puchi Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Нещо средно - зависи от ситуацията <{POST_SNAPBACK}> I az sam taka Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 GeorgiK не мисля, че някой би излъгал.Просто не виждам смисъл, а и най-малкото защо да се лъже, като гласуването е анонимно. <{POST_SNAPBACK}> Човекът е слабо създание и най-трудното нещо е пречуването на собственото его. Т.е. да пречупиш себе си, щото на другите винаги можеш да теглиш майна. В тоя ред на мисли много хора ги е страх да признят някои неща пред себе си, въпреки че им е лесно да го признаят пред други хора. Анонимното гласуване понякога има този обратен ефект. Не казвам, че задължително е така, а само констатирам, че когато и да е имало въпрос да се обсъжда във форума с възможност да се мрънка, винаги всички мрънкат...и сега всички сме оптимисти...айде нема нужда... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 GeorgiK не ги мисли че като мрънкат са песимисти. Мрънкането е от лакомия, не от отчаяние. Иначе на всички им е рахат ама искат още... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alf Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Луд ОПТИМИСТ съм. Ако човек гледа през розови очила , света е розов нали!? <{POST_SNAPBACK}> Osven ako ne e tumno,togava ve4e ne e rozov Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerji Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Въпреки че напоследък ми се случват едно след едно само лоши неща се опитвам да не говоря за т'ва,защото всеки си има свои проблеми.Определено незнам към кой тип да се присъединя,ноо...в повечето случаи съм голям оптимист...все пак живеем един живот и ако постоянно мислим най-лошото,то просто не си заслужава! Link to comment Share on other sites More sharing options...
aigner Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Напоследък се сблъсквам с хора, които се оплакват от всичко, но не и от себе си - те не са виновни. Всеки има право на избор и начин на живот, но се вбесявам от хора, които мислят в стил к'во ми пука или няма са опрайм никога... Мразя като видя човек да се оплаква "СЕКИ СИ ГО НОСИ(кръста)" и "КОИ КАКТО Я НАРЕДИ" са моите лафове, такаче писнало ми е от писимисти(+ тва те живеят в заблуда, че са по здраво стъпили на земята, на равно са отдалечени от оптимистите.То за това са крайности). Като чуство писимизмат е отрицателен(дано няма хора дето мислят друго щото само лошо за тях), а оптимизма е положителен.И в двата случая човека живее изван реалността, но по полезно е ако това му носи до някуде щастие баси. Аз лично предпочитам "+" или "0" от колкото "-" и "0". Секи си знае за себеси, ама да не се оплакват. че са нерва много!!! Човек трябва да е критичен и към себеси, защото няма идеални хора, баси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don___ Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Имам едно наблюдение, че старите хора винаги се оплакват.Вчера при баба ми доиде една друга пенсия и ставаше въпрос само "аз колко сам болна да знаеш.."Според мен имаха за какво друго да говорят но не... Супер много зависи от възраста, ми е мисълта.Колкото по-млад, по-"оптимист". Остарееш ли и видиш нещата реално става трудно. btw Не ми пука за нищо и ми е кеф! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Мисля, че беше обратното.Оптимиста казва:"еее спокойно, поне знаем, че по-лошо не може да стане!" и песимиста "ааа може, може!". <{POST_SNAPBACK}> Така ли беше? Значи съм се объркал. Извинявам се. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 И шаапка на цветни петнаа!Това според мен е ефекта на щрауса: ако си заровим главата в пясъка заплахата отминава Но въпреки това не е лошо да си оптимист - все пак са на изчезване, както романтиците! <{POST_SNAPBACK}> Всичко ми е наред и не е такова защото съм си заровил главата в пясъка, а защото сам си го прявя дами е наред , оптимизъм е това!!!! На мен също ми е писнало от някви черногледи ПЕСИМИСТИ дето все на тях нещо не им е наред и ти скапват целия ден още щом ги видиш!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Оптимист. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Въпреки че напоследък ми се случват едно след едно само лоши неща се опитвам да не говоря за т'ва,защото всеки си има свои проблеми.Определено незнам към кой тип да се присъединя,ноо...в повечето случаи съм голям оптимист...все пак живеем един живот и ако постоянно мислим най-лошото,то просто не си заслужава! <{POST_SNAPBACK}> Ей това е свястно мнение.Всеки може да има своите си проблеми , това не означава че трябва да" мрем"!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 ami...az zavisi ot situaciqta.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petio^ Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Оптимист съм рядко гледам песимистично на нещата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unufrii Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 За себе си и за моите познати съм оптимист... за България също.... има и някакви дреболии за които съм песимист, ама те са малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmc Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 аз пък незнам какъв съм. Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 не съм чел темата. погледнах само резултатите и двата коментара на ГошоК. еми прав е. една година съм в този форум и имам някакви наблюдения, които показват, че една голяма част са супер черногледи пичове (не песимисти - гадни черногледи копелета) за които животът е най-кофито нещо. някои от тях наистина са такива, но има и пичове, които само се правят и им се иска наистина да са такива - това са яките "анархисти", "брутални метъл фенове" и такива мърди. извинявам се за грубия коментар, но не съм в настроение. а по темата - оптимист съм. и ГошоК има пръст в това, но като цяло наистина съм доволен от живота и дори в лошите моменти съм убеден, че всичко ще се нареди и, копеле, наистина се нарежда. нещата бавно се оправят и в крайна сметка... хе-хее Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 24, 2005 Author Share Posted February 24, 2005 Аз съм нещо по средата...много лесно се отчайвам и също така лесно си налагам воля да свърша нещо.Мисля че малко повече съм песимист.Като ми кажат нещо и аз винаги-"Не е така","Няма да стане".Пък и баща ми е песимист,а майка ми е оптимист...а аз изобщо не приличам на майка ми! <{POST_SNAPBACK}> Родителите имат огромно влияние (поне в началото) върху нас, в това число баби, лели, стринки и други от родата. Баща ми е песимист, даже е и комунист. Не мога и не искам да го разбера, харесваме се по свой начин - караници, бой, викове, скандали всеки ден - но много се обичаме и уважаваме ...отплеснах се...исках да кажа, че бабите са "най-голямата заплаха" за подрастващите, влияят негативно почти във всяко едно отношение - глезят, обичат червеното, не произнасят думите правилно и редица други неща, които влияят на възпитанието За да не се обиди някоя баба - в поста имах в предвид моята Много ми е мътно в момента, но надявам се разбрахте накъде бия. grandma = oldschool pessimist Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 по принцип не бих намесвал "яките метъл пичове", но снощи не бях наред. иначе мнението ми е същото. който иска да ме приема насериозно. аз си казах мнението, а това дали някой ще ме подкрепи или напротив - ще ме напсува си е негов проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted February 25, 2005 Share Posted February 25, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boro Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Оптимист съм помна имаше един филм за един песимист...комедия Link to comment Share on other sites More sharing options...
SS_ Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 "Очаквай най лошото(няма да бъдеш разочарован)" Link to comment Share on other sites More sharing options...
KingoftheROAD Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Песимистът е добре информирания оптимист !!! Нека оптимистите не забравят това. По добре да се приготвим за най голямата гадост за която се сетим, а ако и след като ни се размине олеква на душа Ако не се размине - е паданато не е чак толкова фатално и се преживява по леко. Това на мен ми е помогнало да избягвам някой гадости понякога. Имам си и една книжка - Очаквай най-лошото и няма да останеш разочарован И там пише следната крилата мисъл - Един песимист винаги може да бъде приятно изненадан, докато един оптимист почти винаги е разочарован !!! В днешно време в БГ е много актулана мисъл според мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.