Jump to content
BulForum.com

Блок-схема

Recommended Posts

Някои ако може да ми каже или нарисува блок схема на алгоритама за намиране на лице на трапец.

това е формулатаS:=(a+b )+h/2

10x predvaritelno

Popravete me ako sam pysnal temata na nepravelnoto mqsto!!!!!!!

За лицето S=(a+b ).h/2 a ne + иначе за алгоритъма не мога да ти помогна и ние това учим сега и ми е пълна каша в главата...

За лицето S=(a+b ).h/2 a ne + иначе за алгоритъма не мога да ти помогна и ние това учим сега и ми е пълна каша в главата...

Алгоритъмът като картинка ли ти трябва или като готова програма

blok.JPG

За такова нещо ли става въпрос ?Щот това е много лесно и глупаво.

Абе пичове всичко е много хубаво ама в тоя алгоритъм никъде не са въведене променливите a, b и h. И освен това условията трябва да седят в ромбчета а не успоредници (успоредниците са за вход и изход на данни...).

Така значи:

1) преди първото условие постажете /вход на a,b,h/

2) променете означението на условията от успоредници на ромбове

3)след S=(a+b )*h/2 трябва да се постави \изход на S\

4)навсякъде където има изходи "Н.Р." трябва да са в успоредници

ПС не съм сигурен дали за вход успоредниците бяха наклонени наляво или за изход. Занимавал съм се с блок схеми преди доста време.

ППС Ако си решил да се занимаваш с програмиране не са глупости (развиват логиката...)

То хубаво, ама разясни се поне на какъв език искаш да е.

Паскал или С, защото все пак има разлика

П.П. btw задачата ти е толкова лесна. Ако седнеш и се понапънеш малко ще го измислиш и сам. Трябва да прочетеш само първите няколко страници, колкото да ти се изясни за какво става въпрос и това е.

EDIT: Понеже така като гледам все още учиш за паскал, защото на С няма да е толкова лесно, само ще те упътя какво трябва да правиш, защото аз сега съм на С и паскала малко съм го позабравил. За това за да не те объркам ето:

оформяш си тялото на програмата, Декларираш с var толкова променливи колкото ще ти трябват с тип - числа с десетична запетая. begin Write ('въведи страна' х (желаната страна), х:5:2); Readln (х); И след това пишеш за следващите страни същото, а може да си го направиш като функция, за да не пишеш всеки път това. S:=(пишеш формулата чрез знаците на паскал). И накрая Writeln ('лицето на трапеца е: 'S, S:5:2);

end.

EDIT2: Можеш също така да си направиш цикъл for от Write нататък, ако искаш да сметнеш повече от едно лице, но преди това трябва да въведеш още една променлива и преди цикъла трябва да пише Write ('колко лица ще се пресмятат? : '); Readln (у);

Значи ти трябват променливи за страните, една за лицето и една за броя трапеци. Другото го оставям на теб ;)

То хубаво, ама разясни се поне на какъв език искаш да е.

Паскал или С, защото все пак има разлика

П.П. btw задачата ти е толкова лесна. Ако седнеш и се понапънеш малко ще го измислиш и сам. Трябва да прочетеш само първите няколко страници, колкото да ти се изясни за какво става въпрос и това е.

EDIT: Понеже така като гледам все още учиш за паскал, защото на С няма да е толкова лесно, само ще те упътя какво трябва да правиш, защото аз сега съм на С и паскала малко съм го позабравил. За това за да не те объркам ето:

оформяш си тялото на програмата, Декларираш с var толкова променливи колкото ще ти трябват с тип - числа с десетична запетая. begin Write ('въведи страна' х (желаната страна), х:5:2); Readln (х); И след това пишеш за следващите страни същото, а може да си го направиш като функция, за да не пишеш всеки път това. S:=(пишеш формулата чрез знаците на паскал). И накрая Writeln ('лицето на трапеца е: 'S, S:5:2);

end.

EDIT2: Можеш също така да си направиш цикъл  for от Write нататък, ако искаш да сметнеш повече от едно лице, но преди това трябва да въведеш още една променлива и преди цикъла трябва да пише Write ('колко лица ще се пресмятат? : '); Readln (у);

Значи ти трябват променливи за страните, една за лицето и една за броя трапеци. Другото го оставям на теб  ;)

nie ne sme po4nali paskal.drygiq yrok nie paskal

Тогава по моите обяснения можеш много лесно да си направиш блокова схема :D

Какво учите изобщо

Иначе и на backbone става схемата, ама както казва Prestor, трябва да я промениш.

Абе пичове всичко е много хубаво ама в тоя алгоритъм никъде не са въведене променливите a, b и h. И освен това условията трябва да седят в ромбчета а не успоредници (успоредниците са за вход и изход на данни...).

Така значи:

Аз схемата я написах така на бързо колкото да се разбере за какво става въпрос,ама съм объркал тия успоредници и правоъгълници.

Тогава по моите обяснения можеш много лесно да си направиш блокова схема  :D

Какво учите изобщо

Иначе и на backbone става схемата, ама както казва Prestor, трябва да я промениш.

algoritmi i blok-sxemi.samo 4e mi e super trydno.

nqkoi moge li da kato na Backbone sxemata sas promenite.

10x predvaritelno

algoritmi i blok-sxemi.samo 4e mi e super trydno.

nqkoi moge li da kato na Backbone sxemata sas promenite.

10x predvaritelno

Толкова ли е сложно да направиш това

Ако е така ще ти направя нова :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...