Teddy-King Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 "Maybe it is only my impression, but the song "Lorrain" by Kaffe (Bg2005) is quite similar to "Zabravi za men" by bulgarian singer Desislava. Listen to it at: http://www.bulgariancds.com/c/sl-e/mid-1/p...o-chuvstvo.html What do you think?!" -- Мнение на един италианец по повод участието на група Каффе на Евровизия. Момчето чуло лайв версията на Каффе и тъй като бил любител на българската фолк музика си спомнил,че някъде е слушал вече подобна песен. Тъй като няма достъп до фрий сървърите в България е прослушал албума на Деси Слава от www.bulgariancds.com В търсене на истината, достигнахме до факта, че става въпрос не за един, не за два, а за няколко български...кавъра! Каффе - Lorrain Руслан - Не си отивай Деси Слава - Забрави за мен Лили & Драго - Искам те за мен Xandria - Eversleeping Link to comment Share on other sites More sharing options...
XpucTyyy Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 http://www.warez.ru/invision/index.php?sho...c=27119&st=160# Вече съм го казал това,но нищо против нямам,че си пуснал тема.Въпроса стана доста широко обсъждан и си заслужава вниманието...а мнението ми е ясно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
snejko Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Припевите започват по еднакъв начин, ама бас държа, че бая припеви на бая парчета почват така. Ерик Кармен и по-късно Селин Дион като крадоха от Рахманинов нямах нищо против, ама Каффе да краде от Деси Слава... м/у другото парчето на кака Деси ме кефи, почна да се усеща тя какво и как да го пее. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Ами....чух ги....има леко съвпадение в припева....ама според мен това си е кьорфишек.....имам предвид това, което казва този италианец. Самият стил е коренно различен....хармонията - също....а съвпадението в мелодията....е стига де....нотите са само 12.....както и да ги комбинираш все по някое ще заприлича на тази или онази песен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alliance Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Ами по принцип на мен не ми харесва тази песен на "Каффе"......Няма да се учудя,че ако след едната фалшификация,има друга...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 22, 2005 Share Posted February 22, 2005 Знаех си, че мелодията на Каффе съм я чувал някъде.Ще ми се да се окаже, че са я краднали (което малко ме съмнява) и тогава да видя оня Мелик Пашаев кво ще обяснява Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted February 23, 2005 Author Share Posted February 23, 2005 "Джани (ех Big Brother), който в момента е ко-водещ в предаването Нищо лично на Иво Тодоров по радио Експрес, ще се опита да намери отговор на въпроса, дали група Каффе са взели мотиви от песента Забрави за мен на поп-фолк певицата Деси Слава. Тандемът ще търси мнението на различни музикални специалисти за приликите и разликите в двете музикални произведения." bigbrother.bg Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted February 23, 2005 Share Posted February 23, 2005 Защо никой не се е усетил ли? Ами защото, колкото и да ми е неприятно да го кажа, в България се краде постоянно и вече на никой не му прави впечатление! Ама на чужденците им прави! /edit: На припева са направили малко по-различна модулация, но основната идея е същата! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gerry^^ Posted February 24, 2005 Share Posted February 24, 2005 w0w...naistina e otkradnata pesenta...no tazi na desislava mi haresa pove4e Link to comment Share on other sites More sharing options...
b&W Posted February 26, 2005 Share Posted February 26, 2005 eee mnogo malko ob6to ima be xora az mislia 4e sa razli4ni stilove ina4e i dvete ne sa lo6i 4alga ne slu6am no tazi pesen na desiislabva si e pop daje leko R&B Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeHu Posted February 27, 2005 Share Posted February 27, 2005 Приликата е прекалено голяма, за да е само съвпадение.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted February 28, 2005 Author Share Posted February 28, 2005 Такаа... Току що и Господарите се намесиха по въпроса с приликата, но те казаха, че това са 3 ПЕСНИ! Ето я и третата http://warez.ru:8084/mp3/*Chalga/Ruslan/Ru...e.Si.Otivai.mp3 Приликата е още по-поразителна!!! А това е песен от 2001г. Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Такаа... Току що и Господарите се намесиха по въпроса с приликата, но те казаха, че това са 3 ПЕСНИ! Ето я и третата http://warez.ru:8084/mp3/*Chalga/Ruslan/Ru...e.Si.Otivai.mp3 Приликата е още по-поразителна!!! А това е песен от 2001г. <{POST_SNAPBACK}> И аз тва го гледах.Направо се разцепих. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baba_qga Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 ne sam siguren ama mai e na georgi hristov Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Приликата е още по-поразителна!!! А това е песен от 2001г. <{POST_SNAPBACK}> Аз имам тоя албум на Руслан и незнам как до ся не се сетих, че песента е негова.Както писах по-горе в темата съм сигурен, че мелодията ми е позната и някой като каза Деси Слава си помислих, че е от там, но ся наистина се сетих за "Не си отивай".Много приказки изприказваха Каффе по отношение на песента си, но май друго се оказа.Не казвам в никакъв случай, че Каффе са слаба група, даже напротив, но с това което направиха много ми паднаха в очите.Да видим какво ще дадат утре в Господарите.Но наистина музиката на песента е щипната и леко променена.Сега ще се опитам да разбера дали песента на Руслан не е "взаимствана" от другаде и ще пиша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 И аз мисля че е на Георги Христов!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted February 28, 2005 Author Share Posted February 28, 2005 Кое е на Георги Христов??? Говорете по-конкретно де! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Я кажете, това да ви е познато?Май работата става мнооого дебела, а? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopche Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Не знам защо всички скочиха изведнъж срещу песента. Заслушайте се. Има талант в нея. <{POST_SNAPBACK}> Не съм казал, че песента е лоша, но е нагъл начина по който "спечелиха", не мислиш ли?След което твърдят, че песента им е авторска и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE SHAMAN Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Кое е на Георги Христов??? Говорете по-конкретно де! <{POST_SNAPBACK}> Песента която пуснаха "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА" мисля че е на Г.Христов!? Записана е 2001г. но повече подробности ще има в утрешното предаване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Песента която пуснаха "ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА" мисля че е на Г.Христов!?Записана е 2001г. но повече подробности ще има в утрешното предаване. <{POST_SNAPBACK}> Песента е на Руслан и няма нищо общо с Георги Христов.Виж линка, който е дал Teddy-King и ще разбереш коя е песента и кой я изпълнява Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted February 28, 2005 Author Share Posted February 28, 2005 И въпреки всичко, аз имам чувството, че ... че оригиналът все още се крие от нас!!! Смятам, че има и по-оригинална песен от тази на Xandria ПС Еми да, знаех си!!! Песента на Руслан е изпята преди тази на Xandria! Тоя я изпява през 2001, а те през 2004!!! Търсенето на оригинала продължава!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted February 28, 2005 Share Posted February 28, 2005 Търсенето на оригинала продължава!!!!!! <{POST_SNAPBACK}> Ми ако не бяха променили mp3-bg.com до ся да сме го разбрали В стария вид на сайта като напишеш песента и изпълнителя на български автоматично ти вади оригинала ако има такъв, ама като решиха, че ще променят...И така го промениха, че ся нищо не може да се намери на сървъра им Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeHu Posted March 1, 2005 Share Posted March 1, 2005 До колкото знам песента на Руслан е авторска. Ако някой има албума на касетка или CD там би трябвало да пише. ПС Не знам как може някои хора да бъркат Георги Христов с Руслан.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.