spirit Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 Здравейте, може проблемът ми да звучи банално, но за мен е проблем. Мрежата ми е изградена по следния начин: От Евроком,интернета влиза в РС със XP, и от същия този компютър, посредством втора LAN карта, отива във HUB. От HUB-а отива в друг компютър с XP. (правя го със HUB, защото ще слагам и трети компютър в мрежата по-нататък) Може ли някой да ми обясни подробно какви са настройките на трите лан карти, и разяснения относно това, на коя от двете лан карти на първия компютър се слага Internet Connection Sharing Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 1. Мисля че това е забранено вече ( не съм сигурен де ). 2. Купи си един рутер за около 60-70 лева и си готов ( даже и хъба става излишен ). 3. Потърси из темите , мисля че проблема вече сме го обсъждали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spirit Posted February 25, 2005 Author Share Posted February 25, 2005 1. Мисля че това е забранено вече ( не съм сигурен де ).2. Купи си един рутер за около 60-70 лева и си готов ( даже и хъба става излишен ). 3. Потърси из темите , мисля че проблема вече сме го обсъждали. <{POST_SNAPBACK}> Целта е да се направи без излишни пари. Иначе аз знам решението - 2000 лв. - три хубави РС-та и един специалист да ми оправи мрежата както намери за добре ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 Целта е да се направи без излишни пари. Иначе аз знам решението - 2000 лв. - три хубави РС-та и един специалист да ми оправи мрежата както намери за добре ! <{POST_SNAPBACK}> рутера ли е "излишни пари" ? според мен се избива за по малко от година разходите на ток са минимални намери ме в ICQ и ще ти кажа как става по трудния начин няма да ти искам пари за това Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 Мисля че това ще ти е от полза Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fifo Posted March 6, 2005 Share Posted March 6, 2005 Ако не искаш рутер може да си вземеш някое евтино компче като P100 с 16 mb памет и с един LINUX става прекрасен рутер, при това и безшумен, защото на такава мощна машина не и трябва вентилатор .Във форума има такива машинки за по 25 лева.Монитор не ти трябва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nightmare Posted March 7, 2005 Share Posted March 7, 2005 spirit е искал да му се разясни въпроса за Internet Connection Sheringa, а вие тръгвате в съвсем друга посока. Когато пуснеш wizarda на Internet Connection Sheringa той те води и пита от каде идва NET-a (от коя LAN карта) и на къде отива (към коя LAN карта).Това е за PC-то Server. На другите PC-та също пускаш Internet Connection Sheringa, там в wizarda задай че ще приема NET-a от друго PC. Това е за сега, ако изникне някакъв проблем пиши във форума. Полезно е да се чете само, когато се размишлява над прочетеното Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Незнам дали темата е подходяща, но ще питам. Как мога да изградя САМО мрежа без интернет между 2 компютъра и с възможност да се включват още 2. Баща ми е купил рутера и конекторите и кабел. Въпроса ми е какво да направя по-нататък. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mepk Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 /офф Някой има ли идея колко струва тока изхабен от ПЦрутер на месец? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Незнам дали темата е подходяща, но ще питам. Как мога да изградя САМО мрежа без интернет между 2 компютъра и с възможност да се включват още 2. Баща ми е купил рутера и конекторите и кабел. Въпроса ми е какво да направя по-нататък. По-същия начин както и с интернет, но без да включваш интернета към WAN порта на рутера. Свързваш всички компютри към рутера с прави кабели (за компютъра, на който имаш интернет ще ти трябва 2ра LAN карта), настройваш рутера според инструкциите в книжката към него и си готов. @Mepk Някъде из форума беше обсъждан на дълго и на широко тоя въпрос. Пробвай с търсачката. Link to comment Share on other sites More sharing options...
golqmhaker Posted March 23, 2006 Share Posted March 23, 2006 Ами проблема е, че на никое от PC-тата няма да има нет. Просто една мрежа БЕЗ интернет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 Ами проблема е, че на никое от PC-тата няма да има нет. Просто една мрежа БЕЗ интернет. Интернета няма значение. Той е добавка към мрежата и тя се прави по същия начин както когато няма такъв. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 По-същия начин както и с интернет, но без да включваш интернета към WAN порта на рутера. Свързваш всички компютри към рутера с прави кабели (за компютъра, на който имаш интернет ще ти трябва 2ра LAN карта), настройваш рутера според инструкциите в книжката към него и си готов. @Mepk Някъде из форума беше обсъждан на дълго и на широко тоя въпрос. Пробвай с търсачката. И за какво ще я ползва тази втора мрежова карта (ако мога да те запитам), при положение че има рутер? Трябва просто да включи компютрите към рутера и да ги направи да са в една работна група. Понеже рутера има DHCP ще им раздаде автоматично IP адресите и е готов. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diabolik Posted March 24, 2006 Share Posted March 24, 2006 /офф Някой има ли идея колко струва тока изхабен от ПЦрутер на месец? Ами сметни си сам де. Като знаеш ватовете на кутията, смяташ колко ти харчи за ден, после за месец и превръщаш в лечета и готово. Дневната тарифа е 20 ст. а нощната 10 ст. на киловат. Почвай да смяташ Link to comment Share on other sites More sharing options...
DrEvil Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Към 10-тина лева отива. П2-266 със самба сървър, без монитор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 Даже е много 10 лева... по принцип работещия монитор е това което гълта над 50% от общия разход. А понеже на такава машина монитор не й трябва... Ако има нещо да се прави по нея - ssh конзола от друга машина се ползва. Струва ми се, че в твоя случай можеш да даунклокнеш процесора още, както и да му спреш или свалиш оборотите на охлаждането на процесора и на захранването - така ще намалиш консумацията още. Мои рутери работят на 100-120 с по седем до десет станции зад тях и няма проблеми - с Coyote, ако не ми трябва хард на рутера, или със Smoothwall ако трябва и хард за кеширащо прокси например да пусна за лана... Гледам имаш САМБА пусната - за файл сървър ли го ползваш рутера?! Не ми се струва добро решение. За файл сървър е по-добре отделна машина в лана (с оглед на бекъпи, поддръжка и прочие)... Аз съм правил принт сървър от машина която рутира връзката в малък офис - за това става. Така или иначе рутера е включен нон-стоп - идейно е принтера в офиса да е закачен за него и останалите да го използват като принт сървър... Това пак с Coyote... По принцип Койота е перфектното решение за малки ланове - и офис и домашни. Работи на много слаби машини, не изисква хард (още сваля консумацията на ток това, да не говорим, че е по-тихо без хард =) ), стабилен е - достигал съм ъптайм до пет месеца (после се намеси Енергото, иначе можеше и повече) има си шейпъри, ако ти трябват, има удобни тулове и за мониторинг и за акаунтинг и за какво ли не. Добра защитна стена е - кой линукс не е като поддържа и повече от една ЛАН зад себе си... Всичко това от едно флопи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 И за какво ще я ползва тази втора мрежова карта (ако мога да те запитам), при положение че има рутер? Трябва просто да включи компютрите към рутера и да ги направи да са в една работна група. Понеже рутера има DHCP ще им раздаде автоматично IP адресите и е готов. Защото не иска да има интернет в тази мрежа (или поне аз го разбрах така). По този начин компютъра ще си има и интернет и ще бъде част от мрежата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SET Posted March 25, 2006 Share Posted March 25, 2006 А аз разбрах че въобще няма да ползва интернет. И въпреки това не му трябва друга ланка, защото може да си настрои рутера да пуска И-нет само на PC-то на което иска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.