Jump to content
BulForum.com

Програма за правене на тест?!?

diabolik

Recommended Posts

Може ли някой да ми обясни как да си направя тест( по история например). Намерих няколко програми, чрез които се правят тестове, ама са много тъпи. Искам да си направя такъв тест с няколко отговора и единия да е верния. После, след попълването на теста с въпросите да има бутон (например "Submit" или "Краен резултат") и в зависимост от познатите отговори да има варианти на показание ( например "много си зле" или пък "сядай да учиш повече" ) нещо от тоя род. Свалих няколко IQ теста и им видях HTML кода в WordPad и видях сорса за правенето на въпросите, и мога да си докарам теста до тва да ми покажи въпросите и да може да си избереш един от отговорите. Ама немога да направя бутон "Краен резултат" или "Submit", защото и съответно немога да направя сорса за тва кое да е правилния отговор. :blink: Има ли такива които разбират от HTML и да може да ми помогнат или поне могат да ми кажат свясна програма за правене на тестове, в която съответно да може да се пише на кирилица и да не излизат иероглифи :confused Надявам се, че съм обяснил правилно и ясно :blink:

Това трябва да го направиш на някой сървърен език, а не изцяло на HTML.

Ако е на HTML, всеки може да види сорса и да отговори правилно.

Затова например на PHP например, тестът се проверява на сървъра, и се връща резултат на клиента. А за интерфейса към клиента с най-простия HTML редактор можеш да го направиш.

Сам решаваш нататък.

tedi радвам се че ти пишеш, защото съм забелязал че разбираш от тия работи, но аз нищичо не разбирам. Би ли ми помогнал поне малко :confused

едит: На мен ми трябва, за една презентазия и на нея да има тест. Но без интернет разбира се. И тоя сървар може ли да е просто страничка няква, която да се добави към "офлайн сайта"?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...