Jump to content
BulForum.com

Help !!!

hoodlum

Recommended Posts

Добре де като отиде тук: http://www.pandasoftware.com/activescan/ac...ef=EN-PR-AS-107, натисна ли картинката долу в ляво, където се движи един компютър. Ако не я отваря, пробвай с десен бутон на Open Link

W32.Sasser не може да ти нанесе щети върху Explorer. В този случай може да се говори за коренно различен вирус. Още одеве си помислих, че ако беше Sasser нямаше да можеш дори и този форум да отвориш. Качи си някаква антивирусна програма с последните и пачове или просто преинсталирай Windows. Самият ти не можеш да дефинираш точно проблема си и едва ли някой ще знае как точно да ти помогне.

Eми явно прекалено много си закъснял.

Нямаш ли познат с компютър, който да ти свали предните неща.

Първото нещо трябва да си спреш мрежовия кабел; тогава няма рестарти, нито влизане на вирус.

Евентуален вариант е и cmd - shutdown –i където задаваш на timeout мисля че беше най – голямата възможна стойност, а за коментар вписваш lsass.exe.

Хубаво е и да килнеш процеса ; вероятно avserve2 – първо в task managera, после в regedit – hklm\software\microsoft\windows\current version\run а после и в msconfig – startup.

след това:

Изтегляш и инсталираш Security Update 835732 http://www.microsoft.com/technet/security/...n/MS04-011.mspx (от тази страница си избираш update за твоята ОС).

Чистиш с removal tool по избор (fxsasser.exe на Symantec също върши работа).

пич споко и на мене така ми беше станало! само че при мен като сканирах с НОД32 и ми засече 10 виръса, давам да се трият и ми се ресна компа ! след като се ресна повече неможах да влеза в линдолс ! дай му по - добре преинстал да не стане късно :)

оффтопик: поне аз познавам един човек който се занимава с компчета и той ми беше спасението :) той ми го оправи на което съм му благодарен :)

А бе най-добре, ако няма от кой да си вземеш прясна антивирусна. Качвай всичко ценно на Д: и преинсталирвай ;)

да прав си глава не боли ама нервите ;) при мен беше много нерви :(

даже шях да чупа нещо :)

ама както казва breakneck мести и форматвай ! ама дано да си го оправиш без формат де :) надявам се :)

Можеш поне да пробваш. Нищо повече няма да изгубиш от нея, отколкото от червея. Ако моше и да се обновява през интернет, ще е чудесно

П.П. А защо нямаш антивирусна на компа ти?

mi ne sam go napravil ama i da g0 napravq nqma da ima nikakuv efekt zashtoto ti kaza "Изтегляш и инсталираш Security Update 835732 http://www.microsoft.com/technet/security/...-011.mspx" da ama az ne moga da tegla :) 4atkash li az ako mojex da tegla programi shtqx da si iztegla nqkakva antivirusna...mene problema mi e 4e ne moga da tegla...

tva sam go napravil ve4e :P ne mi se resva pc-to ama ne moga da prava ni6to drugo osven da se rova iz neta ...daje i irc ne mi vurvi...samo prez Port :80 imam dostup a tva e internet stranicite a tqx si gi puskam ne ot Explorer-a a ot My computer i tam si pisha url-to samo taka mi otvarq stranickte ina4e ako iskam da si otvorq internet explorer-a...mi dava error.

Изпълни следните стъпки (В ТОЗИ РЕД):

1. Стартираш Windows в Safe mode.

2. Изтриваш файла AVSERVE.EXE (или AVSERVE2.EXE за Sasser.B) от WINDOWS-директорията.

3. Start/Run/regedit и изтриваш стойността "avserve" от HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MicrosoftWindows\CurrentVersion\Run

4. Рестартираш компютъра в нормален режим

5. Пускаш FxSasser (за всеки случай, защото exe-to на вируса може да е създало свой копия - файлове, започващи с 4-5 цифри и завършващи с _up.exe).

Това да ти е за урок ;) . Следващия път си инсталирай хубава антивирусна и я ъпгрейдвай постоянно. А по между другото можеш да си проверяваш РС-то на панда онлайн адреса по-назад. Много е добра, защото се обновява на всеки час и открива дори и Spyware. Толкова от мен.

П.П. Ето още едно решение на проблема от мен :throw: :beerchug

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...