djadomraz Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 Имам вече само 1 такъв монитор, който се продава. Цената е $795 + $50 за ДДСто или $795 с данъчна фактура + ДДС отделно, т.е. общо $954. Гаранцията е 1 година. За информация относно монитора погледнете: тук тук тук и тук За справка - подобен монитор струва от $1000 нагоре, а SONY-то е 1200 евро с ДДСто. Намерих 20" LCD-та единствено на сайта на VALI: NEC 20" LCD 2070NX WHITE or BLACK NEC 20" LCD 2080UX NEC 20" LCD 2080UX- Black На сайта на PIC computers 20"-то LG което е $716 е всъщност LCD-TV и разделителната му способност е 800х600 според един сайт (на сайта на LG така и не успях да го намеря но на най-близкият модел: 20LA60 разделителната способност e 640x480 официално. Нова цена на последният монитор: $770 Може и на лизинг. (Без ДДС, без фактура. Ако искате данъчна фактура ДДС-то се начислява върху тази цена) Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 1, 2005 Author Share Posted April 1, 2005 Мониторите пристигнаха. Който желае да ги разгледа нека ми прати Л.С. Цената е $800 + ДДС (който не иска ДДС можем да се разберем нещо). Продавам и 18.1" SAMSUNG 181T (LCD/TFT) за $250. На около 2 години е. Цената на този монитор подлежи на леко договаряне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdjabi Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Ееее страшен монитор. Преди малко си взех и това са най-добре похарчените ми пари от години насам... с изключение на парите, които платих за нова година на едни близначки, но това е друга тема . Направо си е малък оргазъм този монитор, без майтап! Разкарах телевизора и с ТОВА нещо се гледа 100 пъти по-приятно дори от по-големите телевизори (а моя беше около 20" също и в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ не може и да се прави сравнение между него и ТОЗИ монитор). Къртач е, пичове! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakara Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 А какво значи - "който не иска ДДС можем да се разберем нещо" частично или без Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 6, 2005 Author Share Posted April 6, 2005 А какво значи - "който не иска ДДС можем да се разберем нещо" частично или без <{POST_SNAPBACK}> Съвсем без ДДС няма да може - платено е при освобождаването им от митницата. Но понеже не сме ги декларирали на истинската им стойност ДДСто е на сума значително под тази цена... стандартно Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROBIN Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Как може тоя монитор да струва $600, а в БГ да го продават за $1000 и повече..тцтц. Жалко че нямам толкова пари за монитор.. За малко си изпуснал промоцията значи Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted April 6, 2005 Share Posted April 6, 2005 Каде може да му се хвърли по едно око на какво прили4а на живо ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 6, 2005 Author Share Posted April 6, 2005 Как може тоя монитор да струва $600.... А пък на старо може и по-ниско да го намериш в щатите от eBay, uBid или някой друг сайт за онлайн търгове. От самият сайт на DELL цената е $750 а има и транспорт до България нали? Поне когато го купихме преди около месец понеже има и време за транспорт да не говорим че имаше и проблеми с доставката. Ако искаш провери колко струва транспорта с DHL и си го поръчай сега. Те искаха около $250 да не беше повече даже. За 5те монитора малко над 1200 беше ако не се лъжа и моментално ги отсвирихме. А да... има го и момента с пикселите, нали? Предполагам не ти е известно че от 5 монитора само 2 бяха добре другите 3 имаха по 2 и 3 пиксела и сме връщали няколко пъти мониторите обратно докато ни дадат свестни!!! Това на теб колко ще ти излезне като транспорт? Каде може да му се хвърли по едно око на какво прили4а на живо ? Ами при мен. Имаш ЛС с телефоните ми за да се разберем кога и къде утре. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 7, 2005 Author Share Posted April 7, 2005 Как може тоя монитор да струва $600, а в БГ да го продават за $1000 и повече..тцтц. Жалко че нямам толкова пари за монитор..За малко си изпуснал промоцията значи Абе къде го видя това 600? От сайта на DELL в момента е $750! Те правят чат пат промоции но ако успееш - взимаш ако не - цената е тази... Ако мислиш че ще ти дойде по-ефтино да си го купиш от там и да си го докараш с DHL - заповядай. Цената е $800 и смятам че е МНОГО ДОБРА за такъв монитор. От близо семица съм с единият и съм изключително доволен. 1600х1200 пиксела не могат да се сравнят с 1280х1024 на 19"ките които се продават на много близка цена а са няколко класи надолу. За мен дали ще си вземе човек 17" TFT или 19" TFT е все едно. Разделителната способност е същата и повече няма да види, просто пикселите са по-груби. Ако се занимаваш с дизайн, програмиране или друга подобна дейност ще оцениш такъв монитор, особено за програмиране е много удобно - има място да разположиш всичките инструменти и какво ли не още и пак остава доста място за кода. Освен това е DELL а не AOC или друга ефтинийка! Е ако искаш най-доброто - SONY определено е най-доброто (въпреки че дизайна на 20-ката не е нищо особено). Link to comment Share on other sites More sharing options...
booser Posted April 7, 2005 Share Posted April 7, 2005 Az imam takav monitor - Mnogo e dobar obache ne struva tolkova pari.V smisal che raboti otlichno veche 5 meseca obache spored men sa pari na viatara Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 8, 2005 Author Share Posted April 8, 2005 Info: Останаха 2 монитора DELL само. Стария 18" Самсунг е продаден също. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 9, 2005 Author Share Posted April 9, 2005 Az imam takav monitor - Mnogo e dobar obache ne struva tolkova pari.V smisal che raboti otlichno veche 5 meseca obache spored men sa pari na viatara Всичко зависи от гледната точка. Ако ти трябва монитор с голяма разделителна способност а не просто ГОЛЯМ на размери, друга алтернатива няма. Т.е. алтернативата е такъв с тръба, но очите ми стават компот от подобни. От близо 5 години съм с LCD-та и други не ща да виждам! За сравнение - днес получих от VALI Computers брошура в която се предлага 19" монитор 1280х1024 (а не 1600х1200) и то NEC на цена 1099 (за мен NEC са не са сериозна марка, но всеки си има собствено мнение). А тези които предлагам са на цена 1200лв a сравнение между екстрите на 2та монитора изобщо не може да се прави! Link to comment Share on other sites More sharing options...
PcG Posted April 9, 2005 Share Posted April 9, 2005 Има ли още монитори??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nonsan Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 djadomraz,здравей! До тук за монитора разбрах.Интересува ме дали има гаранция! Ако да,ти ли я поемаш! Защото туй с пикселите в България(гаранцията де) хич не ми харесва. Ако и при теб няма е друг въпроса! Просто не е компонент за 80лева,а 10х толкова $! Прати ми ЛС с повече инфо.И за ДДС-то,също защото не разбрах идеята! Един път казваш 800$ +ДДС,друг път,че няма такъв (в БГ)за 800$.Което означава че на тази цена го предлагаш! Разликата е фрапираща:160$!?! А по принцип на въпроса: Има такива и то на 680$ в безмитна зона на ИРАК.И то с гаранция ако можеш да се възползваш от нея Който има хора(от нашият контингент в момента) съвсем нормално може да си вземе или да му донесат! Не казвам,че всеки има хора или може да се сдобие. Но просто ги ИМА на тази цена и е ФАКТ! ЕДИТ: И добра реклама правиш с всичко което си цитирал, но тази е най УСПЕШНА: Предполагам не ти е известно че от 5 монитора само 2 бяха добре другите 3 имаха по 2 и 3 пиксела и сме връщали няколко пъти мониторите обратно докато ни дадат свестни!!! 2 от 3 доста добър процент(за печелившите )!Да беше обратното пак щеше да е доста зле. Колко пъти ги връщахте останалите? Защото излиза,че няколко пъти все проблеми е имало!?! Да не се набутаме и ние от тези останали 3бр. (или 60% брак за 5 монитора) ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 Има ли още монитори??? Все още има 2 монитора. Единият съм го запазил но не е продаден още. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 Здравей nonsan, Има една година гаранция. Поема се от фирмата. Въпросът с пикселите е еднакъв навсякъде по света - до 3-4 пиксела монитор не се счита за дефектен и НЕ МОЖЕ да се върне... по принцип. Затова ние избрахме такива които нямат или поне не ги видяхме при тестовете които сме правили. Право на клиента е да не закупи монитора ако не му хареса (има пиксел примерно), обаче след като се вземе трудно може по тази причина да се върне - нито една фирма по света не признава за дефект 1 изгорял пиксел. Цената е $800 ако искаш фактура, $850 ако не искаш. Ако можеш да си закупиш подобен монитор от безмитната зона в Ирак за $680 - ами супер. А колко ще ти струва с транспорта? А човека който го носи колко такива може да донесе? Освен това имай предвид че тези монитори някакси успяхме да се преборим с DELL за да ни дадат такива без пиксели, ти ако смяташ че ще намериш по-добри от там - заповядай. Не знам само, колко време ще трябва да обясняваш на твоя човек в Ирак какво и как да гледа, и дали изобщо там ще могат да му го пуснат там и ако пуснат ще го чакат ли за тестовете - все пак не си у вас. Има ги и на по-ниска цена вече ако знаеш къде да търсиш, а ако дебнеш по разни онлайн търгове можеш дори и на по-ниска цена да се сдобиеш, ние сме ги взели от официалния сайт с още доста друга техника и досега от тях не сме имали проблеми, затова предпочитаме да не рискуваме - а печалбата няма да е толкова голяма. ЕДИТ:И добра реклама правиш с всичко което си цитирал, но тази е най УСПЕШНА: 2 от 3 доста добър процент(за печелившите )!Да беше обратното пак щеше да е доста зле. Колко пъти ги връщахте останалите? Защото излиза,че няколко пъти все проблеми е имало!?! Да не се набутаме и ние от тези останали 3бр. (или 60% брак за 5 монитора) ! Значи обяснявам още 1 път ЗАЩО аджеба сме ги връщали: Всички монитори бяха изправни и работеха перфектно. Само че имаше такива с по 1 изгорял пиксел който се забелязваше и дразнеше. Тези сме ги върнали, въпреки, че нямахме право и не ме питай колко разправии бяха докато ги убедим да ни пратят други хубави. Е направихме го. Ти ако мислиш, че би могъл да поръчаш онлайн 5 монитора отнякъде и 5те да са без дефекти, моля те кажи ми откъде. Най-интересното е ако ти ги поръчаш дали ще успееш да убедиш фирмата да ти смени тези които не харесваш с други? Защото те по начало отказват да го правят. Така, че ПРОБЛЕМИ с мониторите не е имало, просто не исках да докараме монитори с изгорели пиксели и затова изгубихме около 1 месец. Също и с транспорта имаше малко проблеми, но да не занимавам хората и с това. Без проблеми щеше да е ако бяхме ползвали DHL или FedEx - само че там цената на транспорта беше леко над $220... При твоята цена от $680 излиза че трябваше да струват $900 + ДДСто + нашите разходи по доставката в щатите, транспорта до митницата там, както и тука и т.н. - бензина пари струва предполагам си съгласен с това, айде нашето време да кажем че е безплатно, но бензина поне сме го плащали. Освен това мониторите сме ги взели преди около месец, а цената тогава беше по-различна от тази, която е на сайта на DELL в момента. PS: аз 3 години бях с един монитор с изгорял пиксел и не ми е пречел много. я сравни двете черти на тринитроните с 1 пиксел и си направи сам изводите! също така колкото и да звучи смешно малко да решиш да поговориш по телефон пред монитора и почват да се появяват "още пиксели"... които се махат с леко навлажнена кърпичка разбира се - т.е. аз поне ако се разгорещя и малко или много пръскам плюнки по монитора които после изглеждат леко точно като изгорели пиксели. разни прашинки също. гаранция ти давам, че първите 5-6 месеца може и да се скъсаш от бърсане, после преставаш да обръщаш внимание Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vendettist Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 taq ma6ina e po dobre ot TV be hora 20 in4a ihaa na izpla6tane dava6 li ?koq ti e firmata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 taq ma6ina e po dobre ot TV be hora 20 in4a ihaa Значително по-добро ако трябва да сме точни И ъгълът на гледане е като на нормален телевизор и големината. Има и вход като от обикновено видео, има и с-видео вход (освен DVI и VGA). Можеш да го включиш към 2 компютъра едновременно - още по-добре е с KVM-switch но и без такъв мошеш да се оправиш с 2 клавиатури и 2 мишки още повече ако 2рия компютър само отвреме на време ще го включваш - примерно на някой друг човек компютъра за да го преинсталираш или погледнеш нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 tzqlata tazi rabota mi se struva neseriozna i ne mi se 4ete temata.pretendiram 4e malko razbiram ot monitori i ot TFT-ta taka 4e malko sam zainteresovan ot modela prati mi na PM nai minimalnata tzena vav lv. bez dds, i bez garanciq moje i sas 2-3 izgorqli pixela Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 10, 2005 Author Share Posted April 10, 2005 tzqlata tazi rabota mi se struva neseriozna i ne mi se 4ete temata.pretendiram 4e malko razbiram ot monitori i ot TFT-tataka 4e malko sam zainteresovan ot modela prati mi na PM nai minimalnata tzena vav lv. bez dds, i bez garanciq moje i sas 2-3 izgorqli pixela Хайде сега несериозна била работата. Що не вземеш да провериш и тогава да говориш. Без гаранция не бих могъл да ти предложа поне засега. Ако си заинтересован мога при следващите неща които ще дойдат от щатите да ти докарам 1 монитор от някой търг - хем ще дойде още по-ефтино. Тези монитори както вече обясних са без изгорели пиксели и най-официално закупени от DELL а не от някой онлайн търг. Ако искаш да видиш един от тези монитори - прати ми Л.С. да се разберем кога и къде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
canto Posted April 10, 2005 Share Posted April 10, 2005 Здравей nonsan, Има една година гаранция. Поема се от фирмата. Въпросът с пикселите е еднакъв навсякъде по света - до 3-4 пиксела монитор не се счита за дефектен и НЕ МОЖЕ да се върне... по принцип. .... <{POST_SNAPBACK}> Да , това за пикселите е вярно. До 5 проблемни пиксела не се счита за дефект. Всъщност , големият производствен брак определя и високата цена на LCD панелите. HP and Compaq LCD Flat Panel Displays - HP Pixel Policy Link to comment Share on other sites More sharing options...
cdjabi Posted April 11, 2005 Share Posted April 11, 2005 Да , това за пикселите е вярно. До 5 проблемни пиксела не се счита за дефект. Всъщност , големият производствен брак определя и високата цена на LCD панелите. HP and Compaq LCD Flat Panel Displays - HP Pixel Policy <{POST_SNAPBACK}> Да обаче тези монитори нямат такива - гледах 2 от тях и взех третия който беше запечатан (за да не си играем да го опаковаме обратно) с уговорката че ако има ще го подменим и нямаше нищо. ПЕРФЕКТЕН е монитора. Дано да не се получи като на онези хора, на които след месец им се била появила. Мене само ме предупредиха приятели да го пазя много да не падне нещо че били нежни и се чупели лесно и да не пускам деца и разни кучета и котки да си играят наблизо, защото лесно можели да забодат нещо отгоре и да го пробият - не е стъкло като обикновените "телевизори", което мен ме кефи повече защото много по-малко отблясъци има. Без майтап пробвах го да го сложа пред прозореца и изобщо не ми пречеше светлината (а на стария можех добре да се огледам и среша при това положение - просто като огледало ставаше)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 11, 2005 Author Share Posted April 11, 2005 ... не е стъкло като обикновените "телевизори", което мен ме кефи повече защото много по-малко отблясъци има. Без майтап пробвах го да го сложа пред прозореца и изобщо не ми пречеше светлината (а на стария можех добре да се огледам и среша при това положение - просто като огледало ставаше)! <{POST_SNAPBACK}> Така е - отблясъци почти няма. Това със сресването и аз съм го правил като бях с един 19" преди ама най-добре беше да пусна някой скрийнсейвър с чисто черен екран иначе не се виждаше хубаво Казвам че почти няма, защото при силно слънце ако то свети право в екрана пак си отразява колкото и малко да е не е хич като да няма и трудно може да се види нещо от буквите на екрана, особено пък с лаптопите там е по-кофти, че и лампите за backlight-а са им по-слаби. За крехкостта: Ако си допреш пръста и натиснеш леко(!) в монитора ще забележиш как около мястото на допира става по-тъмно леко. Но не са толкова лесни за чупене. За сведение стария ми 15" MAG ми беше падал от бюрото на килима (ритнах му кабелите) и нищо му нямаше. Аз за малко да получа инфаркт тогава докато установя че нищо си му няма и продължава да работи идеално. Добре че е дебел килима а отдолу е паркет а не теракот, че тогава пластмасата щеше със сигурност да се разбие а за кристалите не знам, но като нищо можеше целия да се разпадне като начало. То на теракот каквато и електроника да изпуснеш трябва да си голям късметлия ако после работи без ОСОБЕНИ проблеми... На всеки който може да си го позволи препоръчвам да си вземе LCD монитор а не обикновен "телевизор", както се изрази cdjabi - независимо какъв - всички LCDта са 10 класи над обикновените монитори. Само за предпечат не съм наясно как стоят нещата с color matching-a, но мисля че и този проблем отпадна вече. Просто пробвайте и се убедете за себе си как ви се чустват очите след 4 часа работа с какъв да е LCD монитор, и как след 4 часа работа с монитор с тръба, бил той и с 50 слоя защита, ултра ниско излъчване и на 150 херца честота. Верно, че въпросът е в парите както винаги, но очите са си ваши, а други не можете да си купите...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 12, 2005 Author Share Posted April 12, 2005 Проучих въпроса със сервиза и гаранционната поддръжка: DELL имат официален дистрибутор и сервиз в България, така че който се страхува, че гаранция няма - да се успокои, страховете му са безпочвени. Погледнете на www.index.nat.bg за повече информация. Който има други въпроси да пита тука или на Л.С. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djadomraz Posted April 17, 2005 Author Share Posted April 17, 2005 Остана само 1 монитор, ако все още има хора които смятат да си вземат сделката според мен е доста добра! За сравнение погледнете на MOST.BG ценовата листа и ще откриете вътре (това определено го нямаше преди 2 седмици): BENQ 20 LCD FP2091 /1600X1200 $914.00 $948.00 $983.00 ... значи на "марката" benq можете за около $950 (по средна колонка, нали почти всеки си има познати в most) можете да се сдобиете с такова нещо. + ДДС. Като характеристики са подобни, въпреки че на мен дизайнът на DELL ми харесва повече и освен това е с 15ms response time a не 16ms (това последното не че има значение за мен но гледам че хората от форума доства внимание отделят на това). $100 отгоре за BENQ-a а не е с нищо по-добър, дори напротив... за марката няма да коментирам, всеки си има предпочитания по една или друга причина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.