FIXXXER Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Problema e 4e zapisva4kata ne 6te da 4ete i zapisva diskove.sistemata q zasi4a v BIOS-a i vsqkava diagnostika pokazva 4e vsi4ko e ok no prokletata mashinka ne 6te i ne 6te,probval sam pone 5 programi za zapis i tz. ni6to.Molq za pomo6t. Zapisva4kata e Lite-On LTR-24102B (24x10x40) Link to comment Share on other sites More sharing options...
andod Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Ami ili si vkarval nqkvi "diskove za po4istvane" koito imat edna gruba 4etka,koqto draska le6tata i posle zapisva4kata ne stava za ni6to Ili vremeto i e do6lo! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Въобще завърта ли дикса когато го поставиш вътре ? По принцип тази марка записвачки са голям боклук и рядко доживяват повече от година (при честа експоатация). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Въобще завърта ли дикса когато го поставиш вътре ? По принцип тази марка записвачки са голям боклук и рядко доживяват повече от година (при честа експоатация). <{POST_SNAPBACK}> Малко си в грешка точно за този модел. Провери си кабелите. Изведнъж ли спря да работи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Малко си в грешка точно за този модел. Провери си кабелите. Изведнъж ли спря да работи? <{POST_SNAPBACK}> Съгласен съм. Иначе явно аз съм от редките щастливци, които са доживели повече от година, защото имам точно този модел писачка и я имам от около 1.5 години и съм записал около 1000 диска Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 при мен се появи един проблем писачката чете и записва но когато пусна да копира диск става трагедия 1 час неможе да прочете диска от какво ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Gorgar Някои писачки са правени така, че да пишат но не и да четат добре А може и да и идва времето Link to comment Share on other sites More sharing options...
ACHE Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Дааам и аз имах такава записвачка преди да си взема SONY....същия проблем се появи при мен и репих да я сменя.....откакто съм със SONY-то нямам проблеми, а buffer underrun correction-a e най-добрия който съм виждал (не че съм работил с много записвачки, но все пак, щом ми направи впечатление значи има нещо ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Съгласен съм. Иначе явно аз съм от редките щастливци, които са доживели повече от година, защото имам точно този модел писачка и я имам от около 1.5 години и съм записал около 1000 диска <{POST_SNAPBACK}> Май проблема е в това 1000 (дошло и е времето най вероятно). Иначе за записвачка TEAC-ка си е TEAC. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 А бе тука като гледам, май никой не може да даде свястен отговор. И аз не мога да разбера за какво става точно въпрос, ама едно ще кажа на FIXXXER. Aко записвачката ти е още в гаранция, най-добре я дай да се помъчат над нея. . EDIT: Пробвай ги тези теми: http://www.warez.ru/invision/index.php?sho...аписвачка&st=20 http://www.warez.ru/invision/index.php?showtopic=13312&hl= И тук имат горе долу същия проблем. Ама ако ти писне, преинсталирваш виндов-са иможе пък да се получи. Пробвай все пак с по-стара версия на неро и след това инсталирай по-нова. На мен така ми се оправи веднъж. Не можеше да записва,защото не бяха активни опциите за мултисесия, но ми четеше дисковете. Пробвай я на друг компютър, дали ще работи. Пожелавам ти късмет Link to comment Share on other sites More sharing options...
iv_laz Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 В краен случай, преди да я смениш, можеш да пробваш със смяна на Firmware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Млако Offtopic: Като стана въпрос за Firmware, някой да знае някакъв сайт където да има за моята записвачка: ATAPI CD-RW 52x24x52x V160D (версия). Обиколих през какви ли не сайтове, дори и на атапи, но постоянно ме препращат някъде другаде и накрая нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eagle Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Аз съм имал същтият проблем като твоя но го оправих много лесно:Отворих си записвачката и почистих оптиката с малко спирт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 Правилно. Трябва да пробваш, ама първо с прочистващ диск. Най-вероятно ще ти е замърсена лещата. П.П. А бе, не усещате ли, че ние от одеве само си дискутираме тука, даже ще вземем и да открием отговора на загадката, пък FIXXXER отдавна вече си спинка сладко. Айде лека нощ й от мене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MuLt1_k1lL Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 FIXXXER wish da ne si q iskliuchil ot Device Menajera shtot i na men mi se e sluchvalo taka da ne chete i zapissva a togava beshe na mesez i neshto proveri moje da se e defalt ot tam uspeh :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 TEAC-ка си е TEAC. <{POST_SNAPBACK}> /offtopic Това е така, но за старите Teac-ове.Новите са лом и лежат на старата слава на Teac.За писачки или LG или Nec от евтините, а за другите всеки ги знае Plextor /offtopic Link to comment Share on other sites More sharing options...
S_one Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 moje da e virus moje da e ot diskovete moje da e ot zapisva4kata zatva ti predlagam da otide6 v serviza ako e o6te v garanciq i da im e reklamira6 ako li ne nali ti kaza ot mn ne6ta moje da e trqbva da se vidi ot 4ovek koito razbira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djgorro Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 zapisva4kata sigurno e oti6la. idi v seviza ako e garancionn ad ae smeniat. a na tezi deto pliuiat lite-on sa v goliama gre6ka. az imam lite-on52x32x52 ot godina i polovina, zapisal sum nad 100 diska, 4ete i zapisva perfektno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 Запиши поне 500, пък тогава се хвали. Иначе наистина Lite-on са си добри. Който казва обратното значи не е виждал такава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted February 26, 2005 Share Posted February 26, 2005 @FIXXXER добре ще е да си погледнеш какво сме написали и да отговориш на запитванията ни. Но проблема най-вероятно е в механиката отвори писачката и я почисти добре и сложи малко грес по металните шини и погледни състоянието на електромоторчето което завърта диска. /Оффтопик - Относно марката Lite-ON много може да се спори но до сега са ми попадали от различни скорости на този производител и не познавам човек който да е доволен и да е записал над 1000 диска без да му е направил някакъв проблем . Колкото до тва че на някой записвачката е на година и половина и работи перфекно а е записала някви въшливи 100 диска ... да ме извинява но това е нищо защото в една записвачка има голям потенциал и той не е в някакви си 100-200 диска. Една записвачка може да издържи над 10000 диска но това е много (такива цифри дават производителите) така че 5000 диска при добро качество на записвачката и добра изработка едва ли ще и се опънат. Аз съм записал над 3000 диска с моят Samsung 48x16x48x с 8 MB buffer и си работи перфекно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted February 26, 2005 Author Share Posted February 26, 2005 Mashinkata vse o6te e zle i 6te q vodq na doctor ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
iso14496 Posted February 26, 2005 Share Posted February 26, 2005 Правилно. Трябва да пробваш, ама първо с прочистващ диск. Най-вероятно ще ти е замърсена лещата. <{POST_SNAPBACK}> Само един малък съвет. Никога не използвайте почистващ диск за CD-Rom. Въпреки че четките на диска са доста нежни, при висока скорост удрят доста силно главата. Като следствие, след почистването трябва да направите калиброване... Така че давайте го направа на доктор. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.