Jump to content
BulForum.com

Пловдив - Триград

ov3rm4n

Recommended Posts

Зависи с какво искаш да отидеш.И какво разбираш под прикачване - смяна на автобусите?Моето предложение е със собствен транспорт.Защото с туристическа агенция става неприятно.

И е отделен въпроса дали пътищата са проходими.

Иначе - да само в Девин става смяната.

Пътна обстановка(стара)

Пътна обстановка(нова)

В момента проверявам най-новата възможна информация,но засега - нищо :(

Ми очевидно не бих питал, ако ставаше дума за собствен транспорт :) С автобуси става дума. И проблема е най-вече от Триград назад май май

http://www.rodopi-bg.com

Може тук да има нещо ...

За съжаление в бюлетина на МВР не пише нищо стойностно относно пътната обстановка,а за транспорт - моя съвет е да се пита на място.Няма друг вариант,ако пътищата са проходими,освен на автостоп,ако сте екстремисти или самоубийци де ;)

Раходи се и питай на автогара Родопи.Там ще ти дадат нужната информация или ако те мързи питай на 144 за телефона на автогарата и им се обади.

Разбира се, че ще се провери на "ЮГ" - просто питам - някой може да е щъкал натам.

Grimjaur, стопа не е за екстремисти и самоубийци, не плаши децата - много добър начин за придвижване си е, но ми се струва, че там освен магарешки каручки друго за стопиране рядко има... Особено в отсечката Девин - Триград.

Едит: оопс - "Родопи", не "Юг"...

Автогара Родопи : 032/ 697607

Автогара Юг : 032/ 626937

Информация за пътуване с автобусен транспорт по маршрура: София-Пловдив-Девин-Триград.

Автобуси:

София - Пловдив на всеки кръгал час от автогарите при Централна Гара,София телефон за информация (02)32 01 22

София - Девин автогара Юг /кв. Дървеница/

ден: понеделник, сряда, петък

час: 17:15

автогара "Родопи" гр. Пловдив

Пловдив - Девин

час: 13:30 / 14:30 / 16:30 / 17:30

телефон за информация (03041) 2077 гр. Девин

Девин - Триград

автогара гр. Девин - маршрутно такси

телефон за резервация - директен превоз с микробус /София - Триград/ 02/73 80 24 резерваций се приемат до 31.07.2001

Препоръчваме ви да разполагате и с личен транспорт.

bakara, долу в дясно ти е часовника - виж колко е часа :) благодаря ти за помоща, но този телефон ще ползвам утре сутринта най-рано. Не че ми е спешна информацията - просто питам дали някой не знае за транспорта, не за телефоните на автогарите, забележи. Тях ги знам.

ov3rm4ne,извинявай,но аз разбрах,че през зимата ще се ходи.А тогава наистина си е самоубийство автостопа.Щъкал съм натам - и на екскурзии и на походи - знам каква е хавата.

ov3rm4n,цаката е да стигнеш до Девин.Там има едни бусове,които те качват до Триград,но нямат фиксирани часове на тръгване/поне преди нямаха,не вярвам да се е променило нещо :D /.Тоест чакаш да се съберат хора.Освен това на автогарата висят и разни частници с личните си автомобили-цена по договаряне.Вече като се връщаш от Триград е по-сложна хавата.Трябва да се уговаряш кога да дойдат да те вземат и е дълга и широка

velvet_underground, благодаря. Очаквах нещо подобно. Сега ще търся телефон на някой частник от Девин - да му звънна от Триград да дойде да ме извози хихихи. Пък и какво толкова - Триград-Девин е някакви си 20-на километра по асфалтово шосе - пет часа път в най-лошия случай.

velvet_underground, благодаря. Очаквах нещо подобно. Сега ще търся телефон на някой частник от Девин - да му звънна от Триград да дойде да ме извози хихихи. Пък и какво толкова - Триград-Девин е някакви си 20-на километра по асфалтово шосе - пет часа път в най-лошия случай.

ov3rm4n, до Девин транспорта си е достатъчно редовен и нямаш грижи. Както каза velvet_underground, трябва да се пита на автогарата за всякакви комбинации до Триград. Съмнявам се обаче, че от тук ще можеш да получиш адекватна информация. Единствената надежда е, че миналото лято оправиха доста добре пътя (той даже кобурга беше там по едно време да "открива" трасетата :)), което означава, че би трябвало да има повече мераклии, щъкащи до Триград и обратно.

За съжаление тези прекрасни места са за посещаване само със собствен транспорт (понякога високопроходим), дори през лятото.

Те по някакви програми на ФАР ги оправят. Миналата година август месец още ги оправяха и до колкото си спомням на таблата пишеше, че до 2005 или 2006 проектът ще бъде завършен. Беше яко разкопано, но изглеждаше като много да го разширяват пътя.

Транспорт редовен от и до Пловдив има Тешел. Това улеснява нещата. Друг вариант е някой ако ще се качва до там и има желание за компания на връщане да свирка - ще се планираме така, че да го чакаме там, стига да е възможно :) Двама души. Но не се знае кога - при всички положения по-напролет. До Триград ще се стигне пеш от х.Орфей. За това е под въпрос само връщането от Триград.

Някой има ли идея как е транспорта до Триград и обратно най-вече? Само с прекачване в Девин ли става?

С прекачване в Девин е най-добре(ако решиш да пътуваш с автобус де)...иначе според мен е най-удобно на стоп (освен ако не ти се налага да носиш много багаж).Хората там са направо други...мен от Кричим за Девин веднага ме качиха и после до Триград други хора.

Защото идеята е в прехода Орфей - Ягодина - Тешел - Триград. По пътеките автомобил няма да ми свърши работа. А и няма кой да ангажирам да се качи в последствие с автомобила под наем да ни прибере... Хм... Всъщност не се знае. Това е идея също - благодаря ти.

Орфей - Тешел - Ягодина - Триград. Преход силно казано - просто разходка по-скоро....

Внимавайте с маркировката между Ягодина и Триград - много е зле :(

Последно уж я бяха оправяли,ама не е зле да си вземете една карта и компас.

Нема страшно - екипирани сме - карти (по-подробни само военните имат), компаси и прочие :) Пък и поне 10 начина да мина без компас знам - най-любим ми е трика с часовника с циферблат, ама пък не може да се разчита, че ще има слънце когато ти трябва ;)

• 2 years later...

Някой знае ли кой път до Девин е по-добър?Този през Чепеларе и Широка лъка или този през Кричим и Михалково.Знам ,че през Чепеларе е повече километри,но мен ме интересува пътната настилка.

В сряда обикалях Пловдив-Смолян-Девин-Михалково-Кричим... Навсякъде е едно и също. Пътя го правят и има нарязани дупки много. Запълнени са през една, защо не знам :) Но може да се кара на зиг заг с повишено внимание. И внимателно, че и парапети няма почти никъде

Някой знае ли кой път до Девин е по-добър?Този през Чепеларе и Широка лъка или този през Кричим и Михалково.Знам ,че през Чепеларе е повече километри,но мен ме интересува пътната настилка.

Не съм ходил там от края на миналото лято, но според мен пътя през Чепеларе и Широка лъка е по-добър ;) През Михалково винаги има много дупки по пътя каквото и да правят... А през Чепеларе все пак се отива към Пампорово, та няма как да е лош пътя ;) И другото което е - от където и да минеш, ще минеш през строежи и покрай камиони, така че не знам как ша е настилката :P

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...