Jump to content
BulForum.com

Маркови захранвания и кутии

sohm

Recommended Posts

Понеже ми е наболял :) проблем, а и не откривам такава тема, а пък от друга страна съм на мнение, че вече е назрял етапа в който потребителите в БГ започват да търсят и купуват маркови компоненти и най-вече имам предвид кутии и захранвания - реших да пусна такава тема.

Идеята е тук да обсъдим плюсове и минуси на различни марки PSU -a и кутии. И всеки да сподели впечатленията си, за да сме по-грамотни в областта.

Примерно искам да знам кое е за предпочитане като марка за захранване между Fortron, Sirtec и Thermaltake.

• Replies 226
  • Created
  • Last Reply

За марковите неща в общия случай важи максимата "което и да вземеш няма да збъркаш" ...така че определени модели се оказват доста по сполучливи а други не чак толкова но като удариш чертата се вижда , че все си е по добре от нонаме.... Аз лично ползвам Fortron и не мисля, че съм сбъркал...обаче и другите да се произнесат.... :D

Фортроните обикновено имат силна 12В линия която подходяща за дъна с 12В куплунг т.е всички нови дъна .Сиртека има силна 5В линия и така е подходящ за по стари дъна.Matrix ,Antec Enermax са от класа на Фортрон.Малко по-горен

са OCZ,TAGAN

Sirtec=Thermaltake

Fortron=Zalman

Tagan=OCZ

Фортроните обикновено имат силна 12В линия която  подходяща за дъна с 12В куплунг т.е всички нови дъна .Сиртека има силна 5В линия и така е подходящ за по стари дъна.Matrix ,Antec Enermax са от класа на Фортрон.Малко по-горен

са OCZ,TAGAN

Sirtec=Thermaltake

Fortron=Zalman

Tagan=OCZ

Какво имаш предвид под силна 5, 12В линия

Едно захранване за да е добро трябва да няма колебания във волтажите извън нормите и спецификацийте и реално да отговаря на мощноста посочена на етикета да има всички филтри и защити без да са спестявани материали за сметка на качеството

Друг е въпроса че, ако нямаш какво толкова да храниш можеш да минеш и с някое JNC и др. такива знаини и незнаини производители

Това минаване е до едно време

Аз съм с слабо Кодегенче, не че имам нужда от нещо по-мощно, но волтажите при това захранване се изменят с голям толеранс.

3.3>>>3.34

5>>>5.03~5.1

12>>>12.31~12.48

CPU Core>>>1.74~1.75 (Athlon T-Bird 1GHz)

Даже волтажа на ядрото играе.

ПП. Повече такъв боклук не взимам.

emi hubavo ne6to sa istinskite markovi ne6ta ama sa mi skypi

imam edno staro pc p200x32m, otvarqh go 4e brym4e6e malko ventilatora i zahranvaneto ima6e 10 pyti pove4e komponenti ot novite i be6e na 2 etaja :rolleyes:

a ventilatora na cpu-to ima6e termo dat4ik edno takova sini4ko se podava6e ot korpusa

nqmam kvo pove4e da kaja za novite eftini bokluci :music

Backbone-Aз също смятам ,че ATX захранванията не могат да отдават такива Амперажи(12V/23A и 5V/30A).Ти как ги замери с Амперметър ли или с някаква измисена програма или пък с Формулата W=U.I. От личен опит съм установил,че всички тези параметри които ги пишат на кутиите 230W,300W и така нататък малко наподобяват параметрите на тонколонките за компове-Отвън пише 80Вт,а реално са 1-2Вт.Ти отварял ли си захранване да видиш вътре колко им е малък трансформатора-колкото кибритена кутиика,откаде този дребосък ще извади 30А.Правил съм опити с такова захранване да си захраня усилвател.Трябваха ми за него 5А/12Волта,но нищо не стана.Накрая се пренудих и му сложих транф. от зарядно за кола.Така ,че не се доверяваите много на това което пише отвън на тези захранвания.

Backbone-Aз също смятам ,че ATX захранванията не могат да отдават такива Амперажи(12V/23A и 5V/30A).Ти как ги замери с Амперметър ли или с някаква измисена програма или пък с Формулата W=U.I. От личен опит съм установил,че всички тези параметри които ги пишат на кутиите 230W,300W и така нататък малко наподобяват параметрите на тонколонките за компове-Отвън пише 80Вт,а реално са 1-2Вт.Ти отварял ли си захранване да  видиш вътре колко им е малък трансформатора-колкото кибритена кутиика,откаде този дребосък ще извади 30А.Правил съм опити с такова захранване да си захраня усилвател.Трябваха ми за него 5А/12Волта,но нищо не стана.Накрая се пренудих и му сложих транф. от зарядно за кола.Така ,че не се доверяваите много на това което пише отвън на тези захранвания.

Отварял съм десетки пъти повече от теб захранвания и знам кое какво,това захранване тежи сигурно колкото цялата ти кутия и струва колко половината ти компютър,айде стига с некадърни мнения.Говорим за Маркови захранвания не за такива от руския пазар.

А по темата ето една снимка от моето захранване,

17-104-155-05.JPG

Стига си се изхвърлял с великото си захранване,не знам какво си завършил ти,но аз съм завършил електроника и смятам ,че поне малко разбирам по тази тема.И съм се убедил,че китаиските и таиванските мощности които се пишат по кутиите са доста издути.Пък и на твоито захранване пише:Made in CHINA.Не изкам да те засегна,а да те убедя да не вярваш много на тези китаиски измислени ватове и ампери.

Backbone нали ставаше дума за Fortron с 23А на 12В линия

иначе това от снимката е наистина добро но не мисля че има фирма в БГ която го предлага

Пак не мога да видя това за което питам

http://www.fsp-group.com.tw/english/02_pro...ATX%2012V%202.0

Ето го захранването което може да се намери в Ера срещу 40$

А това е старото ми захранване което има 31А за 12В и 29А за 5В но цената му е над 100$.

http://www.fsp-group.com.tw/english/02_pro...ctorname=EPS12V

Eagle Това че си завършил електроника говори още по-зле за теб.Говорим за МАРКОВИ захранвания.А OCZ определено е от най-добрите и най скъпите захранвания.По твойта логика трябва да си купуваме Рекс Поуър произведени в Румъния който са 5 лева килото(това са 4-5 бройкиІ

Погледни как изглежда марково Захранване произведено в Китай

psu_pic11.jpg

а така ментак от Китай

psu_pic10.jpg

Така че по-добре замълчи изглеждаш по-умен.

Фортроните обикновено имат силна 12В линия която  подходяща за дъна с 12В куплунг т.е всички нови дъна .Сиртека има силна 5В линия и така е подходящ за по стари дъна.Matrix ,Antec Enermax са от класа на Фортрон.Малко по-горен

са OCZ,TAGANSirtec=Thermaltake

Fortron=Zalman

Tagan=OCZ

Забравяш Vantec, коитo се нареждат точно преди OSZ и Tagan ;) а относно кутиите мисля, че Foxconn-а си заслужава :)

~едит~

Стига си се изхвърлял с великото си захранване,не знам какво си завършил ти,но аз съм завършил електроника и смятам ,че поне малко разбирам по тази тема.И съм се убедил,че китаиските и таиванските мощности които се пишат по кутиите са доста издути.Пък и на твоито захранване пише:Made in CHINA.Не изкам да те засегна,а да те убедя да не вярваш много на тези китаиски измислени ватове и ампери.

Ако ще и още пет електротехники да завършиш все тая ;) просто е смешно да се твърдят неща от този род особенно пък за OCZ

Вантек,Таган,Оcz.Zippy се правят в един завод така че може да поспорим и то доста по-този въпрос.Дай ми една причина Вантек да е преди ОЦЗ

Вантек,Таган,Оcz.Zippy се правят в един завод така че може да поспорим и то доста по-този въпрос.Дай ми една причина Вантек да е преди ОЦЗ

По начина по който си ги подредил това "ПРЕДИ" ще рече:

Sirtec=Thermaltake

Fortron=Zalman

Vantec

Tagan=OCZ

следователно точно обратното на това което си разбрал :)въпреки, че като характеристики са абсолютно еднакви, а Vantek-a е на практика безшумен OCZ-то си остава по-добро(но и по-скъпо)

ето как изглеждат нещата при Vantek-a

vantec.jpg

Аз ги наредих така просто защото така ми дойде на ума.Иначе Вантека за мен е най-доброто в БГ според мен при не-сърварните захранвания.

Аз ги наредих така просто защото така ми дойде на ума.Иначе Вантека за мен е най-доброто в БГ според мен при не-сърварните захранвания.

Абсолютно съм съгласен и точно поради това, че тука няма OCZ си взех Vantek(520W)

PS:иначе мисля, че подредбата си е "улучил" ;) само Матрикс-а си го пропуснал, ама това не е толкова важно

• 4 weeks later...

Бая разбирачи има тука от захранвания, та да ви питам.

Днес закупих едно 400 W захранване ROPLA, някаква нова полска марка, и от няколко места чувам добри отзиви, сравняват го със Sirtec. На 12В линия отдава 18А, на 5В - 40А. Което пък съвпада с мнението на не се сещам кого, че сиртеците били силни на 5 волтовата линия.

Снабдено е с Fan Thermo Control и PFC (почти съм сигурен, че го имаше), и като цена е на нивото на Кодеген. Което може да е така поради новостта на марката (за мен поне, както и за повечето фирми където питах за него, а може да не е толкова нова марка).

Напреженията му са в доста по-добри граници спрямо старото ми захранване, а като маса тежи доста, почти колкото един фортрон, който гледах (доколкото масата има значение).

Засега се държи добре..

Та въпросът ми е, доколко са добри и какви са ви впечатленията от него.

Бая разбирачи има тука от захранвания, та да ви питам.

Днес закупих едно 400 W захранване ROPLA, някаква нова полска марка, и от няколко места чувам добри отзиви, сравняват го със Sirtec. На 12В линия отдава 18А, на 5В - 40А. Което пък съвпада с мнението на не се сещам кого, че сиртеците били силни на 5 волтовата линия.

Снабдено е с Fan Thermo Control и PFC (почти съм сигурен, че го имаше), и като цена е на нивото на Кодеген. Което може да е така поради новостта на марката (за мен поне, както и за повечето фирми където питах за него, а може да не е толкова нова марка).

Напреженията му са в доста по-добри граници спрямо старото ми захранване, а като маса тежи доста, почти колкото един фортрон, който гледах (доколкото масата има значение).

Засега се държи добре..

Та въпросът ми е, доколко са добри и какви са ви впечатленията от него.

И мен това ме интересува.От Ера го взе нали ?

Някой да сподели че Google открива само на някакъв полски който не разбира,.

И мен това ме интересува.От Ера го взе нали ?

Някой да сподели че Google открива само на някакъв полски който не разбира,.

Взех го от Gigahertz.

Да, излиза сайта на производителя, който е само на полски, за съжаление.

Надявам се, че 'фалшификаторите' нямат още интереса и времето да направят ментета.. :P

Ами ако това ви върши някаква работа

ami kazaha 4e sa  go natvarili na tester nqkakyv imali do 360-380 W dyrjal posle se izklu4wal

аз лично му нямам доверие на това захранване................а и както казах и на човека на който са казли това, нЕ вярвам даже и да са правили тест, но това си е мое мнение.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...