Jump to content
BulForum.com

Problem s monitora

Recommended Posts

Imam Philips 109B5 19". No ustanovix, 4e pri rejim 1280x1024 kartinata po krai6tata stava mnogo zurnesta. Na 1024x768 i na 1600x1200 niama problem, no pri purvia rejim obektite sa mnogo golemi, a pri vtoria vertikalnata 4estota e 75Hz i po4va da trepti osezaemo.

Ta vuprosa mi e, tova ot monitora li e, ot videoto ili ot ne6to drugo?

За трептенето на монитора на 75Hz, може да има вина нещо което си включил допълнително към разклонителя. На една приятелка така и трепти монитора, като си включи ТВ-то, защото то е към разклонителя на ПЦ-то и съответно монитора :blink:

Да не би да става дума за т.нар. Moire ?

Понеже по краищата понякога то е по-осезаемо, пробвай тази настройка от менюто на монитора.

Я, и аз имам сущия проблем с мойто добиче.На моменти все едно минава някфа мъгла по екрана-отгоре надолу :confused Някой може ли да ми помогне?

Imam Philips 109B5 19". No ustanovix, 4e pri rejim 1280x1024 kartinata po krai6tata stava mnogo zurnesta. Na 1024x768 i na 1600x1200 niama problem, no pri purvia rejim obektite sa mnogo golemi, a pri vtoria vertikalnata 4estota e 75Hz i po4va da trepti osezaemo.

Ta vuprosa mi e, tova ot monitora li e, ot videoto ili ot ne6to drugo?

1600X1200 е твърде висока резолюция за 19"....ще се напрягаш да прочетеш текста, който вече е станал доста ситен. А иначе 75Hz си е доста малко за 19"...за 14" или 15" става...там не се усеща, но при големите монитори е проблем. Ако нямаш някакъв хардуерен или софтуерен проблем имаш 2 възможности. Първата е да се опиташ с PowerStrip да фиксираш честота, която драйверът не разрешава на съответната резолюция, но съобрази максималните възможни за твоя монитор(ако не знаеш как прати ми на РМ данните му и аз ще ти ги изчисля за различните резолюции). Втората възможност е да пуснеш някоя междинна резолюция от рода на 1152Х864 или 1360Х1020 (всяка резолюция става, само гледай като разделиш първата цифра на втората резултатът да ти е близък до 1.33). :)

Я, и аз имам сущия проблем с мойто добиче.На моменти все едно минава някфа мъгла по екрана-отгоре надолу :confused Някой може ли да ми помогне?

Ами и аз имах същия проблем на моя Samsung 21"...през няколко секунди минава вертикално едно кратко размазване на картината....много е леко, но дразни очите....разбрах, че е проблем на самия монитор и тъй като е в гаранция се обадих в сервиза и там ми казаха да съм го занесял при тях....от което ми стана лошо, защото е голям и тежък и си спомням как едвам побрах кашона в колата като го купувах.....опитах някои неща от менюто му и установих, че като сменя 'Sync Input Type' от Separate на Sync on green проблемът изчезва. От 2 месеца работя така и нямам рецидив.....глупаво е, но стана. :)

Ами моя няма такава опция.Откъде мога да го направя това?И съм забелязал, че не го прави винаги, ами само в по натоварените часове на ел.мрежата.В смисъл примерно вечер като целия вход си пуснат климатиси и т.н

Не съм казал, че твоят ще се оправи от това, защото не съм сигурен тали твоят проблем е бил същия като моя. Да не би да пада напрежението, когато всички пуснат климатици и др., а да имаш някакъв проблем при входа на монитора(напрежението) и от там да се прецаква ситуацията....не знам...не разбирам много, някой по-знаещ ще ти даде по-добър съвет....питай някой техник в сервиз за телевизори/монитори....обясни му какво се появява и кога....поне ще ти даде идея от какво може да е.

Ами и аз имах същия проблем на моя Samsung 21"...през няколко секунди минава вертикално едно кратко размазване на картината....много е леко, но дразни очите....разбрах, че е проблем на самия монитор и тъй като е в гаранция се обадих в сервиза и там ми казаха да съм го занесял при тях....от което ми стана лошо, защото е голям и тежък и си спомням как едвам побрах кашона в колата като го купувах.....опитах някои неща от менюто му и установих, че като сменя 'Sync Input Type' от Separate на Sync on green проблемът изчезва. От 2 месеца работя така и нямам рецидив.....глупаво е, но стана. :)

Ами моя няма такава опция.Откъде мога да го направя това?И съм забелязал, че не го прави винаги, ами само в по натоварените часове на ел.мрежата.В смисъл примерно вечер като целия вход си пуснат климатиси и т.н

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...