Jump to content
BulForum.com

Hardware compatibillity

Recommended Posts

Извинявайте,че пускам нова тема,но не знаех къде ще бъде най-удачно да пиша и дали въобще някой щеше да прочете.Проблема е,че си се рестартира постоянно и като поразпитах някой-друг ми казаха,че или частите ми не си подхождат,или са ми издули процесора.Та искам да ми кажете дали следните части си подхождат:

Main Board-Soltek SL-865SPE2 SATA

CPU-Intel Pentium4 3,0 Ghz 1MB(според договора е 3 Гигахерца,но наистина ми падат съмненията в-ху няговото "издуване")

Fan-Titan(това не знам за кво го написах :D )

RAM-512 MB DDR 400

HDD-160 GB Seagate(Първия беше Hitachi,но мислеха че е от него и го смениха)

FDD-1,44 SONY

VideoCard-NVIDIA FX 5500 256DRR TV

SondCard-ONBOARD

CD-RW-TEAC DVDRW 16x

Monitor-Sony 17'' S210(може би няма смисъл да го пиша,но...)

Keyboard-A4 KBS-2350\

Mouse-Optic mouse---------и тези може да имат значение :confused :huh:

CASE-ATX 300W CX5859

LAN-X-NET 10/100

Scaner,Printer-май няма нужда да ги пиша :unsure:

Моля ви кажете ми и след смислен отговор ако искате изтрийте темата,или пък е използвайте за някъква тема от тоя сорт.... :rolleyes:

PLS!!!-Омръзна ми-сега докато успея да го напиша това...доста мъки изживях.После ме озари учението на Ctrl+C,Ctrl+V and Ctrl+S :D

На мен нещо ми мирише захранването :) Намери си от някаде CPU-Z и ще видиш какъв точно ти е процесора ;) Земи кажи и от коя фирма е взета тая машина :D

Edit:Я кажи нещо повече за паметта.Маркова ли е?Ако не е може и тя да издиша :wir

HDD-160 GB 5LJONTV8 Seagate(Първия беше Hitachi,но мислеха че е от него и го смениха)

Тая маркировка май няма нищо общо със Seagate или бъркам?

При мен се е случвала друга аномалия. Проблема може да идва и от оперативната ти памет и неспособноста на Windows да обработва информацията. И при мен така непрекъснато се рестартираше компютъра и ден по-късно ми се наложи да пусна линукса. Какво забелязах? - Оперативната памет като се напълваше не пращаше информацията към диска, а директно си изпразваше място като спира по-големите приложения. Пробвай да сложеш друга памет само за тест. Ако престане да се получава това носиш старата памет във фирмата, от която си е взел и им е блъскаш в главата. Ако няма промяна - съжелявам, искаше ми се да съм от полза :).

При мен се е случвала друга аномалия. Проблема може да идва и от оперативната ти памет и неспособноста на Windows да обработва информацията. И при мен така непрекъснато се рестартираше компютъра и ден по-късно ми се наложи да пусна линукса. Какво забелязах? - Оперативната памет като се напълваше не пращаше информацията към диска, а директно си изпразваше място като спира по-големите приложения. Пробвай да сложеш друга памет само за тест. Ако престане да се получава това носиш старата памет във фирмата, от която си е взел и им е блъскаш в главата. Ако няма промяна - съжелявам, искаше ми се да съм от полза :).

Откъде пари за нова памет???Амнайсетмилиарда години събирахме за тоя компютър,ама сега е ясно че и стотинка няма да можем да съберем :) Все пак има роднини за тая работа... :rolleyes:

@Lucky Luciano-не става с CPU-Z-или не отчита,или не е от там

@Backbone MBM 5 иска рестарт,който не бих предпочел точно сега-моят компютър има свойството верижното рестартиране-ресни го веднъж-той те допълни с още 4 :D

Абе пич я десен бутон на My Computer->Properties и кажи кво пише за CPU-то ;)

Откъдето и да го гледам го пише 3.0 Гигахерца,но ми казаха че оттам не можело да се види точно-примерно ако е 2.0 и е "издут" до 3.3( :confused ),ще изписва 3.3-не знам до колко е вярно,но поне за сега изключвам процесора(имам предвид като възможна причина,не да го изключа от захранването :) ).Остана паметта,или нещо,което престои да бъде предложено.

off/

Еее,пак се измъчих докато го напиша това :wir

off/

Би трябвало, ако там пише, че е 3ГХц да е толкова.По принцип изписва какъв е процесора и на колко работи.Примерно на мен ми изписва Intel Pentium 4 CPU 2.8GHz 3.31GHz, защото е клокнат.Както ти казахме и аз и @Backbone проблема ти най-вероятно е в захранването.Вземи едно захранване от приятел и виж как ще се държи добичето.

Тоя Soltek нещо ми няпомня SmartSystems :confused

Е пак как един хакер не може да се оправи със собственото си PC :throw:,

пробвай с "Everest", виж си и в Administrative Tools - Event Viewer, тва на windows-a да видиш откъде идва проблема, ако изпобщо е хардуерен... :P :P :P

Priatel problema spored men ti e v pameta.V single ili dual chanel rejim e pusnata?

Bih ti preporychal da vidish vidish kakva ti e pameta -> ne prosto RAM-512 MB DDR 400. Vij v knishkata na dynoto dali ia ima v preporychitelnia vid pamet, partida i t.n. Za nai-sigurno pusni edin Memtest -> http://www.memtest.org/ . Svali si iso imageto i go zapishi na edin disk pusni go niakolko tsikyla da vidish za greshki i t.n.

Ako tova neshto ne dade rezultat izkarai vsichki moduli pamet , video karti i gi mushni obratno pak. Ponikoga se e sluchvalo da ne davat dobyr kontakt :(

Uspeh!!!

Priatel problema spored men ti e v pameta.V single ili dual chanel rejim e pusnata?

Bih ti preporychal da vidish vidish kakva ti e pameta -> ne prosto RAM-512 MB DDR 400. Vij v knishkata na dynoto dali ia ima v preporychitelnia vid pamet, partida i t.n. Za nai-sigurno pusni edin Memtest -> http://www.memtest.org/ . Svali si iso imageto i go zapishi na edin disk pusni go niakolko tsikyla da vidish za greshki i t.n.

Ako tova neshto ne dade rezultat izkarai vsichki moduli pamet , video karti i gi mushni obratno pak. Ponikoga se e sluchvalo da ne davat dobyr kontakt :(

Uspeh!!!

Наистина ако е дуал може да е от рама. На един така се рестартираше докато не взе 2 еднакви платки рам

Няма значение дуъл ли е или не като едната прави проблем и да не са дуъл пак ще рестартира.

Според мен са три възможности:

Рама ти прави проблем

захранването ти

и най накрая някъде кабелчетата идваши от захранването ти правят проблем.

При мен се рестартираше помислих че е от рама но не е от него после от захранването но и от него не е и се оказа че е от кабелите някъде не дават добър контакт.

Днеска пък един човек,който се занимава с такива работи,каза че е от дъното.Сега един въпрос-Нормално ли е процесора да е 61 градуса С или ми трябва 2-ри вентилатор?

Вижте какво ми показа MBM5 като пуснах сканиране:

CPU Speed : 3019 MHz

Nr of CPU's : 2

:confused :confused :confused :confused :confused

CPU-3319

CPU 0-0%

CPU 1-0%

:confused :confused :confused :confused :confused

Ами зависи от дъното колко ще ти изпише огледай се дали дъното не ти завишава температурата. Има статии за това в интернет.

Днеска пък един човек,който се занимава с такива работи,каза че е от дъното.Сега един въпрос-Нормално ли е процесора да е 61 градуса С или ми трябва 2-ри вентилатор?

Вижте какво ми показа MBM5 като пуснах сканиране:

CPU Speed                    : 3019 MHz

Nr of CPU's                    : 2

:confused  :confused  :confused  :confused  :confused

CPU-3319

CPU 0-0%

CPU 1-0%

:confused  :confused  :confused  :confused  :confused

Пише ти 2 КПУ-та ,защото имаш НТ ...

Imah go syshtiq problem-datchika na temp.ti e zabit v fana i ne meri verno!Diga temp. i se restartira... :sayjin

Определено е това-не вярвам компа да достига температура 89 градуса :confused :confused :confused

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...