАИТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Не мисля,че ДПС има голяма роля в българската политика в този момент.Нека да не забравяме и един малък факт-човекът на който Ахмед Доган се възхищава е.......Васил Левски.Не вярвам,че има българин,който да гласува за ДПС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NaskoBG Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Не мисля,че ДПС има голяма роля в българската политика в този момент.<{POST_SNAPBACK}> Ти чуваш ли се какво говориш бе пич?!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naso Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Не мисля,че ДПС има голяма роля в българската политика в този момент.Нека да не забравяме и един малък факт-човекът на който Ахмед Доган се възхищава е.......Васил Левски.Не вярвам,че има българин,който да гласува за ДПС. <{POST_SNAPBACK}> Има,има.... Даже и около 10 % от членовете на ДПС са българи (не съм много сигурен в процента) Да ти припомня ли новите учебници с "Османското присъствие", тия учебници да не ги пишат турци ? Това не е от вчера,българинът ,койъо издейства смъртната присъда на Левски и се подписва под нея като "представител на населението", след Освобождението става един от най-уважаваните хора в София. Sudden,историята я пишат властимеющите,материалът не го четох целия,но когато прочетох,че наричат Стамболийски "предател",ми става ясно,какви хора го пишат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sudden Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Sudden,историята я пишат властимеющите,материалът не го четох целия,но когато прочетох,че наричат Стамболийски "предател",ми става ясно,какви хора го пишат. Длъжен съм да отговоря за А. Стамболийски който много българи не го харесват само поради една причина и тя е че е подписал злополучния Ньойски Мирен Договор с който България отново е разкъсана или по-точно всеки наш съсед изяжда пая от българската баница(територия). Мен ме учеха че това било добро защото България е можела да бъде още по-разпокъсана от сега. Историята се чете така според това кой е на власт. Сега вече можем да гледаме повече гледни точки. А това дето съм дал да се чете малко или направо невъзможно е да се повярва. Ако погледнем картата на Русия обаче и картата на Европа може и да промениш мнинието си. Това време е било на Империи. Русия когато ни е освобождавала е била с най-голяма територия в сравние със СССР територията е била по-голяма. Целта се предполага че е Цариград, но на пътя и била България и за това Русия тогава решила да попречи на създаването на България в истинските и граници. Ето и един интересен линк. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.