frodo Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 четох го тва вчера и ми се стори тъпичко. чудесата на света са 7 и ще си останат толкова за мене. след още 1000-2000г може да се изместят от други и да бъдат забравени,но докато поне едно от сегашните седем съществува физически според мен не може да се говори и да се натрапват нови "чудеса" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil`Nigga Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Мен ме притеснява американците да не си натрапят Статуята на свободата за чудо =/ Защото те са на всяка манджа меродия. Но примерно "Мачу пикчу", според мен заслужава място сред останалите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nakatak_zick Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Звучи интересно...само ,че някой би ли ми разяснил какво точно представлява мачу пикчу в перу Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Мен ме притеснява американците да не си натрапят Статуята на свободата за чудо =/ Защото те са на всяка манджа меродия. Но примерно "Мачу пикчу", според мен заслужава място сред останалите. споко тя е френско производтсво Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eclipse Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Пирамидите (всички), защото не са правени от арийската раса на тая земя Соун Хендж Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Звучи интересно...само ,че някой би ли ми разяснил какво точно представлява мачу пикчу в перу Древният град на инките Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 Както преди близо 2 години, когато писах в тая тема, така и сега не съм с по-различно мнение. Китайската стена за мен е най-великото чудо от изброените. Друг е въпроса с това какви са родните ни чудеса, които за нас не са толкова известни, та за останалия свят ли... Уникалната глупост за Статуята на Свободата, която не стига че е кандидатирата, а и е сравнена с родоския колос, въпреки че ги разделят около 2200 години и френската статуя е строена с технологии немислими за човечеството тогава. Операта в Сидни - красива е несъмнено, но е малко смешно да се класира за такава класация. Айфеловата кула също не ми допада и в никакъв случай не мога да я нарека чудо. Виждал съм я, наистина прави голямо впечатление, но да е редом с човешки постижения като Египетските пирамиди, Вавилонските градини, Родоския колос и т.н. просто не върви. Какъв извод си правя? В днешно време нищо не може да е както трябва, всичко бива манипулирано, ако наистина хората се бяха потрудили да направят една добра класация, такива класически изцепки на американската тъпотия като Статуята на Свободата изобщо нямаше да ги има тук. Дори си мисля, че самата идея за НОВИ 7 чудеса е безумно тъпа... и както всичко в наше време ще бъде крайно несправедлива и задоволителна за интересите на народи изградили се между себе си като "велики". Просто сами разваляме всичко, в днешно време човекът си мисли, че е всемогъщ и може да прави каквото иска и наистина се получава... ще пропаднем рано или късно в бездънна яма, от която с пари не се излиза и дотам ще е всичко. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 четох го тва вчера и ми се стори тъпичко.чудесата на света са 7 и ще си останат толкова за мене. след още 1000-2000г може да се изместят от други и да бъдат забравени,но докато поне едно от сегашните седем съществува физически според мен не може да се говори и да се натрапват нови "чудеса" Те доста от 7-те чудеса вече не съществуват физически и скоро може да остане наистина само 1 Но някакси не ми се вижда логично 1 да пази мястото за всички. Тези Висящи градини, така и не разбрах какво им е чудното. nakatak_zick - това е Мачу Пикчу Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lil`Nigga Posted January 18, 2007 Share Posted January 18, 2007 споко тя е френско производтсво Че е френска, френска е, няма спор. Ама е в САЩ нали? Не мога да разбера защо си врът носа навсякъде и искат да я сравнят както каза WriteR4e с Родоския Колос. Абсурдно! Мачу Пикчу, Stonehenge, Колизеума в Рим, Акрополът, Великата китайска стена - това са моите фаворити. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted January 19, 2007 Share Posted January 19, 2007 Айфеловата кула е абсолютно комерсиализирана за привличане на туристи. Няма нищо интересно - кула от полуръждясало желязо построена с техниката на новото време. Голямо чудо По нищо не може да се мери с Кремъл и църквата Свети Василий Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted January 19, 2007 Share Posted January 19, 2007 Явно не четете 1-вия пост-Египетските пирамиди са едно от 7-те чудеса на Древния Свят,докато тези са,ако можем така да ги наречем условно "съвремнни"...Всички знаем,че в България има невероятни творения-Мадарския конник и др.,но за съжаление явно те не са достатъчно известни за да влязат в тази класация.... Брей пирамидите в Мексико съвременни,верно че като малък бях там като ги строиха . Една древна поговорка гласи 'Всичко се бои от Времето но Времето се бои само от Пирамидите'-отнася се за пирамидите в Гиза. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LoOK™ Posted January 22, 2007 Share Posted January 22, 2007 и аз съм за великата китайска стена и аз така! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eclipse Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Пирамидите са един вид колосалени монументи на психична енергия на стара цивилизация както и убежище за някой нейни представители. Построени са според тибетските лами преди около 800 000 години. Колко по-голямо чудо искате от това? Всъщност Сфинксът е по-голямо чудо! Link to comment Share on other sites More sharing options...
^SaDeR^ Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Гласувах за Китайскта стена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Наска - Перу Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ryu-san Posted January 23, 2007 Share Posted January 23, 2007 Аз гласувах за двореца в Тибет, но лично много съм изненадан, че Забранения град или теракотената армия ги няма в класацията... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodi Posted March 1, 2009 Share Posted March 1, 2009 http://www.new7wonders.com/nature/en/nomin...ogradchikRocks/ Да си гласуваме за нашите "Белоградчишки скали". Дайте своя вот. Тук има малко инструкции за тези които не се справят с Английски,ако не разчитате надписите свалете снимките. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.