XAKEPA_2004 Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Извинявайте,че пускам нова тема,но не знаех къде ще бъде най-удачно да пиша и дали въобще някой щеше да прочете.Проблема е,че си се рестартира постоянно и като поразпитах някой-друг ми казаха,че или частите ми не си подхождат,или са ми издули процесора.Та искам да ми кажете дали следните части си подхождат: Main Board-Soltek SL-865SPE2 SATA CPU-Intel Pentium4 3,0 Ghz 1MB(според договора е 3 Гигахерца,но наистина ми падат съмненията в-ху няговото "издуване") Fan-Titan(това не знам за кво го написах ) RAM-512 MB DDR 400 HDD-160 GB Seagate(Първия беше Hitachi,но мислеха че е от него и го смениха) FDD-1,44 SONY VideoCard-NVIDIA FX 5500 256DRR TV SondCard-ONBOARD CD-RW-TEAC DVDRW 16x Monitor-Sony 17'' S210(може би няма смисъл да го пиша,но...) Keyboard-A4 KBS-2350\ Mouse-Optic mouse---------и тези може да имат значение CASE-ATX 300W CX5859 LAN-X-NET 10/100 Scaner,Printer-май няма нужда да ги пиша Моля ви кажете ми и след смислен отговор ако искате изтрийте темата,или пък е използвайте за някъква тема от тоя сорт.... PLS!!!-Омръзна ми-сега докато успея да го напиша това...доста мъки изживях.После ме озари учението на Ctrl+C,Ctrl+V and Ctrl+S Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 На мен нещо ми мирише захранването Намери си от някаде CPU-Z и ще видиш какъв точно ти е процесора Земи кажи и от коя фирма е взета тая машина Edit:Я кажи нещо повече за паметта.Маркова ли е?Ако не е може и тя да издиша Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Захранването ти е проблема според мен.Един шот от MBM 5 ще е добре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 HDD-160 GB 5LJONTV8 Seagate(Първия беше Hitachi,но мислеха че е от него и го смениха) Тая маркировка май няма нищо общо със Seagate или бъркам? Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 При мен се е случвала друга аномалия. Проблема може да идва и от оперативната ти памет и неспособноста на Windows да обработва информацията. И при мен така непрекъснато се рестартираше компютъра и ден по-късно ми се наложи да пусна линукса. Какво забелязах? - Оперативната памет като се напълваше не пращаше информацията към диска, а директно си изпразваше място като спира по-големите приложения. Пробвай да сложеш друга памет само за тест. Ако престане да се получава това носиш старата памет във фирмата, от която си е взел и им е блъскаш в главата. Ако няма промяна - съжелявам, искаше ми се да съм от полза . Link to comment Share on other sites More sharing options...
XAKEPA_2004 Posted February 28, 2005 Author Share Posted February 28, 2005 При мен се е случвала друга аномалия. Проблема може да идва и от оперативната ти памет и неспособноста на Windows да обработва информацията. И при мен така непрекъснато се рестартираше компютъра и ден по-късно ми се наложи да пусна линукса. Какво забелязах? - Оперативната памет като се напълваше не пращаше информацията към диска, а директно си изпразваше място като спира по-големите приложения. Пробвай да сложеш друга памет само за тест. Ако престане да се получава това носиш старата памет във фирмата, от която си е взел и им е блъскаш в главата. Ако няма промяна - съжелявам, искаше ми се да съм от полза . <{POST_SNAPBACK}> Откъде пари за нова памет???Амнайсетмилиарда години събирахме за тоя компютър,ама сега е ясно че и стотинка няма да можем да съберем Все пак има роднини за тая работа... @Lucky Luciano-не става с CPU-Z-или не отчита,или не е от там @Backbone MBM 5 иска рестарт,който не бих предпочел точно сега-моят компютър има свойството верижното рестартиране-ресни го веднъж-той те допълни с още 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 @Lucky Luciano-не става с CPU-Z-или не отчита,или не е от там <{POST_SNAPBACK}> Абе пич я десен бутон на My Computer->Properties и кажи кво пише за CPU-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
XAKEPA_2004 Posted March 1, 2005 Author Share Posted March 1, 2005 Абе пич я десен бутон на My Computer->Properties и кажи кво пише за CPU-то <{POST_SNAPBACK}> Откъдето и да го гледам го пише 3.0 Гигахерца,но ми казаха че оттам не можело да се види точно-примерно ако е 2.0 и е "издут" до 3.3( ),ще изписва 3.3-не знам до колко е вярно,но поне за сега изключвам процесора(имам предвид като възможна причина,не да го изключа от захранването ).Остана паметта,или нещо,което престои да бъде предложено. off/ Еее,пак се измъчих докато го напиша това off/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 Би трябвало, ако там пише, че е 3ГХц да е толкова.По принцип изписва какъв е процесора и на колко работи.Примерно на мен ми изписва Intel Pentium 4 CPU 2.8GHz 3.31GHz, защото е клокнат.Както ти казахме и аз и @Backbone проблема ти най-вероятно е в захранването.Вземи едно захранване от приятел и виж как ще се държи добичето. Тоя Soltek нещо ми няпомня SmartSystems Link to comment Share on other sites More sharing options...
splt-rmx Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 Е пак как един хакер не може да се оправи със собственото си PC , пробвай с "Everest", виж си и в Administrative Tools - Event Viewer, тва на windows-a да видиш откъде идва проблема, ако изпобщо е хардуерен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
marihuan Posted March 2, 2005 Share Posted March 2, 2005 Priatel problema spored men ti e v pameta.V single ili dual chanel rejim e pusnata? Bih ti preporychal da vidish vidish kakva ti e pameta -> ne prosto RAM-512 MB DDR 400. Vij v knishkata na dynoto dali ia ima v preporychitelnia vid pamet, partida i t.n. Za nai-sigurno pusni edin Memtest -> http://www.memtest.org/ . Svali si iso imageto i go zapishi na edin disk pusni go niakolko tsikyla da vidish za greshki i t.n. Ako tova neshto ne dade rezultat izkarai vsichki moduli pamet , video karti i gi mushni obratno pak. Ponikoga se e sluchvalo da ne davat dobyr kontakt Uspeh!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Priatel problema spored men ti e v pameta.V single ili dual chanel rejim e pusnata?Bih ti preporychal da vidish vidish kakva ti e pameta -> ne prosto RAM-512 MB DDR 400. Vij v knishkata na dynoto dali ia ima v preporychitelnia vid pamet, partida i t.n. Za nai-sigurno pusni edin Memtest -> http://www.memtest.org/ . Svali si iso imageto i go zapishi na edin disk pusni go niakolko tsikyla da vidish za greshki i t.n. Ako tova neshto ne dade rezultat izkarai vsichki moduli pamet , video karti i gi mushni obratno pak. Ponikoga se e sluchvalo da ne davat dobyr kontakt Uspeh!!! <{POST_SNAPBACK}> Наистина ако е дуал може да е от рама. На един така се рестартираше докато не взе 2 еднакви платки рам Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted March 3, 2005 Share Posted March 3, 2005 Няма значение дуъл ли е или не като едната прави проблем и да не са дуъл пак ще рестартира. Според мен са три възможности: Рама ти прави проблем захранването ти и най накрая някъде кабелчетата идваши от захранването ти правят проблем. При мен се рестартираше помислих че е от рама но не е от него после от захранването но и от него не е и се оказа че е от кабелите някъде не дават добър контакт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XAKEPA_2004 Posted March 4, 2005 Author Share Posted March 4, 2005 Днеска пък един човек,който се занимава с такива работи,каза че е от дъното.Сега един въпрос-Нормално ли е процесора да е 61 градуса С или ми трябва 2-ри вентилатор? Вижте какво ми показа MBM5 като пуснах сканиране: CPU Speed : 3019 MHz Nr of CPU's : 2 CPU-3319 CPU 0-0% CPU 1-0% Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pero Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 Ами зависи от дъното колко ще ти изпише огледай се дали дъното не ти завишава температурата. Има статии за това в интернет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
.D. Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 Imah go syshtiq problem-datchika na temp.ti e zabit v fana i ne meri verno!Diga temp. i se restartira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksandyr Posted March 4, 2005 Share Posted March 4, 2005 Днеска пък един човек,който се занимава с такива работи,каза че е от дъното.Сега един въпрос-Нормално ли е процесора да е 61 градуса С или ми трябва 2-ри вентилатор? Вижте какво ми показа MBM5 като пуснах сканиране: CPU Speed : 3019 MHz Nr of CPU's : 2 CPU-3319 CPU 0-0% CPU 1-0% <{POST_SNAPBACK}> Пише ти 2 КПУ-та ,защото имаш НТ ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XAKEPA_2004 Posted March 6, 2005 Author Share Posted March 6, 2005 Imah go syshtiq problem-datchika na temp.ti e zabit v fana i ne meri verno!Diga temp. i se restartira... <{POST_SNAPBACK}> Определено е това-не вярвам компа да достига температура 89 градуса Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.