Jump to content
BulForum.com

Вечните символи на човечеството

Alliance

Кой е вашият избор?  

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Всички знаем 7-те чудеса на света:

Храмът на Артемида в Ефес-известен като земния дом на боговете

Висящите градини на семерамида във Вавилон са представлявали квадрадна постройка и всяка страна е била дълга приблизително 120м.

Египетските пирамиди са "планини от камък,поставени върху планини от камък" пише древногръцкият историк Филон.

Храмът на Зевс в Олимпия е построен през 468-456г.пр.Хр..Колоните на храма били високи 10.5м.

Родоският колос е създаден по подобие на бог Хелиос.Бил е висок 30 м и се извисявал в морето пред пристанището на Родос.

Мавзолеят в Халикарнас и Александрийският фар са другите две чудеса на света.

Ако желаете повече информация за тези символи,може да потърситеТУК

Сега имаме уникалната възможност да изберем новите чудеса на света,които по значимост не отстъпват на официално признатите седем......Станете част от историята като дадете своя глас ТУК

Споделете вашият избор в тази тема

П.С.Моля да спазваме правилата на форума и добрият тон помежду си.......

П.С.С.Ако има подобна или същата тема,моля,модераторите да затворят тази...

БЛАГОДАРЯ ВИ

Великата китайска стена!Наистина е ВЕЛИКА :)!Надявам се някой ден да отида там!

EDIT:Преди да гласувате ще е хубаво тези които не знаят нищо за някои от тези обекти да потърсят,да видят за какво става въпрос,защото всички са достойни да са от най-великите символи на човечеството.

Според мен синволите на човечеството не могат да се видят ....невидимата следа е осезае4ма за малко хора

Аз съм върла романтичка и гласувах за Тадж Махал. Ако мога да си избера едно единствено място, където да отида, това е точно там. И ако може да бъда с Него, където и да е той сега...Спомням си, че когато за първи път чух историята, която стои зад тази неописуема красота се разплаках. Усещането ми от тогава не се е променило.

Варненския некропол.За скараните с историята като цяло - това е първото обработено злато в света.И напълно си заслужава място сред световните богатства.Само дето ние не тачим родното.Казанлъшката гробница също - уникална по произход и стенописи.Перперикон - древната леярна за злато и окултен монумент.Мисля,че тези три стигат.Вие си изберете ;)

Варненския некропол.За скараните с историята като цяло - това е първото обработено злато в света.И напълно си заслужава място сред световните богатства.Само дето ние не тачим родното.Казанлъшката гробница също - уникална по произход и стенописи.Перперикон - древната  леярна за злато и окултен монумент.Мисля,че тези три стигат.Вие си изберете ;)

И аз съм за!

А къде са пирамидите наистина. Единственото останало чудо от всичките седем. Все още се сипят догадки по какъв начин са построени на този пясък. Но понеже я няма в списъка, гласувах за наклонената кула в Пиза. Една много известна навсякъде кула с толкова голям наклон.

Факта, че нищо не може да се сравни с египетските пирамидите, ли ги е извадил от списъка, защото биха спечелили безапелационно. :punk

Както се изрази Grimjaur да не забравяме и тези археологически паметници, които се намират на територията на България. Лично за мен - Перперикон, направо се усеща съсредоточената на това място Енергия (който е бил там го знае).

Явно не четете 1-вия пост-Египетските пирамиди са едно от 7-те чудеса на Древния Свят,докато тези са,ако можем така да ги наречем условно "съвремнни"...Всички знаем,че в България има невероятни творения-Мадарския конник и др.,но за съжаление явно те не са достатъчно известни за да влязат в тази класация....

Аз не мога да направя избор,всички заедно са символ на човешкия разум и способности

• 1 year later...

Мислех да отворя, нова тема, но попаднах на тази в търсачката.

Адреса е сменен: http://www.new7wonders.com

Новите чудеса на света ще бъдат избрани на официална церемония в Лисабон ( Португалия ) на 7 Юли 2007 г. - 07.07.07 ^^

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...