Mr_Vain Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Напоследък се сблъсквам с хора, които се оплакват от всичко, но не и от себе си - те не са виновни. Всеки има право на избор и начин на живот, но се вбесявам от хора, които мислят в стил к'во ми пука или няма са опрайм никога... Кой какъв е? Как мислите, действате, изобщо как живеете и какво очаквате? Представлява ли проблем прочутия български песимизъм, сппъва ли ни той? По-добре ли е да си затваряме очите и да вярваме сляпо в 'утрешния ден' или трябва да сме стъпили здраво на земята и да мислим трезво за бъдещето? Лесно е да се каже нещо средно - обосновете се Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Най-лудият оптимист съм аз...за всичко и винаги... Тъпо ама...аз... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alf Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Az sum ne6to sredno,ponqkoga sum optimist,ponqkoga vsi4ko mi e tupo i sum pesimist...naposleduk po-skoro vtoroto Link to comment Share on other sites More sharing options...
doctora Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Nadejdata umira posledna Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Трябва да сме реалисти. По-скоро не песимизмът ни спъва а може би ниското ни самучувствие и това че лесно се предаваме Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 24, 2005 Author Share Posted February 24, 2005 Трябва да сме реалисти. По-скоро не песимизмът ни спъва а може би ниското ни самучувствие и това че лесно се предаваме <{POST_SNAPBACK}> А на какво се дължи ниското ни самочувствие? Най-вече на черногледство според мен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 А на какво се дължи ниското ни самочувствие? Най-вече на черногледство според мен. <{POST_SNAPBACK}> Не само. Нещата са толкова навързани че в следващите няколко години надали ще се наредят както ни се иска. Ето ви няколко примера: 1 Вчера се приеха структурните промени и сега вместо отделно министерство на културата и министерство на туризма имаме министерство на "културизма"(като по чудо имаше 237 дпутати в залата) 2 Всички сме свидетели на законите които се приемат и ч те нямат никакъв смисъл 3 От толкова много пари от евросъюза налети в българия са усвоени едва 8-10% а останалите са изчезнали някъде (къде ли ) 4 За мангалите може да се правят къщи за по 80000лв всяка, да имат ток и вода без пари, а бългъринът за 2 лева ток го правят да си бара ушите Така има да си изреждам..... Надявам се ви стана ясно Link to comment Share on other sites More sharing options...
PSYCHOSIS Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Странно нещо съм аз. По определение съм песимист, но аз се възприемам като реалист. Винаги си имам едно на ум, че нещата могат да се прецакат ей така. И когато се случи (ако се случи), падането не е чак толкова тежко. Ако човек витае из облаците и вярва в предбъдването на доброто, няма да му бъде лесно да преглътне истината. Тя за всеки е различна, но в повечето случаи е кофти Link to comment Share on other sites More sharing options...
James_Bond007 Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Абе в този сложен живот всички трябва да бъдем оптимисти, защото ако почнем постоянно да се оплакваме, сами ще се "затрием".Затова трябва да сме оптимисти!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
HBK Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Определено оптимист. 'Трябва да гледаме положително на нещата' Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 А на какво се дължи ниското ни самочувствие? Най-вече на черногледство според мен. <{POST_SNAPBACK}> Не всеки има ниско самочувствие. Човек има такова когато е песимист. Трябва хората да се научат да са ако не оптимисти поне реалисти (което го няма при гласуването). Аз съм реалист, обичам да виждам нещата такива каквито са всъщност. Без значение дали са добри или лоши. Не обичам да се самозалъгвам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted February 24, 2005 Author Share Posted February 24, 2005 Не всеки има ниско самочувствие. Човек има такова когато е песимист. Трябва хората да се научат да са ако не оптимисти поне реалисти (което го няма при гласуването). Аз съм реалист, обичам да виждам нещата такива каквито са всъщност. Без значение дали са добри или лоши. Не обичам да се самозалъгвам. <{POST_SNAPBACK}> Реалист няма в пола, защото всеки ще гласува за това Приемето го като 'да' и 'не', айде и нещо средно. Най-лесно е да застанем в средата - Оптимист <-- Реалист --> Песимист, не съм съгласен Link to comment Share on other sites More sharing options...
M-Star Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Значи винаги,ама винаги,каквото и да ми се случи най-напред се сещам за най-лошото-не откривам никаква логика в това-просто съм такъв.Но най-странното е,че колкото и лош край на дадена ситуация да сътвори болният ми мозък,винаги вярвам в добрия край на нещата.И затова се определям като безкраен оптимист-преценявам,че нещата могат да станат много зле,но накрая винаги всичко ще се нареди. И също да кажа,че много се дразня от песимизма-особено в някои млади хора,които чакат на готово и ги мързи пръста да си мръднат и им е по-лесно да мрънкат и да се оплакват,че нищо няма смисъл и че никога няма да се оправим! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alf Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Трябва да сме реалисти. По-скоро не песимизмът ни спъва а може би ниското ни самучувствие и това че лесно се предаваме <{POST_SNAPBACK}> Absolutno sum suglasen.Po princip i men me murzi i se oplakvam(koeto ne haresvam),ama vse pak se opitvam i nikoga ne bih kazal,4e ne6tata nqma da se opravqt i t.n.To e hubavo da si optimist,ama ne prekaleno i vsi4ko vinagi da ti e veselo Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Аз съм нещо по средата...много лесно се отчайвам и също така лесно си налагам воля да свърша нещо.Мисля че малко повече съм песимист.Като ми кажат нещо и аз винаги-"Не е така","Няма да стане".Пък и баща ми е песимист,а майка ми е оптимист...а аз изобщо не приличам на майка ми! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Аз лично съм по-скоро песимист за съжаление! А правилната нагласа е да си реалист. Естествено нищо не е толкова просто и не е толкова лесно да се придържаш към този прототип! Примерно ако ти се струпат много нещастия на главата, едва ли ще си мислиш ехааа сега няма какво да става по-зле и всичко ще се оправи. Нали знаете за песимиста и реалиста: Песимиста: "По-лошо от това не може да стане!" Оптимиста: "Може, можеее!" Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Луд ОПТИМИСТ съм. Ако човек гледа през розови очила , света е розов нали!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Луд ОПТИМИСТ съм. Ако човек гледа през розови очила , света е розов нали!? <{POST_SNAPBACK}> И шаапка на цветни петнаа! Това според мен е ефекта на щрауса: ако си заровим главата в пясъка заплахата отминава Но въпреки това не е лошо да си оптимист - все пак са на изчезване, както романтиците! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Оптимист. Може би се дължи на успеха ми в живота, ако бях някой пропаднал сигурно щях да съм дърта песимяга Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruff_rider Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Аз не мога да кажа на 100%,но съм по-скоро оптимист.Но по принцип смятам че понякога е по-добре да очакваш по-малко и да бъдеш изненадан приятно,а не обратното Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruff_rider Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Аз не мога да кажа на 100%,но съм по-скоро оптимист.Но по принцип смятам че понякога е по-добре да очакваш по-лошото и да бъдеш изненадан приятно,а не обратното Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 И шаапка на цветни петнаа!Това според мен е ефекта на щрауса: ако си заровим главата в пясъка заплахата отминава Но въпреки това не е лошо да си оптимист - все пак са на изчезване, както романтиците! <{POST_SNAPBACK}> Цитирам само за да кажа че съм и от двата изчезващи вида - побърканите оптимисти и заблудените романтици... Ама от най-hardcore вида... Като имам предвди собствените си наблюдения процентът на мрънкалата в държавата и в частност в тоя форум е съвсем различен от посочения в poll-а дотук... Имам усещането че е паднало бая лъгане... Вижте да си оптимист не е по-добрият вариант и да си песимист не е срамно(макар на мен да ми е почти омразно). Айде гласувайте малко повече по съвест... Link to comment Share on other sites More sharing options...
George_131 Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Нещо средно - зависи от ситуацията Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shin Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 някъде по средата ,ама май повече клоня към лек песимизъм Link to comment Share on other sites More sharing options...
snatch Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.