Liverpool`Fan`1 Posted February 26, 2005 Share Posted February 26, 2005 Значи първо да се извиня, ако темата е има някъде из форума.Но ми е спешно и искам да разбера.Значи в момента съм с 2x256 MB DDR 400Mhz. Едната памет е: Nanya и малко инфо за нея: Nanya RAM Memory Втората памет е: Обикновенна и инфо за нея: 256Mb RAM Memory Значи въпросите са ми следните.Възможно ли е от това, че не са еднакви марки да ми ресва компа? И защо таймингите са различни.Дали ако сложа рам-та дето е без марка на DIMM 1, а другата на DIMM 2 ще се оправи проблема с рестартирането.Не съм 100% обеден, че е от рама проблема, но си имам едно на ум.И да кажа сега са на DIMM2-Nanya-та и на DIMM3-другата. Какво ще ме посаветвате да направя.Мерси предварително !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
kirkitov Posted February 26, 2005 Share Posted February 26, 2005 Остави само едната банка рам която решиш и виж дали пак ще имаш проблем. има вроятност наякоя от банките да не е съвместима с дъното. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted February 26, 2005 Author Share Posted February 26, 2005 Значи цялата работа е такава.Аз с едната съм работил от доставреме.Сега сложих тази без марка.Значи ако направя така.DIMM 1 - Nanya (старата) DIMM 2 Другата (новата) и новата само при LOW RAM Memory да допринася.Смисъл старата пак да си стой главна.Така няма ли да се оправи положението? Един вид при недостиг на рам тази дето е без марка да запълва дупкитеее.А не да е главна както е сега.Защото са ми ги сложили така: No name е на слот 2, а Nanya на слот 3. Дали ще е по-добре да ги сложа на слот 1 и слот 2, но пък да не се нагряват от процесора.Тук има хиляди въпроси !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 26, 2005 Share Posted February 26, 2005 Няма голямо значение на кой слотове е.Иначе таймингите ако са By Spd паметта работи на таймингите на по-бавната. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikifor Posted February 26, 2005 Share Posted February 26, 2005 пробвай да сложиш хубавата на първи слот би трябвало да се оправи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted February 26, 2005 Share Posted February 26, 2005 Според мен проблема може да е в 2 неща: 1. В таимингите - опитай се и двете да ги сложиш на таимингите които да по дефоут на безименната 3-4-4-8 и виж как ще работи. 2. Възможно е дъното ти ако е с чипсет поддържащ двуканална памет и е пуснат в този режим да не иска да върви нормално заради разиката в платките рам и за това го пусни в едноканален режим. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liverpool`Fan`1 Posted February 27, 2005 Author Share Posted February 27, 2005 Значи вчера ми искара съобщение, че има някакъв error по Windows-а.Преинсталирах го, но сутринта пак се рестартира.Сега съм оставил само едната платка.С коя програма мога да тестват дали си пасват паметите.Защото ако те двете са в конфликт просто няма как да заработят както хората.А иначе тази е V-DATA в Еверест не дава никакво инфо за нея.Та-а-а проблемът си стой.Ако някой може да помогне.И възможно ли е да не е от рам-а ами нещо по хард диска.И да сам фанал някой вирусче.Смисъл днеска Нортън АНтивирус ми даде че има някакъв длл файл в C:\program Files\Norton Antivirus\ дето не работи.От делно дава някакви инвалид директорий след като се рестне.Там при Win Chacker.Примерно C:\Programs Files\GoldScript\fail.xxx invalid нещо от сорта.И сега се чудя какво да правя.В момента не съм сложил паметта.И от около 10-15 мин не е правил проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 GoldScript това според мен ти е проблема @Backbone Има значение, колкото по близко е рама до професора толкова по добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 казал съм няма голямо значение.1-2 мб повече голяма работа Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.